MediBall-oztunk a parkban | Önmegvalósítás.hu

MediBall-oztunk a parkban

tai_chi_ball.jpg

Egy barátunk elhívott a napokban egy MediBall edzésre, ami egy új Kínából származó sport és szórakozás. A tai-chi elveire, mozgáskultúrájára épülő labdajátékról van szó, amely által könnyen fejleszthető a chí, vagyis az energia érzékelése és áramoltatása és közben a jó levegőn való mozgás megteremti a belső harmóniát.
Nehéz szavakba önteni ezt a mozgást, hiszen itt nem csak begyakorolt mozdulatokról van szó, hanem egy speciális belső koncentrációról is, ami által az energia áramlását belülről érzékeljük és azt mozgásként átvisszük a testünkbe.

Ha szereted a tai-chi -t, vagy érdeklődsz az energia tudatosság felé, akkor érdemes kipróbálnod egyszer! Az első alkalom amúgy is ingyenes és ott majd ráérzel, hogy mennyire tudod átengedni magadat a chí mozgásának.

Én amikor először voltam egy MediBall edzésen, a bevezető gyakorlatok elég nehezen, akadozva mentek, ugyanis hónapok óta alig-alig mozdultam ki itthonról, itt ültem a számítógépem előtt és készítem a weboldalt.
De amikor a konkrét gyakorlásra került a sor, akkor megdöbbentően hamar ráéreztem erre a belső energia által vezérelt mozgásra! Nem csoda, hiszen jó pár élet óta foglalkozom az energia tudatosításával.

Fantasztikusan nagy élmény volt érezni, hogy a labda nem akar leesni az ütőről, mert oda van "ragasztva"! Érzem azt, hogyan kell mozdulnom, merre áramlik belül és kívül a chí (energia)!

Kínában és az egész világon is egyre többen játsszák ezt a játékot jó időben a szabadban:

A barátunk, Erdei Zoli minden héten tart bemutató MediBall edzést, Őt ezen a számon éred el: 30/ 2742-449

Beküldte: | 2008. júl. 02. szerda - 14:58

Hozzászólások

0 hozzászólás

Szólj hozzá!

  • Figyelj az írásjelek használatára: előttük nem kell szóköz, viszont utánuk mindenképpen hagyjál egy szóközt! Így.
  • Megengedett HTML tagok, ha a szövegszerkesztő nincs bekapcsolva: <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <center> <img> <font> <div> <span> <br> <u> <i> <b> <p> <a> <hr> <align> <border> <table> <tbody> <tr> <td> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <blockquote> <dl> <dt> <dd> <object> <param> <embed> <iframe> <strike> <!--break-->
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
  • A linkek követhetőségét kiszűri a rendszer.

  • A web és email címek automatikusan linkekké alakulnak.
  • A hozzászólás a Fórumszabályzat elvei alapján kerül moderálásra.

Az űrlap kitöltésével elfogadod a Mollom adatvédelmi irányelvét.