Vizes holotróp légzés | Önmegvalósítás.hu

Vizes holotróp légzés

A szárazon végzett holotróp légzésnek (transzlégzés) van egy vízben gyakorolható változata, amit vízi újjászületésnek is szokták nevezni.
A víz nem csak magzati korunk őseleme, hanem a felnőtt korú spirituális ember éltető közege is.
Visszatérve ebbe az ősanyagba, a lélek felismeri a lebegés általi feloldódás emlékét és ettől igazán mély lelki élményekhez juthat a gyakorló.

A vizes holotróp légzést egy 37 Celsius fokosra felfűtött medencében végzik a gyakorlók, 2-3 fős csoportokban. A 2-3 órás vizes transz alatt egyikőjük lebeg a vizen, a többiek pedig segítik, - ha szükséges. Polifoam csíkokat tesznek a lélegző feje, dereka és lába alá, hogy kényelmesen és biztonságosan lebegjen a víz felszínén.
A háttérben hangosan szól a dallamos instrumentális zene, és a lebegő ennek ritmusát követve erőteljesen lélegzik. Ettől a monoton tevékenységtől, a sok oxigéntől és prána energiától, valamint a víz adta lágy simogató érzésektől elindul a figyelem mélyen befelé és olyan világot, képeket, emlékeket él meg, amit máskor soha!

Feltárulnak a rég elnyomott lelki sebek és meg is oldódnak. Megláthatóakká válnak az előző életek és a jövő is. Megnyílik a személyiség és megmutatkozik a mélyben szunnyadó lélek, amitől spirituális állapotok állnak be. Egy csodálatos utazás veszi kezdetét, amelynek a végén megújulva, megtisztulva tér vissza a gyakorló.

A vízben lebegve a lelki élményeket különleges testi érzetek is követhetik: energia koncentráció, bizsergés, szédülés, lebegés, testetlenség, testelhagyás vagy éppen a testbe szorultság érzete. A víz körbeölelő hatásától többen újra átélik a saját születésüket vagy korábbi szüléseiket. Ez az élmény igen jótékony hatású, hiszen a legtöbb embernek feldolgozatlan élményeik vannak a születésükkel vagy a szüléssel kapcsolatban.

A transzállapot nem csak az emlékek, tudattartalmak felszínrehozásában segít, hanem azok feldolgozásában is! Az enrgiabőségtől megnyílik a gyakorló és képes lesz olyan dolgokat is megérteni és elfogadni, amit egyébként képtelen lenne. Ez a fokozott tudatosság a vizes holotróp légzés után is megmarad, majd pár nap múlva fokozatosan alábbhagy, de valami azért megmarad belőle:
Az a tudatosság, amit sikerült az öntisztítás során felébreszteni.

Így minden vizes vagy száraz transzlégzés után egyre tudatosíabbá, tisztábbá válik a gyakorló!
Hazánkban jelenleg Timcsák Géza (jógaoktató) és Dr. Komin Vlagyimir (légzés terapeuta) tartanak ilyen programokat. Mindketten elismert szakemberek

Ha érdekel ez a program, azt itt jelezd. A következő vizes holotróp program részleteiről emailben értesítelek.
Ha voltál már vizes holotróp légzésen vagy vizi újjászületés tréningen (rebirthing), akkor írd meg élményedet, emlékeidet hozzászólásként!

Beküldte: | 2008. ápr. 23. szerda - 16:44

Hozzászólások

5 hozzászólás
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Vizes holotrop légzés Nyíregyháza Sóstó, 2008.04.18-20
2008. április 24. csütörtök, 12:03 | Huszti Sándor -...

Timcsák Géza szervezésében vettem részt ezen a fantasztikus programon.

Most először lélegeztem vízben, korábban csak szárazföldi transzlégzéseken voltam. Nagyon sok új élményt adott, a szervezéssel és a körülményekkel is elégedett voltam.

Az élményeimről írtam két blogbejegyzést:


Mégegyszer köszönöm Gézának és segítőinek a hétvégi programot!

Sziasztok! Érdeklődnék, hogy Nyíregyházán, vagy esetleg
2010. január 19. kedd, 11:41 | GabeszS (útkereső)

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy Nyíregyházán, vagy esetleg Debrecenben van-e a közeljövőben transzlégzés meditáció?

Gabesz

2010 április16-18 Bártfa
2010. március 21. vasárnap, 21:12 | Ági mama (útkereső)   Előzmény

2010 április16-18 Bártfa fürdőn Szlovákiában.

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Ági mama!
2010. március 25. csütörtök, 0:46 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Légyszíves legközelebb adj meg egy elérhetőséget is! Köszönöm!