Karácsony: ünnep és tanítás | Önmegvalósítás.hu

Karácsony: ünnep és tanítás

A karácsonyi készülődés közepette érdemes elgondolkodnunk azon, hogy vajon mit is jelent a Karácsony, mit ünnepelünk ilyenkor?

Habár kisgyerekkorunk óta azt halljuk, hogy Karácsony a szeretet ünnepe és ekkor született Jézus, azonban ez nem így van.

Jézus születését még a korai keresztények sem tudták pontosan, sokáig január 6.-án ünnepelték azt. Majd 325-ben az egyházfők úgy döntöttek egy zsinaton, hogy tegyék át az ünnepet a konkurens római vallás Mithrász-ünnepére, így segítve a kereszténység állam vallássá válását.

De akkor mit ünnepelünk december 25-én?

Mithrász-ünnepén (Ő a felkelő nap istene), a téli napforduló után pár nappal ünnepeljük a fény születését a sötétségből. Az északi féltekén ilyenkor kezd el növekedni a nappalok hossza, amitől a földművelő emberek meleget és majdan bő termést remélnek. Azonban a fény születésének van spirituális jelentése is, ugyanis a fény a tudatosságot is jelenti, így ez a szimbólum a tudatosság növekedését, ébredését is jelenti.

Ahogyan a téli napfordulókor a sötétség elhatalmasodásának vége van és felváltja azt a világosság, a fény növekedése, úgy ez a szimbólum a tudatosság eljövetelét jelenti az eddig uralkodó tudatlansággal szemben. Hiába növekszik a sötétség, a butaság, a tudatlanság, a legmélyebb ponton akkor is átfordul a folyamat és elkezd növekedni a világosság, a bölcsesség és a tudatosság.
Vagyis ez a remény napja is, hogy a rossz jóra válthat, hogy képesek vagyunk megújulni, fejlődni és pozitív irányba változni.

Olvasd tovább és próbáld ki a meditációkat is! >>

Tantra tábor - január 10-14.

Téged is vonz a Tantra? Szeretnéd megtanulni a páros tantrikus gyakorlatokat, a szexuális energiák áramoltatását, a kundalíni ébresztést? Jó lenne felszabadítani a benned szunnyadó életörömöt, boldogságot és határtalan szabadságot?

A belső erők felszabadítása, nemiségünk fejlesztése, szexualitásunk kiteljesítése, ugyanúgy a tantra részét képezik, mint a természet szeretete, a szépség és harmónia megtalálása vagy a kettősség elfogadása a világban. Ugyanis ezek mind egy felé vezetnek, hogy megtaláld a benned élő Egységet, a határtalan tudatosságot, az igaz spirituális lényedet!

A tantrában a megtapasztaláson van a hangsúly. Minden benned van, és ezt a mindenséget - teljességet a belső gyakorlatok által tudod aktiválni magadban. Élet és halál tudatosítása, a dualitás feloldása, Istenek és Istennők tantrikus násza, földi halandók lelki egyesülése, a szépség és szeretet találkozása, ezek mind a tantra gyakorlatai, melyekben Te gazdagodsz, felfedezed belső értékeidet, csodálatos lényedet!

A táborban a tantra megismerését az egyéni gyakorlatokkal kezdjük, majd ahogy haladunk és kezdünk megnyílni egymásnak, úgy térünk rá a páros gyakorlásra. A páros gyakorlatok olyan belső találkozások, ahol mély ölelkezések és tudatos energia áramoltatások során kapcsolódsz a partneredhez, megmártózhatsz szerető energiájában, átélheted a lelkek találkozását, tantrikus egyesülését.

Olvasd tovább >>

Transzlégzés Budapesten - jan. 5.

Tudatunk megtisztításának egyik kiváló módszere a transzlégzés (holotróp légzés). Már az indiánok, hinduk és más ősi népek is alkalmazták ezt a spirituális módszert, hogy a tudat mélyén nyugvó tartalmakat feltárják és rendet tegyenek végre. Hatása oly intenzív, hogy régmúlt fájdalmaitól, terheitől lehet megszabadulni, új felismeréseket kapunk jelenlegi problémáinkról, valamint felejthetetlen spirituális élményeket is adhat a 1,5 órás légzőgyakorlat.

Olvasd tovább >>

Beküldte: | 2013. dec. 20. péntek - 02:57