Mi történik itt? | Önmegvalósítás.hu

Mi történik itt?

Kedves "Spirituálisan Gondolkodók"!

Nagyon kíváncsi lennék, ki mit gondol arról a sok szörnyűségről, ami ebben az országban történik. Mélységesen felháborít, ami a hétvégén történt Marian Cozmával. Mi ennek a spirituális oka, hogy ezt kell átélnünk ebben az országban? Remélem, hogy ezen az oldalon nem egymás köpködéséről lesz szó, de ez egy aktuális probléma, amivel mi is minden nap, minden buliban találkozhatunk, és tényleg érdekel, ki mit gondol erről... És mit lehet tenni...

Beküldte: | 2009. febr. 10. kedd - 08:54

Hozzászólások

7 hozzászólás
A KÉRDÉS NEM AZ ITT
2009. február 12. csütörtök, 17:48 | Fürzi

Szia,

Szerintem a kérdés nem feltétlenül az "itt". Szakadjunk most egy pillanatra el kis országunk viharvert gazdaságától, faji problémáktól. A kérdés pedig az, hogy miért történnek ilyenek.

Ilyenek pedig bárhol történnek, a Föld bármely szegletében. Sokáig, míg nem volt gondolkodásom kellőképpen fejlett és nyitott, hajlamos voltam csatlakozni azokhoz, akik ilyenkor kijelentették: Nincs Isten, mert ha lenne, nem történne ennyi szörnyűség a Földön. ISTEN MÁRPEDIG VAN, és szegénykének más dolga is van, mint itt csak a Földi dimenzió emberi gyarlóságai fölött őrt állni. Megannyi univerzum és létforma, megannyi fejlettségi és rezgési szint. Mindegyik halad a maga valamilyen útján. És mi, emberek a mi adottságainkkal és lehetőségeinkkel, MINDNYÁJAN KÜLÖNBÖZŐ LÁTÁSMÓDDAL ÉS MÁS FEJLETTSÉGI SZINTTEL rendelkezünk, gondolj bele, ez kb. 6 MILLIÁRD EGYÉNI ÉLTÚT ÉS KARMIKUS KÖTELEZETTSÉG, LEHETŐSÉG.

Én nem ölnék embert, én valószínű már nem ezen a szellemi felkészültségi szinten állok, és gondolom Te sem. Ennek ellenére vannak emberek, akik sokkal alacsonyabb fejlettségi szinten élnek és súlyos bűnöket elkövetnek, aminek meglesz a maga eredménye és következő életében aztán kapja a nagy nehézségeket, hogy fejlődhessen. Olyanokat, amiket mi, nem gyilkoló emberek már szerencsére nem kapunk leszületésünkkor.

És mégegy. Itt a Földön nem csak Isten hatalma létezik, létezik a másik oldal befolyása is, azé aki egykor angyal volt. Biztos tudod a történetet...nos, az emberek itt a Földön, ha csak nem állnak Krisztusi szinten, többé kevésbé néha hallgatnak a hangjára és egyéni szintjüknek megfelelően különböző típusú bűnöket követnek el. Ez nem mentség senkinek sem, KI MINT VET, ÚGY ARAT. De Jin-és Jangot is biztosan ismered, a "jó"és "rossz" (sokféleképpen értelmezhető) elválaszthatatlan összetartozását képviseli.

Nagyjából ennyi, biztosan létezik rá más magyarázat is.

Szeretettel: Kriszta

Szemléletmód
2009. február 12. csütörtök, 23:52 | Balage (útkereső)

Szia!
Tekintsünk az univerzumra úgy, mint egy hatalmas organizmusra, amelynek mi emberek pusztán egy-egy sejtje vagyunk. Gondolj bele, hogy mi történik egyes sejtjeiddel, ha kicsit felhorzsolod a könyököd. Félni nem jó, és felesleges is, de azért sosem árt az óvatosság. (Szerintem)
Én amúgy hiszek abban, hogy az ember-univerzum analógia felhasználható olyan módon, hogy magadban képes vagy megérinteni az összes embert, meg tudod őket szólítani. Éld át, hogy miközben magadban ellágyítod a merevségeket, feloldod a feszültségeket valójában az egész emberiségen dolgozol. Éld át, hogy miközben te gyógyítod a saját lelked, a tőled legtávolabb lévő ember lelkét is gyógyítod, mert a te középpontod az egyetlen középpont, a sokaság csak látszat.
Üdv:
Balage

Mégis mit várjunk
2009. február 13. péntek, 19:22 | Névtelen (útkereső)

Mégis mit várjunk egy olyan társadalomtól, ahol csak az igazságérzet a jól fejlett? A morál, erkölcs nem.
Azt látjuk, hogy nemcsak kicsiben, pitiáner módon, de nagyban, "magasan" is bűnöznek. Lopnak, hazudnak, csalnak, országot eladnak, népet megvezetnek - mindezt megúszva. És ha fény derül is rá, nem szégyelli magát az illető. Szégyellje magát az, aki észreveszi és szóvá teszi! Mentség van bőven.

A spirituális ember saját maga felett ítélkezik, nem is tesz szándékosan olyat, amivel később a karmáján ronthat. Mert tudja, hogy ezzel bár a jelen életét jobbá tehetné, de a későbbiekben ez visszahatna rá.
És nem utolsó sorban szeretne nyugodtan aludni és tükörbe nézni.
A bűnözésben nincs rassz. Különbség abban van, hogy mi motiválja az elkövetőt. Sajnos legtöbbször azokat büntetik meg példásan, akik pár kiflit lopnak, mert éheznek...
Mit is várhatunk olyanoktól, akiknek a kocsma és a tévében a kibeszélő-, valóság-, békítő-, túlélő-, ilyen-olyan "show" a színvonal? Talán egyszer, egy utópisztikus társadalomban majd közelít egymáshoz a két tábor.

Eljön az idő, amikor természetes lesz az ezotéria mindenkinek. De ahhoz nekik kéne érdeklődniük, és ha nem is tudnak a rengeteg fejlődési lehetőségről, hogyan érdeklődnének?
Jó lenne a bugyuta reklámok és egymás hergelése helyett inkább valami értelmes, a külsőség helyett az "odabenn" zajló dolgokkal foglalkoznunk.
Mert már megmondták: ne egymás nyakát, hanem egymás kezét kellene fogni!

zsuzsa

Személyes tapasztalat
2009. február 14. szombat, 22:27 | Névtelen (útkereső)

Azt hiszem mi földönlakók eljutottunk sajnos egy olyan szintre, hogy másból már nem tudunk tanulni, csak a katasztrófákból, az emberi tragédiákból. Mikor szegény Kozma-t megölték két napig rosszul voltam, mert feltörtek az emlékeim arról, hogy engem is összevertek. És nézve a háttérstoryt, hálát adok azóta minden nap az "Öregnek", hogy csak összevertek. Tették mind ezt nem másért, mint azért mert le mertem írni egy szakvéleményben, hogy egy több szár milliós szállítás nem felel meg annak amit rendeltek. Azóta látom, hogy ilyenekért nem verni, hanem ölni szoktak és másodszor is lehetőséget kaptam ittmaradni. Sosem fogom elfelejteni annak a mentős fiatalembernek aki bevitt, hogy egész úton csak annyit kért tőlem, hogy nehogy megtörjek, nehogy feladjam, mert akkor ennek sosem lesz vége és mindenki csak csalni, hazudni, lopni fog. Igen csak ilyen kis emberek mint én nincsenek hatással sajnos a nagybetűs életre. A rendőrség több mint fél éve nem tesz semmit, hogy egy közismerten verőlegényt felelősségre vonjon. Továbbra is rója az utcákat szórakozóhelyeket és valószínű veri az utánam következőt. Nagyon szomorú, hogy hires embereknek kell meghalniuk, belerokkanniuk, hogy olyan triviális dolgok mint egy maffia feltartóztása az arra hivatott szerveknél egyáltalán napirendre kerüljön. Én persze nem adtam meg magam, de ennek csak az lett az eredménye, hogy magammal ebből a szempontból békében vagyok, az ügy szempontjából teljesen felesleges volt az "önfeláldozásom" . Máig nem tudom lenyelni, sőt tehetetlenül dühös vagyok, hogy az igazságszolgáltatás mindössze az én lelkemet nyomja. De az igazi baj az az, hogy ha a hírességek sem tudják eléggé ráirányitani a figyelmet arra, hogy itt valami velejéig bűzlik és ez igy tovább nem mehet, akkor mi lesz a következő?.?.?

Ayasofia képe
pár szóban...
2009. február 14. szombat, 22:48 | Ayasofia

gyászoluk... nap mint nap ezt tesszük.Miért? s MIÉRT történnek ilyen dolgok? Véleményem szerint több embernek kellene megpróbálni túllépni önmagán,legbensőjébe tekinteni,analizálni és feldolgozni az ott látottakat. Sajnos láthatóan kevés ember képes erre. Cozma esetében nem is embernek nevezném az lkövetőket,megmaradnék az "elkövetők"-nél.MIÉRT? Tübbeknek nem sikerül átlátniuk ismert szimbólumok,gyakran említett angyalok és Isten neveit,az ezkben rejlő üzeneteket. Diszkriminálnak,csak egyet említve ezek közül.Hisz ahogy létezik a Jin és Jang, a rossz és jó kapcsolata, úgy létezik az ember,aki ebben az univerzumban lehet fkete-fehér,egyéb bőrszínú,s beszélhetmás anyanyelveken,Magyarországon mégis egyre többen ítélnek adottságok alapján.Pedig az üzenetek nem túl bonyolultak és magukban hordozzák a varázsszavakat: BÉKE és SZERETET.Mi történik itt? Nem képesek néhányan önismeretre,nem tudnak önmagukká válni,így többnyire rössz példát követve -hogy kitűnjenek a tömegből- eljutnak arra a bizonyos "elkövető" szintre.Nem feljebb,inkább lejjebb lépnek.Sajnos mások szenvedik el a következményeket. Persze segítők is akadnak,pl: a kisebbség ellen lázító.magasabb pozícióban lévők,stb.. Változásra csak akkor sarkallhatjuk azokat akik miatt felmerül az örök MIÉRT?, ha maguk is változásra vágynak,feltétlenül jó irányú változásra.

De jó!
2009. február 15. vasárnap, 17:57 | Névtelen (útkereső)
R. I. P. Marian Cozma
2009. február 16. hétfő, 15:08 | angel.angel