Születés és Halál | Önmegvalósítás.hu

Születés és Halál

Két szó ami köré rengeteg képet társítunk, amelyek érzéseket váltanak ki belőlünk, az egyiket jónak a másikat rossznak hívjuk alapvetően. Pedig azt gondolom nagy különbség nincs közöttük, csak hisszük.

Egy kolostori kép, szertartás folyik. A nyitott terem hátsó részén áldozati emelvény díszes terítőkkel fedve. Mögötte egy nagy, vörösréz árnyalatokban úszó gong, a közepét aranyszínben ragyogó nap jelzi. Az emelvény előtti lépcsősor folytatásában egymással párhuzamosan szerzetesek két oszlopban ülnek s zenélnek. Minden nyugodt, tapinthatóan nyugodt a szívcsakra lágy hangja szétárad a testekben lelkekben. Szükség is van rá.

Az áldozati emelvényen fehér pólyába egy fiú csecsemő szendereg, tudatában már annak, hogy Ő itt most valami nagy dologra készül. A csecsemő előtt a főpap kezeit imába foglalva az égiek felé fohászkodik. A tenyerei között fényes tárgy csillan fel a holdfényben. Egy pillanatra vakító fehérség tölti el a tér minden szegletét, a muzsika hangja továbbra is ontja árasztja magából a nyugalmat összecsengve a fehérséggel.

Itt a pillanat a főpap keze lesújt a kezei közötti fényes tárgy a csecsemő életét ontja, a pillanatnyi csend szava súgja: ez a tett nem a vég ez a kezdet! Tudta ezt a csecsemő is hiszen erre készült hosszú-hosszú idő óta. A piciny testből csordogál a vér, pirosra festve a pólyát, a díszes terítőket. A vércseppek egymás után hullanak alá a kolostor padlójára. A cseppekből lassan lassan tányérnyi gyűlik össze, újabb vakító fehérség mintegy jelezvén nincs menekvés most történik a születés.

A vér lélekkel töltött részei szikrázó lángnyelvként törnek fel a tányérból. A szikrázó, sercegő lángnyelv oszlopba rendeződik, szétfeszíti magát és alakot ölt. Édes ez a feszítés, kibújik a saját bőréből leveti a már szűk ruháját, hogy újat tudjon magára venni, hordani, figyelni, színezni, cserélni ha szükséges, és újra levenni. Mindezt már a saját erejéből.

A szertartás a végéhez közeleg a muzsika is elcsendesedett a lelkek, a fények, a szeretet, és minden amit itt lehetett gyönyörködnek:

Megszületett a FÉRFI!

Beküldte: | 2008. dec. 18. csütörtök - 01:17

Hozzászólások

0 hozzászólás