Légy férfi! Avagy hogyan van genetikailag kódolva a megfelelési vágy | Önmegvalósítás.hu

Légy férfi! Avagy hogyan van genetikailag kódolva a megfelelési vágy

Hozzászólások

7 hozzászólás
egy meztelen női test...
2009. október 07. szerda, 13:55 | Cang

Hello Sanyi!

nem igazán értem, hogy hol itt a gond? Szerintem a férfiak az idő kezdete óta versengtek, nézzünk csak meg egy focimeccset, egy sportközvetítést, ókori olimpiákat, egy társasági-társadalmi életet, egy cég vagy ország viselkedését - mindenki a jobbak közé akar tartozni, törni előre az elismerésért, a dicsőségért. Mondjuk az már számomra is kicsit mosolyogtató, amikor az ezüstérmes csalódottan, vagy épp sírva és dühöngve lép le a színről.. Basszus létezik olyan aki jobb nálam... Kiábrándító lehet :-) Hogy a munkahelyen is... Vidéken ahol férfiak dolgoznak együtt, ott sok minden van, de versengés igen kevés. Lehet hogy az irodák, politika, felső vezetés berkeiben más a helyzet, de ez abból adódhat, hogy oda jellemzően azok kerülnek, akik törtetők, hiszen egyébként nem lennének ott. Ők meg csak hadd versengjenek. Az hogy manapság elnyomják a büszkeséget, a virtust, ha szabad így mondani a "jangos" , férfias viselkedésmintát, és mindenféle nyápic, puhapöcs, meg csorgónyálú gyerekeket próbálnak meg beállítani mint menő csávókat, az szerintem részint szándékos propaganda, és tudatos leépítés, másrészt egyszerű divathóbort, most ilyen, később más lesz - de nem azt jelenti, hogy egy hagyományos, "régimódi" értékeket felvonultató ember nem felelne meg a kornak, és ne tudna érvényesülni... pont hogy nagyon is tud, és ezt sokan nem nézik jó szemmel ... Nézzünk csak meg egy régi spanyol úri festményt... fehér harisnya, hosszú, lefegő orrú cipő, nagy fodros gallér.. mai szemmel kiröhögjük, pedig annak idején az volt a menő.
Az igazi probléma meg épp ott kezdődne, ha a meztelen női test már nem keltené fel a férfiak figyelmét. Mi a fenét akarnak ezek azon a konferencián.. impotens társadalmat?? ... LOL :-)
üdv!
laczika
ps: cikket írsz?

Légy FÉRFI!!! Versenyezz!
2009. október 07. szerda, 19:16 | Bochecha

Nos, én azt a tendenciát látom inkább, hogy van egy fajta tudatosodás, ami ITT ÉS MOST (is :-) )
történik, de erről volt már szó sok más topicokban.

Minél tudatosabb az ember, annál kevésbé játszmázik, annál inkább tisztában van a saját értékeivel és hibáival, annál kevésbé engedi be a reklámokat, és az azok által közvetíteni próbált manipulációt.

Minél több tudatos ember van... egyszer talán eljutunk odáig, hogy nem lesz olyan öntudatlan férfi (sem nő), akiről ilyen jellegű felméréseket lehetne készíteni. :)

Bochecha

Hello Bochecha, én azért titkon remélem, hogy még egy ideig nem
2009. október 08. csütörtök, 0:03 | Cang   Előzmény

Hello Bochecha,

én azért titkon remélem, hogy még egy ideig nem tudatosodunk ennyire :-) Gondolj bele, ránézel egy vonzó, meztelen csajra, és mondjuk egy kopasztott csibe jut az eszedbe, vagy egy kila pacal... Ezek után kissé szégyellem bevallani, hogy amikor felvonultatnak egy csomó csajt valami kinézeti versenyen pár falatnyi semmiben, akkor nekem azért eszembe jut a húsbolt.. Most nem azért mert olyan tudatos vagyok, de nincs mögöttük tartalom, nincs megmozdított energia, nincs semmi, csak a hús formája. kicsit olyan halvány, nem? Ha egy csaj levetkőzik, akkor Okkal vetkőzzön, ne azért hogy fényezhessék, hogy de ari vagy, angyalom...
ciao! l.

Kedves Laczika!
2009. október 08. csütörtök, 9:11 | Bochecha   Előzmény

Ne haragudj, de nem nagy jött át, hogy mit is akarsz mondani...

Reméled, hogy mennyire nem tudatosodunk?

Jaa, azt hiszem, leesett. :)
Ha viszont arra gondolsz, amire gondolok, akkor nagyon félreértettél. :)

Nem azt akartam mondani, hogy az lenne a jó, ha annyira tudatosodnánk, hogy egy pasit nem hoz lázba pl egy meztelen nő, szó nincs erről.

Arról szándékoztam írni, hogy egyszer csak talán megszűnnek a játszmák, többek között a cégnél-egymásba-könyökölés, és társai...
De úgy látom, nem ment át. :)

A címben pedig volt egy adag irónia is...

szeretettel:Bochecha

irónia
2009. október 08. csütörtök, 10:14 | Cang   Előzmény

Hi Bochecha,

az irónia finom volt, és a tálalás is :-) sok éle volt, mindenkinek az jön le amihez köze van :-) igen, igazad van, nem a legjobban fogalmaztam, oda akartam érni hogy összekeveredik sok minden, aminek nem kéne hogy feltétlenül köze legyen egymáshoz.. A pucér csaj élménye egy testi dolog, és ezért teljesen érthető és OK, megvan a helye a rendszerben, úgy mint a test vágya.

Van egy olyan érzésem, hogy a játszmák társadalmilag soha az életben nem szűnnek meg, mert mindig lesznek olyanok, akiknek épp ez a feladatuk, hogy ezzel foglalkozzanak. Egyénileg megszüntethetők, vagyis lehet hogy Neked egy idő után már nem kell foglalkoznod velük, mert túlléptél rajtuk, és olyan tudatszintre - feladatcsoportba kerültél, ahol ez már egyszerűen nem téma. Ezek a dolgok, mint pl. a háborúban az eszement erőszak, a politikában a gátlástalan intrika és a tiprás, a vállalati hierarchiában a könyöklés és a törtetés, a pénzügyi világban a kapzsiság és a kihasználás mind olyan dolgok, amik az adott rendszer szerves részei, és szükségszerűen hozzá tartoznak. Felszámolni nem lehet őket, max. kilépni belőlük.

Ez nekem az erősíti, és pardon ha messzire megyek, hogy a lélek, a tudat globálisan nem úgy működik hogy volt egy teremtés, aztán azóta fejlődik, hanem a teremtés folyamatos, és mindig vannak fiatalok, és vannak öregebbek. Vannak tárgyak, baktériumok, szúnyogok, madarak, emberek, szellemi lények és még sorolhatnám, mind eltérő fejlettségi fokozatban, eltérő mennyiségű tapasztalattal, és ez így megy folyamatában. Emberen belül is rengeteg szint létezik, és valószínűleg a többi megjelenési formán belül is így lehet. Nem is annyira a fizikai megjelenés a lényeg, inkább a tudati szint. Ha olvastad a Tao Te King-et, hát pont ugyanazok a problémák voltak jó 2000 évvel ezelőtt Kínában, mint manapság Európában. Ugyanakkor a finomabb tanítások egyre könnyebben hozzáférhetők és értelmezhetők, egyre nagyobb arányban vannak jelen a Nagy Közös Tudatban, alighanem ezért tudjuk mi is, szóval a fejlődésének az üteme változik, de az alapminőségek nem.

Ezért fura nekem az, hogy egyesek 2012-ben nagy globális megvilágosodásra-tudatosodásra számítanak... OK, az öregek egy része elbírja, de mi lesz a fiatalokkal? Tudati evolúciós ugrást hajtanak végre, és kimarad egy rakás tapasztalatuk ? Vagy letöltik a tapasztalatot, mint egy szoftvert a netről, oszt annyi? ez a legjobb út a megkattanáshoz !! A játszmák, az erőszak, a hülyeség, a nemtudás sosem szűnik meg, mert épp ezek tartják mozgásban a rendszert.. Bár lehet hogy nem is így van, csak a saját szűk kis nézőpontomból adódik mindez, és marhaságokkal traktállak itt Téged... de az is lehet hogy nem akkora marhaság..
ciao és szép napot!
l.

Légy önmagad! Mindenki más már foglalt.
2009. október 08. csütörtök, 10:52 | csaesz   Előzmény

Ezt is az említett cikkből ollóztam: nemcsak a problémát tárta fel, hanem itt a megoldás is. Kár, hogy csak a férfiak körében végeztek kutatásokat. Kíváncsi lennék, hogy a nőknél nem hasonló-e a helyzet... Bár ezekkel a statisztikai felmérésekkel pont az a baj, hogy nagyon általánosítanak, és mindig negatív irányba.

Van akinek igen, van akinek nem
2009. október 08. csütörtök, 13:09 | Névtelen (útkereső)

Aki a cikket írta, vagy ezt a tanulmányt irányította, annak bizonyára igen. Nem szeretem ezeket az általánosításokat, a statisztikát meg már régóta utálom. Csak arra jó, hogy valamit átlagoljunk vele. Ennek célja változó.
A férfiak tudatosodása, vagy énképe is csak annak a tükrében tűnhet rossznak, amihez viszonyítod. Egyébként szerintem a tudatosodási szinteket hasonlítgatni, mint tettük azt valamelyik másik blogban semmi értelme. Az hogy én a mostani életem alatt mennyit változtam, az számít a többi csak tölti a pletyka magazinok címlapját.

Üdv!
Hédi