Függőségeink le/lenem kűzdésének hatásai jövőnkre nézve | Önmegvalósítás.hu

Függőségeink le/lenem kűzdésének hatásai jövőnkre nézve

Most azon kezdtem el gondolkodni, vajon a függőségeknek milyen karmikus hatásaik lehetnek? Akár külön-külön. Ha valaki mondjuk nem tud megszabadulni egy függőségétől, következő életében mire számíthat - erről vannak ismereteitek? Vagy, mint szerintem sokan így vannak vele, megszabadulnak mondjuk egy valamitől (akár csak egy átmeneti időre) de közben egy másik hasonló(?) dologgal csillapítják a fennmaradó űrt? Pl valaki leszokik a dohányzásról, de utána elhízik. Ez ilyenkor szerintem azt jelzi, hogy leszokott ugyan a cigarettázásról mint függőségről, de helyette cserébe étkezéssel pótcselekszi el azt a időt? Felvett egy másikat helyette. Vagy ott van az ital, sokkal könnyebb úgy nem inni, ha helyette időnként zöldet fogyaszt az ember. Vagy mondjuk amiről ez eszembe jutott, hogy sok év után újra nekiálltam zenét szerkesztgetni a gépen és ez meglehetősen megdobja a közérzetemet, nem is nagyon hiányzott semmi mellé. Na jó, a kaja azért még így is.. :)
Na de hogy van ez a jövőnkre nézve, következő életben mondjuk csak az egyikkel, vagy mindkettővel újra meg kell harcolni ilyen esetekben, vagy egyáltalán nem biztos hogy bármelyikkel is?

Beküldte: | 2010. febr. 03. szerda - 19:36

Hozzászólások

7 hozzászólás
Szia Jaguar!
2010. február 03. szerda, 20:17 | Karmatörlő (útkereső)

Az ezoterikus kereszténység típusúnak tűnő oldalon találtam erről a szellemi tanítások között.

http://www.napfenyes.hu/szellemi-ut-erenyek-beavatas/a-het-asztralis-szint
Egyébként is érdekes olvasmány.

:)

Bocsi, ez másik!
2010. február 03. szerda, 20:23 | Karmatörlő (útkereső)   Előzmény

Ez mégsem az, amelyikre gondoltam.
Ez nem az, amelyik taglalja a részleteket, ha szenvedélybetegen hal meg valaki.
Bocsi
:)

jaguar képe
ööö.. akkor ne is olvassam el vagy most mivan? :D
2010. február 03. szerda, 20:43 | jaguar   Előzmény

ööö.. akkor ne is olvassam el vagy most mivan? :D

Legyél kíváncsi, olvass bele és ha érdekel, olvasd el.
2010. február 04. csütörtök, 10:06 | Karmatörlő (útkereső)   Előzmény

Szerintem így érdemes más irányzatokkal megismerkedni, mint amin éppen vagyunk.
:)

u.erika képe
Azt gondolom hogy le kell ásni a függöség gyökeréig. Mert az
2010. február 04. csütörtök, 0:26 | u.erika

Azt gondolom hogy le kell ásni a függöség gyökeréig.
Mert az akarat,és az ész érvek a leszokáshoz édes kevés!Jól látod,hogy egy bizonyos függöség elhagyása egy másfajta függöségben fog kicsucsosodni...!
Ha maga a függöség oka nem derül ki,akkor esély sincs a függöség megszüntetésére!Egy olyan ellenséget akit nem látsz,és ö pedig biztonságos pozicióból lö rád,esélyed sincs legyözni!De még arra sem hogy megvédd magad!
Ne a függöséget akard megszüntetni,hanem az okot!
Ha a függöséget akarnád megszüntetni az kb.olyan lenne mint ha a puskagolyókat akarnád megszüntetni.. Nagy hülyeség,és teljesen értelmetlen!:)
Az orvlövészt kell elkapni!Az okot.
Üdv!Erika

A szenvedélybetegségek valódi szükségletek pótszerei
2010. február 04. csütörtök, 10:23 | Karmatörlő (útkereső)

A szenvedélybetegségek valódi szükségleteink pótszerei, és nem egyik szenvedélybetegségről a másikig kell haladni, hanem megtudni, hogy mit helyettesítenek, ezt követően a valódi szükségletet kielégíteni, megadni magunknak azt, amire valóban szükségünk van és akkor több nincs szükségünk semmilyen pótszerre.

Leginkább figyelem, törődés, szeretet, valahova tartozás, megfelelés, pihenés, de nagyon sok minden más is lehet. Nos, igen. Annak meghatározása, hogy mikor érezzük azt, hogy figyelnek ránk, törődnek velünk, szeretnek bennünet, valahová tartozunk és miféle pihenés az, ami valóban pihentet, az az NLP alatt nekem kiderült, hogy nem mindig tudjuk, mert nem vagyunk hozzászokva, hogy figyeljünk oda magunkra.
Ja, és egyébként miért mástól várjuk, hogy figyeljen ránk, miért nem tesszük meg ezt a szívességet magunknak? Ha mi magunkra nem figyelünk, miért várjuk mástól, hogy ezt tegye? Ha mi magunk nem törődünk magunkkal, miért mástól várjuk? Nagyjából.

A szenvedélybetegségek a Földhöz kötik a lelket, a halál után sem tud elszakadni tőle, olyan alacsony marad a rezgésszintje, hogy a magasabb szférákkal egyáltalán nem tudja felvenni a kapcsolatot. Ez a következő leszületéskor benne marad az energiatestben és visszajön karmikus feladatként, ismét bevonzva azokat a negatív energiákat, amelyeket a függőség okoz. Ennél lényegesen durvább hatása is lehet, de annak a leírására már nem emlékszem. Azt javasolták abban a leírásban, hogy a halál előtt 4-5 évvel érdemes leszokni a szenvedélyekről, cigi, alkohol, bármiféle drog, köztük a kávé.

Na, és honnan lehet tudni mikor van 4-5 évvel a halál előtt? Jó kérdés. Szerintem nem érdemes addig várni, érdemes most leszokni és a valódi szükségleteink szerint élni.

:)

jaguar képe
mire kell 4-5 év? :)
2010. február 05. péntek, 4:34 | jaguar   Előzmény

mire kell 4-5 év? :)