KatiPotter blogja | Önmegvalósítás.hu

Most tudatosult igazán, ami eddig is zavart, csak nem tudtam róla, hogy ez milyen furcsán hat a lelkemnek. Nem olyan régen történt, hogy a koliban beszélgettem egy ismerősömmel, aki keresztény fiatalok közösségébe jár, őszintén hiszi, hogy Jézus a megváltó, és őszintén segít neki a Biblia. Ez nagyon szép, és tök jó, hogy megtalálta az útját, és mindenkinél tiszteletben tartom, aki így gondolja. Engem is hívott, hogy ismerjem meg a közösségüket. Mondtam neki, szívesen ismerkedek, csak nem tudom ezt úgy elhinni.

Nem szoktam élesen emlékezni az álmaimra, de ha nagyon éles a kép, akkor mindig találok rá valami magyarázatot, hogy miért. Ennek inkább nem is csak a jelentése fogott meg, hanem az egész kép. De hogy ennyire megfogott, az azt jelzi, mennyire hiányzik a természetes környezet, és keveredett mindenfélével.

Ma történt valami, mindegy mi, nem szeretném leírni. De a lényege: akkor, amikor én is valami hülyeséget csinálok, esetleg egy félreértés miatt durván és igazságtalanul reagálok le valamit, amiben szintén érzek durvaságot, csak lehet félreértem, az tud fájni a legjobban. És az, hogy nem tudom már helyrehozni, bocsánatot kérni. De eszembe jutottak régen engem ért sérelmek, amiket megbocsátottam. Ha magunknak meg tudunk, mert megértjük magunkat, akkor másnak is. Ez oké. Magamat értem, meg is bocsátottam magamnak.

Ha össze kellene foglalnom, hogy mi számomra az a tanítás, ami kulcs mindenhez, ami nekem az abszol-út, vagyis mi a "titkom", akkor az egyszerűen az, amit már sokan megfogalmaztak, sokszor mégis közhelyként kezelik, anélkül, hogy ténylegesen belegondolnának: az az erős, aki szeret, azzal le lehet győzni mindent, ami akadályozza a boldogságot (az igazi boldogságot nyilván, a többi tetszetősnek tűnő dolgot el lehet venni az embertől, ezt nem). Akkor vagyunk leginkább kapcsolatban Istennel. Amikor szeretet irányít, és nem akármi félelem. Ez egy nagyon alap dolog, de jó, ha tudatosul.

Nem ennek indult a blog, de időközben rájöttem a válaszra. Amikor úgy érzi az ember, hirtelen minden nagyon nehéz, sok ijesztő dolgot lát, akkor hajlamos először azt hinni, hogy fennáll a veszély, hogy összeomlik. Látok ilyet a környezetemben, ezért gondolkodtam ezen, és meg is kaptam a választ: CÉL. Van, amikor annyira egyedül érzi magát, mert mondjuk a családtól mentálisan nem kap sok erőt, és nem nagyon van társa, barátoknak kevés az ideje stbstb, és még sorolhatnám, hogy könnyebben megijed egyéb nehézségekből is.

Csakis úgy tudjuk feltárni, ha nagyon őszinték vagyunk önmagunkhoz is. Ha nem elméleteket próbálunk magunkra erőltetni, ha nem abból indulunk ki, nem pl könyvekből tanult dolgokból. Pórbál benne hinni aza ember, de érdemes megvizsgálni, hogy ez a hit őszinte-e? Tapasztalatok alátámasztják? Tényleg úgy érzi? Nyilván a könyvek vagy elmondások segítenek, sok olyan van benne, ami ráébreszt dolgokra. De lehet-e mondani bármire, hogy minden egyes szava úgyis van, ugyanúgy működik minden? Lehetséges, de ha nem tapasztaljuk, szerintem soha nem épül be igazán.

Tegnap történt, mielőtt épp visszautaztam Pestre, hogy az ablakom elé szállt egy galamb. Délelőtt egy számomra fájó konfliktushelyzeten gondolkodtam. Nem tudok rajta segíteni, mivel egész közösségeket érint. Elfogadtam, hogy ez van, és azt is, hogy fáj. Nekem valamiért nagyon szívügyem, de nem szeretnék itt politizálni. Kapcsolódik hozzá, hogy van egy zsidó származású volt párom, aki nagyon félreérti az én gondolataimat. Igazából nehezen értjük egymást, de ez nem akadálya köztünk a szeretet áramlásának.

angyalOosOIrdOIg.jpg

Amikor valakivel történik valami rossz, esetleg sorozatban, akkor néhány new ages azt mondja: mert valami baj van veled. Te vagy a felelős, még ha olyan dologról van is szó, ami nem az illetőn múlt. És ez alapján esetleg még meg is ítélik, hogy ő ilyen és olyan ember, illetve ezen és azon a szinten áll. Csak mert lehet, hogy fél. Csak mert lehet, hogy fáradt. Érdemes lenne megvizsgálni ezt a kérdést. Az én felfogásomban és tapasztalataim alapján: nem erről van szó. Amikor történik valami, érdemes megvizsgálni, hogy mennyiben a mi felelősségünk.

antialföldi.jpg

Furcsa dolgok figyelhetők meg mostanság a kulturális életünkben... Én lényegesnek tartom, hogy például milyen művészeti alkotásokat fogad be az ember, főleg a gyerekek, de egyébként mindenki. Ha megnézi az ember a mai tv-műsort úgy általában, mit lát? Egy csomó horror, meg mindenféle negatív energiával töltött cucc. Nem mondom, hogy be kellene tiltani, de az általános csatornáknak szerintem úgy kellene sugározniuk a műsorokat, annak tudatában, hogy esetleg egy egész család szeretné nézni. De már sokan nem is teszik, épp ezért.

Harry-Potter-and-the-Deathly-Hallows-Part-1-Close-Up-Poster-1-10-10-kc.jpg

Kifejeztem már korábbi blogomban (Egy mese tanulsága), hogy a Harry Potter-történet nekem nem egyszerűen egy szórakoztató történet. Nagyon bele tudom élni magam, főleg a főszereplő lelkivilágába (de többe is). Olyan az egész, ami nagyon közel áll hozzám. Nem maga a történet, hanem ha megfigyelem a mögöttes tartalmat, a lélekrajzokat, akkot nagyon ezt érzem...

jura.jpg

Ez a hét elég nehézre sikerült, több problémával meg kellett küzdeni, sok stressz mellett, és mindeközben befejezni a szakdogám. Eléggé kimerültem, és nem voltak könnyű napok. De tegnap hajnalban valami nagyon jó dolog történt, amit szeretnék megosztani. Soha nem tudhatja az ember, hogyan kapja vissza az erejét...

Föld.jpg

A napokban több hozzászólás is szólt a természettudományok és más tudományok hasznáról/haszontalanságáról. Ezzel a témával kapcsolatban szeretném megosztani tapasztalataimat, gondolataimat.

Tartalom átvétel