Részecske-kísérlet 2008.09.10-én Svájcban | Önmegvalósítás.hu

Részecske-kísérlet 2008.09.10-én Svájcban

2008.09.10-én Svájcban, Genftől nem messze egy különleges kísérletet fognak végrehajtani, melyet eredetileg az Egyesül Államokban csináltak volna, de az amerikaiak túl kockázatosnak találták, ezért áttették Európába – elgondolkodtató.

Az alábbi szöveget a kérdésem.hu egyik tagjától, XXI.th Century Fox –tól idéztem:
„Az LHC gyorsítóban nanomásodpercenként következik be egy-egy proton-proton ütközés, a másodpercenkénti egymilliárd eseményből kell majd azt a néhányat kiválasztani, amelyik fontos lehet a kísérleti fizika szempontjából. A KFKI Részecske- és Magfizikai Kutatóintézete és a Budapesti Műszaki Egyetem közös munkacsoportja nagy sebességű és nagy megbízhatóságú adatátviteli rendszerek kifejlesztésére kapott megbízást. Rubin György, a munkacsoport vezetője nem tagadja, roppant szigorúak a műszaki követelmények.”

A történet érdekessége, hogy szept. 8-án a Plútó a Földünkről nézve „megáll”, vagyis Stacionell lesz. Ezt a bolygót 1930.02.18-án 16 órakor (Gr-i időben 23 óra) fedezték fel Flagstaffban (USA, Arizona, W 111° 39’ és N 35°12’). Az a hatalmas belső erő, melyet a Plútó képvisel, avatott kézben csodákra képes, viszont, ha „rossz” kezekbe kerül, óriási pusztítást vihet végbe. Gondoljunk csak az atomerőművekre és az atombombára. Sajnos a bolygó felfedezésének pillanatára felállított asztrológiai képlet is erről szól. Ha összehasonlítjuk a mostani kísérlet napján Gr-i időben 23 órára, Genfre felállított képletet a bolygó felfedezésének képletével, akkor rögtön szembetűnik, hogy a Jupiter szintén Stacionell, hatótávolságon (orbisz) belül a Plútó felfedezésének Szaturnuszán, a 6. Házban. A 6. Házhoz tartoznak a szerszámok, eszközök, melyek szintén lehetnek építő és romboló hatásúak is, attól függően, hogy mire használjuk.

Amikor először megláttam a két képlet összevetését, az jutott eszembe, hogy előfordulhat egy olyan „eszköz” felfedezése,melynek segítségével át lehet majd lépni egyik dimenzióból a másikba – nos, ki – ki gondolkodjon el azon, hogy milyen kézben milyen eszközzé válhat.

Gondolom, ha egy ilyen nagy horderejű felfedezésre jutnak, mi, a kisemberek valószínűleg nem fogunk egyhamar értesülni róla.


Beküldte: | 2008. szep. 02. kedd - 19:36

Hozzászólások

18 hozzászólás
Részecske gyorsítás
2008. szeptember 10. szerda, 3:39 | Marton Levente (útkereső)

Legjobb tudomásom szerint, ma, 2008. szeptember 10-én fogják végrehajtani ezt a kisérletet svájcban, egy 27 km hosszú alagútban. Az amerikaiak talán azért tartották túl kockázatosnak, és helyezték át a kisérletet Európába, mert piciny, ún. fekete lyukak keletkeznek a kisérlet közben. Akkor pusztuljunk el inkább mi európaiak? Ha netalántán ez bekövetkezik, elbúcsúzom az amerikaiaktól is, mert az a bizonyos fekete lyukacska az abszolút gravitációjával elkezdi majd hízlalni magát, majd hatványosan begyorsulva nemcsak a Földet fogja elnyelni, hanem az egész naprendszert. Ebben talán az lenne a legszörnyűbb, hogy az emberiség érzékelné is a katasztrófát, egyre nagyobb földrengések formájában. Bár ne így lenne, de úgy látszik az emberiség nem fér a bőrébe. Jobban tennék ezek a tudósok, ha elmennének inkább Bagamérba fagylaltozni...

Az éles bevetés MOST volt! De valyon emlékeztek még arra az
2008. szeptember 11. csütörtök, 0:32 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Az éles bevetés MOST volt! De valyon emlékeztek még arra az időre amikor az űrbe jutás volt a tét! A félresikerült kilövések valahogy nem láttak napvilágot!
Manapság elég sok a földrengés és tornádó meg az árvíz! Ki tudja, lehet már a próbaüzemen túl vannak, csak az eredmények nem egyértelműek!??
Viszont azt sem lehet mondani, hogy állítsák le ezt az óriási pénzből megépűlt telepet! Így maradt az ÜZEMELTETÉS több kevesebb sikerrrel!

Választ szeretnék kapni!
2008. szeptember 13. szombat, 0:30 | Esperosun (útkereső)   Előzmény

Szeretnék választ kapni,hogy valóban elképzelhető,hogy ebből az egész "genfi játékból" mi fog kisülni,illetve arra,hogy a sok sok neves, elismert prof. nem gondolt erre a fekete lyukas sztorira??? Tudom,hogy természetesen gondoltak... :)
Miért állitják akkor azt ,hogy fekete lyuk nem jöhet létre,miközben pedig igen is lehetségesnek tűnik????

Most kell aggodnunk vagy nem???

Megéri?
2008. szeptember 24. szerda, 11:24 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Valahol azt olvastam, hogya vezető tudósok tisztában vannak hogy a kisérletek alatt kis % lehetőség van arra hogy létrejöhet feketelyuk. Erre azt mondták, hogy örülnének is nekik mert azokat is tanulmányozhatnák, azt is mondták az okosok, hogy nem veszélyesek a kis feketelyukak mert minden ilyen képződmény párolog is (sugárzást meg részecskéket) és minnél kisebb annál gyorsabban, ezért elvileg nagyon gyorsan meg is semmisülnének. Igazából nem tudhatjuk, hogy mekkora veszélyt rejtenek ha még csak most akarják őket megvizsgálni, minden csak teória. Lehet nem a feketelyuk fog gyorsan elpárologni hanem a Föld a lakossággal. Az hogy az egész naprendszer pusztulhat, az már csak részletkérdés és onnantól hogy meghaltam, felőlem az egész világegyetemet is lenyelheti...
De nem is az a kérdés hogy mekkora a lehetőség a feketelyukak létrejöttére, hanem, hogy ha létrejöhetnek, érdemes- e Istent játszani, és van e joguk kozkáztatni az emberek életét?!

Kedves Levente Örülök, hogy fizika órán a padtársaddal
2009. március 27. péntek, 8:34 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Kedves Levente

Örülök, hogy fizika órán a padtársaddal amőbáztál, de jó lett volna, ha a tanárodra is figyelsz. Akkor tudnád, hogy semmilyen alapja nincs a kijelentéseidnek. Egyébként azért Európában van, mert itt egy bizonyos távolságra a föld felszín alatt minden az állam tulajdona, tehát nem kell engedély minden embertől arra, hogy építhessenek a földjük alatt.

Ahelyett, hogy összeesküvés elméleteket gyártasz, inkább ismerkedjél meg emberekkel, menj el fagyizni és GET A LIFE!!!!

További sok sikert fizikai kritikáidhoz

Szeretettel: Tamás

Részecske gyorsításhoz
2008. szeptember 10. szerda, 22:18 | Kovács Kati (útkereső)

Az a helyzet, hogy ezt a gyorsítót nemcsak erre az egy alkalomra építették, ott hosszú éveken keresztül akarnak kísérletezni, és azok a tudósok, akik még bevásárolni sem tudnak rendesen, mert egy némelyiknél még egy jól számoló autista is okosabb, előbb-utóbb valamilyen felelőtlen kísérleteket fognak végezni. Így válik egyre esetlegesebbé ez a világ mindenféle kontroll nélkül. Majd ezután jönnek az egyre felelőtlenebb kísérlettek, aztán lesz egy Csernobil 2.

fehercsongor képe
Amikor autóval közlekedem , van egy olyan érzésem ,hogy én is
2008. szeptember 10. szerda, 23:50 | fehercsongor   Előzmény

Amikor autóval közlekedem , van egy olyan érzésem ,hogy én is részt veszek az emberek millói által , közmegegyezésesen végrehajtott kisérletben , aminek célja annak a kipróbálása ,hogy mit bír még ki Gaia . Az utak felépítése nagyobb beruházás volt ,mint egy részecskegyorsító . Az abban történő fatális kisérlet végzése csak lehetőség . Ez viszont folyik , több ágon is , és nemcsak a közlekedéssel .felacso

Sokkoló...
2008. szeptember 11. csütörtök, 23:26 | Junior (útkereső)

Sziasztok, én egy 22 éves srác vagyok, és eléggé hiszékeny... Szóval én nagyon nagyon nem értek egyet ezzel az egésszel, mert tényleg hogyha valami balul sül el, akkor itt vége lesz (gondolom) mindennek -gondolok itt a fekete lyukra-. Én tegnap hallottam teljesen véletlenül meg, hogy milyen kísérletre készülnek, ráadásul utána derült ki, hogy ez volt az éles... Szóval nem akarom elhinni több milliárd ember életével játszanak, és ami felháborító, hogy "mert kockázatosnak találták, átrakták Európába"... Félre ne értsetek nem vagyok egy bolond, de az ilyen dolgoktól nagyon félek. Pont valamelyik nap láttam egy amerikai filmet, amely 2006-ban készült, a címe Fekete lyuk, és azóta alig alszom, mert arra gondolok, mi van ha egyszer tényleg megszólal a vészkürt, és csak a híradót nézi mindenki, és várjuk a végzetet...
Most őszintén kérdezlek titeket, mert közben keresgélek a neten, de nem találok semmi bő infót a dologról, mi a helyzet? Valami történt, mi lesz ezután? Folytatják?

Mire kíváncsiak?
2008. szeptember 12. péntek, 16:02 | Marton Levente (útkereső)   Előzmény

Ezt egyszer már leírtam, de szőrén-szálán eltűnt.
Arra lehetnek kíváncsiak, hogy miként keletkezett a világ? Ahhoz miért kell részecske ütköztetés? Mi van akkor, ha egy abszolút erejű fekete lyukból keletkezett a világegyetem, majd emiatt nagy titokban tudatosan szántszándékkal fekete lyukakat akarnak előállítani ennek tanulmányozására? Ki gyakorolhat felügyeletet felettük? Honnan leht majd tuni, mi az a határ, ahonnan már nem lehet visszájára fordítani?Lehet a világmindenség egyfajta hatalmas pulzálás. Kb. százmillió esztendőnként felrobban, emiatt tágul, aztán elkezd összeomlani a tágulás közben keletkezett fekete lyukak jóvoltából, és lesz belőle ismét egy gigantikus fekete lyuk, ami ismét kénytelen felrobbanni a benne rejlő oriási energiától. Most csak a 13-15 milliárd esztendejénél járunk, úgyhogy volna időnk, ha nem siettetnék fekete lyukak előállításával. Lehet ebből a részecske gyorsítóból egy Csernobil 2, csak annál sokkal borzalmasabb? Az Univerzuim többmilliárdnyi ilyen pulzátorból állhat, a miénk ebből csak egy, a benne levő többmilliárdnyi galaxissal, ahol ezzel a kísérlettel elkezdtek játszani a fizika törvényszerűségeivel. Ha elszabadul egy jól sikeredett fekete lyukacska, eleinte csak egyre erősödő földrengéseket lehetne észlelni, aztán mindennek vége lehet, magába szippanthatja akár az egész naprendszert.

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Bekapcsolták a nagy hadron ütköztetőt (LHC) a CERN-ben
2008. szeptember 12. péntek, 9:50 | Huszti Sándor -...

Bekapcsolták a nagy hadron ütköztetőt, a világ legnagyobb részecskegyorsítóját a Genf melletti nemzetközi kutatóközpontban, a CERN-ben.

Huszonhét kilométeres alagút, benne a világűrnél is hidegebb gigantikus mágnesek, 96 tonna hélium, 40 ezer szivárgásmentes csatlakozás, 11 700 amper erősségű áram. A fénysebesség 0,999999991-szeresével egymással szemben száguldó, 100 milliárd protonból álló részecskecsomagok, 600 millió ütközés másodpercenként. Többek között ilyen paraméterei vannak az alaphangon is 4 milliárd euróba kerülő, most induló nagy hadron ütköztetőnek, amely a legnagyobb részecskegyorsító a világon, és amelytől a világ legnagyobb kérdéseire is várunk válaszokat. 

>> Tovább

naphold képe
Pontos idő?
2008. szeptember 12. péntek, 10:53 | naphold

Meg tudja valaki mondani, hogy mikor volt percre pontosan ennek a beharangozott kisérletnek a kezdése?

Eta

Ne pánikoljatok már!
2008. szeptember 12. péntek, 22:53 | Névtelen (útkereső)

Nekem az a véleményem, hogy itt csupa hozzá nem értő ember vitatkozik olyan dolgokról, melyekről halvány lila gőzük sincs. (Megmondom őszintén nekem sem.) A sci-fi irodalom nagyon érdekes, ugyanakkor nem a valóság. Én a magam részéről megbízom azokban a szakértőkben, akiknek nyilván nem az a céljuk, hogy kockáztassák az életünket.

Ha mégis katasztrófa történne, amit nem hiszek (mert az is lehet, hogy valójában teljesen veszélytelen az egész, csak rettegésre vagyunk idomítva), az csak azért lehetséges, mert ez a világ sorsa. És minden úgy van jól, ahogyan csak van. Mellesleg én inkább választanám ezt a halált, mint azt, hogy a túlnépesedett világ, amely nem tudja elviselni a szénhidrogén-források kimerülését, gazdaságilag összeomlik, majd külső és belső háborúk során vértengerré változik.
Akkor majd kiderül, hogy mekkora állat az ember, miközben szépen lassan felemésztjük magunkat, és csak töredékünk marad meg, ha ugyan nem visz el mindenkit a dögvész. Majd akkor jusson eszetekbe a tibeti közmondás:
"Sosem lehet tudni, mi jön el hamarabb a következő élet, vagy a holnapi nap."

Vigasztaljon a tudat, hogy senki nem halhat meg, csak egyetlen ember halálával. Valljuk be, mindannyian a saját bőrünket féltjük. Ki az az ember, akit megnyugtatna az, ha kiderülne, hogy világkatasztrófa ugyan nem lesz, de ő mindent elveszít és végül gyötrelmei közepette régóta áhított megváltás lesz a halál?!

Mellesleg itt sokan állítják, hogy a Lélek halhatatlan.

A magam részéről azt tanácsolom, hogy ne tápláljuk rettegéssel a környezetünket! Mindenki maga körül tegye rendbe a dolgokat, áldja meg naponta teljes szívből a világot, és bízzon az életben. Véletlenek nincsenek. Legrosszabb esetben legalább a saját közérzetünket javítjuk. Így mindenki eggyel csökkentheti azok számát, akik tönkreteszik a világot.

Üdv:
Balage

Na és az ókori görög bólcsek mennyivel voltak hozzáértőbb?
2008. szeptember 13. szombat, 6:30 | Marton Levente (útkereső)   Előzmény

A fekete lyukakról nem tudtak ugyan az ókorban, de sok mindenre rájöttek. Azok az egyiptomi papok, akik előre meg tudták mondani, hogy mikor lesz napfogyatkozás, na vajon nagy titokban milyen világképpel rendelkeztek? Nem tartom sokkal okosabbnak nálunk, hozzászólóknál azokat a tudósokat, akik kísérleteznek a részecske gyorsítással. Még az is lehet, hogy ez csak álca, mert nagyon is fekete lyukakat akarnak majd előállítani. Nincsen nagyobb ostobaság annál, mint amikor ostobának néznek másokat, hát még az egész emberiséget... Ezek szerint nem tudtak annak nézni minket, mert rájöttünk a turpisságra, még az sem jelenti azt, ha valakiről éppen a pszichiátria állítja. Ez már csak egy ilyen világ, talán meg is érdemelné, hogy elpusztítsák, de azért ezt ne engedjük, mert mi van akkor, ha ez tényleg egy Teremtett világ? Legalábbis minél fejlettebb a tudomány, annál jobban ez látszik igazolódni, ne akarjon az ember isten lenni az Isten helyett. Ezért szóltunk hozzá, ha nem is éppen atomfizikai képzettséggel, hanem inkább ókori értelembe vett logikával, metafizikusként.

Mesélek magamról
2008. szeptember 13. szombat, 8:34 | Balage (útkereső)   Előzmény

Egyszer 3-dikos általános iskolás koromban láttam egy dokumentumfilmet Nostradamusról, amelynek a tetőpontján a 3. világháborúról esett szó. Akkor a rettegés megérintette a lelkem, és örökre elveszett valami az életemből. Képzeld el, hogy gyerekként álmatlanul forgolódtam az ágyban, és amíg a többiek vidáman játszottak, én azon aggodalmaskodtam, hogy mi lesz ha felnőttként behívnak katonának, és szétlőnek a csatamezőn.
A félelmem félelmet vonzott, és az évek során olyan dolgokban is megmutatkozott számomra a pusztulás, melyekre senki nem gondolt volna. Rájöttem, hogy az egyén soha nincs biztonságban. A következő pillanat egyformán hozhat jót és rosszat. Nekem mániákus félelmeim voltak, és még ma is vannak, bár már tudok uralkodni magamon. Amikor elmentem otthonról mindent többször végigjártam, nehogy bekapcsolva hagyjam pl. a vasalót, gáztűzhelyet stb. Egyszerűen nem hittem a saját szememnek, ezért mindent legalább 5-ször megvizsgáltam, és folyamatosan a veszélyforrásokat kutattam. Aki keres az talál is. Amikor elhagytam a lakást, azon agyaltam, hogy vajon mindent jól leellenőriztem-e. A józan ész, amit segítségül hívtam, hogy megnyugtasson ellenem fordult és a pusztulás képeivel ijesztgetett. Arra gyártott elméleteket, hogy hogy tud leégni, elázni a lakás a biztonsági intézkedéseim ellenére. Ez a mániákus hozzáállás életem minden területére kiterjedt.
Meditatív tudatállapotban átéltem mindazt amitől féltem, és lélekben mindenemet az Istennek adtam. Egyszerűen megengedtem neki, hogy elvegye a lakást, az életemet, a családomat, megengedtem, hogy hazugságokat terjesszenek rólam a hátam mögött, és sorolhatnám az összes félelmemet.
Ma már azt csinálom, hogy lehetőleg egyszer odafigyelve körülnézek távozásom előtt, majd azt mondom magamnak, hogy itt és most mindent megtettem, ha mégis baj lesz, akkor az az Isten akarata. És ezzel rövidre zárom az egészet.
Én azt mondom, felesleges aggódni, mert számos más lehetőség létezik, amire még csak nem is gondolt senki, és nagyon rossz dolgokat eredményezhet. Például volt már olyan, hogy csak utólag vettek észre olyan égitesteket, melyek nagyon közel haladtak el a Föld mellett. A Nap felől érkező dolgok ugyanis láthatatlanok a távcsövek számára, ha jól tudom.
Ha kiderül, hogy amit csinálnak, az veszélyes, mi változik meg az életedben? Mit teszel a veszély ellen. Szerintem semmit. Ugyanúgy éled a mindennapi életedet, csak félni fogsz.
Üdv:
Balage

fehercsongor képe
Teljes együttérzéssel kérdem minden aggodalmaskodótól : - Mit
2008. szeptember 13. szombat, 20:24 | fehercsongor   Előzmény

Teljes együttérzéssel kérdem minden aggodalmaskodótól : - Mit csinálnátok , ha a képünkbe vágnák azt az igazságot , amit feszegettek ? ( A természettudományos és spirituális kockázatokra gondolok . ) Kimennétek a Kossuth térre tüntetni , vagy aláírást gyűjtenétek ? Ezek bizonyítottan nem hatékonyabbak a társas füstölgésnél . Valami jobbat kellene kitalálni egy feltételezett károkozás megakadályozására . Ha van lehetőség bármilyen cselekvésre , akkor is a megalapozottságához bizalom , hit , és józan ész kell a gondolkodásban . felacso

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Remélem, a tudósok azért tanulták a szakmájukat évtizedekig
2008. szeptember 13. szombat, 22:09 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Talán pont most mutathatnánk meg, hogy mennyire vagyunk tudatosak és hogyan tudjuk kezelni az elemi halálfélelmünket! Ahogy Balage írta, ha meg kell történnie, akkor úgyis meg fog, de az nem mindegy, hogy hogyan fogadjuk mindezt!

Annyi mindentől lehet félnünk, oly sok mindent nem veszünk komolyan az életben, gondolok a környezetszennyezésre vagy a tudatszennyezésre!
Szerintem az egyéni feladatunk az, hogy a saját életterünkben rendet, tisztaságot és becsületességet tartsunk és dolgozzuk fel a belénk nevelt felesleges gátlásokat és félelmeket! Nem félni, hanem cselekedni kell, ha pedig erre nincs lehetőség, akkor elfogadni, szeretni.

Remélem, a tudósok azért tanulták a szakmájukat évtizedekig, hogy aztán ne csináljanak ilyen baklövést a bolygónkkal! Ha meg mégis elszúrják, akkor biztosan van még pár lakható bolygó, ahova le tudunk születni!  ; )

Hogy sikeresebben tudjatok meditálni a fekete lyuk félelmetek feloldásán, itt van egy fantázia videó a részecskegyorsító katasztrófájáról.   : ))

Szerintem ha valaki ezt hallja vagy olvassa biztos elkezd gondol
2008. szeptember 22. hétfő, 22:11 | KÖVÉR2 (útkereső)

Szerintem ha valaki ezt hallja vagy olvassa biztos elkezd gondolkozni azon, hogy mi lesz a következménye, feketelyuk, stb. ez teljesen normális h az ember elgondolkozik ezen. De gondoljatok vissza amikor azt terjesztették h az ezredforduló 2000ben a világvége eljön. Akkor is féltek az emberek akik erre gondoltak. ezt elolvasod, elmorfondírozol rajta, este lefekszel és reggel felkelsz és nem ez jár a fejedbe. Persze minden megtörténhet, meghalunk, beszippant az a lyuk de akkor már oly mindegy lesz. ellene meg mi kis magyar emberkék mit teszünk? aláírást gyűjtünk? nevetséges. ez nem rajtunk múlik hanem gondolom a pénzes nagyhatalmakon. És mi csak ezt elfogadjuk és nézünk... nem tudunk ellene tenni szerintem, hiába vagyunk egyformák de mégsem. Amúgy meg ez a félelemkeltés mind a médiának köszönhető nem lenne tv rádió net stb.. hírközlés senki nem félne ha meg történne vmi úgyse tudnád mi az. ezt szerintem felfújja a média. ezeregy dologtól lehet félni, újabb hurikán, földrengés, stb és ahogy sűrűsödnek ezek egyre több árvíz stb ez is mind az ember hibája mégse tudunk nagyot tenni, úgy ahogy ez ellen sem.

Pontositás
2009. február 23. hétfő, 15:22 | Névtelen (útkereső)

Már beleestünk egy fekete lyukba.
éppen tizennégy milliárd éve.