Kiről szól az álmunk? | Önmegvalósítás.hu

Kiről szól az álmunk?

Hajnalban kaptam az sms a tesómtól....azt álmodta, a nagymamánk meghalt...valaki hozta neki a hírt, ordított álmában, hogy még nem adott neki puszit....úgyhogy most sír, és hétvégén mennek haza, meglátogatni...
Így van ez köztünk, néha nekem vannak élményekben gazdag éjszakáim, néha neki...ilyenkor egy-két sms váltás közöttünk.....és olyan, jó, hogy van Ő....aki még hajnalban is ott van velem, ha szükségem van rá...

én külföldön voltam, arra gondoltam, ha tényleg így lenne, akkor csak egyet tehetnék...kérhetném, hogy a lelkem tudjon beszélni a nagymamám lelkével....hisz, ez lehetséges....csak hinnem kell és megtapasztalnom....

arra mindenképp jó volt az álom, hogy ők még együtt tudtak lenni a hétvégén....és azt éreztem, igen...ha tudatában lennénk annak, hogy bármikor elhagyhatjuk ezt a földi életet...akkor talán még jobban figyelnénk egymásra...és még fontosabbak lennének az együtt töltött pillanatok...

másnap...teljesen véletlenül hallottam meg.... véletlenül? ....egy német kolléganőm anyukája meghalt....és egyszer csak az volt az érzésem, hogy a tesóm az Ő halálát álmodta meg....Ő is valakinek a nagymamája...arra gondoltam, hogy mások is tapasztalhatják azt, az érzést, amit a tesóm épp tapasztal....amit a tesóm éjszaka átélt, a fájdalmat, szomorúságot, veszteséget....ezt az érzést biztosan más lélek is tapasztalja....

arra gondoltam, hogy mi van, ha az álmok a kollektív tudatból jönnek...vagyis mikor álmodunk, akkor honnan tudhatjuk, hogy az álom ránk, vagy valaki másra vonatkozik....az én életemről álmodok, vagy az lehet valaki másnak is az élete....amikor véletlenül meghallottam a halálhírt, annyira az volt az érzésem, hogy a tesóm az Ő halálát álmodta meg....hisz a tesóm nekem elmesélte az álmát, véletlenül épp meghallottam a hírt.....

mintha csak az Univerzum úgy szervezte volna a dolgokat....hogy ezen elmélkedjek kicsit.....

Honnan jönnek az álmok?
Kiről álmodunk?
és főleg mikor álmodok....hogyan tegyek különbséget, hogy az én életemre vonatkozóan van üzenete az álomnak...vagy valaki más életére....
ha más élete, akkor én arról miért álmodok? Lehet valami kapcsolat köztem,aki álmodok és akiről álmodok?

Jaj, de szeretném én megérteni ezeket a fizikai életen túli összefüggéseket...

Beküldte: | 2013. márc. 18. hétfő - 22:17

Hozzászólások

4 hozzászólás
Michaelita képe
régóta álmodó vagyok
2013. március 20. szerda, 18:49 | Michaelita

A saját álmaimmal kapcsolatban sok esetben hosszas töprengés, gondolkodás, fejtörés után van meg saját álmom üzenete.

Az, hogy az adott álom jósálom volt-e vagy csak valamire figyelmeztet, amin dolgoznom kell (belsőleg), az mindig majd csak utólag fog kiderülni.
Az, amit megnyugtatóan tudok elfogadni, az az álom valódi üzenete.
Ez lehet az álom után rövid idő múlvai felismerés, vagy akár hosszabb idő után bomlik ki egy álom valódi üzenete.

Egy biztos, ha egy álom megérint, akkor annak van számunkra üzenete. Minél inkább megérint, annál inkább kell dolgoznunk az álom üzenetek megfejtésén.

Az hogy az álom másokról szól-e vagy csak önmagunkról megint csak a saját álmaink egyedi értelmezésekor derül ki.
Volt olyan álmom, amikor több személyről álmodtam és az értelmezéskor derült ki, hogy azok a személyek mind az én különféle személyiségrészeim voltak, vagyis az mind én magam vagyok.

Igen, valóban vannak/lehetnek olyan álmaink is, amelyek a kollektív tudatból jönnek, de annak is van/lehet számunkra üzenete (hogy pont arra voltunk fogékonyak).
Olyankor csak a bennem megjelenő érzésekre szoktam fókuszálni és azon dolgozom belsőleg.

"Lehet valami kapcsolat köztem,aki álmodok és akiről álmodok?"
Igen lehet, mert van is közöttünk kapcsolat: mindannyian emberek vagyunk, s mint ilyenek egy közös lelkivilágon osztozunk, közös bűnökkel, közös érzésekkel, érzelmekkel dolgozunk és felelősek vagyunk önmagunkért, egymásért és a bolygónk lelki-szellemi fejlődéséért.
Amint egyre inkább együttérzők és szeretni tudók leszünk, többé-kevésbé be is látjuk ezt a láthatatlan kapcsolatot, ami összefűz bennünket.

Álom és álom között nagy a különbség.
2013. március 30. szombat, 23:04 | H.Vica (útkereső)

Lehet, hogy a "puszin", a szeretet kifejezésén volt a lényeg, mert a nagymama már sajnos abban a korban lehet, amikor bármelyik pillanat elmehet. Ami lehet, hogy egy másik korábbi halálhír, vagy mások betegsége kapcsán ugrott most be neki és jött vissza álom formájában. (Akár nem is emlékszik rá, hogy ilyen hírt hallott.)
Szerintem annyi a lényeg, hogy mivel szereti a nagymamáját ezt fejezze is ki az irányába. Vagyis legbelül most úgy érezheti, hogy nem juttatta eléggé kifejezésre az érzelmeit, szeretetét.
A "ki meddig él" dologgal meg nem érdemes foglalkozni, mert szerencsére sohasem tudni, hogy kinek melyik nap lesz az utolsó.
Amúgy szerintem az álmokban lévő halál, nem jelent tényleges fizikai halált. Gondolj csak bele hányan álmodják, hogy üldözik, lelövik, megölik őket álmukban és reggel mégis felébrednek és még akár 50-80 év múlva is közöttünk élnek.

Azt nem tartom valószínűnek, hogy a német kolléganőd anyjának halálát álmodta volna meg, mert közöttük valószínűleg semmilyen kapcsolat nincs. Amúgy lehet álmodni más ember életéről is, de akkor a személy és/vagy az álom tartalma valamilyen módon kapcsolódik az álmodó életéhez is, esetleg befolyásolja azt. De ez itt nagy valószínűséggel most nem áll fenn.

előre álmodás
2013. április 05. péntek, 13:28 | spiritnő

Sziasztok!
Múlt héten egyik éjjel azt álmodtam hogy terhes vagyok, s bár álmomban meglepett a dolog, elfogadtam, s nagyon örültem neki.
Reggel is az álom járt a fejemben. Társam nincs jelenleg.
Gondoltam annyi minden zajlódik körülöttem, lehet az újjászületést reprezentálja az álom.
Elindultam munkába.
Cmszavakban: hó, jég, kocsi megcsúszott, pörgött, ki az árokba.... A kocsi féloldlasan állt. Gondoltam ha kiszállok el is dől , de nem ez lett.
Sokan megálltak segíteni. Tündériek voltak az emberek, s egyik családtagom, apum is segített.
Ennyire megálmodni, előre látni dolgokat korábban nem hittem létezik.
Mivel magamon (is) tapasztalom, így tudom igen.
Vélemények ?

Szia! Szerintem most értél meg egy komoly párkapcsolatra és a
2013. április 30. kedd, 22:21 | H.Vica (útkereső)   Előzmény

Szia!

Szerintem most értél meg egy komoly párkapcsolatra és a gyermekvállalásra. Eljutottál oda amikor már őszintén és tiszta szívedből szeretnél gyermeket vállalni. Valószínűleg nem is kell már olyan sokáig várnod...

Feliratkozás Hírlevélre