Nők és férfiak | Önmegvalósítás.hu

Nők és férfiak

0012437_1.jpg

Nők és férfiak

Nők és férfiak természetükből adódóan különbözőek. Nemcsak testileg, érzelmileg, hanem gondolkodásmód szerint is mások. Sajnos manapság felcserélődtek a szerepek férfi és nő közt. Nehezen értik vagy egyáltalán nem értik egymást. Sok esetben a kommunikáció teljes hiánya tapasztalható. Ebből adódóan konfliktusaikat nehezen élik meg, viselik el. Ez látásmód kérdése, mert egy adott probléma rugalmasan úgy is érzékelhető, mint olyan kihívás, feladat, amely elősegíti önfejlődésünket, és így már pozitív, építő lesz számunkra.
A nők általában érzékenyebbek, mint a férfiak. Hajlamosak magukban keresni a hibákat és okolják is magukat.
A párkapcsolatokban gyakran előfordul, hogy az egyik fél gyorsabban fejlődik érzelmileg és szellemileg mint a másik. E miatt korábbi életcéljuk eltávolodik egymástól. Életszemléletük eltérő lesz, más dolgok, feladatok érdeklik őket, mint eddig. Ez viszont egyre gyakoribb feszültségeket vált ki kapcsolatukban, amit nem minden esetben tudnak rendezni.
Ha sikerül kompromisszumokat kötniük, az lehetőség lehet egy új alapokon nyugvó boldog kapcsolatra. Ha viszont már erre nem hajlandóak, akkor úgy gondolom célszerű a kapcsolatukat megszüntetni. Így tiszteletben tartva a szabad választás jogát és lehetőséget adni életük ezen irányú fejlődésére. Ahhoz, hogy az életünk, ezen belül a kapcsolataink boldogok és kiegyensúlyozottak legyenek elsősorban önmagunkat kell megismerni, megszeretni és elfogadni.

Péterfy Erzsébet
kineziológus

http://www.peterfykineziologia.hu

Beküldte: | 2010. febr. 21. vasárnap - 17:56

Hozzászólások

1 comment posted
Ez nekem közhelyes
2010. február 22. hétfő, 14:00 | Karmatörlő (útkereső)

A nők és férfiak viselkedését a hormonok szabályozzák, a hormonokat pedig a genetikai mintázat alapjai mellett a gondolataink és érzéseink szabályozzák. A férfiak és nők hormonháztartása részben genetikai program alapján szabályozott, de az érzelmi traumák ezeket felülírhatják.
Nekem mindössze ennyit jelent férfi és nő közötti különbség.

"Sajnos manapság felcserélődtek a szerepek férfi és nő közt." Ez közhely. Milyen szerep cserélődött fel?

"Nehezen értik vagy egyáltalán nem értik egymást. Sok esetben a kommunikáció teljes hiánya tapasztalható. Ebből adódóan konfliktusaikat nehezen élik meg, viselik el. Ez látásmód kérdése, mert egy adott probléma rugalmasan úgy is érzékelhető, mint olyan kihívás, feladat, amely elősegíti önfejlődésünket, és így már pozitív, építő lesz számunkra."

Mindaddig, amíg a nemi szerepek jól szabályozottak voltak, akkor sem értették meg egymást férfiak és nők. A férfi meg a nő szerep megértése, meg átlélés és nagyot érzések követelménye az irodalom körébe és nem a hétköznapok valóságába beleértett fogalomkör volt. Szó sem volt róla, hogy megértésék egymást, sőt szerintem szó sem volt arról, hogy bárkinek bármit is meg kellett volna értenie, a szerepet kellett elfogadni és eljátszani, sőt a családban neki szánt szerepet kellett elfogadni és eljátszani.

"A nők általában érzékenyebbek, mint a férfiak. Hajlamosak magukban keresni a hibákat és okolják is magukat."
Ezt pl. nem vettem észre. A magam részéről a férfiakat éppúgy érzékenynek látom mint a nőket, sőt a gyerekeket még a férfiaknál és a nőknél is sokkal-sokkal és még annál jobban érzékeny találom függetlenül attól, hogy fiúk vagy lányok.

Az utána következő mondat nem tudom miként hozható kapcsolatba az előzővel. Számomra nem az érzékenység fogalomkörébe tartozik, hogy valaki hol keresi a hibákat, és ha valaki hajlamos önostorozni és magában szálkát találni. Nem érzékenységnek, hanem játszmák egyik szerepének találom a "biztosan bennem van a hiba" hozzáállást.

:)