JUTALOM | Önmegvalósítás.hu

JUTALOM

Azért,hogy rendesen,becsületesen élsz,vársz valamilyen jutalmat?
A különböző vallások igérnek: menyországot vagy poklot
jobb következő életet.....stb.
Ezekért élsz helyesen,az igéretek miatt???
Olvasni lehet mindenfélét:
pl."Istentől csak saját tetteink visszahatásait kapjuk"
vagy "Az Isteni jutalom is csak végzeted,sorsod és tetteid következményeinek egyszerű kölcsönhatásából
születik"
Ki alakítja végzeted?Ki alakítja sorsod?
Pokol és menny bennünk van - mint tudjuk
Vagy,ha a vallást nem veszem figyelembe én azt mondom: Nem jutalomért élünk,hanem magáért az életért,amit jutalomként kapunk,ha ÉLÜNK.
Te,miért élsz helyesen?
Milyen jutalmat vársz,hogy helyesen élsz?

 

Beküldte: | 2010. jan. 09. szombat - 12:27

Hozzászólások

3 hozzászólás
Nem várok semmit. Sem mennyet, sem poklot. Ha őszintén magamba
2010. január 09. szombat, 14:26 | Buddhanita (útkereső)

Nem várok semmit. Sem mennyet, sem poklot.

Ha őszintén magamba nézve válaszolok, akkor csak egy motivációt látok: önzés. Magamnak akarok jobbat. Magamnak akarok fejlődést, tanulást. Pont nem érdekel mit jelent másoknak megfelelni, jelen pillanatban a saját bugyraimmal vagyok elfoglalva.

Óriási elfojtásaimmal szembesülni. Most megélem azt is, ha "rossz" vagyok, megélem azt is, ha "jó". Mindegy, ami jön, az aktuális. Erőt az adott, amit átéltem Anyuéknál a szembesüléseim után. Hihetetlen megkönnyebbülés. Ez jelenti az igazi szabadságot.

Én meg mindig másként kerestem. Rájöttem, saját magamnak köszönhetem terheimet, ráadásul saját magam kapaszkodom még beléjük. Saját magam ítélkezem, döntök jó és rossz felett, félek, rohanok magam elől. Közben meg azért imádkozom, hogy mentsen meg valaki, hát nem röhejes?

Helyesen élni nekem ennyit jelent: önismeret, önelfogadás, önszeretet.

Mégsem tudom elkülöníteni másoktól ezt, mert mindig olyanokkal beszélek, akik éppen az aktuális dolgaimmal ugyanúgy szembesülnek.

Arra kellett rájönnöm, fejlődni így is lehet, másokkal kézzelfogva, vállvetve. Sőt, így még könnyebb.

Mi lesz ezután?

Majd megírom, ha már ott leszek, tudod, Odaát :)

Addig viszont csak elterelés ez is, ilyeneken rágódni :)

u.erika képe
Igen!
2010. január 09. szombat, 18:55 | u.erika

A belsö béke!

Azt hiszem ez bövebb kifejtést igényel,ezért nyitok egy belsö béke blogot.;)

Üdv:Erika

"az igazi halál a tudatlanság"
2010. január 19. kedd, 13:25 | skorpio (útkereső)   Előzmény

Nagyon elgonolkodtató ez a mondás.Bizonyos szemszögből nézve,a túl sok tudás rengeteg felesleges szemetet-vagyis gondolatot jelent az elmében.A gondolatzuhatag mint tudjuk,meggátol minket a valódi élésben.Minnél több gondolata van az embernek,annál nehezebb közüle kiválasztani azt az egy igazit-valódit ami az ÚT-on tart.A tudás az életben nem hoz gyümölcsöt.Ahhoz,hogy a tudást kamatoztassuk az életünkbe,rengeteget kell meditálnunk.Így a tudást átalakíthatjuk bölcsességé.

Az igazi tudás az ÉLETBÖLCSESSÉG

Ez a fentiekben említett mondás,főleg azt akarja mondani,hogy: a tudatlanság az életről.......mégpedig a nagybetűs ÉLETRŐL....egyenlő....HALÁL.

A valódi tudás gyökere a bölcsesség

Szóval,meg kell tanulni Élni.Nem úgy születünk,hogy már tudunk élni.Ahogy embernek sem születünk,hanem életünk allatt válunk-vagyis válhatunk emberré.Hogy hogyan válhatunk emberré???
Úgy,hogy megtanulunk Élni.Felválaljuk az ÉLETET,felválaljuk,hogy EMBERRÉ akarunk válni.Nem támaszkodunk senkire életünk során.Nem hibáztatunk senkit életünk alakulásáért.Ne a körülmények befojásoljanak minket,hanem MI a körülményeket.

Istentől csak saját tetteink visszahatásait kapjuk.
Az Isteni jutalom a végzeted,sorsod és tetteid következményeinek egyszerű kölcsönhatásából születik.

Sokaknak az élet,csak hosszúranyujtott halál,a haláluk előtti szenvedés.Félnek az élettől a boldogságtól.
Így hát a haláltól is félnek.Rettegnek az életől,ugyanúgy a haláltól.Pedig,ha nemfélsz a haláltól,nemfélsz az élettől sem.
Az igazi halál,az életről való tudatlanság.

Aki bölcs és ismeri az Életet,számára a halál csak az élet egyik véglete.Nincs élet a halál nélkül.A halál csak egy ujjabb kezdet.Egy ujjabb élet kezdete,egy ujjabb csecsemőt kell kell Emberré nevelni,mégpedig az élet által.Egy ujjabb lehetőség.Egy ujjabb lehetőség Életet élni.Egy ujjabb lehetőség:az élet alakításának lehetősége.Egy ujabb izgalmakkal teli élet lehetősége.Egy ujjabb életút megismerése.Egy ujjabb önmegvalósítás.És mindezek feltétele az ÉLNI szeretés.Az élniszeretés feltétele pedig,hogy megtanulunk ÉLNI.

A virágoknak semmi dolguk sincs a Földön,csak az,hogy szépek legyenek,szépítsék a földet,szépítsék érzékeink,boldogabbá tegyenek.
Nekünk embereknek sincs más dolgunk,csak az,hogy szép életet éljünk,szépítsük a Földet,boldoggá tegyük egymást.Mi EMBEREK legyünk itt a Földön Isten virágoskertjében méltó kertészek.
Sok sikert!!!