Betegség-egészség? | Önmegvalósítás.hu

Betegség-egészség?

Sárváron a Segítőkezek Alapítvány klubjában jártam. Arról volt szó, hogy a reiki milyen csodálatos lehetőséget nyújt az embereknek ahhoz, hogy visszanyerjék egészségüket.
De mi is az a betegség?
Sokszor van szükségünk a pihenésre, és nem pihenünk, mert annyi elintézni való, megoldandó dolog van. A munkát sem lehet elhanyagolni. Napjainkban a munkahelyek olyan juttatásokat biztosítanak az alkalmazottaiknak, melyek könnyebbé teszik az életüket. Ilyenek pl. az étkezési utalvány, az üdülési csekk, és még lehetne sorolni. Ezek az élet harmónikus megélését is szolgálják, viszont, ha valaki beteg, akkor elveszti a jogot, hogy megkapja ezeket a kedvezményeket. Ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy akár betegen is dolgozunk. A szabadság korlátozott. Nap mint nap újabb és újabb stressz helyzeteket élünk meg, és ahhoz, hogy ne kelljen szembe nézni a konfliktusokkal, inkább hallgatunk, vagy magunkban morgolódunk. Mindez a lelkünkre hat, akár tudjuk, akár nem. És a lélek tiltakozik.
Kezdetben csak valami nem jó. Egyre többet morgolódunk otthon, a gyerekkel, valahogy semmi sem jó, egyre kevesebb sikerben van részünk.
A klubomban, ami a napokban indul újra Szombathelyen szinte erre kontráz az első találkoásunk, amikor is arról lesz szó, hogy mindez hogyan is jelenik meg az írásban.
Hisz az írásunk mi magunk vagyunk. Benne van lelkünk rezdülése. Az, hogy hogyan éljük meg a mindennapokat, hogyan tudjuk kezelni, feldolgozni a stressz helyzeteket. Mi lehet amögött, hogy nem érezzük jól magunkat egy adott helyzetben.
Betegségjelek az írásban. Jelzik, hogy az írást adó személy mely területen képtelen feldolgozni az élet dolgait, hol vannak elakadásaik, mi az, amit nem tud feldolgozni, megemészteni, mely területen van szüksége segítségre.

Beküldte: | 2009. febr. 08. vasárnap - 19:20

Hozzászólások

0 hozzászólás