Álomfejtés | Önmegvalósítás.hu

Álomfejtés

2008. március 28. péntek, 8:42 | Huszti Sándor -...

Álmaink közvetítik mindazt, amit éber tudatállapotban nem tudunk vagy nem akarunk észrevenni. Ezért fontos üzeneteket hozhatnak az önmegismerésünkhöz, ha meg tudjuk őket fejteni.
Analógiás gondolkodás, kreativitás, a szimbólumok, archetípusok ismerete és megérzés kell egy pontos álomértelmezéshez. Gyakoroljuk egymás álmainak a megfejtését, hogy önmegismerésben tovább mélyüljünk!
Írd meg mit álmodtál és mi megpróbáljuk megfejteni!

Visszatérő álmok
2009. július 11. szombat, 0:05 | Sorseress (útkereső)

Sziasztok!

Az álmaim egész életemben nagyon intenzívek voltak (bár még csak 22 vagyok). Van 2 visszatérő álmom, az egyik pont 1 évente jön elő, a másik pár hónapja kezdődött és nagyon sokszor álmodom. A gyerekkori visszatérő álmom: Belépek egy középkori kastélyba, benyitok, és a fejemben ez visszhangzik: 'Segíts'. Megyek egy hosszú folyosón, és végig ezt hallom, miközben bevillannak különböző képek, amiket szintén nem tudok hova tenni (rózsa, kard, a többire nem emlékszem). A folyosó mindkét oldalán ajtók vannak, és én sorban benyitok valamennyin. Mindegyik szoba üres, kivéve az utolsót, abban van egy ágy, azon pedig ül egy férfi páncélban, sisakkal, így nem látom az arcát. Tudom, h ő kért segítséget, és azt is tudom, h régóta várt rám. Amikor készül levenni a sisakját, felébredek. Mindig tudom álom közben, h ezt már álmodtam régebben. Ezzel kapcsolatban van egy hmm... látomásom is: nemrég meghallottam egy számot, ami nagyon szomorú, és eszembe jutott róla egy jelenet (pedig ébren voltam) : egy kastélykertben sétálok középkori ruhában egy férfival (ugyanaz, mint az álmomban) és összeborulunk, és tudom, h el fog menni. Érdekes érzés... Nem sokkal azután, h ezt a számot hallottam, elkezdtem még valamit álmodni: mindig más, és mindig ugyanaz. Víz alatt vagyok és nem kapok levegőt, rám tör a klausztrofóbia, és nem tudok szabadulni. Az egyik ismerősöm azt mondta, h az utóbbi álmom azt jelenti, h gyermeket kellene szülnöm, és ő nem kap levegőt, nem tud megszületni még, pedig fontos lenne és ezt érzem álmomban. Szerintetek mi lehet ezeknek az álmoknak a jelentése? Előre is köszönöm a válaszokat!

Csók egy régi szerelemmel...
2009. július 14. kedd, 22:47 | Névtelen (útkereső)

Üdv mindenkinek! lenne egy visszatérő álmom!
Tények: régebben szerelmes voltam a szoszéd srácba!(Gyerekszerelem kb 5-6 éves voltam)
Azóta elköltözött, de most nyárra visszaköltözik! mióta ezt tudom azóta szinte folyamatosan vele álmodom!
Az álmom szexuális jellegű, de odáig soha nem jutunk el! néha meztelenek vagyunk néha meg teljesen felöltözve, de csókolózunk folyamatosan! és az nagyon jó és gyengéd!
reggel mikor felkelek olyan Boldog vagyok! olyan érzés mintha megtörtént volna!
A többi álmom is ilyen csak más srác van benne aki szintén az utcában lakik csak őt nem ismerem, vagy a volt sulimból az egyik srác, de őt sem ismerem! de a story mindig ugyan az!
amúgy a valóságban van barátom akivel jól elvagyunk csak a szex nem a régi!
köszönöm a segítséget!
üdv mindenkinek

Van egy Lány sokat éreztem iránta régen!!! 2 utcára lakukn
2009. július 15. szerda, 1:14 | Mrbeck (útkereső)

Van egy Lány sokat éreztem iránta régen!!! 2 utcára lakukn egymástól de nem találkozunk szinte soha!! Ugy kezdődöt: kb 1 hónapja álmodtam vele elösször és másnap találkoztam vele a buszon pont ugy ahogy megálmodtam-ekkor még nem találtam furcsának!! utána megint nem volt semmi 1 héttel később is vele álmodtam és másnap megint ugy találkoztunk ahogy az álmomba szerepelt :)!!!!! Ekkor már furcsa volt De a Mai nagyon be tett!!!!! Azt álmodtam este h fel keres h kostóljam meg a Pizzáját amit úő sütött!!! Ma meg Már éppen aludni készültem és nem is tudom miért be kapcsoltam az msn-em ő fent volt majdnem éjfélkor történt........ Rám írt h egyek a pizzájából!!!! Szerintetek ez mit jelent?? én esküszöm nem hiszek(hittem))) ezekbe a hihetetlen dolgokba de megtörtént!!!!!

veszprem
2009. július 20. hétfő, 18:04 | Névtelen (útkereső)

szia

álmomban egy istállóban simogattam egy lovat, amikor az a falhoz szorított, majd a földre kellett feküdnöm, mert rám feküdt az oldalával. nagy nehezen felkeltem és eltoltam magamtól, volt még egy púpúteve is az istállóban. aztán pedig egy olyan magyar katonai táborban találtam magam idén márciusában, aminek részt vettem a felszámolásában 7évvel ezelőtt. két ismerőssel is találkoztam, mindenkin fagyási sérülések voltak az arcokon meg a kezeken. végül holland hagyományőrző katonák meneteltek szandálban a hóban.

ennyit láttam, kérlek segítsetek ha tudtok.

üdv:

Balázs

Holland katonák...
2012. szeptember 04. kedd, 17:56 | olahcsaba   Előzmény

Ló - hűség
Púpúteve - gazdagság
Tábor - osztály, család, vagy közösség általában
Fagyás - hiányos öltözet
Holland katonák - ENSZ, avagy nagyvilág, erős támogatottság

Kiolvasva:
Valaki rendíthetetlenül hűséges hozzád, aki a társad, barátod lehet, családod vagy iskolai osztályod tagja. Ne rontsad el a kapcsolatod vele semmiképpen, mert ő éltala gazdagsághoz juthatsz, legyen lelki, szellemi vagy anyagi fejlődést, eredményeket is elérhetsz.
Mindenek vége egyszer, így a nyárnak is, tehát érdemes az őszi/téli kollekcióra bespájzolni. Az új projektedben meg további személyek támogatását fogod élvezni. Azért semmiképpen ne bizd el magad, még ilyen kedvező konstelláció mellett se.

Visszatérő álom
2009. július 22. szerda, 18:01 | gernis

Kb. egy éve szinte minden hónapban álmodok hasonlót, illetve egy-két dolog mindig ugyanaz....
Elmegyek otthonról, legtöbbször a volt osztálytársaimmal (általános iskolai)" bandázom", ahol mindig engem bántanak, de voltam már az Auschwitzi koncentrációs táborban is, mire visszatérnék haza, belépek az utcába és nincs meg a házunk! :(
Én meg elkezdem felkutatni a szüleimet, a családomat.....
Tegnap éjjel is ezt álmodtam.....
A volt osztálytársaimtól elmenekültem, mert "szekáltak", mire hazaértem volna teljesen feldúlták az utcánkat és építkezés zajlott a házunk helyén.... most az ismerőseinket kerestem meg, hogy mit tudnak a családomról....

A hamisego pusztulása
2012. szeptember 04. kedd, 18:19 | olahcsaba   Előzmény

fogolytábor, kínzás - a múltban gyökerező problémák feltornyosulása
elvesztett szülök - gyökértelenség, szintén a múltbeli problémák tudatalattivá szorítása
házbontás - ez is hasonló, a hamisego pusztulása

Szóval két lehetség áll előtted. Vagy radikálisan szakítasz és nem filózól tovább a múlton, vagy bátran, felszegett fővel tekintesz a jövőbe. Akárhogy is, na habozz és indulj el az úton mert csak így találhatod meg önmagad.

repülés
2009. július 22. szerda, 19:24 | vándorlélek (útkereső)

Hali
Szóval repülés. rendszeresen szoktam repülni, mert repülni akarok, irányítom meg minden. nem szárnyakkal, hanem mint a levitáció. de a mostani mégis más volt amit nem teljesen értek....
szülői ház kertjében vagyok, s éppen magammal foglalkozom, meditálok, s levitálok. mikor is megérkezik az egyik barátom,aki meglátja ezt ,s elcsodálkozik nagyon... mire én befejezem a meditációt, majd nekifutok s azt mondom, hogy ez mind semmi ide figylej....
nekifutok és fölemelkedek, de sokkal gyorsabban mint szoktam. s általában ülőhelyzetben "szoktam" repülni, most mégis eleinte állva, s csak mikor nagyon felgyorsultam, akkor helyezkedtem el törökülésbe. frenetikus érzés volt számomra ismét a repülés, de ahogy sebesen haladtam felfelé kicsit meglepődtem, mert arra lettem figyelmes, hogy kicsit instabillá váltam, s túl gyors vagyok. az ég elkezdett sötétedni, mert olyan magasan volta már, s kezdtek feltűnni a hold, meg a csillagok. s ekkor megilyedtem , illetve nem voltam benne biztos hogy ki akarok repülni az űrbe...
s elkezdtem lassítani magamat. közben teljesen tisztán leláttam a földre, a házunkhoz, s akkor már ott volt egy másik barátom, aki mondta, hogy ne csináld, ne menj ki. pedig hajtott a kíváncsiság, hogy milyen lenn. nem mentem... lassítani kezdtem s ekkor majdnem hanyatestem, ülő helyzetemből. de korigáltam s nagyongyorsanelkezdtem lefelé süllyedni. s ekkor a kertünkben lévő diófa egyik ága hirtelen ott volt mellettem. pedig még magasan voltam... s ekkor az ágba kapaszkodva leugrottam, s azt mondtam, hogy jé itt van az életfa. aztán megébredtem.

nagyon intenzív és tudatos álom volt....
valakinek ötlet?

..csak reménykedem..
2009. augusztus 08. szombat, 10:16 | bankim (útkereső)

Ismernetek kell a történetet (csak röviden):
Tavaly augusztusban megpróbáltam meghalni (gyógyszerekkel), amikor elhagyott a szerelmem. Kutya-macska kapcsolat volt, de mindent elfogadtam.
Most, hogy elhagyta az új barátnője, felbukkant egy év után, de csak vigasztalódni akar, nem akar kapcsolatot. Én viszont abban a hitben ringattam magam, hogy visszakapom. Talán egy héten egyszer találkozunk, de közben nem is beszélünk telefonon sem (nem rajtam múlna).

Az álmom:

Telefonon beszéltünk, én hívtam, de már nagyon ment volna, mert mostanában (hogy elfelejtse a szakítást) folyton bulizik. És amikor letette, úgy köszönt el, hogy "szeretlek". És letette.

Azonnal felébredtem. Talán még együtt leszünk?

segítsetek!
2009. szeptember 12. szombat, 22:40 | wendy (útkereső)

Szisztok!
Szeretném, ha segítenétek nekem egy nagyon furcsa, számomra nyomasztó álom értelmezésében.
Éppen az esküvőmre készülődtünk, egy számomra ismeretelen helyen, nagy volt a sürgés-forgás. Én még fekete-fehér szabadidőruhában voltam, a menyasszonyi ruhám az udvaron volt egy vállfán ami egyáltalán nem tetszett, és úgy tűnt, hogy azt nem is én választottam, és az is furcsa volt, hogy az udvaron volt. Vőlegényem anyja mondta, hogy induljunk az esküvőre, de én üvöltöttem, hogy ehhez az emberhez én soha nem megyek feleségül (pedig egy kedves férfiről van szó) Egy másik pár is aznap tartotta az esküvőjét , és ők el is indultak, a menyasszony kedvesen visszanézett rám, hogy menjek, de én oda sem voltam hajlandó elmenni. Az udvar egyre kihaltabb lett, és én kétségbeesetten kerestem egy ismerős személyt, akivel hazamehetnék.
A valóságban ez a pár már férj és feleség, én pedig szingli vagyok.
Előre is köszönöm:
Wendy

esküvő
2009. szeptember 21. hétfő, 15:26 | Bochecha   Előzmény

Kedves Wendy!

Hogy érzed Magadat szingliként???

szeretettel:Bochecha

Válasz
2009. szeptember 24. csütörtök, 22:47 | Wendy (útkereső)   Előzmény

Kedves Bochecha!
Kérdésedre válaszolva nagyon rosszul érzem magam szingliként. Neked mi a véleményed erről az álomról?
Üdvözlettel: Wendy

álom
2009. október 12. hétfő, 15:57 | Bochecha   Előzmény

Szia Wendy!

És a házassággal hogy állsz? Nem kapsz kívülről olyan véleményeket, hogy már 'ideje lenne'?!

Valami olyasmi lehet, hogy szenvedsz egyedül, de valamiért elutasítod a házasságot... Nem lehet, hogy 22es csapdája? Azért utasítod el a házasságot, mert nem találtad még azt a partnert, akihez hozzámennél? Átvered Magad, hogy mit Neked házasság, miközben arra vágysz, hogy megtaláld az embert, akihez hozzámennél?

Ha ez a helyzet, akkor kezdj el dolgozni Magadon, tanulj meg megbocsátani Magadnak, és szeretni Magad!!! :)

szeretettel: Bochecha

álom
2009. szeptember 19. szombat, 14:19 | Névtelen (útkereső)

Hónapok óta visszatérő álmom, hogy egy magas helyen, pl kilátón vagyok és nagyon félek. Emlékszem rá ahogy felmegyek és közben arra gondolok hogy nem tudok majd lejönni, és amikor felérek anniyra félek hogy meg sem merek mozdulni és nem tudok lejönni onnan, csak kapaszkodok és hatalmas félelemérzetem van. Nem vagyok egyedül, van hogy barátokkal de van hogy családtagokkal vagyok ott. Én nem esek le, de többször láttam valakit leesni onnan. Nagyon félelmetes, a kilátó vagy magas hely ahol vagyok mozog és előfordult hogy alattam viz volt. A valóságban is tériszonyom van, talán van összefüggés. Ha valaki tud segíteni, vagy hozzászólni elöre is köszönöm!

szept 19 névtelen
2009. november 27. péntek, 12:46 | Ramina   Előzmény

Talán az erődtől félsz.... a belső erőd megjelenésétől vagy növekedésétől vagy maga a spirituális emelkedésed lehetősége tölt el rémülettel.

Úgy érzem, soha nem magától az erőnktől félünk, hanem az erőnk által létrejövő változásoktól magunkban és az életünkben.

Válás körüli vívódásaim közepette, érkeznek álmaim!
2009. szeptember 19. szombat, 19:12 | Andi 76

AZ ÁLOM!
HOSSZÚ EGYENES ÚTON HALADOK, A PÁROM ELŐTTEM LÁTÓTÁVOLSÁGON BELÜL,ÉN PEDIG LEHAJTOTT FEJJEL KÜLLOGOK UTÁNA.FÁJDALMAT ÉREZTEM, AMIÉRT NEM VÁRT MEG.(HOZZÁ KELL TENNEM EZ EGYÁLTALÁN NEM ÍGY VAN A VALÓSÁGBAN, SOHA NEM TENNE ILYET). MEGÉRKEZTEM EGY SZÓRAKOZÓ HELY ELÉ,ÉS SZABIT KIOSZTOTTAM EZÉRT.DE Ő NEM IS FOGLALKOZOTT VELEM,A HAVEROKKAL VOLT ELFOGLALVA ÉS NAGYON FLEGMÁN VISELKEDETT VELEM. A SZÓRAKOZÓHELYEN AHOVÁ MENTÜNK KONYHAKENDŐS PARTY VOLT,ÉS CSAK KONYHAKENDŐVEL LEHETETT BEMENNI.NÁLAM IS VOLT EGY, ÉS EGY HIRTELEN PILLANATBAN VALAKI KIKAPTA A KEZEMBŐL.MEGILYEDTEM, ÉS ELKEZDTEM FUTNI, HOGY VISSZASZEREZZEM.UTOLÉRTEM AZT A 2 EMBERT AKIK KIKAPTÁK A KEZEMBŐL A KENDŐT, ÉS MEGDÖBBENÉSEMRE 2 KISLÁNY VOLT AZ, EGY FEKETE HOSSZÚ HAJÚ, ÉS EGY SZŐKE HOSSZÚ HAJÚ.ELŐSZÖR ERŐSZAKKAL PRÓBÁLTAM MEG VISSZAVENNI A KENDŐT,MAJD NAGYON SOKAT NEVETTÜNK ÉS MEGKEDVELTEM ŐKET.NAGYON NAGYON ARANYOSAK ÉS KEDVESEK VOLTAK NEKEM.A NAGY NEVETGÉLÉS KÖZEPETTE A FEKETE HAJÚ KISLÁNY LÁTHATÓAN ROSSZUL LETT.PRÓBÁLTAM KÖZELÍTENI, ÉS MEGKÉRDEZNI HOGY JÓL VAN-E DE Ő CSAK MENT TOVÁBB, LÁTSZOTT HOGY NINCS JÓL,DE Ő CSAK ERŐLTETETTEN PRÓBÁLT ELŐRE HALADNI.MAJD EGY ÓVATLAN PILLANATBAN ÖSSZEESETT,ÉS NEM VOLT MAGÁNÁL.ILYEDTEN ODASIEDTEM,ÖLBE VETTEM ,ÉS NAGYON FÉLTETTEM. IDEGEN VOLT SZÁMOMRA A TERÜLET, ÉS A SZŐKE KISLÁNY FELÉ FORDULTAM BIZONYTALANSÁGOMBAN, A KÉRDÉSRE VÁRVA, HOGY HOVÁ IS VIHETNÉNK KIT IS HÍVHATNÁNK FEL. AZT ÉREZTEM, HOGY NEM AKAROM ELENGEDNI, NAGYON FÉLTETTEM ÉS ÓVTAM ŐT.SZÖRNYŰ VOLT AZT A CSODASZÉP HOSSZÚ FEKETE HAJÚ KISLÁNYT A KEZEMBEN TARTANI,AKI ERŐTLEN, MOZDULATLAN, ÉS ELHAGYATOTT VOLT.NEM AKARTAM ELVESZÍTENI,PRÓBÁLTAM A SZEMEIMMEL ŐT VISSZAHOZNI.FÉLTETTEM ŐT A HALÁLTÓL, OLYAN FIATAL MÉG.AZTÁN MÁR ÉBREDEZTEM, ÉS AMIRE MÉG EMLÉKSZEM AZ AZ, HOGY GYERMEKOTTHONBÓL SZÖKTEK MEG, MERT NEM ÉREZTÉK OTT JÓL MAGUKAT, VÁGYTAK A SZABADSÁGRA.
AZTÁN MÉG EGY RENDŐRI KIHALLGATÁSON VOLTAM JELEN, ÉS FELÉBREDTEM!OLYAN SZÖRNYŰ, NEM EMLÉKSZEM MI LETT A KISLÁNNYAL! EGÉSZ NAP Ő VAN AZ ESZEMBEN, VALYON HOL VAN, MI LETT VELE, MEGHALT-E VAGY MEGTALÁLTA -E A SZABADSÁGOT A BOLDOGSÁGOT? HÁT ENNYI LENNE!
HIHETETLEN SZÁMOMRA EZ AZ ÁLOM, ANNYIRA SZERETNÉM TUDNI AZT ÜZENETÉT, MERT ÚGY ÉRZEM NEM TUDOK A PROBLÉMÁIMON FÖLÜL KEREKEDNI, ÉS KIUTAT, MEGOLDÁST TALÁLNI!

Álom az álomban
2009. szeptember 21. hétfő, 13:27 | czjudit

Sziasztok!

Remélem tud valaki segíteni megfejteni a legfrissebb álmomat... Egész nap gondolkodom, de egyszerűen nem tudom mit jelenthet.

Azzal kezdődött, hogy egyszer csak hangos dudálást, vagy dobolást (nem tudom meghatározni a hangot) kezdtem el hallani felváltva a bal majd a jobb fülemmel, és ez ment pár percig, közben nem láttam álmot, (bár próbáltam "nézni" honnan jön a hang) csak nagy sötétség volt. Hanyatt feküdtem és ugyanazt a pozíciót láttam az álmomban is, ugyanis azt álmodtam, hogy álmodok és az álmomban van ez a hangos dübörgés, kiabáltam a mellettem fekvő férjemnek, hogy rosszat álmodok, és hogy nem tudok megmozdulni, segítsen. Úgy éreztem, mintha nem lennék ura a testemnek, mintha odaragasztottak volna az ágyhoz és nem tudok megmozdulni, hiába akarok. A férjem próbált felemelni, de nem ment, ekkor hirtelen felébredtem az álmomban. Utána igazából is felébredtem és még akkor is nehezemre ment a mozgás és a megfordulás az ágyban.
Remélem érthetően sikerült leírnom az álmomat. Ha valakinek van valami ötlete, lécci írja meg!
Köszi Judy

NEKEM AZ A NAGY PROBLÉMÁM
2009. szeptember 28. hétfő, 22:27 | péter016

NEKEM AZ A NAGY PROBLÉMÁM MÁR NAGYON RÉG OTA, HOGY EGYSZERŰEN NEM TALÁLOM MEG SSAJÁT ÖNMAGAM, MINT HA NEM IS ÉN LENNÉK NEM ÉN VALAKI MÁS LENNE BENNEM!! :(
NAGYON ROSSZ ÍGY , KÉREM AKI TUDNA SEGITENI KÉREM JELEZZEN HOGY ÉS MIT KELLENE AHOZ TENNEM HOGY ÖNMAGAMAT MEGTALÁLJAM ÉS BOLDOGAN ÉLJEK!
KÖSZÖNÖM !
ÜDV: PÉTER

Fejtsétek meg, kérlek!
2009. október 10. szombat, 13:03 | minimanó

Visszatérő álmaim vannak többnyire , ezekből kettő nagyon sokszor visszatér, nagyon meghatározó!
Az egyik, az 5 éve elhunyt nagyapám temetésén vagyok, ő kiszáll a már sírba engedett koporsóból és nevetve mondja hogy ez csak vicc volt ő nem halt meg!(ehhez az álomhoz hozzá kel tennem, hogy, amikor meghalt a nagyapám 35 hetes terhes voltam, így a család kérésére nem mentem el a temetésre; viszont az anyósom, a szülésem előtt 10 nappal halt meg és az ő temetésére sem mentem el, érthető okokból , de vele nem álmodom ezt....)

a másik visszatérő álmom, hogy menekülök, futok nagyon gyorsan, hogy ne érjenek utol, hogy hol vagyok és ki elől menekülök ezt nem tudom, de sokszor ébredek arra, hogy már valóban ki vagyok merülve a futástól....

Nagyon érdekelne a véleményetek, főként a nagyapámról szóló!

Köszönöm

Álom
2009. október 10. szombat, 13:16 | Bochecha   Előzmény

Szia Minimanó!

Szerintem egyértelmű...:)

Azzal, hogy a Nagyapád eltávozott a földi síkról, nem halt meg valójában... A Lelke egy sokkal jobb helyen van, hidd el! szerintem ennyi az álom mondandója. Azt szeretné, hogy tudd, hogy csak a teste halt meg... És hogy ne szomorkodj miatta. :)

Az egyik barátom nem rég ment el, és nekem is volt egy hasonló álmom. Teli szájjal nevetett, és azt kérte, hogy mondjam meg mindenkinek, hogy minden Érte ejtett könnycsepp felesleges, mert sokkal jobb helyen van, mint akik itt maradtak, és nem akarja, hogy bárki is szomorkodjon Miatta. :)

szeretettel:Bochecha

úgy érzem szerethetted a nagyapádat nagyon, ha nem igy van ird
2009. október 28. szerda, 6:58 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

úgy érzem szerethetted a nagyapádat nagyon, ha nem igy van ird meg, és bánt a lelked szíved mélyén, hogy a végső búcsúnál nem voltál ott még terhesen is és ott kellett volna lenned szerintem ha igy van kérj segitséget szakembertől, hogy békélj meg ezzel a mély érzéssel hogyan vegyél végső búcsút tőle ,hogy megnyugodjon a lelked. Szép napot, és sikeres megoldást. MDNJ.

jaguar képe
az élet nyomában - waking life
2009. október 10. szombat, 19:08 | jaguar

51:20-tól pl.. de végig amúgy
http://btjunkie.org/torrent/Waking-Life-Hungarian-Az-elet-nyomaban-magyar
/395250854762f955703ddafd3e052c6ab51e5de942d1

bocs, ez némi illegalitás tudom, de akkoris.

Jaguar! sajna
2009. október 10. szombat, 21:09 | Bochecha   Előzmény

ez már nem él...

Bochecha

Kavics22 képe
Olyan jó lenne legalább sejteni..
2009. november 09. hétfő, 12:11 | Kavics22

Kavics22

Két olyan álmom van, ami egyszerűen nem hagy békén, pedig én már szívesen elengedném.:) Legyetek szívesek, segítsetek megfejteni.

Az egyik: kivétel nélkül mindig abban a házban történik az álmom, ahol felnőttem és férjhez menetelem után 15 évet töltöttem. Már elköltöztem onnan, de álmomban visszajár a helyszín.
Álmomban vendégeket várok, iszonyú a rendetlenség otthon, ezért rohangálok szobáról szobára, de képtelen vagyok rendet rakni, sőt egyre nagyobb a káosz. Amikor megérkeznek a vendégek - teljesen beazonosíthatatlan emberek -, akkor csak magyarázkodom és magyarázkodom, hogy miért van rendetlenség a lakásban és körülöttem.
A valóságban mániám a rendrakás.

A másik: álmomban próbálom elérni a férjem telefonon, de vagy a számát felejtettem el, vagy pedig melléütöm a számokat. Amikor nagy ritkán végre felveszi a telefonját, akkor pedig egyszerűen nem érti, hogy mit mondok. Mintha más nyelven beszélnénk mindketten, nem működik közöttünk a kommunikáció. Süketek párbeszéde.

Köszönöm a lehetőséget.

Kavics22

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Mániákus rendrakás és kommunikációs zavar
2009. november 27. péntek, 10:44 | Huszti Sándor -...   Előzmény

1. Az első álmod szerintem pont arra hívja fel a figyelmedet, hogy a mániás rendrakásoddal foglalkozzál, mert az nincs helyén. Ez egy túlzás, ahogyan Te is sejted és van valami lelki oka, amit érdemes lenne feltárni!

Sokáig én is azt hittem magamról, hogy rendszerető vagyok, amikor feljött az emléke, hogy Anyukám milyen nehezen verte belém ezt a viselkedésmintát. Ha Ő nem tette volna ezt, akkor még mindig olyan trehányul tartanám a holmijaimat, mint gyerekként.
Igaz, hogy most nagy rendet tartok, de ez a rend nem az enyém, nem belőlem fakad!

2. A második álom valószínűleg a férjeddel levő kommunikációs zavarra utal, valamit szeretnél / kellene Vele megbeszélned, tisztáznod, bevallanod vagy csak egyszerűen elmondanod, de azt nem tudod vagy nem mered!

Lehet, hogy Benne van elzárkózás, de az is előfordulhat, hogy Te félsz megnyílni, csak rá vetíted ezt.

Ha így nem jut eszedbe, hogy mi lehet az, akkor meditációban "idézd" meg Őt, képzeld magad elé és kezdj el beszélni hozzá!
Mindegy, hogy mit, csak beszélj-beszélj, hátha egyszer csak kimondod azokat a szavakat, amelyeknek ki kell jönnie!

Kavics22
2009. november 27. péntek, 12:37 | Ramina   Előzmény

Az is lehet, h a múltadban érzel "rendetlenséget", abban az életszakaszban vannak dolgok, amelyek nincsenek még rendbetéve önmagadban és/vagy a többi szereplővel sem, ezért szégyelled ezt és ezért "magyarázkodnál", ha kiderülne.

Mi történt a gyerekkorod alatt egészen a házasságod első 15 évéig, ami nem tetszett neked vagy ami nem stimmelt?

Kavics22 képe
Köszönöm a válaszokat.
2009. november 27. péntek, 15:58 | Kavics22   Előzmény

Kavics22

Időközben valamelyest rájöttem arra, hogy belülről - érzésként - talán nem is kedvelem annyira a rendet, csak valami "rákényszerít" és ettől érzem magam rosszul. Néha már sikerül elengednem magam, talán akkor jobban a helyén vagyok lelkileg, de azt is észrevettem, ha pocsék a napom, biztosan rendrakással zárom le. Milyen jó lenne elviselni magam körül néha olyan igazi káoszt és rendetlenséget. Úgy látszik, először belülről kell rendbe tenni magam, hogy végre élvezhessek egy kis rendetlenséget kívülről.

A második kérdésemre a válasz teljesen találó !

Álom , puma, eladott otthon
2009. november 14. szombat, 13:13 | Buddhanita (útkereső)

Gondoltam, leírom mit álmodtam, nem igazán tudom mire vélni.

Tippelek: életemet az elmúlt két-három hónapban összegeztem. Sok mindent levontam magamban, "tisztító-kúrát" tartottam a gondolataimban.

Az álmomban itthon voltam a saját házamban a szüleim nálam voltak vendégségben. Tudtam, ez az én házam, de már eladtam, és beszöktem, mert nem volt otthon az új tulajdonos.

Aztán hirtelen ott termett. Ősz hajú, idősebb pasi, nagy sőrhassal, még gondolkodtam, mit mondok neki, mit keresek itt, de ő meg sem kérdezte. Aztán megláttam a macskám az udvarban , szegényt egy puma akarta megtámadni, mire én rákiáltottam a pumára, mit sem törődve, hogy meg is támadhat. Nem érdekelt, annyi volt fontos, hogy a macskám (Herceg Krisztián az életben) megmeneküljön. A puma megtorppant, rám nézett vicsorított. Egy pillanatra átfutott a fejemben, meg fogok halni. Nem féltem. Szóltam a pasinak, az övé a puma, fogja le. Mire ő: nem merem. Aztán, mintha semmi nem történt volna kifelé indultam az udvarból a teraszon át. Ott hevertek még a holmijaim a földön, azokat felvettem. Aztán a kapuban a földön hevertek valamilyen saras-salakban az ásványaim, amikkel meditálni, energetizálni szoktam magam. Kilépve az utcára már éjszaka volt. Három-négy lány vett körül hirtelen, és elém állt még egy kamaszkori szerelmem (aki érdekes mód, sosem jutna eszembe fényes napvilágban, éberen, de vele már többször álmodtam). Hívott motorozni, azt akarta én fogjam a kormányt. Elindultunk, és mikor már mentünk, a kezem megfogva gázt adott, száguldottunk, mire észrevettem egy vasúti átjárót. Két sínpálya volt egymás mellett, robogtak egyre közeledve a vonatok, mi meg csak gyorsítottunk. Kérdeztem: mit csinálsz? Meghalunk, ő meg csak egyre gyorsított. Mindkét vonat előtt átértünk, semmi bajunk nem lett. Kivirradt, reggel lett. Visszamentünk gyalog a sinekhez, és akkor láttam egy nagy tőrt, meg drótokat a sóderben a sinek között. Felvettem és kérdeztem: ki tesz ilyet? Defektet kap valaki, és itt ragadhat, mire jön a vonat. Egyáltalán ki hord magánál kést? Mire ő elővett egy vadásztőrt, hogy én. Ennyit mondott, mire csörgött a telefon és felébredtem.

Érdekes volt minden, élethű volt, kivéve, hogy vonatok nincsennek itt Cséven. Az, hogy a halál, mint lehetőség ilyen sok számban felmerült, ráadásul sosem féltem, gondolom valamiféle elmúlásra utalhat.

Mit jelenthet ez??

Üdv
Buddhanita

visszatérő álmok eltünése......
2009. november 26. csütörtök, 19:20 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Sziasztok!
Nem igazán értek a spirituális dolgokhoz de gyerek korom óta volt egy visszatérő álmom: nem is igazán álom hanem inkább egy tudatállapot ami éjjelenként tört rám és sajnos komoly gondokat is okozott mert az iskolában annak idején végigaludtam az tanórákat is most felnőtt fejjel, fejjel már talán úgy érzem ne kellet volna félne ebben a szituációban és bele kellet volna talán fejjel ugrani a "tudatállapotba" de féltem. Az álmaim eltűntek miután egy ilyen furcsa állapotomban tovább engedtem magam és a mennyezeten meglátta egy vonagló fekete árnyszerű valamit. Jellemző volt mindig is hogy holott csukva volt a szemem szinte mindig láttam a körülöttem lévő dolgokat pld. a kedvesemhez is beszéltem mellettem az ágyban meg is szerette volna lökdösni de nem tudta soha ilyenkor mozdítani a végtagjaimat.
Szóval nagyjából az ominózus eset óta nem élek meg hasonlókat és bármilyen fura hiányzik a dolog mert egy időben kellemes dolgokat is átélte pld. repültem a városunk felett stb.

Örömmel veszem ha tanácsokat és felvilágosítást tud valaki adni a leírtakkal kapcsolatban......
Üdv!

elnézést
2009. november 26. csütörtök, 19:23 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

elnézést kimaradt pár "m" betű nem reagált a klaviatúra :(

Feliratkozás Hírlevélre