Homoszexualitás és vallás | Önmegvalósítás.hu

Homoszexualitás és vallás

2010. március 06. szombat, 23:35 | aniavirag

Egy kedves férfi ismerősömről, megtudtam, hogy a saját neméhez vonzódik. Ezzel nincs is semmi baj! Viszont szerintem Ő a legelszántabb hívő, akit ismerek. Minden nap templomba jár, és általában ha beszélünk, mindig Jézusról szoktunk!
De nem értem, hogy hol függ össze a kettő? Lehet valamit nem tudok...? Ha jól tudom, a Katolikus hit nem engedélyezi az egyneműek házasságát és a kapcsolatot sem.
A homoszexualitás hogyan fér meg a Katolikus vallással?
Ő nem tudja, hogy tudom , ezért nem kérdezem őt. Szeretném megérteni, miért ez a buzgóság, zarándokol a párjával együtt!!!

Köszönöm előre is!
Ania

u.erika képe
Szerinted mennyi vallási
2010. március 07. vasárnap, 0:14 | u.erika

Szerinted mennyi vallási vezetö és katolikus hívövel lettünk volna szegényebbek ha az egyház nem huny szemet az efféle apróságok felett akár a történelem során? ;)

Ha Istent nem zavarta akkor hogyan is mondhatnánk mi ítéletet?

Azt gondolom hogy mindenképpen tiszteletet érdemel az ha valaki felvállalja önmagát!
Még akkor is ha ezzel ,,más"-nak látnak a ,,báránykák"...

Üdv!Erika

Hali :) Egy vallásnál nem
2010. március 07. vasárnap, 13:01 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Hali :)

Egy vallásnál nem azt nézi az ember, hogy mennyire klassz vagy tetszik az embernek vagy akár egyáltalán mennyire trendi.
Hanem azt, hogy az adott dolog mennyire esik egybe a vallás előírásaival és azt a vallási előírást meg szegi, akkor az a vallási előírások szerint bűn.

Tehát, ha valamely vallás tiltja pl. a disznó hús evését, akkor nem kérdés, hogy aki annak a vallásnak az előírását követi nem eszik disznóhúst és kb. huszad rangú az, hogy mennyire szereti a disznóhúst.
Ha pedig disznó húst eszik, akkor meg szegi a vallása előírásait, bármennyire is maradiak vagy korban túlhaladottak azok... nem mondhatja, hogy húúú mekkora hívő.
Sajna ez van..

Egy keresztény ember lehet meleg, de nem létesíthet meleg kapcsolatot, mert akkor megszegi a vallása törvényeit.

Mint ahogy akkor is megszegi, ha paráználkodik, lop, Isten nevét hiába veszi a szájára, megkívánja felebarátja feleségét, stb..

Ezek a dolgok úgy gondolom nem képezhetik vita tárgyát.

Minden jót mindenkinek :)

aniavirag képe
Köszönöm
2010. március 07. vasárnap, 15:24 | aniavirag   Előzmény

Köszönöm hozzászólásod!

Igen azt hiszem ezt a választ kerestem igazán.
Hasznomra vált amit írtál, betudom határolni, és így van nem képzi vita tárgyát.
Köszike !Ania

aniavirag képe
Köszönöm válaszod
2010. március 07. vasárnap, 15:21 | aniavirag   Előzmény

Köszönöm válaszod Erika!

Nagyon tetszik a gondolat meneted, csak az, hogy nem válalja fel, PL: állása miatt, az emberek miatt meg hasonló

Köszi:Ania

Bűntudat?
2010. március 07. vasárnap, 14:11 | Névtelen (útkereső)

Előre bevallom, hogy a katolikus egyházat kerülöm ahogy tudom. Vannak képviselői akiket nagyon szeretek, igaz majdnem mindegyiken exkomunikálták már, nyitottságuk miatt. Sosem szerettem az álságos mivoltát, így azt sem, hogy bárkit feloldoznak, aki elég adományt ad, ill. eleget kántálja a mea culpa-t. Ha a barátodnak lelkiismeretfurdalása van, akkor lehet, hogy csak a gyónásért jár templomba, sőt még az is meglehet, hogy ez nem is tudatosodott nála.
Ha pedig a tiszta Jésusi elvekért jár oda, akkor pontosan tudja, hogy semmi köze a másságának, semmilyen vallási szabályrendszerhez. Bár mondjuk ehhez buzgó templomjárónak sem kellene lennie.
Milyen alapon ítél meg egyébként egy olyan egyház bárkit is hovatartozása miatt, aki gyerekek százait molesztálta, kényszerítette gyermek-sexre. És van egy olyan pápája, aki saját maga és bátyja is egy olyan intézményt vezetett, ahol éveken keresztül fajtalankodtak gyerekekkel - elsősorban fiúkkal.
Szóval nem az a meghatározó, hogy meleg létére templomba jár, hanem az hogy miért.

Üdv!
Hédi

aniavirag képe
Kedves Hédi köszönöm a
2010. március 07. vasárnap, 15:30 | aniavirag   Előzmény

Kedves Hédi köszönöm a te válaszod is!

Nagyon sok mindent írtál tömören, amit nem is tudtam,persze egy csomó mindent így sem.
Igen én az ismerősöm miatt kérdeztem, amit irtatok világossá tette a számomra, a bűntudat igen lehet ezért jár annyira templomba.A miértet sikerült körülírjátok!
Köszönöm Hédi!
Üdv:Ania

gyöngyház képe
dogma
2010. március 08. hétfő, 9:14 | gyöngyház

A katolikus vallás eléggé merev és dogmatikus. Semmi köze a toleranciához. Másrész egyetértek azzal, hogy hatalmi érdekek figyelembevételével rengeteg szexuális perverziót elkendőztek saját portájukon belül.

Nem tartom nagyra eme intézményt. Egyes tagjai természetesen lehetnek tiszteletre és szeretetre méltóak, de maga az egyház szerintem rendkívül rugalmatlan, elavult és .... gonosz.

Elsősorban emberek vagyunk
2010. március 08. hétfő, 10:38 | Ramina   Előzmény

Az 1948-as Kinsey jelentés óta tudjuk, hogy a világ kénytelen kelletlen szembesült azzal, h a férfi és nő heteroszexuális irányultság nem abszolut kategóriák, hanem inkább egy folytonos dimenzió a homo és heteroszexualitás között, ahol minden egyes ember elfoglal egy helyet. Mai kultúránk nem megengedő (bár elkezdődött a nyitás) és megpróbál mindenkit belegyömöszölni egy egyértelmű nemi szerepbe, ahelyett, h elfogadná az Embert olyannak, amilyen.
A homoszexualitás jellemzője, h a szaporodás ellen "dolgozik", az evolúció mégsem szelektálta. Pedig homoszexualitás mindig is volt, mióta emberi közösségek léteznek,állitják az evolució kutatók.

Isten nem tesz különbséget ember és ember között. Az Ő szeretetét minden teremtett lény élvezheti.

Egyes elméletek szerint, egy homoszexuális életet bevállalni, karmikusan, mindig nehezitett sors. Nehezitett, mivelhogy kisebbségi sors, az általánossal, a nagy majoritással ellentétes vagyis inkább MÁS.

Svédország 90%-a református. Ott meleg papok sőt leszbikus, női lelkészek is nyilvános szolgálatot teljesitenek, ugyan úgy, mint hetero kollégáik.

Az Isten imádása, szerintem, nem függ a nemektől, nemiségtől vagy egyebektől, ha az tiszta lélekből, tiszta szándékból fakad.
Én egyébként a helyedben, kedves blog inditó, nem találgatnék és nem feltevéseket gyártanék itt az oldalakon, hanem nyiltan, egyenesen megkérdezném a meleg ismerősömet, h
miért jár templomba?
mit ad neki ez lelkileg?

aniavirag képe
Köszi! Teljesen igazad
2010. március 08. hétfő, 17:59 | aniavirag   Előzmény

Köszi!

Teljesen igazad van!
Az a baj, hogy véletlenül tudtam meg és nem akarja ,hogy kiderüljön!
A találgatás ezért vol, hogy tulajdonképp megértsem, így általatok, és így biztos nem hozom kellemetlen helyzetbe.
Fél a reakcióktól! Egyszer szóba hoztam és csak mosolygott, most már tudom miért.
Mondtam, hogy én ismerek ilyen "más" embereket és semmi kivetni valót nem találok benne.
Gondoltam, hogy meleg, de tűzbe mertem volna a mély vallássosága miatt, hogy nem az, mert a Katoikusba ez nem fér bele.Sőt kiálltam mellette,úgy, hogy a kezem eléget!
Üdv:Ania

Egtyházi törvények
2010. március 08. hétfő, 21:06 | Éva.

Vannak isteni törvények,és egyházi törvények,amiket egy hívő embernek be kell tartania ,különben teljesen felesleges templomba járnia,és a hite is megkérdőjelezhető.
A barátod az egyházi törvények szerint nem gyónhat és nem áldozhat,amíg fel nem hagy a másságával.
A gyónásnak az az értelme,hogy ez ember meggyónja a bűnét,és erős fogadalmat tesz,hogy soha többé nem csinálja.Ha viszont minden marad a régiben,akkor ugye nem gyónhat,e nélkül pedig nem áldozhat.
Templomba persze járhat,de minek?
A másik dolog az isteni törvény.Ha az ember igazán hisz,akkor az ilyen hajlamain uralkodni kéne,ha viszont nem tud,akkor nincs erős hite,és felesleges pótcselekvés ez a vallás dolog a részéről.
Én mint magán ember nem ítélem el a másságot,de nem is üdvözlöm,csak és kizárólag az egyházi és isteni törvényekről írtam.
Az hogy a papok mit csinálnak,az az ő dolguk,ők fognak elszámolni a lelkiismeretükkel.
Ők felszentelt személyek,és ezt kell tudomásul vennünk,amíg ezt az egyház meg nem vonja tőlük,addig mi nem ítélkezhetünk.A saját bűneinkre sem adhat ez feloldozást,hogy bezzeg a papok.
Majd elszámolnak az Istennel,mint ember,de attól még mint felszentelt személy kiszolgáltatják nekünk a szentségeket.Gyónás ,áldozás,esküvő,keresztelő,stb..
Bármíly furcsa is ez két külön dolog és nem szabad összekeverni,és főleg nem jogosít fel arra,hogy mi is ezen felbuzdulva vétkezzünk.Még egyszer hangsúlyozom a világi törvények szerint természetesen nem bűn a másság,de most Istenről ,egyházról ,vallásról volt szó,ahol viszont bűn.
Száz szónak is egy a vége,ha ez a fiú nem olyan elkötelezett és erős a hitében,hogy Isten kedvéért lemondjon a másságáról,akkor bizony ne járjon templomba,mert semmi értelme,csak magát is becsapja.

aniavirag képe
Köszönöm Éva! Szerintem
2010. március 09. kedd, 8:42 | aniavirag   Előzmény

Köszönöm Éva!

Szerintem ezzel mindent leírtál, ablogot arért indítottam: hátha van olyan dolog, ami elkerülte a figyelmemet, de úgy látom ezt a dolgot ahogy te, talán kerestem a védelmében valamit, de erre nincs.
Jár családállításra ez a fiú:Remélem rájön vagy rávezetik, és talán így ráébred, hogy ez az ő sorsa és nem kell sajátmagát becsapnia. Valószínű küzd saját maga ellen!
A nővére barátnőm, a Fiú Pesten lakik, azt mondta, gondolkodik a család alapításon:Nővel
Elég bonyolult az ügy ,de gondolom amire akartam a választ megkaptam!
Köszönöm neked!
Üdvözletem:Ania

Szia Ania !
2010. április 23. péntek, 22:44 | Éva.   Előzmény

Csak most látom,hogy reflektáltál a véleményemre.
Örülök,hogy egyetértünk.
Amit most írtál,azzal kapcsolatban is vannak gondolataim.
Nem tudom ,hogy küzd e saját maga ellen,de a templomba
valószínűleg azért jár,mert segítséget vár onnan.
Meg gyanítom onnan is,hogy esetleg megnősülne.Gondolom ettől a dologtól is
segítséget vár,hogy hátha így sikerül neki úgymond megjavulnia.
Hát ez már veszélyesebb próbálkozás,mert ez általában nem szokott sikerülni,
és még egy sor szenvedést vesz magára.
Ismerek ilyen férfiakat,hogy próbálnak családot alapítani,de csak mindig a férfi
párjuknál kötnek ki.
A feleség meg az esetleges gyerekek meg semmit nem tudnak,és egyébként is
undorral csinálja ,mert nem tud kibújni a bőréből.Tehát még jobban szenved,
és akkor a megalázott nőről már nem is beszélek.
Szóval nagyon nehéz ez a kérdés,és szerintem nem nagyon van kiút,csak nagyon
kivételes esetekben.Ehhez borzasztó erős akarat,elszántság és az ösztönök
maximális kordában tartása kéne,persze úgy ,hogy ne elfojtás legyen a dologból,
mert akkor ott van ahol a part szakad :csöbörből vödörbe...
Hát örülök,hogy nincs ilyen problémám....Ez nem semmi.
Lehet ,hogy az lenne a legjobb,ha felvállalná magát.
Ezt neki kell átgondolni,hogy mit is akar,és meg tudja e azt csinálni,
a nélkül,hogy megeröszakolná magát egy életen át.

Egyházi törvények
2010. március 09. kedd, 10:40 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Bocs Ania, hogy belecsipogok a blogodba, de amit Éva írt, arra szeretnék reagálni.
Az, hogy valakinek a hite megkérdőjelezhető, az az ő dolga, másnak semmi köze hozzá. Ha ő így is talál magának valamit a templomba járáson ám tegye, lásd maga az egyház sem tesz ellene semmit.
Szerintem kevered a vallás és a hit kérdését. Ha ugyan is valaki vallásos katolikus akar lenni és meg akar felelni törvényeinek, akkor ám uralkdojon magán, ha ugyan ez egy adekvát kifejezés erre. Az hogy mi a hite, mi a viszonya istennel az lehet ettől eltérő is. Nem értek egyet azzal a megállapításoddal sem, hogy ha istennek tetsző éltet él, akkor fel kel hagynia a mássággal. Ugyan miért? Ez ugyan úgy egy feladat, egy sors, amit le kell élni. Ha nem éli meg, akkor minek hozta feladatul? Még a végén osztályismétlő lesz belőle. Nézd csak meg mi lett a vége a nagy katolikus cölibátusnak Németországban. Nap mint nap derül fény újabb és újabb nemi visszaélésekre. Így jár az aki mesterségesen akar uralkodni szexualitásán. Szerintem Ania ismerőse pont akkor csapná be magát, ha nem élné meg azt ami, ha a világ kedvéért elvenne egy másneműt, miközben a sajátjára vágyik. Valószínű nem vállalja fel a felelősséget ezért az irányultságáért, ezért is keres oltalmat a Templomban, hátha majd azok megtiltják neki, hogy ilyen legyen és akkor van mire hivatkozni. Na ez az amivel becsapja magát. Hellingerezni járni jó, de ha nem mondja el, hogy hova tartozik, ugyan úgy félremehet a dolog, mintha nap mint nap meggyónná.
Félreértés ne essék, nekem mindegy, hogy ki milyen nemű gúnyába bújt és kit kedvel. Vannak ilyen barátaim is meg olyanok is. Igaz a melegek mind felvállalják magukat és karakán egészséges emberek.
Ania, azzal biztos nem fogsz segíteni az ismerősödnek, ha te is felvállalod az ő "bujdoklását". Igen is nyugodtan vesd fel ezt a kérdést, és nehogy azt hidd, hogy a te hibád lesz, ha ezzel nehézséget okozol neki. Az az ő dolga!

Üdv!
Hédi

Mi érdekel téged Ania tulajdonképpen ebben az egészben?
2010. március 09. kedd, 17:04 | Ramina   Előzmény

Úgy gondolom, Ania jól érzi, a fiú épp a másságáról nem szeretne beszélni. Én ezt tiszteletben tartanám és nem kérdezném erről egy szóval sem!
Nem hiszem ugyanis, h bárkinek is joga lenne erről kérdezni valakit az "oké, fogadd el a másságodat , ne dolgozz ellene stb" felvilágositó bátoritással, hacsak nem az illető maga dönt úgy, h beszél róla.
Azt kérdezném inkább, ami teljesen publikus: mit ad neki a hite?
Hitről és Istenről beszélni bárkivel lehet...

Ania, te mire vagy tulajdonképpen kiváncsi? Mi érdekel jobban? Ennek a fiúnak a homoszexualitása vagy a hite?

aniavirag képe
Hát ez kissé érdekes
2010. március 10. szerda, 12:10 | aniavirag   Előzmény

Hát ez kissé érdekes mivel én is katolikus vagyok és hogy világos legyek, azért kértem segítséget, hogy megértsem, hogy függ össze mivel én úgy tanultam , hogy a házzaság szent a hetero és nem az egynemüeké , és azért indítottam hátha valami elkerülte a afigyelmemet .De a választ meg kaptam!!!!!.nem hiszem, hogy ebbe jobban belekéne folyni.Őt tisztelem a másságát ezért nem akartam megbántani.
Most írhatnák egy csomó mindent.pl.
A reikire azt mondja hülyeség, a szellemekre is mert ütközik a Katolikus hittel és sorolhatnám.......,de itt már személyeskednék és aszt nem szeretném.
Végül is amit akartam azt megtudtam, a mindennapi áldozás és szentmisehalgatás nem megoldás!

Szerintem zárjuk le a témát,
Üdv:Ania

No igen :)
2010. március 10. szerda, 13:29 | Névtelen :) (útkereső)   Előzmény

Asszem egy kicsit elcsúsztak a témától, akik elcsúsztak a témától. :))

Ugyan is Ania nem azt kérdezte, hogy mennyire tetszik Istennek a melegség, mennyire természetes vagy sem.
Vagy, hogy mennyire lehet Istenfélő, vagy szent a meleg ember.
Ami ugye természetes, hogy lehet nagyon jó ember, lehet a legnagyobb elmék, a legnagyobb lelkek egyike, MÁS-ika.

A kérdése az volt, hogy mennyire fér össze a homoszexualitás a katolikus vallással, amire egy válasz van.. SEHOGY.
A katolikus vallás mint olyan, kerek-perec tiltja az egyneműek szexuális kapcsolatát.

Félre értés ne essék, nem vitatom el a jogát, hogy Istent keresse, transzcendentálisan/lelkileg/szellemileg fejlődjön, sőt kell is, csak azt mondom, hogy katolikus vallás egy szabályrendszer, amit ha betart az ember, akkor jó katolikus, ha nem tart be, akkor nem jó katolikus.

Olyan mintha egy disznócsülköt majszoló ember, azt hangoztatná hogy ő vegetáriánus, ami ugye nonszensz, és mindenki látja hogy valami nem kerek.

Itt ami gondot okoz a népeknek, a kirekesztés valamiféle érzete, ami szerintem nincs így, hiszen nem kötelező katolikusnak lenni, aki 'nem fér bele keretbe' vagy nem tetszik a szabályrendszer, angolosan/hollandosan lehet távozni.

Jézust protestánsként is lehet keresni, vagy a transzcendenst buddhistaként, vagy akár muzulmánként.

Sok sikert mindenhez :D

aniavirag képe
köszönet
2010. március 10. szerda, 14:01 | aniavirag   Előzmény

Igen jól látod csak ennyit szerettem volna.
Bárki lehet jó ember, akármiben ill. akárkiben hisz.
Itt pontosan az volt a kérdés amit nagyon jól láttál.
Üdvözlettel:Ania

Nincs hova csúszni
2010. március 10. szerda, 17:06 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Kedves Névtelen! Itt nem csúszott senki sehova. Ha itt valaki felvet egy témát, akkor azzal számolni kell, hogy az elindíthat párhuzamos hozzászólásokat és bizony az is megeshet, hogy már nem az eredeti témára írunk, hanem valamelyik hozzászóló reagálására.
Egyébként is szerintem ez egy véleménycserélő hely, nem pedig virtuális rendelés, ahol becsukom az ajtót és adieau.

Üdv!
Hédi

Nos, én úgy gondolom van hova csúszni.. :DDD
2010. március 10. szerda, 21:02 | Névtelen :)) (útkereső)   Előzmény

.. a katolikus melegség a téma.

Üdv:
Neveletlen :)

Liberális
2010. március 11. csütörtök, 10:13 | Ramina   Előzmény

Nna, nagyon jó. Ania megkapta a válaszait.

Hédi, maximálisan egyetértek a blogokkal kapcsolatban.

Mindenki saját hozzáállása a homoszexualitáshoz meg -katolicizmus nélkül is -1 érdekes téma!

nyitunk neki egy blogot
2010. március 11. csütörtök, 10:29 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Nagyon jó ötlet, nyitunk is neki egy blogot!

Köszi!

Hédi

Egyház újra x-edszer 4 Ha
2010. március 15. hétfő, 15:10 | Névtelen úá (útkereső)   Előzmény

Egyház újra x-edszer 4

Ha ennyire foglalkoztak Benneteket az egyház és a homoszexualitás ,
a legegyszerűbb lenne talán , elolvasni azokat az intézkedéseket ,
amelyeket a pápa hozott ez ügyekben.
A -vatikánrádió - honlapján erről is kimerítően lehet olvasni.

320 000 anglikán hívő a papjaikkal és püspökeikkel együtt ,kérte
a katolikus egyházhoz való visszatérésének lehetőségét.
Ezek jogi és egyébb letelepülési ügyeik jelenleg folynak.

Amerikában anglikán pap adott össze homoszexuális párokat és
nőt is pappá szentelt.
Maguk a hívők , akiket persze meg lehet szólni és kirekesztésel
is lehet vádolni , igen , ezekre a szexuáletikai okokra hívatkozva
kérték , hogy visszatérhessenek.

A pápa úgy döntött mivel VIII. Henrik annak idején állami
döntést hozott , így nem is tudott elszakadni Rómától
mint egyház. Tehát maradhatnak az anglikán hagyományok útján...
mint keresztények...nem kellett katolizálniuk.

Pedofil ügyekben 120 eljárást folytattak le , ebből 10 nyert
bizonyítást .

Az egyház tisztul és tisztult mindíg .
Egy eset is sok , ezért a klerusból való elbocsájtást alkalmazzák.
A hozzátartozók , ha igénylik a polgári büntetőeljárásokat is igénybe vehetik.

Nem kell nekünk találgatni !
Minden adat elérhető .Ezért nem értem , amit itt ezen a
honlapon tapasztalok.

Nagyrész gyógyítók vagytok vagy lesztek !
A Ti hiteleségetek szempontjából is fontos , hogy ne légből kapott
eszmefuttatásokkal próbáljátok magatokat és a rátok bízottakat
erre vagy arra terelgetni , azon a bizonyos spirituális úton.

Legalább arról tájékozódjatok , amennyire lehet , amit itt
pellengérre állítotok .

úá

Szerintem tévedtél úá
2010. március 16. kedd, 9:10 | Ramina   Előzmény

Félreérted úá, ezeken az oldalakon nem "nagyrészt gyógyitók" vagy "azok lesznek" emberek vannak, sem az aktivan irogatók, sem a passzivan olvasgatók között. Gyógyitók is lehetnek közöttünk, de a többség nem foglalkozik gyógyitással - "csak" önismerettel :-)

Összefüggéstelen
2010. március 16. kedd, 11:53 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Kedves úá, összefüggéstelen amit írsz. Hivatkozol félinformációkra és nem vagy hajlandó az egész képet nézni. Ám ne tedd, szabad választásod. Azt azért szeretném a figyelmedbe ajánlani, hogy a pápa több hónapig nem szólalt meg a pap-pedofilia ügyében. Tegnap is csak kényszerre tette és csak annyit közölt, hogy ki fog adni egy pásztorlevelet arról, hogyan kell eljárni. Brávó! Arról elfeledkezik, hogy ő saját maga a saját felségterületén pedofil papot helyezett át tette miatt, aki ugyan ott folytatta ahol előzőleg abbahagyta. Erről miért nem beszél? Miért hallgatja el, hogy elfelejtett feljelentést tenni? És mi újság a bátyjával, aki sorra mosdatta ki a pedofil papokat a saját püspökségén? Na ez miért van? Ezt magyarázd meg nekem légy szíves!

Üdv!
Hédi

- Atyám, szeretném
2010. március 14. vasárnap, 8:00 | Névtelen :)) (útkereső)

- Atyám, szeretném feleségül venni a Bélát.
- De..hát fiam, azt nem lehet... A Béla protestáns!

Kedves Ania! Nagyon
2010. március 15. hétfő, 12:31 | Erina (útkereső)

Kedves Ania! Nagyon egyszerű a válasz a kérdésedre! Homoszexuálisnak lenni nem választás kérdése, viszont hogy miben és mennyire hiszel az már igen! És az hogy ő "más" , még abszolut nem zárja ki azt hogy ezzel együtt ő mélyen vallásos legyen, mert akármilyen hihetetlen, de úgyanúgy gondolkodnak és éreznek mint mi, többiek!

Homoszexualitás és vallás
2010. július 02. péntek, 19:01 | youngman (útkereső)

Sajnos nagyon sok embernek fogalom zavara van. Pl: a Biblia és a teológiai tanításokkal kapcsolatban. Történelem szakos egyetemista vagyok, mellette ógörögöt és latint tanulok, nemsokára doktorálhatok is vallástörténetből.
Szóval elég sokat tudok a dologról.
A lényeg az, hogy sok hitbuzgó ember szívesen utalgat vissza úgy a Bibliára, hogy el sem olvasta azt. Pontosan 7 vers utal benne a homoszexualitásra, és azok is homályosan fogalmaznak. A többségük az ószövetségben található.
Kevesen tudják, de Jézus egy szót sem szentelt erre a jelenségre. Akkor honnan eredhet ez a konzervatív ellenszenv erre a jelenségre? A válasz egyszerű, a teológiai tanításokból. Míg a Bibliát Istentől ihletetnek tartjuk, addig az egyháznak vannak olyan írásai, melyek az egyházi szokásokat szabályozzák és ezek már nem Istentől, vagy Jézustól eredeztethetőek, hanem bölcs, de korán sem tökéletes emberek tollából származnak.
Ezek közé a szabályok közé tartoznak pl.(cölibátus, pokol tornáca, homoszexualitás tiltása sőt üldözése is)
Az egyház nem tévedhetetlen, mivel mi mind emberek vagyunk. Ezt már a nagy egyházatyák is belátták. Jó példa a rá a pokol tornáca. Ez a kifejezés sehol sem szerepel a Bibliában de mégis megalkották mivel egy nagy kérdésre nem tudtak választ adni. A bűnös, de keresztény emberek a pokolba mennek, a nem keresztény felnőtt emberek haláluk után a pokolba mennek. De mi van az újszülöttekkel, akik halva születtek, vagy pár napra a születés után meghaltak és nem volt idő őket megkeresztelni. Őket nem küldheti őket a pokolba Isten, hisz ez szöges ellentétben állna a Bibliával, de ne legyen annyira jó nekik, a Mennybe se mehetnek, akkor mi lesz velük, Emiatt az egyház kitalálta a pokol tornáca kifejezést. Olyan lelkek kerülnek ide kik sem a Mennybe sem a pokolba nem juthatnak. Ez szép és jó, sőt logikus is. De ez mind kitaláció. Erről sem az ó sem az új szövetség nem ír semmit. Ezért ezt a tanítást a Vatikán a közelmúltban több mint 1000 év után el is törölte. Ha az egyház tévedhetett ebben a dologban miért ne tévedhetne a homoszexualitás megítélésében is.

hermess képe
H: Egyébként
2010. július 02. péntek, 20:25 | hermess   Előzmény

A védikus bölcsesség pokolnak az asztrálsík két legalsó alsíkját tartja, ahol a legdurvább testközeli vágyak és félelmek találhatók az asztráltestben.

Halál után, amikor az étertest felbomlik, a tudat visszahúzódik az asztráltestbe, és addig marad benne, ameddig az alsíkok érzelmi minőségének megfelelő érzelemtest burkok (akár a hagymahéj) egyik a másik után el nem kopnak. Minél feljebb emelkedett a lélek a hét alsíkon keresztül a mentális dimenzió felé, annál kellemesebb létközi élményei lesznek, míg a tudat végül beléphet a devachánba (mentáltest), ami maga a menyország.

Minél erősebb testközeli vágyai, szokásai voltak valakinek életében, annál több ideig fog időzni az alsó két érzelmi alsíkon, vagyis a "pokolban", mert annál tovább tart a megfelelő rezgésű asztrális burok feloldódása.

És ott egyébként minden ugyanúgy néz ki mint a Földön, és szemvillanás alatt előterem egy röpke gondolatra, vágyott és félt dolgok egyaránt ott lesznek az orrunk előtt - csak éppen nincs fizikai testünk hozzá, hogy magunkévá tegyük, vagy megvédjük magunkat tőlük. Ez a pokol.

Számomra ez sokkal elfogadhatóbb magyarázat, mint amit a keresztény mitológia/teológia kreált.

a3140a képe
Egyetértek
2010. november 06. szombat, 19:41 | a3140a   Előzmény

Youngman! Maximálisan egyetértek veled!
Sem a katolikus egyháznak, sem a többi egyháznak semmi köze az eredeti tanítókhoz vagy mesterekhez.
Egy óriási biznisz és hatalom, amiről szólnak.
Amiket az egyházak hirdetnek, nem a megvilágosodott mesterektől származnak. Ezekhez a tiltó dolgokhoz sem Jézusnak, sem Buddhának semmi köze.

Homoszexualitás
2010. július 20. kedd, 19:30 | Névtelen (útkereső)

A TEREMTŐ Teremtette a férfit és a nőt egymásnak!!! Minden más TÖRVÉNYELLENES!!!