Kilenc felismerés | Önmegvalósítás.hu

Kilenc felismerés

Hozzászólások

33 hozzászólás
HajduM képe
Szerintem ez óriási. Annyi jó tanítás van a világba. Hogy a
2010. május 21. péntek, 22:56 | HajduM

Szerintem ez óriási.

Annyi jó tanítás van a világba. Hogy a fenébe lehet az, hogy itt tart az emberiség, ahol tart? Hogy képes egy szűk réteg uralni, amikor minden tudásunk meg van ahhoz, hogy egy teljesen más világot éljünk.

Most ugrott be közben, hogy ha itt jobb lenne, erősebben vágynánk az itt maradáshoz. Vagyis a világ afelé tendál, hogy el innen?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---->> Semmi nem hozható helyre azzal a szemlélettel, amivel elrontották azt. <<----

HajduM képe
El innen? Elég volt a tapasztalás, az új születések? A
2010. május 22. szombat, 8:13 | HajduM   Előzmény

El innen?

Elég volt a tapasztalás, az új születések?
A felhalmozott óriási tudást nem használni, mi oka lehet az emberiségnek? És éppen egy olyan érában amelyben mindent szabad. Még földi törvény sem tiltja, hogy bármit csinálhasson az ember. Hogy bármit vallhasson, varázsolhasson, vagy imádkozhasson.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---->> Semmi nem hozható helyre azzal a szemlélettel, amivel elrontották azt. <<----

Felismerés
2010. május 22. szombat, 9:11 | Hiteles06   Előzmény

Néha nem értem, hogy csak költői kérdéseket teszel fel, vagy a kályhától akarod kezdeni a vitát. :D
Szerintem hiába van ez a sok jó írás, mert kevesen olvassák. Ha el is olvassák, kevesen értik meg. Ha meg is értik, az életükben nem alkalmazzák, sőt, az a legrosszabb, mikor azt hiszi, hogy érti és éli, de közben csak (ki)oktatni akarja. Én most pont ilyeneket veszek észre magamon. (A tükörben láttam :))

HajduM képe
Távolról sincs olyan célom, hogy bárkit kioktatni akarnék. Ezek
2010. május 22. szombat, 13:17 | HajduM   Előzmény

Távolról sincs olyan célom, hogy bárkit kioktatni akarnék.
Ezek a felismerések nekem jelentenek örömöt, és gondoltam megosztom, ha már rátaláltam.

Jó beszélgetések kiindulópontja.

Szerintem minden beszélgetés a kályhától indul, csak az adott témakör, kicsit eltéríti, így alkalom nyílik olyan területekre is eljutni, szellemi területekre, ahová mondjuk a kereszténység témája vagy a kő tanítása nem juttat el.

Nem tudunk sokféle dologról beszélni úgy sem, mert egy dolog van csak, ahova minden kilyukad. De a kályhától sokféle úton juthatunk ugyan ahhoz a célhoz

És bevallom őszintén, hogy olyan önző vagyok, hogy nekem most nem az számít, hogy mások megértik-e, hanem hogy én megértsek belőle valamit.

Kezd már derengeni számomra az a világszemlélet, amit ezotéria alatt lehet érteni, d még nem értem az energetikai dolgokat, a reinkarnáció elméletében vannak még fehér foltok, és a közösség alkotás módszertanaiban.

Ez a 9 megállapítás, közelebb visz a megértéshez. Engem. Lehet, hogy másnak semmit nem mond. Ez van, nem tudok vele mit csinálni.

Aztán ahogy megértem, majd írok olyan cikket, amiben a megértett dolgaim összegzése van, hogy megosszam másokkal is a felismeréseimet. Oszd meg te is a tieidet. Ez az az egyetlen értelmes cél az ember életében. Megosztani magát a másikkal, és együtt közösségbe kerülni a teremtővel :)))

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---->> Semmi nem hozható helyre azzal a szemlélettel, amivel elrontották azt. <<----

Bocs
2010. május 22. szombat, 13:26 | Hiteles06   Előzmény

Egyáltalán nem rád céloztam a kioktatással. Érdekes, mert ilyenekbe én szoktam beleszaladni, mármint hogy magamra veszem, holott az illetőnek eszébe se jutottam.
Egyszerűen ez ugrott be arról, hogy itt ez a sok írás, tudás, mit kezdünk vele. Akire céloztam, az az oktatóm, aki bort iszik és vizet prédikál, csak nem fejtettem ki. Ez volt a tükröm múlt héten.
Másrészt számomra irígylésre méltó, hogy ilyen szépen rendszerbe szeded a dolgokat, hogy megértsd. Én csak röpködök, megérzéssel tájékozódom. Na, ez van.

HajduM képe
Hát. Olvasod ezt a cikket, és azt mondod: Láttam a tükrömben.
2010. május 22. szombat, 13:48 | HajduM   Előzmény

Hát.

Olvasod ezt a cikket, és azt mondod: Láttam a tükrömben. Ebből én nem tudok egyébre következtetni, minthogy a cikk olvasása közben az jutott eszedbe, hogy én kiakarok oktatni valakit.

A tanítódról én nem tudtam :)))

Nem magamra vettem, hanem ez következik logikusan belőle ;)

Nagy vágyam volt mindig is, hogy rendszerben lássak és tudjak gondolkodni. Azért olvastam el mindent ami kezem ügyébe akadt. Volt, hogy 3-4 könyv egyszerre nyitva volt mellettem, ha az egyiket megunta átfordítottam a fejem egy másikra, és tovább :)))

Meg értelmező és idegen szavak szótárával olvasni tudományos könyveket, pszichológiát pl, meg szociológiát, mert egy szót nem értettem belőle :)))

Hát ez a vágyam majd 20 év alatt teljesült. Mostanra jutottam talán arra a szintre, hogy valamennyire rendszerszemléletűen tudom meglátni a világomat :))

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---->> Semmi nem hozható helyre azzal a szemlélettel, amivel elrontották azt. <<----

HajduM képe
Talán ezt a témát is érdemes volna újra aktiválni. Kevés szó
2011. április 27. szerda, 8:19 | HajduM   Előzmény

Talán ezt a témát is érdemes volna újra aktiválni. Kevés szó esik az élőlények közti energetikai kapcsolatokról mostanság az oldalon.

Tesóm elkezdett érdeklődni az ezotéria iránt és szépen elkezdte bejárni azt az utat amit én már múltamnak mondhatok :)) Most látom, hogy mi minden hiányzott az én világértelmezésemhez mondjuk 3 évvel ez előtt :)) Érdekes látni azt a hihetetlen ragaszkodást egy egy felismeréséhez, és alig tudom neki elmondani, hogy az amit most végső igazságnak hisz, csak egy hangyányi kis részlete az egész mindenségnek...

Miki!
2010. május 22. szombat, 15:12 | bodza (útkereső)

Ha este elcsendesedik a ház, ezt darabjaira boncolom!!!:)

Köszönöm, hogy feltetted ide!

HajduM képe
Aztán írd meg, hogy mire jutottál, hogy mi is megtudjuk
2010. május 22. szombat, 16:36 | HajduM   Előzmény

Aztán írd meg, hogy mire jutottál, hogy mi is megtudjuk :))

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---->> Semmi nem hozható helyre azzal a szemlélettel, amivel elrontották azt. <<----

Izgalmas esténk lesz!
2010. május 22. szombat, 17:16 | Éva.   Előzmény

Izgalmas esténk lesz!

Bodza,éjjel 1,és itt várjuk a sztorid..
2010. május 23. vasárnap, 1:01 | Éva.   Előzmény

még mindig nem csendesedett el a ház?

Naháááát...:)
2010. május 23. vasárnap, 7:42 | bodza (útkereső)   Előzmény

Köszönöm! Csak annyi történt, hogy mire elcsendesedett a ház, egy ilyen duplán húzós nap után totál beájultam...:)

Ha a párom ügyel, a két kicsit nem tudom 10 előtt elaltatni, úgyhogy meséltem nekik, elaludtak, utána gondoltam, meditálok kicsit, ami nagyon jól sikerült. Még adtam magamnak pár perc pihenést utána, s aztán ma reggel 7-kor kikapcsoltam a gépet...:)

Bocs!!!:)

spiritosaurus képe
Végre nyitottál egy blogot, amiben úgy érzem, tudunk is
2010. május 22. szombat, 18:51 | spiritosaurus

Végre nyitottál egy blogot, amiben úgy érzem, tudunk is beszélgetni. Valahogy akárhányszor írtam neked valamit a blogjaidban, engem mintha észre se vettél volna, mindig hadakoztál a többiekkel, én meg így sosem tudtam további kommunikációt elérni kettőnk közt :) Nem baj, majd fényt derítünk, hogy miért volt így :)
Na szóval, Celestine Prophecy: imádom a filmet is magát, de sokkal jobban imádom, amikor ténylegesen megtapasztalom mindazokat, amikről szól a film :)

Hogy megpróbáljak válaszolni a kérdéseidre, azért tart jelenleg itt az emberiség, mert még nem ébredt fel, addig pedig egyszerűen muszáj ez az állapot, különben mitől ébrednének fel?:)

A szűk réteg azért uralkodik, mert még meg van a létjogosultságuk. El tudják érni azt, hogy mindenki tőlük várja a megoldást, utána meg mindig hibáztasson valaki mást, amiért a megoldás nem jön. A médián, az oktatáson, meg a hasonló egyéb eszközökön keresztül bele tudják nevelni az emberiségbe, hogy mindenki csak szépen álljon be a sorba, mert önmagában kevés ahhoz, hogy bármit tegyen. Ezzel félelmekbe zárják az embereket, és senki nem kezd el magába nézni, hanem másokat gyűlöl, meg valóban, mások energiáját veszi el azért, hogy legalább egy kicsi energiát is érezzen. Azért nem tesz a szűk réteg semmit, mert minek? Nekik tökéletesen jó így (az egójuk szerint legalábbis). Csak képzeld el egy pillanatra, ha mindenki öntudatra ébredne, és tisztában lenne a saját, benne rejlő energiával. Na akkor olyan spirituális egység fog létrejönni, amihez már nem lesz szükség erre a szűk rétegre. És hidd el, ez csak idő kérdése. :) Vonzás törvény :) És ha eljutunk ide, akkor már nem lesz az, hogy jobban vágyunk az itt maradásra. Nem fogunk vágyni se itt maradásra, se az "el innen"-re. Egyszerűen élni fogunk. El fogjuk tudni fogadni az életet. :) Úgy, ahogy van. :)

Na egyenlőre ennyi, de folytatjuk! :)

jaguar képe
fényderítés
2010. május 22. szombat, 19:00 | jaguar   Előzmény

"Valahogy akárhányszor írtam neked valamit a blogjaidban, engem mintha észre se vettél volna, mindig hadakoztál a többiekkel, én meg így sosem tudtam további kommunikációt elérni kettőnk közt :) Nem baj, majd fényt derítünk, hogy miért volt így :)"
nyílván nem véletlen ez, mert én meg veled vagyok így ;)

HajduM képe
Na akkor most válaszolok :)) Csak olyanokra szoktam válaszolni,
2010. május 22. szombat, 19:48 | HajduM   Előzmény

Na akkor most válaszolok :))

Csak olyanokra szoktam válaszolni, amely írások tartalmilag nem egyeznek meg az én álláspontommal.

Ha egyetértek, vagy a szempontomból semleges az írás, akkor minek válaszoljak.

Azért nem írok, hogy leírjam: Egyetértek. Meg azt se nagyon írom le, ha nem tudok mit kezdeni, vagy nem témába vágó, vagy más szinten mozog az írás.

A vonzás dolgot én nem hiszem el úgy ahogy mostanában divatosan szajkózzák. Van egy ilyen jelenség, de nem önmagában működik, hanem az egész ezoterikus rendszert figyelembevéve.
Az amit a filmbe is mutogatnak, hogy gondolj valamire aztán csinálj úgy mint ha meglenne, se dolgoznod nem kell se semmi, akkor itt nagyon sokaknak nem kéne villanyszámlájával, meg a lakáshiteleivel bajlódni, mert egyszerűen, csak rá gondol, és csiri bí, csiri bá, ott is van ami kell.

Ez a titok film bele nyomja az embert még inkább a fizikai létbe, azt sugallván, hogy a testi örömök, igények egyszerűen kielégülnek, pusztán rágondolás által.

Ez az elképzelés távol tart a szellemtől, attól a spirituális érától, amelyben fejlődni igyekszik elméletileg mindenki.

Azért uralkodik a többségen a kisebbség, mert a többség egy lusta idióta. Pontosan ahogy írod, mástól várja a megoldást. Ezt a júdaista kereszténység nevelte bele az emberekbe. Világosan le van írva minden, és nem látjuk. Én se láttam, én se voltam hajlandó gondolkodni. Akkor még. De hát eljut az ember azért arra a felismerésre 10-15 év után, hogy az amit addig hitt és tanult, nem állja meg a helyét, és változtat, el kezd gondolkodni.

Ezt csinálom én is most. Változtatok a rossz elképzeléseken. Nekem könnyű viszonylag, mert alapból nagyon nyitott vagyok mindenre, de a többségnek sajnos egy ilyen váltáshoz össze kell omlani. Össze kell,hogy dőljön az addigi világképe, ki kell üresednie, egy idegösszeroppanás által, és újra fel kell építenie magát.

Nagyon nehezen mondanak le a fizikai létről. Ezért is mondja Jézus, hogy a gazdag embernek nehezebb be kerülni a mennybe, mint egy tevének átkelni egy tű fokán

Nekem szerencsém van, mert szépen átmegyek egyik nézetből a másikba, fokozatosan, törésmentesen.
Gondolom én ezt most, de ki tudja?
A Tarot esten azért meglepődtem kicsit. Előkerülnek olyan kérdések, amik nagyon keményen bele tudnak hasítani az emberbe.

Szóval ahogy Göre Gábor bíró uram mondta: Mönnyünk, oszt tapasztajjuk mög :))

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---->> Semmi nem hozható helyre azzal a szemlélettel, amivel elrontották azt. <<----

spiritosaurus képe
"Ez a titok film bele nyomja az embert még inkább a fizikai létb
2010. május 22. szombat, 20:36 | spiritosaurus   Előzmény

"Ez a titok film bele nyomja az embert még inkább a fizikai létbe, azt sugallván, hogy a testi örömök, igények egyszerűen kielégülnek, pusztán rágondolás által."

Pont ezért írtam, hogy szépnek szép a film, csak nem szabad leragadni ott, hogy na ezt most nagyon elhiszem, és akkor minden jó lesz. Hagyni kell, hogy megtörténjenek a megtapasztalások. Ahhoz pedig, mint írtad is, szükség van a spirituális érára. De igazából, aki nem mozog ebben a spirituális érában, az nem is igazán érti meg a filmet, ezért nyomja bele azokat még jobban a fizikai világba.

De ezt nem feltétlenül a júdaista kereszténység nevelte bele az emberekbe, mert ahhoz az önmagában kevés lenne. Ehhez kell egy olyan emberiség is, akibe ezt bele lehet nevelni. Tehát sokkal inkább magunkat neveljük ebbe bele külső hatások következményeképpen. De ezzel nincs semmi baj, mert ha nem nevelnénk bele magunkat, akkor nem is tapasztalnánk meg azokat a dolgokat, amiről a film szól. Nem tudnánk értékelni, így viszont mindannyiunknak meg van rá a lehetősége, hogy megtanuljuk elfogadni a rosszat is.
Mindennek meg van az oka :)

Jaguar, te meg írj egy elérhetőséget, mert valószínűleg azért vannak ezek a nemválaszolások, mert nem a fórumon jött el az ideje, hogy kapcsolatba lépjünk. :)

Én például azt vettem észre, hogy becsatlakozom egy témába, és az elején írok egy regénnyi eszmét, aztán, ahogy kezdem az életben is megtapasztalni szép sorban azt, amit az eszmékkel leírok, onnantól valahogy sokkal nehezebben tudok hozzászólni a témához, mert már nem egy eszme, hanem egy konkrét ráébredés, ami meg akkora robbanást okoz bennem, hogy egyszerűen utána nem nagyon lehet szavakba önteni, és inkább bele se kezdek. :D
Anitával beszéltem privibe, hogy igazából, ha van valami, amit már mindketten megtapasztaltunk, akkor arról nem is lehet beszélni. Egyszerűen tudjuk, hogy a másik is tudja, meg mi is tudjuk, és így nagyjából a hümmögés szintjére kerül a beszélgetés :D "Te is? Én is! Azta! Igen! Tényleg! De jó!" :D
Ez is azt mutatja, hogy a szavak, a fizikai, külső világ csak addig olyan, amilyen, ameddig meg nem tapasztaljuk a dolgot, és onnantól már egyszerűen gondolkodni se gondolkodsz róla, csak úgy vagy, és tudod :) És ezek fantasztikus dolgok. És IMÁÁDLAAK TITEKET!!! :)) MINDENKIT! =)

Jól beszélsz, "Ifjú"! :) Jó olvasni, amiket beírsz... :)
2010. május 22. szombat, 20:52 | Szabó Peti (útkereső)   Előzmény

Jól beszélsz, "Ifjú"! :) Jó olvasni, amiket beírsz... :)

Csatlakozom...az előttem szólóhoz /már rég óta jó
2010. május 22. szombat, 21:34 | Éva.   Előzmény

Csatlakozom...az előttem szólóhoz /már rég óta jó olvasni,amiket írsz/

spiritosaurus képe
Köszönöm :)
2010. május 22. szombat, 21:39 | spiritosaurus   Előzmény

Köszönöm :)

"Ifjú", mi a mail címed? :)
2010. május 22. szombat, 22:56 | Szabó Peti (útkereső)   Előzmény

"Ifjú", mi a mail címed? :)

Nana!?
2010. május 22. szombat, 23:10 | Éva.   Előzmény

Nana!?

spiritosaurus képe
Nem lehet inkább skype? :P Ott megtalálsz ugyanígy spiritosaurus
2010. május 22. szombat, 23:25 | spiritosaurus   Előzmény

Nem lehet inkább skype? :P Ott megtalálsz ugyanígy spiritosaurus néven, de a mail-em az olyan, hogy vagy megkapom, amit küldenek, vagy nem, és vagy elküldi, amit küldök, vagy nem.. Nem tudom miért csinálja ezt, meg igazából nem is érdekel annyira, hogy energiát öljek bele, de lényeg a lényeg: a skype biztosabb :D

Megtérvén a ló jászlára talál, megtérvén a férfi házára
2010. május 23. vasárnap, 0:38 | Téka (útkereső)   Előzmény

Megtérvén a ló jászlára talál, megtérvén a férfi házára talál.

Boncolgassunk...
2010. május 23. vasárnap, 8:39 | bodza (útkereső)

"Első felismerés:
A véletlenek azt a felismerést váltják ki, hogy valami mélyebb spirituális erő munkál mindenben, amit cselekszünk."

Véletlenek nincsenek - ezt mi már tudjuk.

Minden "véletlen" egy ráébredés, felismerés.

Akik dolgoznak önmagukon, azok nem mennek el mellette, de mi van azokkal, akik rálegyintenek?

"Második felismerés:
Spirituális tudatosodás: ráeszmélünk, hogy túlságosan elfoglalt bennünket az anyagi világban való túlélés."

Ezt is tudjuk - mi... Azonban nagyon sokan már ennél a pontnál megrekednek, és életük végéig így is maradnak. Ha sok van - még több kell, ha nincs - teremteni kell. Nem gondolatokat, tisztulást - pénzt!

Én már ennél a pontnál látom azt, hogy nem jöhet létre a "földi Paradicsom".

"Harmadik felismerés:
Megtanuljuk a korábban láthatatlannak vélt energia észlelését. A világ energia, mely az emberi akarattal formálható."

Ez is csak az útjukat keresők privilégiuma - egyelőre. Mindenki olyan világban él, amilyet teremt magának. Ez a lebontás személyre szól. Már két ember önmaga által teremtett világa sem egyforma. Akarattal formálható - de az akarat akkor azonos kell legyen. Kollektíven pedig /mondjuk csak a mi országunkra kivetítve/ el sem tudom képzelni. Lásd pl. választások, népszavazások, környezettudatos életmód - egy halom ember belegebed, hogy óvja-védje Földanyát, míg mások zsebeiket tömve pusztítanak mindent maguk körül, stb.
"Emberi akarattal formálható." Az akaratnak mindig van tárgya. Mi az, ami mindenkinek egyformán megfelelne?

Ennél a pontnál is azt látom, mint a kettesnél. Ezért nincs "földi Paradicsom".

No, ha ezeket sikerül kiveséznünk, írom a másik háromról is a saját véleményemet.:)

,,Ez is csak az útjukat keresők privilégiuma ''... Azt hiszem
2010. május 23. vasárnap, 15:42 | Éva.   Előzmény

,,Ez is csak az útjukat keresők privilégiuma ''...

Azt hiszem minden bestseller/amit milliók olvasnak / egy bizonyos szinten értékelhető csak ,és ott nyújt csak információt.
Mondjuk az ehhez hasonló könyvek,úgy 20-ig.Későn érőknél esetleg 30-ig.

Nyilván a kezdő útkereső szintjén, van létjogosultsága és esetleg egyfajta eligazítást is ad azon a szinten,
vagy ha már nem ad,segít a továbblépésben.

Nyilván aki nem kezdő útkereső,az minden sorát pillanatok alatt megcáfolja,ahogy ez Te is megtetted.

Viszont a kezdőknek-egy darabig-segít az eligazodásban.
Aki meg haladó,az meg már figyelmen kívül hagyja. /nem letagadva azt ,hogy valamikor ő is így kezdte.
Ezt nem neked mondtam/

Én így állok az ilyen könyvekhez,hogy már nem érdekel,mert minden sorát megcáfolom,de minek töltsek ezzel időt,
viszont nem ostorozom,mert én is faltam ezeket fiatal koromban,amikor még semmit nem tudtam a világról.
Az a lényeg szerintem,hogy mindig tudjon az ember túllépni egy magasabb színt felé.

Én csak olyan könyveket ,tanításokat ostorozok,amik szándékosan mennek szembe az igazsággal.
Ez szerintem nem az a kategória,csak egy alapszínt,és úgy is kell kezelni.

Boncolgass tovább.
Közösségben ennek van értelme,mert többféle képen gondolkodunk,
és így mindennek van létjogosultsága.
Valamint hasznos,hogy rámutatsz az ellentmondásokra,és ezt fel is vállalod.

HajduM képe
Én nem lennék ennyire kritikus. Teljesen korrektül le van írva,
2010. május 23. vasárnap, 22:35 | HajduM   Előzmény

Én nem lennék ennyire kritikus.
Teljesen korrektül le van írva, szépen össze foglalva a dolog.

Erre a kilenc felismerésre, egész tanfolyamokat lehetne szervezni. Olyan világlátás a végeredmény, ami gyökeresen változtathatja meg az emberek szemléletét, mindenséggel, teremtéssel működéssel földdel kapcsolatban.

Hogy tudjuk, az azt jelenti, hogy igaz ami le van írva. Ellenben senkitől nem láttam még ezeket ilyen rendezetten sorba szedve. Nagy érték ez. Bárkinek akarsz ezoterikus világszemléletről beszélni, ezen a kilenc felismerés-gyűjteményen el tudsz indulni, és fokozatosan kifejteni.

Várom a másik hárommal kapcsolatos látásodat.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---->> Semmi nem hozható helyre azzal a szemlélettel, amivel elrontották azt. <<----

Szia Miki!
2010. május 24. hétfő, 7:19 | bodza (útkereső)   Előzmény

Nekem is nagyon tetszik ez a kilenc pont! :) Tegnap este olvastam fel egy ismerősömnek, épp munkahelyi válságban van, elég rossz passzban. Mondhatom, akkorát röhögött, hogy a könnyei potyogtak közben. Bevallotta, hogy nem érdekli az ilyesmi, nem is hisz benne, aztán felsorolta itt nekem, ő mit csinál, ha "unatkozik". Mondom neki, hogy én kicsi gyerekkoromtól kezdve nem ismerem, nem tudom, mi az "unalom", mert ahogy apám tanított, az a buták mestersége. Ezen is jól szórakozott. Na, az ilyen emberek miatt csak nem olyan rossz az én meglátásom. Nem az írást kritizálom én, ó dehogyis, le is mentettem magamnak. A kivitelezésével vannak fenntartásaim.

Első olvasatra az jött be, ha mindez megvalósulhatna, az maga lenne a földi Paradicsom! Ezért is örültem annyira, hogy betetted! Minden mondata egy kapaszkodó. Pontról-pontra járni pedig egy iskola alapja.

Megkérdeztem tőle miben hisz: "semmiben", "magamban". Vontatott, vállrándításos válaszok voltak.

Aha.

HajduM képe
Pontosan az a szellemi válság, ami ma tömeges.Az a helyzet, hog
2010. május 24. hétfő, 7:49 | HajduM   Előzmény

Pontosan az a szellemi válság, ami ma tömeges.
Az a helyzet, hogy a mai materialista ember, nem lehet spirituális gondolattal beiskolázni az életbe. Őket jó kérdésekkel rá lehet ébreszteni, hogy semmit nem tudnak önmagukról sem és a világról meg még úgy sem. Ez nem a barátnődre vonatkozik, hanem a fél emberiségre sajnos.

A szemléletváltás, amit annyira vár a világ 2012-re ebbe az irányba mutat. Hogy a nagy nyomor közben, be kell majd látniuk az embereknek, hogy az a mentalitás és szemlélet, világnézet, vagy annak teljes hiánya, domináns változtatásra kényszeríti a hitetlen materialista közeget. Lesz aki még ekkor sem fog váltani. Ők bele fognak őrülni a tehetetlenségükbe. Mert érteni sem értik a világot, de tenni sem tudnak benne semmit. A legborzasztóbb dolog. Tulajdonképpen ingerszegénnyé válik, mert ami körülveszi az nem hoz eredményt és különben is ismeri, körülveszi az, a valódi háttérrel meg nincs kapcsolata.

A fejlődés megállása maga a halál. Ha nincs új, ha nincs változás, akkor megállás van és hanyatlás.

Ez a kilenc felismerés, még ezoterikus közegben sem realitás a legtöbbek számára. Egy materialista számára semmi.
Itt derül ki, hogy ez már egy magasabb szintje a létérzékelésnek, és aki ezen túl lépett már nem is kritizál semmit, se ezt se mást, mert valósággal teremt és megvalósította magában az Istent.
Azt akarom csak ezzel mondani, hogy itt sem, meg máshol sem jellemzi ennek a tudásnak a megvalósítása az ezoterikus tábort.
Tehát gőgre és felsőbbrendűségre igazán nem lehet alapja senkinek. Aki nincs azon a szinten annak azért, Aki meg túl haladta, az van annyira bölcs, hogy belássa, a területet amit meghaladott és az igazságnak szolgálván, eszébe jusson, hogy nem rég még ő maga is ott járt, ahol a másikat gúnyolja.

Minden jó úgy ahogy van. Aki tudással rendelkezik, az adja át, mindenkinek aki a fogadására képes, de semmiképpen ne erőszakkal és gúnnyal.

Egy kommunikációs alapelv: Annyit adj, amennyit a másik képes elfogadni.

Ehhez fel kell mérni a képességeit, ehhez folyamatos önfejlesztésre van szüksége mindenkinek, és meg lesz a tudás, hogy másokat segítsünk a fejlődésben, tudás így sokasodik szaporodik, betölti a földet :))) és a szellem szerint való járás, erősödik.

Nagyon hosszú folyamat. Magamon tapasztalom, mennyi szenny-réteg rakódott rám a 39 évem alatt.
Mindet lehámozni, bitang hosszú folyamat lesz. Úgyhogy csak türelem :)) Időnk mint a tenger :))))

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---->> Semmi nem hozható helyre azzal a szemlélettel, amivel elrontották azt. <<----

szeges képe
Igen, házon belül... "Erre a kilenc felismerésre, egész
2010. május 24. hétfő, 7:52 | szeges   Előzmény

Igen, házon belül...

"Erre a kilenc felismerésre, egész tanfolyamokat lehetne szervezni. Olyan világlátás a végeredmény, ami gyökeresen változtathatja meg az emberek szemléletét, mindenséggel, teremtéssel működéssel földdel kapcsolatban."

... hiszen "felismerés", mint a címe és a tartalma is mutatja.

Olyan ez is, mint az egyházak által sugallt hit. Ha nem érzed, nem érint meg, akkor csak tanulod. Nem hiszed, csak elhiszed.

Nézed, de nem látod, hallod, de nem érted...

Szintek
2010. május 24. hétfő, 13:00 | Hiteles06

Látjátok, addig duruzsoltam magamnak a szinteket, míg találtam magamnak elméletet is hozzá! :) Elolvastam újra meg újra a kilenc felismerést, és én azt láttam meg benne, hogy én kb. a hetediknél tartok. Tavaly áprilisban a harmadik szintnél tartottam, ez tuti. Hihetetlen drámát csináltam abból, hogy valaki akkor az energiavámpírság témáját feszegette egy bizonyos rendezvényen... aztán szépen lassan ráeszméltem, hogy úgy szipkázom mások energiáját az önsajnálattal, meg a mártírsággal, mint a pinty. Még ebben a bejegyzésben is van egy kis ujjal mutogatás magam felé. De azért hátha lesz olyan, aki csak olvasgat, és magára ismer a soraim mögött. Arra is most kezdek rájönni, hogy mióta tudatosan szoktatom le magam az illegális energianyerésről teljesen padlón vagyok, folyton fáradt vagyok, és most kezdek más energiaforrásokat szerezni. A "faölelgetés" kifejezetten mókás módja ennek. De a Zolitól tanultakat is használom.