Harag-lerakat: negatív érzések befogadása | Önmegvalósítás.hu

Harag-lerakat: negatív érzések befogadása

Angry-Maggie-simpson-maggie-simpson-654989_400_405.gif

Egy ideje mocskosnak éreztem magam lelkileg. Elkezdtem kutakodni, és oda lyukadtam ki, hogy harag-lerakat van bennem. Még a szót se vallottam be magamnak. Azt mondtam "neheztelek" ...így mérgeztem magam. Folyamatosan.

Már régóta tudom, hogy felhalmozódtak bennem a feldolgozatlan élet-élmények (persze elsősorban mert FÁJ újra átélni) neki-neki láttam, de mindig megakadtam. Jött valami aktuálisabb, és máris nem kellett a régi -vélt vagy valós- sérelmekkel foglalkozni. Sokszor nem is volt bántó szándék, csak én éltem meg fájdalmasan egy-egy szituációt. Most viszont taktikát váltottam: személyenként nézem az eseményeket. Nem sikerül- bekúszik ugyanaz az érzés, más helyzetből, de nem bánom. Illetve sokszor lyukadok ki az Apámmal való kapcsolatomon. Abban találtam meg a gyökereket... Meditálok, sírok, oldódom, megkönnyebbülök. Megengedem magamnak a haragot. Immár nemcsak magam felé. Eddig nem engedtem meg magamnak, hogy másra haragudjak, mondván minden ok bennem van. Pedig hogy haragudtam...! szépen visszaforgattam magamba, nem kellett szembesülnöm vele. Jókislány maradhattam... de milyen áron!?

Pedig pont azáltal válok jobbá, ha felvállalom, hogy nem vagyok jó. Ki kell bújnom a jólneveltség-köpeny alól. Nyáron, barátok közt könnyebb (talán) ... hamarosan kezdődik az egyetem, a járda-szürke;) hétköznapok. Ott lesz nagyobb szükség erre... A harag után meg jöhet a következő: irigység például.

Sokat segít az oldásban egy csodálatos zene, amit szeretnék Veletek megosztani.

Beküldte: | 2010. szep. 04. szombat - 12:38

Hozzászólások

17 hozzászólás
Lerakat
2010. szeptember 04. szombat, 15:06 | Hiteles06

Szerintem meg jó vagy, csak sok minden rakódott rád, amitől per pillanat nem látod, hogy ki vagy. (Érdekes lehet pont tőlem ilyesmit olvasni...) De pont tőled tanultam a takarítós módszert, mikor ilyen zavarodott vagyok, rendet kell tennem magam körül, és kezdenek tisztulni a dolgok. Mikor voltam családállításon, kijött egy olyan kép a teremben, hogy az életem és az apám ugyanaz. (összefonódtak, összeölelkeztek) Nem túl rég tisztult le bennem ez az egész, valahogy nem bírtam sose tisztán látni. Mindent az apám szemével látok, ahogy nevelt, ahogy nevelődtem... vagy valami ilyesmi. Ezt kell gyomlálgatnom, és nem gyógyul meg csak a felismeréstől. Le kell válnom róla, sokféle értelemben. Sok a gondom nekem is a negatív érzésekkel, de én nem befogadni akarom, hanem elengedni, mert tudom, hogy az nem én vagyok. Nagyon besűrűsödött körülöttem is sértettség-irígység témaköre, valami jön, valami nagyon itt van, szerintem azért.
Nekem ez jön be mostanában: (Gayatri mantra)
http://www.youtube.com/watch?v=d63COahIpVM

Domoszlai Katalin képe
Szia Sikka!
2010. szeptember 04. szombat, 17:00 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Amikor a haragot oldod felé, sikerül eljutnod a megbocsátásig? A szeretetig?

Én azt tapasztaltam, a harag csak betakart valamit, ami sokkal, de sokkal fájóbb volt... A szeretet hiányt, az elhagyatottság szomorúságát, a fájdalmat látni amikor kivetkőzik magából és nem normális már...

Pedig amennyit adhatott, mind odaadta. Neki ezerszer volt nehezebb mint nekem.
És hogy még hányszor kell nekifutni feldolgozni, nem tudhatjuk. Mit nem adtam volna én ezért, ha ismertem volna ezeket a módszereket, technikákat huszonévesen... Na ez már úgy hangzik, hogy bezzeg az én.... :-))
Mindenesetre el tudtam volna búcsúzni tőle, így viszont marad next life...

Kirsikka képe
Kati :)
2010. szeptember 06. hétfő, 10:20 | Kirsikka   Előzmény

Nagyon messze nézel. Számomra ebben az egészben maga a harag felvállalása a fontos, hogy egyáltalán bevalljam magamnak, megtaláljam, hogy hol, hányszor és kikkel szemben fojtottam el a haragomat. Alapvetően megbékéléssel végződnek a meditációk. Illetve egyfajta letisztulással, hogy mi a következő lépés.

A harag: ami ilyenkor feljön bennem az napfonat csakrás harag. Nem a harcias "majdénmegmutatom" (szexcs) és nem a "dögöljmeg" (gyökércs). ..bár alighanem azokat is meg kéne élnem meditációban, hogy tudjam egyáltalán, milyen.

Domoszlai Katalin képe
Mesélhetnék
2010. szeptember 06. hétfő, 11:04 | Domoszlai Katalin   Előzmény

a gyökércsakrás és a szexcsakrás harag lefojtásáról és megéléséről is :-)) Meg a karmikus visszahatásáról...
Nem biztos, hogy dolgod van vele, ha valamelyik életedben már jól elsajátítottad az ehhez tartozó tudást.

Sikka, van erről valami jó könyv, ahol ezeket az érzelmeket, viselkedési mintákat csakrák szerint elemzik?

Kirsikka képe
könyv
2010. szeptember 06. hétfő, 11:25 | Kirsikka   Előzmény

Nem tudok róla, Sanyitől és Hermesstől tanultam ilyen csakra-osztást :) illetve egyszerűen ott éreztem. Ennyi. Szerintem nem árt tudatosítani ha már egyszer ezzel foglalkozok, hogy milyen megjelenései vannak. Ha nincs vele dolgom sem árt tudatosítani. A Teljességhez hozzátartozik.

Válassz ki egy érzést, minőséget, és meditációban nézd meg, hogy melyik csakrában hogy nyilvánul meg. Könyv nélkül is lehet ;)

Nem tőlem kérdezted és
2010. szeptember 06. hétfő, 11:25 | szabox (útkereső)   Előzmény

Nem tőlem kérdezted és igaz nem konkrétan a viselkedési mintákról van benne szó, de Anodea Judith - Csakrák bölcsessége című jó vaskos könyvében elég faszául kielemez minden csakrát... részemről ajánlani tudom csak. :)

Kirsikka képe
Apahatások
2010. szeptember 06. hétfő, 10:13 | Kirsikka   Előzmény

Szia Vera! Nekem Apámmal pont azért nehéz a kapcsolatom mert nemigazán bántott, csak egyszerűen nem tud velem mit kezdeni. Ezért a fájdalmak sem egyértelműek, úgy kell kikutakodni, aztán tudatosítani. Mikor meditáltam rá, az jött, hogy jól csináljuk jelenleg amit csinálunk, hogy keressük egymás társaságát, kettesben vagyunk, még bőven van hova nyílni, de nem akarok ajtóstul rontani a házba, ezek az első lépések, lényeg, hogy elindultunk előre. A múlt feldolgozását pedig egyedül csinálom: térképezgetek. Ma valaki mást néztem meg, ez egy hosszú folyamat... nekem nem leválnom kell róla, hanem hárítás helyett kapcsolódnom. Kimutatni, hogy szeretem.

A Gayatri mantrát énis nagyon szeretem. Úgy fél évvel ezelőtt minden reggel meghallgattam legalább egyszer, és bőgtem rajta egy jót :)

szeges képe
Mantra helyett...
2010. szeptember 06. hétfő, 11:32 | szeges   Előzmény

...azt tenném a helyedben, hogy egyszerűen megfognám Apám kezét, adnék két puszit az arcára és azt mondanám Neki: Szeretlek Apa.
Aztán jöjjön aminek jönnie kell...:))

Kirsikka képe
ölelés
2010. szeptember 07. kedd, 13:48 | Kirsikka   Előzmény

:) már nem megveregeti a hátamat, hanem csak hagyja magát :)

kancsokanna képe
papírsárkány az égen
2010. szeptember 04. szombat, 18:42 | kancsokanna

Sikka, a mocskosság-érzet nem azonos soha a hatalmas letisztulás iránti igénnyel, bár nagyon hasonlóak.

Legyen harag-eregetésed szelíd és szabad akár a szélben fenn lebegő papírsárkány…
(inkább, mint harag-lerakat vagy neheztelés)

AnnA

Kirsikka képe
azonosság?
2010. szeptember 06. hétfő, 10:26 | Kirsikka   Előzmény

A mocskosság érzet váltja ki a tisztaság iránti igényt, nemtom hol írtam hogy azonos lenne... Egyik a másikból fakad. ...ideális esetben :)

A papírsárkány hasonlatot köszönöm, nagyon szép lelki élményeim kötődnek hozzá! Most még az elején vagyok -belemerülök, úgy általában. Hagyom hogy felhozza az emlékeket. Sokszor kell még ismételni, mire az elengedéshez érek. A gyökeréig szeretnék eljutni az egésznek.

A harag ellentéte a
2010. szeptember 19. vasárnap, 21:14 | humorgumo (útkereső)   Előzmény

A harag ellentéte a szeretet,és ebből az irányból szeretném megközelíteni a témát és segíteni neked abban hogy merre indulj.

Mivel tudod hogy sokat meditálok ezek jöttek

A szeretet ereje a tisztaság ereje. A szeretet szót sokféle értelemben használják, de a
FELETTES ÉN számára szent szó, mert számára a szeretet minden tisztátalanságot feloldó, és csak az igazat, a valódit hagyja meg. Amíg félsz, nem tudsz igazán szeretni –
Amíg harag lakozik benned, nem szeretsz igazán. Amíg önző vagy, nem vagy képes igazán szeretni. Akkor hogyan szeressek?! - kérdezheted - Nos, éppen ez a titok - Bármennyire tisztátalan vagy is, a szeretet felkutat és megmunkál, hogy szeretni tudj és ezt teszi veled események,élmények,megtapasztalások és személyeken keresztül.

Ahhoz, hogy szeretetet kapj, először adnod kell. A másik ember feltétel nélküli szeretetéhez te sem állíthatsz feltételeket az ő számára. Először meg kell tanulnod magadat szeretni, csak azután tudsz másokat szeretni. A szeretetet ki kell bontani, ki kell szabadítani a harag, a félelem és az önzés rétegei alól, mert ezek elhomályosítják, mint valami elöregedett lakk. Ahhoz, hogy életed szerető élet lehessen, meg kell tisztítanod a jelenlegi életedet. A szeretetnek nincs jó vagy rossz megközelítése.
- A szeretetet kétségbeesetten kereső ember egy halra emlékeztet, amelyik
Kétségbeesetten keresi a vizet - mondta Merlin.
Az élet olykor szeretetlennek tűnhet, de valójában a befogadó személy, nem pedig a
"kinti világ" foszt meg bárkit a szeretettót.

Ahhoz, hogy életedben teljes és megingathatatlul legyen jelen a szeretet,
először meg kell határoznod, mit értesz ezen a fogalmon ma.

Ha elhagyod a szeretet minden felszínes formáját, mi marad? A válasz az önelfogadás
körül kezd bontakozni. Belső erő lévén, a szeretetet először saját magadban fedezheted
fel, amint terád irányul. Sokan lázasan, nyugtalanul és aggódva forgolódnak a szeretet körül
Ha nem kapják meg azt, akit szeretnek, úgy hiszik, meghalnak. De a szeretet, az
igazi szeretet nem okozhat nyugtalanságot, mert sosem indít kifelé. A leginkább vágyott,
szeretett lény is csak önmagad kiterjesztése. A valakitől remélt szeretet csak a saját
tudatosságodat veti alá a korlátoknak. Minden szeretet belülről fakad.

Ellenben az önzés az énből ered, amely mindig birtokolni, ellenőrizni és uralkodni akar.
Amikor ez az én azt mondja, “szeretlek, mert az enyém vagy”, az uralkodásról és a
birtoklásról jelent ki valamit, nem pedig a szeretetről. Akik igazán megtanultak szeretni,
először is megszabadultak minden önzéstől. Így egészen új tapasztalás nyílt meg előttük.

Az én félreállításának megtanulása lépésenként történik. Az elszigeteltség, a félelem, a
megszokás, az önzés és a düh sok-sok rétege akadályoz bennünket abban, hogy a
szeretetet úgy éljük meg, ahogyan azt a FELETTES én ismeri. Vezető szerep jut az észnek ebben
a tanulási folyamatban, hogy a szeretetet egyetemes erőnek tekintsük. Ha az ész vállalja
az új távlatot, az érzelmek és a hiedelmek majd követik.
Mi az értelem új szempontjának alapja? Egyszerűen az, hogy a szeretet ereje mindenhol
JELEN van, és hidd el, a te életedben is rendet és békét hoz létre.

Rend, Egyensúly, Fejlődés és Értelem. Ez a szeretet meghatározása! Ezen a szinten kezdi felfogni az Értelem a szeretet valódi erejét.

Manapság hozzászoktunk az összevisszasághoz, ahhoz, hogy az életet, állandóan
ingatagnak és veszélyben lévőnek tekintsük és állandóan erőfeszítéseket kell tenni azért hogy SZERETETBEN éljünk-

Ha az erőfeszítés nélküliség működni tud a tudattalanban és a sejtek szintjén, miért ne
lenne képes erre a tudatos rétegben? EI tudod képzelni magadat, amint az élet hullámának
talaján lovagolsz? Mert tulajdonképpen így teszel minden pillanatban. Személyes,
gondolkodásra, érzésre és cselekvésre indító ösztönzéseid olyanok, mint a hullám talaja,
örökké előre visznek a jövő felé, s mindig megújulnak alulról. Az életet fenntartó szeretet
hullámzása hasonló az egyes hullámokban megújuló óceán mozgásához.

Amint átláttad, ez a bizalom kezdete lesz és ez vezet ahhoz hogy a benned lévő HARAGODAT átformáld szeretetté mert bízol magadban hogy képes vagy a te belső hullámaidat meglovagolni és bízol abban hogy ezt erőfeszítés nélkül teheted meg.

Sokszor a félelem és a kétség ami haragot és frusztráltságot szül azt mondatja veled, hogy ez nem lehet igaz . A küzdelemre vonatkozó mély meggyőződésünk szerint, ha nem harcolnánk a túlélésért, akkor a természet közömbössége és a körülmények által generált események eltaposnának. Azonban a Felettes ÉN más utat nyit meg előttünk, olyan világba hív, ahol a félelem, az erőszak és a rombolás csak a saját téves hiedelmeink tükröződése.
Az idő során kibontakozó bizalom fényében majd rájössz, hogy a világmindenség kivételezett gyermeke vagy: tökéletes biztonságban, támogatottságban, szeretetben.

Végezetül csak egy dolog: a LÉLEK örök csak a TEST változik így nézz magadra amikor elindulsz meglovagolni a belső hullámaidat.

(())

Ezen is el lehetne meditálni....
2010. szeptember 19. vasárnap, 22:25 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

"Mivel tudod hogy sokat meditálok ezek jöttek"..

-helyett a forrást kellene megjelelőlnöd korrektul, kedves humorgumo...ha visszanézed az írásaid ezt rendre nem teszed meg, -a blogjaidban is néhol csak..

Fenti írásod : Deepak Chopra - Merlin és Artúr Király / A mágus útja / -nyolcadik lecke...

Kedves
2010. szeptember 20. hétfő, 10:29 | humorgumo (útkereső)   Előzmény

Kedves Névtelen,

Köszönöm hogy kijavítasz és igen valóban nem jelöltem meg a forrást ami az én figyelmetlenségem.

Célom nem más farkával verni a csalánt hanem a segítőszándék volt.

"Mivel tudod hogy sokat meditálok ezek jöttek"- Ehhez a mondathoz csak annyit hogy valóban meditálás alatt jött az hogy mi az ami Sikkának segíthet.

Értékelem az alaposságod de még inkább szeretem ha ezt nem névtelenül teszik hanem legalább valami nicknévvel.

Köszönöm

Zsóki képe
harag - oldás
2010. szeptember 19. vasárnap, 18:23 | Zsóki

Jó volt elolvasni, hogy más is jár abban a cipőben, hogy felismeri - tele van haraggal- és ezzel foglalkozni kell. Pont ezért regisztráltam. Ki kell tisztítanom a lelkem és ez csak tudatosan fog menni.
Meghallgattam a zenét, szuper, nagyon tetszik! :)

Kiki képe
Alizbar
2010. szeptember 23. csütörtök, 0:41 | Kiki

Kedves Kirsikka!

Nagyon köszönöm, hogy ezt a zenét ajánlottad! Nem ismertem, de nagyon jól esik a lelkemnek! Felszabadul a lelkem, és el tudom engedni a feszültséget!
Tetszett a bejegyzésed is... olvasni foglak!

Köszönöm...

Üdv:
Kiki

Kirsikka képe
Alizbar élőben
2010. szeptember 23. csütörtök, 16:34 | Kirsikka   Előzmény

Örülök hogy tetszett, fellép Budapesten szept 27-én, okt 11-én és 21-én. Élőben nagyobb a hatása. Itt reklámoztam is egy kicsit: http://onmegvalositas.hu/topik/lelek_hurjai_meditativ_koncertek