Gyökércsakra meditáció | Önmegvalósítás.hu

Gyökércsakra meditáció

Hozzászólások

34 hozzászólás
Köszönöm Csaesz ezt a
2010. szeptember 08. szerda, 20:16 | humorgumo (útkereső)

Köszönöm Csaesz ezt a blogot sokat segítettek a szavaid....

Köszi Csaesz az írást...
2010. szeptember 08. szerda, 21:31 | szabox (útkereső)

Köszi Csaesz az írást... Napokban kezdődött nálam ezen téma napirendre kerülése, pont azért, amit írsz... Szóval, jókor jött... :)

Szia Csaesz! Csak hogy
2010. szeptember 08. szerda, 22:26 | Nagy Edit2   Előzmény

Szia Csaesz!

Csak hogy változatosak legyenek a hozzászólások:) : Köszönöm, köszi, hogy megosztottad velünk.
Ki fogom próbálni, így elsőre nagyon tetszik.

Szívesen. Én is
2010. szeptember 09. csütörtök, 14:30 | csaesz   Előzmény

Szívesen. Én is köszönöm a visszajelzéseiteket. :-)

egy nagy keres:)
2010. szeptember 28. kedd, 22:51 | orokzold:) (útkereső)   Előzmény

Nagyon megtetszett ez a cikk, beszamolo:)
Lenne egy nagy keresem, elkerhetnem ezeket a meditaciokat??- ha jol ertettem vezetett meditaciok voltak:)
Koszi elore is,
udv, orokzold

Michaelita képe
köszi Csaesz!
2010. szeptember 09. csütörtök, 20:45 | Michaelita

Köszi Csaesz a blogért és a jó leírásokért!

Valahogyan napok óta én is a gyökércsakrámon dolgozom. Véletlen lenne, vagy most ezzel kell foglalkoznunk valamiért egymástól függetlenül is... ki tudja...

Amit csinálok: reggel a félálom és ébrenlét határán már elkezdem mondani magamnak, hogy
"Biztonságban vagyok! Biztonságban érzem magam! Biztonságban vagyok a Földön!" (és hasonló megerősítéseket) és tudatosan piros bugyit, piros zoknit, piros pólót, pulcsit veszek magamra. Úgy érzem mindezek együtt nagyon is sokat jelentenek.

Szia, Michaelita!
2010. szeptember 10. péntek, 8:16 | csaesz   Előzmény

Képzeld, én is azért írtam le pont ezeket a meditációimat az oldalra, mert azt éreztem, hogy most nagyobb körben kellene ezzel a témával foglalkoznunk! : )
A bennünk lévő biztonság és az ezzel járó függetlenségünk, szabadságunk nagyobb megélése - ezekben a témakörökben éreztem én is a kollektív munka szükségét.

Kirsikka képe
egyetértek
2010. szeptember 10. péntek, 15:09 | Kirsikka   Előzmény

...Kirsikka kitartóan bólogat...

szeges képe
Érdekes...
2010. szeptember 10. péntek, 8:41 | szeges

...és számomra nagyjából új dolgokat írtál le kedves Csaesz. Kicsit elgondolkodtam rajtuk, mert meditálni nem szoktam (nem tudok), és arra jutottam, hogy talán már rég elvágtam magamban a gyökereket, de ettől nem stabilabb, hanem bizonytalanabb, ingadozóbb lettem. Lehet, hogy még szükségem lett volna rájuk? :)

A szex és a szívcsakrám szerintem az átlagosnál, talán a kelleténél is fokozottabban működik, lehet, hogy éppen a többi rovására...

A torokcsakrámmal is baj lehet, mert a verbális kommunikáció sem úgy megy nálam, ahogy szeretném.

A többi csakra szerintem egyszerűen hiányzik belőlem, de a felső kettő mindenképpen, vagy talán csak eddig nem éreztem a hiányukat?

Mindenesetre nagyon jó volt amit megosztottál velünk, szeretek ilyet olvasni, hallani, hogy valaki önállóan megoldja, feloldja a belső feszültségeit, gátjait. Szeretném ha már itt tartanék, de talán pont a gyökértelenség miatt még nem megy.

S ha megengednél egy kis bántó szándék nélküli iróniát, akkor azt mondanám, hogy talán azért bugázták meg a bugyijaidat, hogy a figyelmed az alsó csakráidra terelődjön...:)

Gyökerek elvágása
2010. szeptember 10. péntek, 10:33 | csaesz   Előzmény

Kedves Szeges!

Nekem is van egy ismerősöm, aki tudatosan elvágta magát a gyökereitől, de ő még jól érzi így magát... Pedig kívülről nagyon is látszik a "gyökértelensége": a bizonytalansága, a szeretetéhsége...Azt gondolom, hogy a gyökerek elvágása nagyon mást jelent, mint az elengedésük. Kettő között azt érzem különbségnek, hogy az első esetben egy dacos kisgyerek csalódott sértődöttségével elszakítottuk magunkat a gyökereinktől, mert onnan nem azokat a dolgokat kaptuk, amit vártunk. Az elengedés pedig az, amikor megértjük, hogy már mindent megkaptunk a gyökereinktől, amit azok adni tudtak nekünk, nincs rájuk szükségünk, és ezért szelíden elengedjük őket.
Ezért lettél bizonytalanabb az elvágástól, mert lelked mélyén őrzöd azt a csalódott kisgyermeket, aki még kívülről várja a biztonságot, szeretetet és elfogadást, de tudja, hogy azt szüleitől nem kapja meg, ezért önszántából elfordult tőlük.
Szerintem a belső biztonságod megtalálásához először újra fel kellene venned a kapcsolatot a gyökereiddel. Megnézni, hogy mit vártál el tőlük, és cserébe mit kaptál. Szembenézni azzal a fájdalommal, hiánnyal, amit a kettő közötti különbség okozott benned.
Majd megérteni, hogy a lelked tudatosan döntött a szüleid mellett a leszületése előtt. Megkeresni az okokat, vajon miért pont ezeket a gyermekkori tapasztalásokat választotta, miket tanult közben, miben fejlődött általuk.
Ha hagyod, hogy teljesen megéld a hiány okozta fájdalmat, valamint megvannak a válaszok arra, hogy miért ezeket a tapasztalásokat választottad (azaz vállalod a saját felelősséget a gyermekkorodért is), akkor el kell juss ahhoz a felismeréshez, hogy hálával tartozol a szüleidnek azért, mert mindent odaadtak neked, amit adni tudtak; megérted, hogy saját lelki sérüléseik miatt nem voltak képesek többre. Így szeretettel el tudod őket engedni.
Ezenkívül talán ráébredsz arra a hatalmas lelki erőre, amit hoztál magaddal, és aminek ismeretében bevállaltad ezt az érzelmekben hiányos gyermekkort, hogy más dolgokban fejlődhess általa. És megérted, hogy az erő, a biztonság mindig is ott szunnyadt benned. Ha megtalálod és figyelsz rá, akkor a figyelemenergiádtól elkezd nőni, duzzadni és egyszercsak észreveszed, hogy egyre stabilabban állsz a lábadon teljesen egyedül.
A meditáció csak egy eszköz a sok közül, amivel választ találhatsz a kérdéseidre. Vannak más technikák is, pl. elalvás előtt megkérheted a tudatalattidat, hogy egy adott kérdésre küldjön választ álmodban. Nekem nagyon sokszor az ébredés utáni tiszta és nyitott pillanatokban jönnek válaszok arra a kérdéskörre, ami lefekvés előtt foglalkoztatott. Az agykontollosok azt hallottam, hogy egy pohár vizet isznak lefekvés előtt, amit előtte beprogramoznak, hogy éjszaka majd adjon választ a kérdéseikre, vagy valami ilyesmi... Nem végeztem agykontoroll tanfolyamot, szóval nem tudom tisztán visszaadni, csak érzékeltetni akartam, hogy temérdek más technika is van a meditáción kívül.

szeges képe
Köszönöm, Csaesz!
2010. szeptember 10. péntek, 10:47 | szeges   Előzmény

Biztosan igazad van, valószínűleg rossz oldalról közelítettem meg magamban a kérdést, ezért kaphattam rossz válaszokat.

Nagyon köszönöm az értékes tanácsokat és a Segítségedet (egyúttal a téma felvetését is), megkísérlek élni velük...

Kedves Szeges
2010. szeptember 10. péntek, 19:20 | Éva.   Előzmény

Kedves Szeges Barátom!

Erika lehet,hogy leharapja a fejem,mert el kell árulnom,hogy septiben egy kis háttér munkát végeztünk rajtad.
Erika adta az infot,én meg az adatokból ,megcsináltam a a születési tipológiádat,és meglepve tapasztaltam,hogy mennyire jól érzed a csakráiddal kapcsolatos dolgokat.
Azt nem mondhatom,hogy látod,mert bal agyféltekés vagy,így ez valóban nem a te ,,asztalod"/medi,és társai/

Szóval a szex és a szív valóban nagyon erőteljes,viszont a 3-asnál, /máj epe,lép,hasnyálmirigy,belek /nagyon erős alul működésed van.Ezt az emésztésesednél észre kell venned,meg a zsíranyagcserénél is./140 kg !!! ???/

Én már egyszer céloztam rá/az akkor csak megérzés volt/,de most látom,hogy a cigi téged sírba visz,ha nem teszed le
A felső légutaknál is nagyon erős túlműködés van,és az egész légúti rendszerednél,ami azt jelenti,hogy az folyamatos gyulladásban van a bagótól,a szívednél is magas a szám.
Mindkettő,az Én is meg a Mi is,ami egy szenvedélyes érzelmi megélést jelent,és még az a hátulütője,hogy ennél a típusnál minden az izületekbe csapódik ki,és köszvényes leszel rendesen,ha nem kezded el megelőzni.
A szívizmod is el fog meszesedni,és nem fogja tudni pumpálni a vért.Ez sokkal kisebb testnél is probléma.

A zsirokat viszont nagyon nem bontod,a máj epe alul működés miatt,tehát az érfalaid is tele lehetnek lerakódásokkal,szóval ,ne öld meg magad légyszíves.

Ha magadra nem gondolsz,legalább ránk légy tekintettel.!
Mi lesz velünk nélküled ?

Ami a gyökércsakrádat illeti az születésed szerint jó erős.Az hogy elszakítottad a gyökereidet,attól még működik az 1-es csakrád,mert annak még sok más funkciója is van.
Ráadásul dolgozik az közösen a 2-essel is,ami meg egy atombomba ott a 95-tel,úgyhogy nem gondolnám,hogy neked gondod lenne a gyökércsakráddal.
Töltögetést legalább is nem javasolnék.
Egyébként is nagyon veszélyes dolog a kundalini miatt,ehhez szakértelem kell,de nem akarok beleszólni a blog témájába./az ilyen gyökércsakra töltögetés miatt nem egy ember került sárgaházba/

Csaesz hozzászólása /amit neked írt/ nagyon tetszik.
Látod mennyien szeretnek?
Remélem nem haragszol meg ,hogy így terítékre tettem a csakráidat kérés nélkül,de azt hiszem nem árultam el titkot,csak megerősítettem ,amit te is mondtál.

Puszi: Éva

u.erika képe
:)
2010. szeptember 10. péntek, 19:30 | u.erika   Előzmény

:)

Annyit hozzáfüznék mégis hogy tul nagy a hangsúly a ,,veszélyeken"...!?
Persze szerintem várjuk meg hogy az eddigiekhez is mit szól Szeges,
aztán folytassuk a boncolást ha ö is belemegy.

Üdv!Erika

Sajnos csak azt tudom
2010. szeptember 10. péntek, 20:02 | Éva.   Előzmény

Sajnos csak azt tudom hangsúlyozni,mert szélsőséges a ,,fickó''.
Nagyon erős túlműködések vannak,és komoly alul működések,
ahogy ezt ő is nagyon jól érezte.
Itt alap dolog a dohányzás beszüntetése,és reform táplálkozás,ameddig egyensúlyba nem kerül valamennyire./és egy csomó gyógytermék:epe,máj serkentésére ,belekre, emésztő enzimek, omega 3 zsíranyagcserére, Q10 a szívizomra, lúgosítani,salaktalanítani ezerrel.

Hogy mit szól Szeges?
Hát az attól függ,hogy kopott e valamit a ,,szeretetünk'' :)

szeges képe
Hajrá Lányok!!!
2010. szeptember 12. vasárnap, 19:49 | szeges   Előzmény

Csak nyugodtan, úgyis rég voltam orvosnál, a szeretet pedig örök.:)

De az a 140 már csak 120...:-D

u.erika képe
Szia Szeges!
2010. szeptember 12. vasárnap, 22:13 | u.erika   Előzmény

Csak észrevettem hogy tippelgetsz a csakráidat illetöen.
S írtam az Èvának hogy ha van kedve....?
Tulajdonképpen övé az érdem.

Talán nem titok hogy kronobiólógiai számítással érdekes információkhoz jutottunk. ;)

Most átadom a szót Évának. :)))

Üdv!Erika

Hát rajtam kitört az
2010. szeptember 13. hétfő, 0:28 | Éva.   Előzmény

Hát rajtam kitört az éneklési láz,úgyhogy nem is nagyon ,,beszélnék'',de örülök hogy Szeges nem vette rossz néven az ,,orvtámadásunkat''.
A kronobiológiai pszichogenetika pedig valóban egy nagy találmány. /ahogy azt Te is tapasztaltad már/

Michaelita képe
nagyszerűen csinálod Szeges!
2010. szeptember 13. hétfő, 12:38 | Michaelita   Előzmény

Nagyon jó a hozzáállásod! Ámulok, bámulok és tanulok Tőled!

A macis fiúk pedig sok mindenkinél bejönnek:::)))
Nálam pl. ez sohasem volt akadály, ha a párom elég figyelmes, lelkis és szeretetteljes... no meg pláne, hogy az én konyhámon hízott meg:)

Kedves Éva! Nagy
2010. szeptember 14. kedd, 10:14 | jessica73   Előzmény

Kedves Éva!

Nagy udvariatlanság lenne, ha kérném, hogy engem is elemezz ki? Milyen adatok kellenének hozzá? Nagyon hajt a kíváncsiság. :-))

Köszönettel: Kriszti

Szia Kriszti! Szívesen, de
2010. szeptember 14. kedd, 13:47 | Éva.   Előzmény

Szia Kriszti!

Szívesen, de nem biztos ,hogy itt a blogban kéne.
Küldj nekem születési dátumot.
Év ,nap hónap.Óra perc nem kell,ez bioritmus alapján megy,nem asztrológia.
Azt kell még tudnom,hogy tutira jobb kezes vagy e,nem lehet e rejtett balkezességed?
Ha az oldalon szeretnéd ,itt is megcsinálhatjuk,legalább akiket érdekel láthatják miről is van szó.
Persze nem biztos,hogy ebben a blogban kéne,mert elvisszük a témát.
/inkább keresek neki blogot,ahova illik,és átlinkelem./

Üdv: Éva

Szia Eva, tegnap talatam ra erre a weboldalra , ma regisztraltam
2010. november 23. kedd, 14:44 | bogesz (útkereső)   Előzmény

Szia Eva,

tegnap talatam ra erre a weboldalra , ma regisztraltam magam. Olvastam az elemzesedet es en is arra szeretnelek kerni ha megnezned az enyemet is. 12 eve elek angliaban 4 es fel eve kulon a ferjemtol aki Portugal volt, van 2 fiam. Egyedul vagyok itt nincsenek csladtagjaim es barataim sem. Amikor elvaltunk mindenki ment vele (hala mert az indok kabszer volt) Rendbe jottem de mivel egyedul vagyok nincs senki aki segitsen semmiben marmint gyerek ugyileg, dolgozom is eleg sok igy. Rajottem 2 nappal ezelott hogy amiota megszuletett a masodik fiam mintha nem mernem felvallani hogy ki vagyok vagy az erzeseimetfelvallani. Szeretnek hazamenni de mattot adtam magamnak mert nem tudok hova. Legszivesebben uvoltenek hogy itt kell elnem egy nagy varosban, betonrengetegben amit nem igazan szeretek de elviselem. Elore is koszonom segitsegedet. Bogi

Szia bogi.Először is kéne nekem egy születési dátum.Ha nem
2010. november 23. kedd, 14:58 | Éva.   Előzmény

Szia bogi.Először is kéne nekem egy születési dátum.Ha nem akarod az oldalon,a nevemre kattintva
a kapcsolatoknál tudsz levet küldeni.
Ahogy így látom elég nagy bajban vagy,hogy a sors idevezérelt erre az oldalra.
Az elemzés persze csak egy kis rész ahhoz ,hogy jobban megértsd magadat,de ha itt maradsz és figyelsz,olvasgatsz ,akkor abból is nagyon sok segítséget kapsz majd.
Ha megjön a bizalmad,és nyitsz egy blogot az életedről és a kálváriádról,akkor fogsz majd nagyon sok segítséget kapni mindannyiunktól.
Addig is tarts ki,és köszi a bizalmat!
Küldd légyszíves a születési dátumodat,óra nem kell.Jobbkéz-balkéz /rejtett balkéz/ viszont fontos.

Üdvözlettel :Éva

Csaesz :)
2010. szeptember 14. kedd, 3:12 | Névtelen (útkereső)

nagyon tetszik a blogod!

Várom a folytatást: milyen hatással lett az életedre, milyen változások indultak be esetlegesen akár az említett ismerőseiddel, vagy akár csak az életed eseményeiben? Egyszóval: bármire!

Buddhanita :)

Szeges, nagyszerű vagy még mindig!

Puszi mindenkinek!

Szia, Anita!
2010. szeptember 14. kedd, 19:33 | csaesz   Előzmény

Én meg azt hittem, eltűntél! :-)

Most egyszerre több projektben is vagyok, szóval nem kizárólag ennek a hatása az eddigi folytatás. Tudod, az a baj, hogy belőlem gyárilag kifelejtették a vészleállító gombot. Mondjuk van ennek előnye is: a határaim állandó feszegetésével jelentősen javul a feldolgozó képességem, ami nagyobb ütemű lelki fejlődést eredményez. Viszont egyértelműen van egy nagy hátránya is: néha úgy kiütöm magam, mint például most is...:-) Nemcsak lelkileg, hanem egy részét áttettem fizikai síkra is, gyakorlatilag rég voltam már ilyen beteg.
Az az előnye, hogy ma szinte egész éjjel lázas álmatlanságban feküdtem ébrenlét és félálom között, és rengeteg felismerésem jött közben.
Ezzel a témával kapcsolatban az, hogy ezzel a meditációval eddigi kötelékeimet elengedtem, és most egyedül lebegek a semmi közepén. Ami nem félelmetes a számomra, még mindig érzem a belülről jövő biztonságot közben, csak azt érzem, hogy kicsit el vagyok szakadva a külvilágtól, mintha egy különálló burokban lennék, elhatárolódva mindentől és mindenkitől. Este megjött erre a megoldás: tovább kell folytatnom a gyakorlatot. Fel kell ismernem azokat a láthatatlan energiaszálakat, ami mindent összeköt mindennel. Át kell éreznem a világ holografikusságát: úgy, ahogy egy kis részében(pl. bennem) benne van az egész világ, úgy minden és mindenki is Egy. Ezt elméletben tudom, de most a továbblépéshez gyakorlatban is át kell éreznem.
Amúgy lett egy olyan gondolatom is, hogy a mindenkit mindenkivel összekötő energiaszálaknak a felismerése a belső látásomra is hatással lesz.
Ja, és mára már minden szempontból egész jól vagyok! :)

Úgy látom lesz még egy
2010. szeptember 14. kedd, 20:52 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Úgy látom lesz még egy Egység blog :). Jól érzed ;)

De csak lassan, lépésről-lépésre!

Érdeklődve olvastam a
2010. szeptember 14. kedd, 12:01 | szildiko1

Érdeklődve olvastam a meditációdat. Nagyon érdekes számomra, hogy ilyeneket kitalálsz.
A szexcsakra részben figyeltem fel a következőre:
"....Aztán a két gyermekem. Tőlük még nem búcsúztam el, viszont úgy éreztem, hogy el tudnék tőlük is. Csak ők csimpaszkodtak a nyakamba: nekik van rám szükségük, nem nekem rájuk. Szerintem ez így van jól.
Igen, így van jól. Ugyanis, ha elbúcsúztál volna tőlük, akkor az azt jelentette volna nekik, hogy meghalsz. Márpedig ez egy gyereknek borzasztó érzés. És mindent megtesznek azért, hogy itt tartsák a szülőt. Gondolj csak bele abba, ha édesanyád búcsúzna el tőled...Bízom benne, hogy még él. Nagy tudatosság kell ahhoz, hogy el tudjuk engedni azt, akinek el kell mennie. Gyerekeid még kicsik, és valóban szükségük van rád. Ha kell, mondhatod nekik: "Még maradok."

Gyermekeimet a hátam mögé, védett helyre állítottam, és előrenéztem: egyedül maradtunk. Én szilárd fatörzsként, a gyerekeim pedig mögöttem, az oltalmamat keresve."....
Szeretném javasolni, hogy a gyerekeket ne magad mögé állítsd, hanem magad elé, hátukat megérintheted a kezeddel, sőt, neked is dőlhetnek, hogy érezhessék a Tőled áramló erősítő energiát. Mert szerintem nem megvédeni kell őket, hanem erővel ellátni, hogy majd maguk is meg tudják állni a helyüket, szilárdan, úgy, ahogy most Te teszed.

Ildikó! :)
2010. szeptember 14. kedd, 14:16 | csaesz   Előzmény

Örülök a meglátásaidnak, javaslatodnak. Belegondoltam újra, és még most is úgy érzem, nekem ebben a meditációban arra volt inkább szükségem, hogy átérezzem: az én újonnan megtalált belső biztonságérzetem nemcsak arra elég, hogy önmagamnak megadjam vele a biztonságot, hanem van akkora, hogy pluszban két gyermek biztonságát, védelmét is tudja szolgálni.
De amúgy a gyerekek szemszögéből tekintve igazad van, szóval ki fogom próbálni a te verziódat is. Köszi!

kancsokanna képe
megjegyzés
2010. szeptember 14. kedd, 17:27 | kancsokanna

Ha 2. csakra akkor kreativitás, meg önmagunkról kialalkított kép is itt van.

S tapasztalatom szerint az alsó 3 csakra akkor tisztul ki a legjobban meditációval ha előtte 15-20 perc testgyakorlat, pl. 5 tibeti módszer, vagy pár pilates gyakorlat, de már motoyama ízűleti csakrákat fellazító gyakorlatai is sokat segítenek, stb.… A mozgás nemcsak fellazítja az izomfeszültségeket, hanem salaktalanít is s nem utolsósorban az energetikai rendszert folyékonyabbá, rugalmasabbá teszi, hamarabb mint a sima meditációban végzett vizualizációs gyakorlatok teszik, s a figyelem letisztultabbá válik.

Anna

Suto Maria képe
Egyszerűen remek ez a két meditáció és köszönöm, hogy
2010. október 15. péntek, 21:25 | Suto Maria

megosztottad a tapasztalataidat!

Sütő Mária
www.eromerito.hu

!!! Kérlek ezt olvasd el .
2010. október 20. szerda, 0:40 | B. Robert (útkereső)

Sajnos ki kell, hogy javítsalak. Amennyiben az Úrnak köszönhetően meditálni kezdtél, azonnal egy tisztulás veszi kezdetét. Ezen energiák amik áramlanak a testedben azonnal tisztítanak és ez a folyamat addig tart még a meditációdat abba nem hagyod. Amennyiben te felülre koncentrálsz az érzékáramok elindulnak felülre megtisztítva az összes energia hálózatot, beleértve a csakrákat is. Semmi mást nem kell tenned, nem kell vizualizálnod, nem kell zenét halgatnod és még füstölőt sem kell gyújtanod. Csupán koncentrálj 15-20 centire a 3. szemdetől előre és ismételgess az Isten kedves neveit. pl. Fény, Szeretet, Béke, Isten, Áldás. A koncentráció azért szükséges ezen pontra mert igazi meditációs tapasztalataink csupán itt lehetnek és, ha koncentrálunk nem vizualizálunk semmi olyat ami nincs ott. A szavak ismétlése pedig segít nekünk nem gondolni semmire sem, mert csak úgy tapasztalhatjuk meg az igazi Isteni kegyet.
Szeretettel Robert.