Mi számít lopásnak? | Önmegvalósítás.hu

Mi számít lopásnak?

2009. szeptember 16. szerda, 16:54 | Huszti Sándor -...

Mit veszünk lopásnak, hol húzható meg a határ?
Lopásnak számít-e, ha letöltünk az internetről? Lopás-e az, ha bliccelünk?
Lopás, ha nem adjuk vissza, amit valaki elveszített?
Egyáltalán, létezik-e magántulajdon, vagy ezt csak az ego szeretné így látni és láttatni?

Sziasztok. Még midig szépeket írsz. :) Az a jó benne, hogy amit
2009. október 08. csütörtök, 22:27 | utam (útkereső)   Előzmény

Sziasztok.

Még midig szépeket írsz. :)
Az a jó benne, hogy amit mi most leírogatunk. Azt valakik egyszer megértik és segítik az életben.
Légy szabad félelem nélkül.
A szerettet nem fél semmitől. Elvesztéstől. Elvételtől, stb. :)
Tudja neki meg van mindene.

Szép fejlődést mindenkinek!
"Szolgállak" benneteket. :)

utam

fehercsongor képe
" Egy rabszolgaságba taszított népet emelt fel " Számomra egy
2009. október 10. szombat, 19:21 | fehercsongor   Előzmény

" Egy rabszolgaságba taszított népet emelt fel " Számomra egy másik megfogalmazás valószínűbb : A kitalált rabszolgamúlttal ( is ) megalapozta egy nép világuralmi igényét .
" A szeretet nem ejt sebet "
A földi szintű megvalósítása viszont igen : pl . nemes fáról a fattyúhajtások eltávolítása , gazolás , üszkös seb gyógyítása fán , egyes műtétek az emberen .
Persze lehet azt is mondani , hogy a jelenleg gaznak tűnő ember is átlényegül egy idő után " haszonnövénnyé " , és a fejlődése közben általa elnyomott , kiszipolyozott (őt segítő ? ) nemesebb ( ? ) lelkűek csak túl korán nyíló virágai voltak a tömegében csak később kivirágzó kertnek .
Gyakorlatban viszont egy emberi léptékű élet megkönnyítéséhez , ( ahhoz , hogy ne az alacsonyabb szinten szembesüljünk a lelki hiányainkkal ) : a legtöbb éplelkű közösség igyekszik elkülöníteni és gyógyítani vagy kivetni magából a természeti szabályoknak szembemenőket . Üdvözlettel : felacso

Aditi képe
Fehércsongor
2009. október 19. hétfő, 23:30 | Aditi   Előzmény

Nincs jó és rossz. Hányszor írom ezt még le itt? :)

Akármi is Mózes népének a szerepe, annak is megvan a tanítása. És aki magára veszi, "rosszallja", minősíti, vagy felháborodik, csak magával szúr ki. Még ha "igaza" is van. Nem erről írtam. Ezt a példát (Mózes törvényei - a földi élet ősi szabályai) vehettem volna a Koránból, vagy a Védákból is, ha eléggé ismerem.

A szeretet nem ejt sebet. Egy olyan világban, ahol mindenki szeret. Ott nincsenek fattyúhajtások, üszkös sebek, betegség, vagy szükség műtétre. Ez egy hosszabb téma.

Az "ép lelkű" közösség nem elkülöníti, és nem kiveti magából a tudatlanokat. Hanem gyógyítja és tanítja. Akiknek nem dolguk ott lenni még, azok meg nincsenek ott.

Nincsenek betegek - egészségesek, buták - bölcsek, ellenség -barát, jó - gonosz, stb.

Csak tudatlan és aki már tud, éretlen és aki már ért, erős, és aki még nem fedezte fel a benne rejlő erőt, bölcs, és aki még nem tud élni a bölcsességével. Egészséges, és aki egészséges, de még nem TUD róla. Olyan, aki tud élni a szíve szeretetével tudatosan, és az, aki ennek hiányában másoktól igyekszik energiát nyerni.

Ez a szemlélet a szereteté. Az ellentétek szemlélete a duális világé, az elme-, és ego-vezérelt, a Szamszarán belüli , a materiális szemléletű gondolkodásé.

Az előző felemel, befogad, és gyógyít. Tudatos és másokat is azzá tesz. Kezeli a helyzetet bölcsen, de nem válassza el magát szemléletében semmitől. Tud, akar, és szeretettel cselekszik.

Az utóbbi, amíg intellektuális szinten van, ártalmatlan vitának tűnik. Véleménynek. Okosságnak. Védekezésnek, ami jogos.

Élesben pusztítássá válik.

A spártaiak megölték a betegen született gyermekeket. Engem már sokszor halálra ítélt a testem. Sokszor megmentettek. Ez talán véletlen?

A tudat hatalmával idővel uralmat szerezhetünk a testünk felett. Ez fejlődés, méghozzá óriási. Gyógyulás az élet szellemi törvényeinek (nem földi!) alkalmazása által. És nem lenne módom a maga teljességében megtapasztalni ezt, ha nem születek halálra-ítéltnek.

Az elválasztás a földi törvényekben érvényes. A spártaiak ezeket élték/tanulták/gyakorolták. De nekünk már nem ez a dolgunk! Tovább kell lépni, felismerni elválasztani és tudatosan használni a törvényeket azokban a dolgokban/szinteken, amelyben érvényük van!!

A szeretet törvénye az egység törvénye. Az a gyógyulás, a tudatosság, a valódi élet.

Épp ezt tanítja Jézus.

EGYSÉG.

Namaszte

Dilemma
2009. október 06. kedd, 10:38 | Névtelen (útkereső)

Azon vettem észre magam, hogy amióta ezt a lopás témát vesézgetjük, a háttérben szinte minden körülöttem zajló eseményt mérlegre teszek ebből a szempontból. Igy történt akkor is amikor a kezembe kaptam az Üdülési Alapítvány reklám anyagát, hogy miért nem veszek a kollégáimnak üdülési csekket. Hát ez jó kérdés ebben a gazdasági helyzetben. Nem is ez fogott meg azonban benne hanem a következő. Van egy bizonyos érdekkörhöz tartozó alapítvány amelyik általános egyenértékest ad ki. Hiszen nem más ez mint korlátozottan felhasználható pénz, bár már a korlátai sem a régiek, hiszen már akár az állatkertbe is mehetsz vele, ha a masszázshoz nincs kedved. Ezért levonnak töled 6%-t. Ennyibe kerül az, hogy tiszta legyen egy cégtől kifizetett pénz. Pusztán azért mert van ilyen törvény. Ha egy másik cég csinálja ugyan ezt az már törvénysértés, adócsalás.
Félreértés ne essék, továbbra sem szeretnék senkit semmilyen jav eltulajdonítására bíztatni, csak feltűnnek azok az "aprócska" dolgok. amiktől nekem tótágast áll az agyam. Egyébként az Üdülés Alapítvány forgalma az idén meg fogja haladni az 50 mrd Ft-t.

Üdv!
Hédi

Magus68 képe
Önámítás
2009. október 10. szombat, 11:38 | Magus68

Bármi amivel megmagyarázod, hogy másét elvenni, használni, ha az neked jó: Önámítás.

Hiszen sokan bliccelnek a buszon, viszont a fizetők pénzzéből tankolják, üzemeltetik karbantartják a tömegközlekedési eszközöket.

De megnézhetjük ezoterikus megközelítésből is: Nyitott ember vagy, áramlik az energiád. Jön egy energiahiányos személy, és rádcsatlakozik. Te merülsz, mert nem feltétlenül vagy olyan szellemi szinten, hogy folyamatos kapcsolatban legyél az Univerzummal és tudod pótolni. Megbetegszel, vagy jobb esetben csak "lemerülsz" Elvett tehát tőled. Pedig az Neki jó.

Szerintem tehát ne csapd be magad, hogy jó ha bármilyen indokkal elveszed más tulajdonát, vagy szellemi termékét, vagy épp az energiáját. Az Univerzum mindent biztosít, amire szükséged van, tanuld meg kérni, és tanuld meg elfogadni. Mert gyakran amire szükségünk van ott áll előttünk, csak épp nem arra fókuszálunk.

fehercsongor képe
Lopás:bárminek az élvezete , aminek a használatáért az azt
2009. október 10. szombat, 18:43 | fehercsongor

Lopás:bárminek az élvezete , aminek a használatáért az azt tulajdonának érző személy ellenszolgáltatást várna el , vagy a használatát nem engedné , ha tudná , és ezért úgy intézem , hogy ne is tudjon róla .
A határ a tudásánál , és a kényszermentes beleegyezésénél húzható meg .
Az internetről való letöltés a jogtulajdonos engedélye nélkül : lopás .
Ugyanakkor : a szellemi termék köztulajdon , aki nem örül , hogy alkotásában más is gyönyörködik , vagy rászorul , hogy azokból éljen meg ( megélhetési kényszerből alkotni ? ) : nos , az védje meg , élje át az irigykedést , a félelmet és a birtoklás egyéb gyönyöreit .
Szerintem csak az a szellemi termék saját , és csak rám jellemző , ami annyira egyedi , hogy más felfogni , érzékelni ,megérezni képtelen , hiába is raknám elé . Amikor élvezek egy alkotást , akkor a saját magam korlátai között ugyanoda kapcsolódom , ahova az alkotó annak idején .
Bliccelés : élni kell , ezért öntudatlanul lemondunk a lelki tisztaságról , és ontjuk az észérveket .
Elvesztés : Nem véletlenül vesztette el , és az sem véletlen , hogy én találtam meg , és az sem ,ha nem adom viszza . Mondja az eszem . A szívem meg átéli az eredménytelen keresés csalódottságát , a hiány fájdalmát , bánatát .
Magántulajdon : a halálunkig a hatókörünkbe került dolgok szeretete .
Torzabb értelmezésben : az , amivel felelősség nélkül bármit megtehetek ,
a bennem levő gonosz korlátlan játékszerre való vágya .

titkom képe
Talán nem is "mi számít", hanem: Mi lopás?
2009. október 11. vasárnap, 0:41 | titkom

"Mit veszünk lopásnak, hol húzható meg a határ?" - határ??? ...inkább értelmezés... nem ritkán magyarázkodás...

"Magántulajdon... nehéz, nagyon nehéz értelm([i]ezés[/i])i kör ez, nem pár mondatos gondolatok köre...

Mit is írt pl. Rousseau:
Az első ember, aki bekerített egy földdarabot és azt találta mondani: ez az enyém, s oly együgyű emberekre akadt, akik ezt el is hitték neki, ez az ember teremtette meg a polgári társadalmat. Mennyi bűntől, háborútól, gyilkosságtól, nyomorúságtól és szörnyűségtől menekült volna meg az emberi nem, ha valaki kiszakítja a jelzőkarókat vagy betemeti az árkot, és így kiált társaihoz: Ne hallgassatok erre a csalóra! Elvesztetek, ha megfeledkeztek róla, hogy a termés mindenkié, a föld pedig senkié!

...no bocs, hogy belekotyogtam...

titkom képe
...még...
2009. október 11. vasárnap, 0:49 | titkom   Előzmény

Mi a különbség egy szerszám, körte, bármi, ami megfogható, és egy program, hangfájl, VAGY EGY-EGY SZÓ, netán egy dallam között?
Kinek kell fizetnünk azért a sok szóért, amit eleink közül valaki elkezdett használni, pl. ezért a kettőért: VIGYÁZZ, LÉPCSŐ!

Nos? Úgy érzem sokszor, hogy ... egy hatalmas katyvasz/káosz ez a világ...

(((bocs, hogy belekotyogtam kívülállóként)))

Zselyke képe
Nos én mint kézműves tudok ehez hozzászólni.
2009. október 11. vasárnap, 8:35 | Zselyke

Például arra gondolok,hogy nem lehetsz,a népművészet fiatal mestere,csak akkor, ha az elődöktől régen meghalt mesterektől veszed a mintát a formát tájegységtől függően.Mindezt 11 hónapon keresztül havi egy tárgyat úgymond le kell pontosan másolni,mert ha nem ugyanaz kidobnak.Tehát ujjat te nem találhatsz ki.
Ehhez kíváncsi lennék mit szóltok? Szerintem akkor ez is lopás. Hisz nem te találtad ki,nem belőled jön,nem a te világlátásod.De hivatalosan,a MAGYAR MŰVELŐDÉSI INTÉZET ÉS KÉPZŐMŰVÉSZETI LEKTORÁTUS úgy határozott, hogy így kell legyen, különben nem kapod meg a címet. Vagy ha megnevezem,hogy ebből a tájegységből és ettől a mestertől vettem a mintát az már nem lopás?
Hisz nem egyezett bele aki először készítette.
Amit én készítek lefotózva felteszem az internetre és számolok vele,hogy esetleg egy fiatal fazekasnak megtetszik és megcsinálja.Eladja saját ötletként.Most már nincs ezzel problémám,de régebben volt.
Aztán rájöttem ha eldugom a raktárba mit érek vele? Ha pedig a sajátomra ismerek,már örülök is hiszen akkor biztosan nagyon tetszett. Ámbár ebből nem élek meg.
Akkor ezek szerint az egész népművészet egy nagy másolás és lopás szerintem.
De különben e "lopás"nélkül ki sem alakulhatott volna.
Ha van tanítványom, én is azzal kezdem, akkor vegyük sorra a tájegységeket.
És már itt kezdődik a "lopás".Vagy ha sorra vesszük, és "tapasztalatot szerez"az még nem lopás? Hisz nem kezdheti elölről a szerszámok kitalálásánál nem igaz? Ha már megvan és az jó,miért ne használja? Szerintem ugyanez a helyzet a többi dologgal is.
Ha eldugom akkor nem adtam át semmit.

Csak azért létezik a lopás,mert mi létrehoztuk.Az EGÓ általi
2009. október 11. vasárnap, 9:55 | skorpio (útkereső)   Előzmény

Csak azért létezik a lopás,mert mi létrehoztuk.Az EGÓ általi birtoklásivággyal.Eleve már minden a miénk.....a Föld összes kincse,a Világ összes kincse,a Természet....minden a miénk....amit azért kaptunk,hogy boldogan-"gazdagságban éljünk".És mi birtokba vettük...ezzel mindent elrontva.Ezt tettük Istennel is...birtokba vettük.És amit birtokolunk....elillan....mondta Buddha."A szeretetet is birtokolni akarjuk.
Különböző vallásainkal akarjuk szeretni Istent....Vagyis inkább birtokolni Isten szeretetét.
Csak hát éppen ezzel veszítjük el Őt és mindent-az életünket.Isten nem is vallásos....ezt már bővebben kifejtettem előző írásaimba.Őt egyáltalán nem érdekli a hogyan,csak egyszerüen szeretve akar lenni.
Itt az egész globális életfelfogással van a baj,mely már több ezer éves,teljesen belénkgyökerezett.
Vegyük,hogy Isten ránk bízta a kincsesládája örzését...a FÖLDET,UNIVERZUMOT.
Mit tettünk vele?Széjjelloptuk,szétraboltuk,tönkretettük,birtokba vettük...az Isten kincsesládáját.
De ezzel saját életünket is tönkretettük........a saját egónk csapdájába estünk.
Ha nem is birtokolsz semmit,nem is lehet tőled lopni.
Isten nem adta nekünk birtokba a kincsesládáját................megőrzésre adta.
Mi birtokba vettük a FÖLDET.-azért tartunk itt ahol tartunk.
Csak az öt érzékszervünkel érzékelhető kincseket nevezzük kincseknek.Ezt hívjuk materiális szemétnek.
A materiális szemét ellopható,és minden amit birtokolsz.
Pont az amit senki el nem vehet tőlünk,nem értékeljük.A valódi kincsünket-azaz magunkat.De épp ezt,mi magunk dobjuk el.Azzal,hogy nem önmagunk vagyunk.Mindíg mások akarunk lenni-soha nem önmagunk.
A média rengeteg példaképpel szolgál nap mint nap.Olyanok akarunk lenni mint ők.De ehhez az kell,hogy az ő életüket éljük.De ez lehetetlen,nekünk megvan a saját életünk,amit senki nem lenne képes élni....senki nem élhet helyettünk,a példaképek meg végképp nem.
És mivel sem magunk,sem mások nem vagyunk,nem is élünk...........CSAK TÚLÉLÜNK.
Egyszerüen nem szeretünk élni,csak letudjuk a Földi létünket szánalmasan.......TÚLÉLÜNK.
Isten kincsesládájával nem hogy gazdagabbak,de szegényebbek lettünk.Eltékozoltuk és még boldogak sem vagyunk.Szerinted EMBERKÉNT viselkedünk?
Szerintem lopásnak minősül az eltulajdonítás,de nem a lopással van a baj,hanem a birtoklással.

És ez van,ha a tudást is birtokolni akarod-minde szertefoszlik,ha birtokolni akarod.
Ma már a jó gondolatokért is fizetni kell.Ami meg végképp nem a miénk.
Az egészségért fizetni kell......amit csak akkor adható,ha Isten eszet ad hozzá az orvosnak.
A gyógyszerekért fizetni kell......amit valójában a természet ad.
Ma már a szülésért is fizetni kell,a halálért is fizetni kell.
A papoknak fizetni kell.....mert Isten nem fog szeretni
Isten szeretetéért szeméttel fizetünk.Pedig csak elég lenne szeretni és nem birtokolni.
Csak magunkat adjuk,ezt kéri ISTEN.

nem válasz?
2009. október 11. vasárnap, 12:51 | aamate (útkereső)

Mire van szükségem egyáltalán?
Amivel szembe kell kerülnöm, azzal találkozom. Amivel nem kell, nem fogok soha.
Lopás...
Szerintem ez olyan dolgoknak a begyűjtése, amire valójában nincs is szükségem. Ha kellene, már megvolna.
Ha tőlem lopnak:
Arra már nincs szükségem a boldogságomhoz.

:)

Nil képe
Lopásról
2009. október 11. vasárnap, 16:05 | Nil

Lopás csak akkor van ha elismered hogy van magántulajdon. Az pedig társadalmi kategória. VAlakik valamikor kitalálták.
Lopás azonban valójában nincs, mert semmi nem a tied. Ajándékba kapod, megőrzésre és addig marad nálad, veled amíg megfelelően bánsz vele.
De bármikor jöhet valaki akinek nagyobb szüksége van arra a dolgora (vagy akármire) és elveszi. (ha hagyod). Volt egy ismerősöm. Vele történt meg az többször is, hogy hallott egy hangot hogy ezt vagy azt a tárgyát adja oda valakinek. HA megtette, nem történt semmi örömöt okozott és ennyi. HA nem tette meg mert ragaszkodott ahhoz a valamihez akkor általában pár napon belül elvesztette vagy ellopták tőle. Ilyenkor veszteségérzete volt. Nekem ez a történet nagy segítségemre volt. Jobb odaadni (öröm, jóérzés) mint elhagyni (veszteségérzet)
Nil
nilattak@gmail.com

gondolataim, a lopásról.
2009. október 11. vasárnap, 18:04 | Sági Judit Viktória (útkereső)

Kedves Olvasók!

A lopás is, mint minden más, nézőpont kérdése. egy azonban, nyilvánvaló, és biztos.

AZ UNIVERZUM SZÁMLÁJÁN? EGY TÉTEL SEM MARAD KIEGYENLÍTETLEN!!!!

Igen, ez így van. svindliskedhetsz a tömegközlekedésen, de el fogod veszteni a pénztárcád.

egy tanfolyamtársam mesélt evvel egy pélát. nem vett jegyet a bkv-n, hetekig bliccelt. aztán úgy alakult az egyik napja, hogy sok rohangálni való kerekedett. vett, egy napijegyet. és miután kifizette, a találkozóit sorban lemondták.

Ugyanígy van ez a lopással is. előbb utóbb, minden kiegyenlítődik.

Köszönöm, hogy elolvastad. köszönöm, hogy Veled is megoszthattam a gondolatom.

Bűn-e a lopás
2009. október 13. kedd, 6:52 | Ildikó0909 (útkereső)

Érdekes téma, hogy mi számít lopásnak, egyáltalán bűn-e a lopás. Ha a mai ember társadalmi, vallási nézeteit tekintjük akkor arra a kérdésre, hogy bűn-e a lopás a válasz egyértelműen igen. Ha spirituális kérdésként vizsgáljuk, akkor érdekes választ kaphatunk. A lélek leszületés előtt több millió életút között választhat. Ebben lehetőségként szerepel, hogy a választott életeben lopni kényszerül. Persze ott a szabad akarat törvénye, mely szerint szabad akaratából bárkinek van választása és elkerülheti az előprogramozott eseményeket. Milyen nehéz dolog azonban ezt megtenni. Milyen magas szintre kell emelkednie a léleknek, hogy elkerülje az elkerülhetetlent? És azzal, hogy elkerüli a földi bűnt eleget tesz-e annak a feladatának, amivel a Földre leszületett, amit meg kell tapasztalnia? Ha ezeket a kérdéseket megválaszoljuk, talán megváltozik a lopás megitélése is.
A másik kérdésre, hogy mit tekintünkl lopásnak szintén nem egyszerű a válasz. A hétköznapi életben azt mondhatjuk, hogy mások tulajdonát elvenni az lopásnak számít. A szocializmusban közös tulajdon volt, ezért is terjedt el, hogy a közös tulajdon mindenkié, és így szabadon haza lehet vinni. A közös tulajdon magán tulajdonná tétele lopás, vagy sem? Mindenki lelkiismerete szerint válaszolhat. Spirituális szempontból nézve a kérdést, azt látjuk, hogy egyes tanítások szerint a Teremtő (Ok nélküli Ok) saját magából, a saját képére teremtette a világot. Minden ember isteni lény. Minden embernek joga van a javakból részesülni. A Teremtő nem szegény és gazdag embert teremtett, azt már az emberek társadalmi szinten vezették be. Egy isteni lénynek vajon van-e joga részesülni a javakban? Ezt milyen módon teheti meg? Válaszolni nem könnyű.
Persze most nem arra akarok biztatni, hogy mindenki bátran menjen és vegye el a másik tulajdonát.
Emberek vagyunk, a saját magunk által teremtett világban élünk. Ebben a világban benne van az anyagi javak felhalmozása. Szinte mindenki több és több dolog megszerzésére törekszik. A legtöbben a mai normák szerint tisztességes módon. Vannak olyanok, akik ezeket a viselkedési szabályokat megsértik. A társadalom ezt vagy eltűri, vagy megbünteti őket. Felvetődik a kérdés, hogy vajon jó módszert alkalmazunk? A válasz egyértelműen nem. Ha mindenki egyformán, vagy igénye szerint részesülhet a javakból, akkor a javak megszerzése természetes dolog, és a lopás fogalma nem ismert. Meghagyom mindenkinek, hogy elgondolkodjon ezen.

jaguar képe
"tenni kell érte, hogy megváltoztassák"
2009. október 20. kedd, 1:17 | jaguar

Gombamód szaporodnak a 3D-s mozifilmek az utóbbi 1-2 évben, sőt olyan is akad már, most olvastam, aminek a premierjét inkább eltolják félévvel és addig 3D-be átrakják az egészet.

Nyilván a csökkenő mozilátogatottsági statisztikák miatt kényszerülnek a filmgyártók a technikai fejlődés eme korántsem újkeletű mezejére összpontosítani. Mivel nem most jutottunk el erre a technikai szintre, ha valaki még emlékszik 1991-ben jelent meg a Rémálom az Elm utcában valahanyadik része, amelyben volt egy félórás 3D-s rész. Én ugyan nem láttam akkoriban, de annak nagyon megörültem abban az időszakban hogy de jó, végre jönnek a 3 dimenziós filmek, remek lesz, már itt tart a technológia!

Node, nem történt semmi hosszú évekig, semmi fejlődés, semmi további filmek, miért nem? Talán nem voltak rákényszerítve a kiadók, megvolt a bevételük enélkül is busásan?
Csak nem az illegális letöltők tehetnek manapság róla, hogy egyre inkább a 3D felé mennek majd el a mozifilmek, magyarán szólva hogy a profituk mellett még komoly technológia fejlesztésekre is rá vannak kényszerítve a filmgyártók? Hogy adjanak még többet ugyanazért a pénzért.

"Ha nem tetszik a törvény, nem kibújni kell alóla, hanem tenni érte, hogy megváltoztassák" - mondta még Sanyi fentebb valahol.
Ezek szerint ha nincs internet és "illegális" letöltések, akkor még további évtizedekig lusták lettek volna melózni a kiadók azon, hogy fejlődhessen a mozizás élménye, jól látom?

Ezen érdemes elgondolkodni. Ha egy igazságtalan rendszer nincs fizikailag rákényszerítve valamire, nem is lesz változás soha. És itt már nem csak a moziról van szó, miért kell például a mai napig benzint használni autóknál? Miért csak most kezdenek rámenni az elektromos autók fejlesztésére is, eddig olyan ráérős volt valahogy. De lehetne folytatni a sort biztosan.

A lopásról
2009. október 23. péntek, 8:10 | CIO (útkereső)

Nagyon összetett kérdés, a társadalomban elfoglalt hely szerint, illetve az EGO milyensége szerint változik. Szerintem az is lopásnak számit, ha olyan híreket és tudást tartanak vissza, illetve ferdítenek el olyan egyének, ami a tömegek fejlődését, tudását, cselekvési képességét megakadájozzák, befolyásolják.

jaguar képe
Hát szerintem az még a lopásnál is nagyobb bűn. Meg más
2009. október 23. péntek, 9:53 | jaguar   Előzmény

Hát szerintem az még a lopásnál is nagyobb bűn. Meg más kategória is talán.

Plejádok fényküldöttei Blogból
2010. február 26. péntek, 3:32 | JustGodJudgeMe

(Nem olvastam végig ezt , nem tudom van e hasonló blog létrehozva erre a témára. )

A spiritualitás divat lett? Megélhetési forma?Egy új szakma?
Miért van az, hogy a természetgyógyászok, látók, mesterek, stb.. tudásukat anyagi javakért árulják?(Persze vannak kivételek, de a kivétel erősiti a szabályt)
Nem szabadon kellene áramlania a tudásnak? Szerintem az aki megteheti megvásárolja a könyveket, lemezeket, hanyagokat. De mi van azokkal akik még nem a "teremtés mesterei"? épp csak most kezdenek ismerkedni a formán túli világgal, és nincs speciel több ezer Ftjuk ilyenekre? Ők nem érdemesek a tudásra? (megteremtik tudat alatt maguknak a lehetőséget, hogy mégha ingyen is, de hozzájuthatnak..)
Szerintem a nagy tanítók annak örülnek, ha látják, hogy az emberekben megmozdul valami, és akarnak többet tudni, megismerni magukat. És ha a kollektív tudatosságra ébredés megtörténik, vagy szép lasssan kialakul a felébredés, akkor teljesen mindegy hogy fizettek e az emberek az adoot szolgálatért vagy sem. Mert a szeretet sokkal fontosabb.
(igaz, abban a világban élünk hogy fizetni kell (megfizetni:)) ... de van aki megvásárolja, van aki letölti, igy eegyensúlyban lesz, nem??)

wmiki képe
lopásnak az számít, amit a többség, pontosabban a hatalommal
2010. szeptember 30. csütörtök, 12:03 | wmiki

lopásnak az számít, amit a többség, pontosabban a hatalommal rendelkezők annak neveznek