A leves | Önmegvalósítás.hu

A leves

Hozzászólások

187 hozzászólás
HajduM képe
Nehéz kérdés a szervátültetés kérdése. De egyértelmű az utalás
2011. május 08. vasárnap, 20:47 | HajduM   Előzmény

Nehéz kérdés a szervátültetés kérdése.
De egyértelmű az utalás erre. Nem lehet össze-vissza rakosgatni egyikből a másikba a szerveket. Ez nem érdem kérdése, nem etika, vagy erkölcs vagy haragoskodás kérdése.

Ha valakinek át kell élni ilyet, nyilván nem véletlen, de nem is következmények nélküli.

A test betegségei jelzések valamire, ha valakinek a májával van gond és nem alkoholizmus vagy drogok miatt ment tönkre akkor van oka. A gyógyulás nem a szervátültetésben keresendő. A test szintjén sem gyógyítás ez, hát még a lélek szintjén.

A "rossz májat kapott" nem a szervre vonatkozik a részemről, akire azt mondjuk rossz májú, annak nem konkrétan a májára gondolunk... Ezzel nagyjából azonosítottuk is a betegség okát, amit nem szabdalkozással kell megoldani, mert a szerv eltüntetésével az alapszemélyiség nem tűnik el, csak éppen a feldolgozó-rendszer változik meg, inadekvát módon. Nem véletlenül kell a szervátültetetteket állandóan életen át gyógyszerezni, mert még a test is ki akarja dobni magából azt ami nem tartozik saját rendszeréhez.

A rossz indulatúságot (rossz májú) nem lehet szervátültetéssel gyógyítani... Ez jól látszik a stílusán...

Lehet, hogy kemény vitákat folytatok én is, de rossz indulatú nem vagyok, nekem semmi baj nincs a májammal, pedig szennyezem éppen eléggé mással és még is tökéletes egészségnek örvend, aminek én is örvendek.

Az elvágyódás valahová mutat, a depresszió a megszűnésre. Nekem eszemben sincs megszűnni...
Nekem azért nem mindegy hova és milyen körülmények közé kerülök. Elvágyódom tehát, de azért kutatom az igazságot, vagy a hozzá vezető bejáratot legalább, hogy megpróbáljak megfelelni azoknak a kritériumoknak, hogy ha vissza is kell majd jönnöm ide, valamivel jobb dolgom legyen mint ebben az életemben...

Igen, nem egyszerű a szervátültetés kérdése, és valóban egy
2011. május 08. vasárnap, 21:23 | egy kis akárki   Előzmény

Igen, nem egyszerű a szervátültetés kérdése, és valóban egy brutál beavatkozás. De nem lehet véletlen, hogy sikerülhet, és egy csomóan teljes életet tudnak élni utána évekig-évtizedekig, amit elötte nem. Lehet, hogy teljesebbet mint addig. És lehet, sokkal többet meg tudnak tenni akkor abban az életükben, mintha nem kapták volna meg ezt a lehetőséget. És valaki csak megadja, szerintem ez az egy a lényeg.
Én kívülállóként, hogy egyikteket sem ismerlek, csak pár írásotokat innen, nem látom őt rosszabb májúnak (de én csak az új májútól olvastam...), de komolyan, mint téged, sőt... Szerintem brutálabb a stílusod. Ez csak persze egy ember véleménye.
Nekem eszemben van megszűnni. Akkor már nem fogok érezni! A depresszió nem tudom pontosan milyen (lehet, hogy orvosi kategóriák szerint igen), de köze nincs a megszűnéshez, az tuti, szenvedsz mint az állat. Én elvágyódom, de úgy, hogy már ne kelljen visszajönni, vagy úgy lehessen visszajönni, hoyg az az élet egy tutihappy legyen, sőt valahol úgy érzem, megérdemlem majd (ebbe bele lehet kötni). Csak pillanatnyilag semmi alapom erre, akkor meg csak ott tartok, mindegy, mi lesz a következménye, csak megszűnjön a szenvedés. Lehet, hogy ez szar irány, de van amikor erre telik csak... Na, ez az igazi elvágyódás. Igazából én tudom, hova vágyódom, mert átélhettem már, mi van utána (nyilván csak átmenetileg), és ez akkor régen helyretett, de a mostani felborult állapotomban ez az élmény is felborult, nekem azt jelenti, hogy az nagyon jó lesz (pedig az agyam tudja, hogy utána jobban megszívom), oda érdemes, mert ott nem fáj semmi, nem számít semmi ami itt szenvedést okozott, stb... Most asszem ez olyasmi, amit sose fogok tudni feldolgozni már ebben az életben.

fehercsongor képe
Nem lehet össze-vissza rakosgatni
2011. május 09. hétfő, 21:17 | fehercsongor   Előzmény

Bizonyos szint fölött lehet , bár egyszerűbb növeszteni ,vagy csak benne lenni az egészségben , de néha a folyamat átélése is fontos .
A hite edzéséhez nem biztos , hogy a legjobb módszer , ha a kötéltáncosnak az alatta levő mélységre próbálod irányítani a tekintetét , és közben a széllökésekről suttogsz .Üdvözlettel :felacso
U . i . . A kőkemény materialisták nehezen gyógyulnak .

u.erika képe
Szia Felacso!
2011. május 09. hétfő, 21:40 | u.erika   Előzmény

Vigyázz mit állítasz mert a sors bizony felkérdez olykor!

Olyan nagyon tudjuk hogy mit csinálnánk embertársaink helyzetében...!Tényleg?Biztos? ;)

Félelmetes látni hogy hogyan vívja ki az egyszerü ember maga ellen a sorsot....
De nem tehetek semmit csak szeretettel elfogadom. :P
(na meg írok egy hozzászólást,hátha valami megmozdul;))

Erika Szeretettel!

fehercsongor képe
Én csak Magamból indulok ki
2011. május 09. hétfő, 22:11 | fehercsongor   Előzmény

A döntésig minden figyelmeztetés , aggodalom és ellenvélemény jogos . Utána viszont , ha már benne vagyok a következményekben , akkor szeretettel :csak támogatni lehet . és a szó is hatalom .Üdvözlettel . felacso

u.erika képe
,,Én csak Magamból indulok ki"
2011. május 09. hétfő, 22:38 | u.erika   Előzmény

Valóban!? ;)
Miért nem ezzel kezdted?
Biztosan izgalmas témával szolgálhatnál ha megosztanád velünk hogy sikerült új szervet növesztened!
Tulajdonképpen ez lenne a megoldás,és úgy tünik Aditi így hogy már túl van az átültetésen már lekésett,de hátha valakinek még épp jól jöhet...!?

:)

fehercsongor képe
A szervnövesztés hozzászólás eleje a hitemről szól
2011. május 09. hétfő, 23:52 | fehercsongor   Előzmény

A vége és a Magamból való kiindulás hozzászólás pedig hitrombolás ellen,annak hatásai megelőzésére . .Üdvözlettel :felacso
U . i . : Egyébként Te is "naponta " megújítod a tested , csak az akarat hatálya alól ( lelki és agyi korlátoltság , fejletlenség és gyakorlatlanság , és az igen valószínű éretlen és felelőtlen hozzáállás miatt ) Nálad és Nálam is ki van vonva ez a képesség .

Aditi képe
Csongornak
2011. május 12. csütörtök, 0:17 | Aditi   Előzmény

A szellemi képességeink fejlesztésének skáláján jóval feljebb van az a szint, ahol az anyag feletti totális hatalommal bírván manifesztálunk magunknak egy egészséges szervet (a nem létező és korcs epeutak helyett, vagy mondjuk egy lábat), mint a sorsunk és a változás szeretettel való elfogadása, a feladott leckéből való tanulás és tudatosodás. Ez azonban nem elég a gyógyuláshoz egy olyan helyzetben, ahol anatómiai az elváltozás. (Hiányzik valami)

Van olyan ember, akit a megvilágosodásig elvezetett a testi hiányossága, amivel született. De attól még nem tudott lábat meg kezet növeszteni magának. De nem is ez a feladata.
Viszont bármelyik emberfia boldog lenne attól a szeretettől és tudatszíntől, amit megél és közvetít a világban.

Én lépésenként haladva megtanultam amit meg kellett a szituációból, és mire ez megtörtént, kaptam egy új szervet. Nem kellett "láb" nélkül maradnom. De meg kellett tanulnom elfogadni egy ekkora változást. Még az orvostudomány is elfejlődött idáig, mire szükség lett rá. Vétetlenek nincsenek. Nekem ez az út a sorsom útja. És ki tudja, mire tett képessé, amit majd meg tudok osztani a világgal, és ki tudja, még hová vezet. Milyen tudatosságig ebben az életemben.

Namaszte

Nem csak a látók szerint volt ez az ősvallása a
2011. május 08. vasárnap, 13:07 | Éva.   Előzmény

Nem csak a látók szerint volt ez az ősvallása a magyaroknak,hanem az Árpád kori sírok mindegyikben! is ott van a kereszt./mint régészeti lelet/

Ha a hunok történelmét tanulmányozzuk,ott is tetten érhető ez. a hunoknak már a VI: sz-ban volt
püspökségük a Kaukázus környékén,300-400 évvel a honfoglalás előtt.
Ezek tények,és jóval korábbra is vissza lehet menni a hun történelemben
Az úgynevezett ,,ősvallásuk'' azt jelentette,hogy teljes vallásszabadság volt,és lehetett valaki keresztény és közben ősi áldozatokat mutatott be ,arról nem is beszélve,hogy nem volt egységes ez a nép,és mindenféle vallással bírtak,hihetetlen de keresztény is lehetett,és ugyanakkor buddhista is.
Meg lehet nézni,az Árpádkor végéig zajló ,,Máguspereket'',ahol legtöbbször ezeket a ,,mágusokat'
Úgy ítélték meg,hogy ,,hit dolgában nem vétkes'',tehát keresztény,amellett,hogy sámánisztikus dolgokkal is foglalkozott./sem a sámán sem a táltos,nem papi funkció ez két külön dolog,/mellettük mindig valakik ellátták a papi funkciókat/

Ennek a vallásszabadságnak valóban István vetett véget,de nem azért,amit általában összehordanak rá.
Koppányra ugye azt mondják,hogy pogány,hogy bejöjjön ez az ősvallás teória,miközben Koppány a Passaui püspökségben lett megkeresztelve ,alá tartozott,és ha István nem győzi le,akkor az övé lett volna a hatalom,és automatikusan a német római császárság hűbérese lett volna Magyarország!!! A passaui püspökség jogot formálhatott erre,mert akkor ez volt a törvény. Tehát itt el lehetne gondolkodni,hogy ki az áruló,és ki mentette meg az ország függetlenségét,és csak azután összehordani mindent Istvánra.

Tehát egyetértek azzal ,amit állítottál az őseink kereszténységéről.
A pogány szó pedig nem azt jelenti,amit többen értenek rajta,hogy nem keresztény,hanem azt,hogy ,,birodalmon kívüli''.A rómaiak alkották ezt a fogalmat azokra,akik kívül estek a római birodalom határán,persze úgyan úgy lehettek keresztények:) tehát a pogány nem azt jelenti eredetileg,hogy nem keresztény.

kunok,jászok,

koverellenor képe
Hú, annyi mindent hallok a mi őstörténetünkről, hogy tényleg
2011. május 08. vasárnap, 14:09 | koverellenor   Előzmény

Hú, annyi mindent hallok a mi őstörténetünkről, hogy tényleg csak kapkodom a fejem. Van aki szerint volt honfoglalás, van aki serint nem is volt honfoglalás, van aki szerint István volt a nemzet romlásának előidézője, van aki szerint István volt a nemzet jövőjének letéteményese, van aki a sámánizmust jelöli meg a magyar ősvallásnak, van aki a kereszténységet, van aki egyiket sem, sőt már olyat is hallottam hogy egyiptomból eredetileg mi vonultunk ki, a zsidók csak később, stb., stb. És természetesen mindegyik olyan megfogalmazásban van tálalva, hogy már csak az hiányzik a végéről zárómondatként, hogy "mint az közismert és köztudott"...

Egyébként felkeltetted a kiváncsiságomat, és rákerestem a neten erre a kereszt dologra, és ezt találtam:
http://www.korszeruviselet.hu/hagyomany.php
Szerintem szuper az írás, már csak azért is mert nem tör pálcát semmilyen elképzelés mellett, nem akar "mint az egyértelműen következik ebből" és "vak is láthatja hogy ez így és így volt" válaszokat adni, hanem elgondolkodtató kérdéseket tesz fel amire - nyíltan felvállalva - akár többféle feltételezést és elképzelést is lehetségesnek tart.

Úgy tűnik általánosságban beszélsz,és ezzel egyet is értek,a
2011. május 08. vasárnap, 14:49 | Éva.   Előzmény

Úgy tűnik általánosságban beszélsz,és ezzel egyet is értek,a délibábos elképzeléseket

én sem szeretem.Viszont az hozzászólásomhoz írtad ezt,és ezt a megjegyzést?
,"mint az egyértelműen következik ebből" és "vak is láthatja hogy ez így és így volt"

Én nem légből kapott dolgokra hivatkoztam,hanem régészeti leletekre ,/meg lehet nézni/,
és amit állítottam,azok történelmi tények,a tudomány foglakozik velük,történészek régészek,nem a kisujjamból szoptam.
Konkrét történelmi tényeket állítottam,nem azt hogy a Magyarok a Szíriuszról jöttek,hogy megváltsák a világot.

koverellenor képe
hogy volt
2011. május 08. vasárnap, 16:00 | koverellenor   Előzmény

Erre gondoltam:

Michaelita: "A lelki látók szerint a magyarság ősvallása a János féle kereszténység (fénykereszténység)"
Éva: "Nem csak a látók szerint volt ez az ősvallása a magyaroknak,hanem az Árpád kori sírok mindegyikben! is ott van a kereszt./mint régészeti lelet/"

Tudom hogy nem légből kapott dolgokra hivatkozol, de (én ugy érzem) mintha itt arra utalnál, hogy ezek a leletek "egyértelmüen azt mutatják", hogy tény, hogy a magyarok "ősvallása" a kereszténység /vagy a János féle (?) fénykereszténység (?)/

Ez uriember pedig, aki nekem úgy tűnik szintén elég kiterjedt ismeretekkel rendelkezik, úgy nyilatkozik - számomra szimpatikusan - a régmúlt és töredékes információkról ez időszakból, hogy "lehetséges hogy így volt, de lehetséges az is hogy amúgy volt, és elég bizonyos hogy nem úgy volt ahogyan most oktatják". Ezt el tudom fogadni.
Idézet az oldalról:
"A kiállítás a figyelmes szemlélőt sok egyéb mellett két dologgal is meglephette. Az egyik a kéttucatnyi nyakban viselt kereszt volt, ami arra utalt, hogy már a tizedik századi magyarság körében is igen elterjedt kellett legyen a kereszténység , ha ilyen nagy számban kerültek elő, vagyis az úgynevezett tűzzel-vassal történő szentistváni térítés erősen megkérdőjelezhető, hiszen aligha kell erővel téríteni egy kereszténységét már talán több száz éve nyíltan vállaló és gyakorló népet, amelynek tagjai ráadásul már ekkor istennőként tisztelték Máriát
...
Feltételezhető azonban az is – s ebben az esetben a térítés, pontosabban az áttérítés szó használata indokolt lehetett –, hogy a magyarság valójában egy proto-keresztény Apa-Anya-Gyermek vallást tisztelt, ahol az Anya és a Gyermek egyenrangú volt az Apával, ami a Nagyboldogasszony kultuszban máig fennmaradt. E vélekedés hangoztatói, élükön például a már elhunyt Endrey Antallal, azt mondják, a térítési folyamat, vagyis az úgynevezett inkulturáció során az újabb vallás úgy olvasztotta magába az előző vallás istenképleteit, amint az az antik világban is történt, és így lett például a Magyarok Védasszonyából Mária, az Öregistenből Atyaisten és a népmesékben tovább lappangó Fehérlófiából, az Fiúistenből Jézus. És ez a magyarázata annak, mondják e nézet hívei, hogy az állítólagos pogányságnak a nemzeti emlékezetben nem maradt fenn semmi nyoma, ellentétben a köröttünk élő népekétől."

Én szerintem ugyanerről írtam,amikor a szabad vallásgyakorlatról
2011. május 08. vasárnap, 16:31 | Éva.   Előzmény

Én szerintem ugyanerről írtam,amikor a szabad vallásgyakorlatról írtam és számtalan példát felhoztam ,hogy a kereszténységük,hogyan keveredett más vallásokkal is.
Nem csak a régészeti leletekre hivatkoztam,hanem hun történelmi forrásokra,korai hun püspökségre,és jó pár példát mondtam,de ez a fajta kereszténységük nagyon jól megfért a sámán,táltos,és ázsiai,pl.buddhista hagyományokkal...
A mágusperek is ugyanezt bizonyították,hogy hitben nem találták őket bűnösnek,tehát keresztények voltak,de foglalkoztak még mágiával,sámán,táltos,és egyéb dolgokkal.Nem konkrétan a ,,János'' kereszténységet erősítettem meg,hanem
egyfajta speciális szabadon egyéb hitet is gyakorolható kereszténységet.

Ez a kunok ,jászok nem az íráshoz tartozik!!! Írtam még
2011. május 08. vasárnap, 14:37 | Éva.   Előzmény

Ez a kunok ,jászok nem az íráshoz tartozik!!!
Írtam még valamiről,annak a maradványai:)
Szóval ne vegyétek figyelembe:)

fehercsongor képe
Az a kerszténység
2011. május 09. hétfő, 21:34 | fehercsongor   Előzmény

biztos nem ez a mostani volt . Az talán bölcsebb , ez agresszívebb . Egy látó egyszer leírást adott egy boldogabb , emberibb világról : a keresztfák abból hiányoztak .
A pogányt én paganus = vidéki , falusi formában ismerem . A természetes életmód , természetközeliség tovább adott védelmet a kicsavarodott civilizációs ( kizsákmányoló ) dogmák ellen .
Istvánt nagyon remélem , hogy félreértem : szerintem családja hatalmi tébolya , és az ő vallási tébolya miatt meggyőződéssel szolgálta ki az akkori nemzetellenes erőket , és törte meg az ősi közösségvédő szokások hordozóinak erejét ,keresztény humánummal tizedelve meg a népét . A biztosítékokat kiiktatva az álszent , élősködő judeurópai métely azóta sorvasztja a magyarság testét
Üdvözlettel : felacso

Csongor. A szabadságnak ára van. Nézz utána ennek a Koppány
2011. május 11. szerda, 22:38 | Éva.   Előzmény

Csongor. A szabadságnak ára van.
Nézz utána ennek a Koppány dolognak. A Passaui püspökségben keresztelték/így volt ő pogány:)/
És a német római császárság hűbéresei lettünk volna ,ha ő győz. Már akkor rabszolgák!
Igen ez dinasztián belüli hatalmi harc volt,valóban,de így még pár 100 évig szabadok lehettünk.És István önálló püspökségeket csinált.Nagyon sokáig nem volt itt beleszólása Rómának. Szent László idejében pedig nem csak a Pápa,de egész Európa haptákban állt.
Úgyhogy nem egészen úgy van az ahogy leírtad,hogy István miatt indultunk el a lejtőn.
Onnan emelkedés volt,és sokkal később jött a lejtő.Konkrétan Mátyás után,az utódlás miatt,hogy nem hagyott utódot,onnantól kezdődik a hanyatlás igazán.

HajduM képe
"német római császárság hűbéresei lettünk volna " Miért Éva, így
2011. május 12. csütörtök, 0:09 | HajduM   Előzmény

"német római császárság hűbéresei lettünk volna "
Miért Éva, így kinek a hűbéresei lettünk???? És milyen segítséggel, és ki került hatalomra, és mi szűnt meg a nyomán?....
István népáruló volt, ez egyre inkább meggyőződésem... Nekem is... Nem új gondolatom nekem ez...
Olvastam István imádókat. Azt mondták, : István a közvetlenül a mennyből kapta a koronát.
Na mondom, akkor milyen liturgia szerint koronázták meg, és miért kellett a nép felét kiirtani? Hát nem úgy volt, hanem elragadtatásban készítették a koronát.. Hát mondom, mit szívtak, hogy ezt gondolták? Aszondja nem szívtak semmit, hanem ....

István egy népáruló nem is tudom minek nevezzem.... Forr a vérem amikor szentnek nevezik...
Milyen érdekes, hogy ez a figura mindenkinek megfelel..
Megfelelt a trianonistáknak, megfelelt a kommunistáknak, megfelel a rendszerváltóknak....

Ez a féreg mindenkinek megfelel...
Csak a Magyar népnek nem felel meg...

Csak köpök mellé egyet, mind amellett, hogy nem bonyolódok politikai kérdésekbe...

Elég sokáig szabadok és erősek voltunk és nem volt idegeneké az
2011. május 12. csütörtök, 0:22 | Éva.   Előzmény

Elég sokáig szabadok és erősek voltunk és nem volt idegeneké az ország.
És ez ennek volt köszönhető. Két rossz közül sajnos ez volt a kisebb rossz.
Ha már a kezdet kezdetén csatlósok lettünk volna,már nem létezne Magyarország.
Nem tudnál hol köpködni arra,aki ettől megmentett.

Én nem vagyok István imádó,csak belátom ezt,és nem veszem be a délibábos maszlagot,ami minden valóságalapot nélkülöz.Nem vagyok oda azért ,amikor meghamisítják a történelmet.
Ennek a nyomorúságos helyzetünknek ,amibe süllyedtünk ,nem István az oka.
Mátyás haláláig virágzott ez az ország,hatalmas,erős,bőven termő birodalom volt.

Én ezért nem köpködök.

HajduM képe
Nem is Mátyásról beszélünk... István népáruló volt... A többi
2011. május 12. csütörtök, 0:33 | HajduM   Előzmény

Nem is Mátyásról beszélünk...

István népáruló volt... A többi fikció.. mi lett volna ha, és ha ez, és ha az...
magyarázkodás, mint a finnugor nyelvrokonság...
Szegény finnek nem győztek szabadulni a nyelvi vérszívótól ez ügyben....

István, ránk szabadította a Római pápaságot... Ez az aérdeme, a többi kitaláció és bele magyarázás.

Éva az Istvánosok mind kommunisták. Csak nem te is híve vagy az 50-es évek nép borzongató gyilkolásának?

Hadi lábon állnak az istvánosok. Fikció az egész István "jóság..."

Legyen a te hited szerint ! Én meg így gondolom. A
2011. május 12. csütörtök, 0:54 | Éva.   Előzmény

Legyen a te hited szerint ! Én meg így gondolom.
A kommunisták,meg tudtommal nem szavaznak a jobbikra,és nem tradicionalisták.
Ezzel a fáradtsággal mondhattad volna azt is ,hogy fasiszta vagyok:D

HajduM képe
Hát a jobbik már nincs messze a fasiszta
2011. május 12. csütörtök, 6:52 | HajduM   Előzmény

Hát a jobbik már nincs messze a fasiszta elképzelésektől...
Egyébként pedig nincs sokféle politikai rendszer sem ahogyan vallás sem. Végül mind ugyan az, de struktúrájában a kommunizmus áll legközelebb a fasizmushoz. Látszólag ellenkező irányúak, de ugyan az a világhatalmi törekvés jellemzi mindkettőt....
Attól, hogy az ember pártoskodik, ugyanabban a koncepcióban működő látszólagosan "másfélére" szavaz. Hat juhász ül egy kondér körül és szedegetnek maguknak. Akire szavazol, többet lesz joga szedni... De egyébként is megbeszélik egymás között, a szavazás semmit nem befolyásol. Ha senki nem menne szavazni, akkor is lenne eredménye a szavazásnak :))) Ugyan úgy ünnepelnék magukat :DDD Vicc az egész demokráciának nevezett mizéria. A demokrácia maga a korrupció rendszere. Ha gondolod kifejtem, hogy mi is a működése...

Hát maga a szavazás, felrúgása az egységnek. Ha te egység szemléletű vagy és tradícionalista, a közelébe se mentél volna egy szavazó fülkének.

Itt dőlnek le a falak és foszlanak semmivé az önmagunkról kialakított képek.

Én nem politizálok,az embernek szerintem lelkiismereti
2011. május 12. csütörtök, 11:05 | Éva.   Előzmény

Én nem politizálok,az embernek szerintem lelkiismereti okokból
ajánlatos elmenni szavazni. Ha nincs neki ilyen,akkor ne menjen.
Egy kívülálló semmiképp nem tudja ezt megítélni egy másik emberről.

Én sohasem mondok véleményt senkiről,ha szavaz ha nem ,és ha másra szavaz akkor sem.Az ő dolga,nem indulhatok ki magamból, hogy én így gondolom,akkor ő miért nem?

Nem jellemezhetek senkit a saját elvárásaimtól függően.
A saját elvárásaimat magammal szemben érvényesítsem,ne pedig
másokra akarjam erőltetni.
Valamint különbséget kéne már tenni,a megítélek valamit,valakit,vagy elítélem ugyanezt. Nagyon nem mindegy.
Te pedig elítélsz mindent és mindenkit,aki ami nem a szád íze szerint való. Ez egy önismereti oldal,nem zavar???

HajduM képe
Ez szép mondat Éva. Talán tudatosíthatnád magadban, hogy mit is
2011. május 12. csütörtök, 11:18 | HajduM   Előzmény

Ez szép mondat Éva. Talán tudatosíthatnád magadban, hogy mit is mondtál ezzel.

"A saját elvárásaimat magammal szemben érvényesítsem,ne pedig
másokra akarjam erőltetni."

Látod most az a problémád velem, hogy én nem felelek meg az elvárásaidnak, nem azt és nem úgy gondolom amit te stb stb stb

Most akkor hogy is van ez?
"Ez egy önismereti oldal,nem zavar???"
Hát akkor ismerd meg magad úgy gondolom, hogy most kiváló alkalmak nyílnak a számodra és én bármikor nagyon szívesen segítek neked ebben :)))

Jól mondod Miki...
2011. május 12. csütörtök, 11:44 | Éva.   Előzmény

Ez a te problémád!

,,Látod most az a problémád velem, hogy én nem felelek meg az elvárásaidnak, nem azt és nem úgy gondolom amit te stb stb stb''

Ezt te gondolod rólam,attól még ez nem én vagyok.
Ez a te kényszerképzeted,ez mozgatja minden megnyilvánulásodat az irányomban is,meg mások felé is,
akikkel itt azonnal rögtön az elején össze is ugrottál:)

Mondhatnám ugyanezt én is rád:DDD,mert e miatt kezdesz el azonnal mindenkit brutálisan támadni,aki nem ért veled egyet.
Szóval mehetne itt az egymásra mutogatás,de hát erre nincs szükség,-a mellet -,hogy értelmetlen is.
El kell olvasni a jó pár iszonyatosan agresszív hozzászólásaidat:)
Aditinak,Ildinek is ugyan úgy kíméletlenül neki estél,ahogy nekem,mert nem feleltek meg az elvárásaidnak.
Én azért ha nem is értek egyet valakivel,azt emberi módon fogalmazom meg.

Kinevezted magadat ksatriának,de ezt sem tudod mit jelent.
Nem egy egyszerű harcos a ksatria,hanem királyi minőség!
Ez is tradició:)
Mikiiii:)))

HajduM képe
:))) Tudom, hogy mit jelent a Kstarija, és korábban is ezzel a
2011. május 12. csütörtök, 11:58 | HajduM   Előzmény

:)))
Tudom, hogy mit jelent a Kstarija, és korábban is ezzel a névvel regisztráltam már ha emlékeznél. Tehát nem újdonság.

Az, hogy ide oda dobálózunk jó játék, kezdem már unni, de még játszhatunk egy két partit ha gondolod.

Még mindig nem fogtad fel a reakció kifejezés értelmét. Ezt furcsállom, mert intelligens nő vagy.

Nem estem neki senkinek, de ha ragaszkodsz ehhez akkor én is vissza dobom neked a neki esés dolgot, és azt mondom, hogy nézd csak Te nekem estél igaz, de ezzel már magamról is állítom a tükör mánia miatt igaz? Persze, hogy igaz.

Valóság viszont az, hogy gondolkodj el, hogy valójában ki és mit csinált, és ezt a tükör hülyeséget is nyugodtan be lehet fejezni, mert semmi értelme ezen a szinten...

Ahogyan én sem vagyok hibátlan, úgy te sem, és bármennyire is tökéletesnek akarod mutatni magadat, sajnos el kell fogadnod, hogy nem vagy az.
Attól pedig, hogy most engem szeretnél "besározni" nem hogy okosabb nem leszel, hanem még ki is mutatod a fogad fehérjét, azt a kíméletlen és harcias valóságodat amilyen vagy.

Én nem változtam ahogy mondod, tehát úgy látszik, hogy ez a különbség mindig is fennállt közöttünk, csak sokáig protokollba bújtattam én is, de már kicsordult a pohár. Nincs tovább protokoll.

Én is ilyen vagyok igen, csak, hogy ne keljen tükröznöd :DDDDD

Lehet egyet nem érteni kulturáltan is, de ha azt veszed észre, hogy durva volt a stílusom, akkor csak olvasd el bátran, hogy mire reagáltam.
Ugyan is minden erő egy vele ellentétes de azonos nagyságú erőt hoz létre...

Tehát rajtad múlik, hogy milyen stílusban folytatjuk a diskurzust...

A végelláthatatlan visszacsapások helyett csak azt az egyet kéne
2011. május 12. csütörtök, 12:39 | Éva.   Előzmény

A végelláthatatlan visszacsapások helyett csak azt az egyet kéne már felfogni,hogy itt személyeskedésnek helye nincs,főleg a durvább változatában!
Azt lehet magán úton,elbírja a postafiókom,de nem itt.
Ezt itt mindenki betartja,és a témáról beszélünk,és ne egymást szapuljuk.
Ez lehet ,hogy neked normális a te fórumaidban,de
itt én úgy vettem észre ,hogy ilyen stílusú marakodásra senki sem kíváncsi.

Bírd ki,hogy valaki megcáfolja a tévedéseidet,mert oka van rá,és ha nem értesz vele egyet,akkor
a témát védd meg,indokokkal,ne magadra vedd,és ne támadj vissza,vélt támadást képzelve.
Miért nem lehet ezt a két dolgot elkülöníteni?
És megtiltod nekem ,hogy téged ne javítgassalak ki???
És még jól be is fenyítesz?:)
És teszed azt azzal,aki hónapok óta arra biztatott,hogy rendezd itt a régi ügyeidet,és gyere vissza,
emeld az oldalt az új tudásoddal,amit ez alatt az idő alatt összeszedtél.Erre fújod megint a régi nótát,a régi stílusodban ,ami akkor sem volt tolerálható.

Védd meg az álláspontodat.Minden intelligens ember ezt teszi,és nem a másik szapulása az érv a vélt igazára.
És most már zárjuk le ezt a vitát!
Akárhányszor konkrét ,bizonyítható történelmi tényt hamisítasz meg /nem tudásból/,vagy bármelyik vallással is teszed ezt,mindig is ,ki foglak javítani'',ha tetszik ez neked,ha nem.mert én indokolom is hogy az miért nem igaz.

Szeges is elmondta a véleményét,...és??? ...belekötöttem?
Más egy vélemény,az szuverén dolog,meg más konkrét bizonyítható dolognak pont az ellenkezőjét állítani,és ezzel ,,igazolni'' az álláspontunkat,hogy meghamisítunk valamit.
Ez óriási különbség.Más a vélemény,meg más egy konkrét hamisítás!

HajduM képe
:)) Egy baj van a javítgatással Éva. Az, hogy a másik írásának
2011. május 12. csütörtök, 12:42 | HajduM   Előzmény

:))
Egy baj van a javítgatással Éva.

Az, hogy a másik írásának vagy véleményének a fúrása faragása, durva személyeskedés...

Azzal, hogy azt mondom ne javítsd ki amit írok, azt mondtam tulajdonképpen, hogy ne személyeskedj.

Minden ember kivétel nélkül, így én is meg te is, azonosul azzal amit leírt. Az Ő maga. Ha tehát egy írást javítgatsz az azt jelenti, hogy a személyt kezdted el fúrni faragni, manipulálni. Én ezt személyeskedésnek, és minden ilyet támadásként kezelek. Kivétel nélkül.

Mert neked meg kellene foglalkozni kicsit harcművészettel, hogy lásd, mi az, hogy támadás és mi nem az, sőt igen komoly irodalma van ennek is.

Ha én valamire azt mondom, hogy az támadás akkor az az is. Ilyen világos és egyértelmű a dolog. Azért mondom, mert képzett vagyok ezen a területen, és tisztában vagyok a harc elméleti aspektusaival. Az ismereteim tehát feljogosítanak arra, hogy megállapítsam, mi támadás, és mi nem az...

Tehát ahogyan mondod is, tökéletesen egyetértek, fogalmazd meg az ellenvéleményed, de az én írásomat, ENGEM, ne akarj javítgatni, mert az durva megsértése a magán szférámnak, tehát támadás.

Szerintem elég világosan kifejeztem a támadás mibenlétét.

Ezt figyelembevéve vizsgáld ezután a reakcióimat. Hangsúlyozom reakció

Ezen kívül pedig egyetértek azzal, hogy ezt a partit már befejezhetnénk, mert szerintem elmondtuk egymásnak amit egy protokolláris közegben eddig nem tudtunk megtenni...

Ezek itt tévedésen alapuló megállapítások hiedelmek,amikhez
2011. május 12. csütörtök, 12:57 | Éva.   Előzmény

Ezek itt tévedésen alapuló megállapítások hiedelmek,amikhez ragaszkodsz,ezért semmi értelme ezt a vitát tovább húzni.

,,Ha tehát egy írást javítgatsz az azt jelenti, hogy a személyt kezdted el fúrni faragni, manipulálni.''

''Ha én valamire azt mondom, hogy az támadás akkor az az is. Ilyen világos és egyértelmű a dolog. ''

No comment...
Nem hiszem ,hogy ehhez különösebb magyarázatot kéne fűznöm:)

HajduM képe
Ehhez nem kell magyarázat :)) Már nem akarod kiadni magad
2011. május 12. csütörtök, 13:14 | HajduM   Előzmény

Ehhez nem kell magyarázat :))
Már nem akarod kiadni magad jobban? :)) Jó, akkor befejezettnek tekinthetjük ezt a vitát?

Bár feszültséget érzek az erőben :)) De elkezdhetünk normális dolgokról beszélni. Egy csomó tartozásom van más témákban.
Feltartottál ezzel a nem is tudom mivel...

Ha tévedésnek nevezed amit írok, az is személyeskedés.

Ha tehát be akarod fejezni a személyeskedést, akkor ezekre figyelj...

Fogalmazz ellenvéleményt ne személyeskedj, mert visszaköszön elkerülhetetlenül.

Jajj eszembe jutott egy jó könyv, olvasd el mindenképpen, vagy 8 éve olvastam.

Mérő Lászlótól a: Mindenki másképpen egyforma című könyvet, ez játékelméleti kérdéseket feszeget és sokféle taktikát vizsgál, nem matematikai, hanem hétköznapi megközelítéssel...

Van egy jó taktika a könyvben. Azt követem én is mindig. Ez a legsikeresebb taktika, és egy kis apró halfaj viselkedésénél figyelték meg... érdekes jelenség olvasd el mindenképpen ;)

HajduM képe
Itt van egy kis tradíció. Gilghames: 1.
2011. május 12. csütörtök, 10:21 | HajduM   Előzmény

Itt van egy kis tradíció.

Gilghames: 1. tábla
http://transzport.atw.hu/elso_tabla.mp3

Nem látok összefüggés a demokráciával, választással, világhatalmi törekvéssel, globalizációval és a többivel..

Lehet, hogy felolvasom az egészet... Nem sokan ismerik pedig micsoda történet és micsoda bemutatása az Istenek világának, teremtésnek, ártatlanság elvesztésének...

Többszöri meghallgatás után, a bibliai ember-történet kezd kibontakozni. Mintha nem is lenne különbség, attól eltekintve, hogy ott egy Istenről tanítanak, pedig többes számban beszél Isten maga, magáról...

Komoly a hasonlóság. Még a Kalevala is hasonló, és kiderül majd, hogy nincs sok teremtéstörténet :)) Csak egy... Sokféleképpen mesélve?

Lehet, hogy csinálok egy weboldalt ahol teremtéstörténeteket fogok felolvasni és népszerűsíteni... Hadd ismerjék meg a népek, hogy mi is a tradíciójuk igazából, mi a forrás valójában...