Álmaink romjain | Önmegvalósítás.hu

Álmaink romjain

A legkedvesebb barátnőm éppen válik. A vele való beszélgetések kapcsán én is újra-figyelem a múltam, újra is értékelem.
Az álmaink csodálatos módon, egy egy magban érkeznek el hozzánk, amit ha elvetünk, ápolunk és szeretünk, gyönyörűvé bontakozik ki. Az álmainkhoz "csak" mi kellünk, és az a világ, amik mi vagyunk.
De a közös álmoknál ez mintha másképp lenne.

A közös álmok még csodálatosabbak, hiszen az egység érzését élhetjük meg minden egyes megvalósított morzsájukban, tapasztalati úton. Nem sok párnak adatik meg, hogy elég közös álmuk legyen.
Egy olyan közös álmot, amire predesztináltak a lényeink, amiben találkoznak a vágyaink elveszteni nagy fájdalom.
És tudni, hogy a felelősek mi vagyunk. Mert a találkozás beavatása, a mag, amit elvetünk csak egy szellem, egy élő, vágyakkal övezett szellem, de amit kibontunk belőle: csak az válik élő valósággá.

Rá kell nézni a kapcsolatainkra: ki az, akit szeretünk? És ki az, aki velünk él? És mi, kik vagyunk ebben a kapcsolatban?
Hol is tartunk? Mennyire éljük az álmunk?
A boldogságunk mércéje az, amivé tettük az álmaink. A valóság az, amit élünk.
És nem kell csinálnunk a másik helyett az álmunk, és nem kell cipelnünk a fél-halott álom terhét.
Mert az nem élet.

Állítólag egy nagy tanító egyszer azt mondta: a kapcsolatok bonyolult dolgok. Egyetértek, pedig én alapvetően egyszerűnek láttam őket, sokáig.

Egyszerűnek, mert csak álmodni kell, és ha megvan az álmunk partnere, kitartani az álom mellett. Ha ketten húzzák a szekeret, olyan, mintha magától menne.
De most látom, hogy valójában tényleg bonyolult: mert ketten vagyunk benne. :)

Namaszte

Beküldte: | 2011. szep. 10. szombat - 00:46

Hozzászólások

1 comment posted
fehercsongor képe
Két ellentétes nemű lény
2011. szeptember 10. szombat, 20:32 | fehercsongor

találkozáskor a hígabb szférákban is megjelenik a kölcsönhatásuk , kapcsolatuk : ez a mag . ( Valószínűbb persze az , hogy ott jelenik meg először , és a földi testi kibontakozást a belőle , onnan sugárzó erő segíti , simítja kedvezővé a körülményeket hozzá . ) Minél inkább egy húron pendülünk a lelkünkkel , annál kisebb erőfeszítéssel , annál spontánabbul és annál elegánsabban virul ki sorsunkban az a tapasztalássorozat , ami a fönti pályaív lenti tükre . A mag ápolása , a kapcsolat gondozása előbb utóbb elvezet egy véghez , a sorsát , a magban megírt lehetőségeket kiteljesítő növény elszárad , széthullik , formaszervező ereje visszatér az ideák világába . De általunk megélve , és legyen ez csak egy hajlékony fűszálacska , vagy egy évszázados cédrus : mindenképpen többé válunk általa .
Namaszte : felacso
U . i . : Leggyakrabban a mag csírájában hal el , mert a lehetőségeiben ennyi volt csak . Ezért az ismerőseid szerintem örüljenek , hogy az áldás hosszabb időn át ragyogott felettük / általuk , bár azt , hogy az örömmel együtt a fájdalomra is igent mondtunk , azt különösen akkor nehéz elfogadni , amikor odaér a sorsunk .