Álomfejtés | Önmegvalósítás.hu

Álomfejtés

2008. március 28. péntek, 8:42 | Huszti Sándor -...

Álmaink közvetítik mindazt, amit éber tudatállapotban nem tudunk vagy nem akarunk észrevenni. Ezért fontos üzeneteket hozhatnak az önmegismerésünkhöz, ha meg tudjuk őket fejteni.
Analógiás gondolkodás, kreativitás, a szimbólumok, archetípusok ismerete és megérzés kell egy pontos álomértelmezéshez. Gyakoroljuk egymás álmainak a megfejtését, hogy önmegismerésben tovább mélyüljünk!
Írd meg mit álmodtál és mi megpróbáljuk megfejteni!

Michaelita képe
nekem a lakás és a szobák
2011. április 23. szombat, 20:33 | Michaelita   Előzmény

Szia!

Nekem a lakás és a szobák az éppen aktuális élethez való tudati hozzáállásomat szokta jelenteni. A tágasság a nyitottabb tudatot, a kis szoba, a saját magam beszűkítését. A romosság, egy álmomban pedig azt jelentette, hogy a környezetemben valakinek az egészségügyi állapota nagyon megromlott és én meg a szeretett házastársa segítettünk energetikailag itt élni tovább neki (életben maradni).

Az nagyon jó, ha az álmodban az utazás közben a végtelenbe tartasz, mert ez azt jelenti, hogy valamilyen szinten tudatában vagy a lelked halhatatlanságának, a szellem mindent magába foglaló egységének.

Az álmod nagyon érdekes, s valami olyasmit sugall nekem, hogy számodra nagyon fontos az otthonod. Hogy ez helytálló-e vagy sem azt viszont csak Te tudhatod.
Az a momentum, hogy pici a lakás és a bútorok miatt nem lehet elférni, olyasmit sugall, hogy bekorlátozod magad, s sok korlátozó, gátló hiedelem él Benned, amitől meg kellene szabadulnod (s talán túlságosan adsz mások véleményére is)

Amiket írtam, azokat gondold át, hogy számodra tartalmaz-e bármiféle igazságot, hiszen a saját álmaiddal Te tudsz a legközvetlenebb, legbensőségesebb viszonyba kerülni, Te ismered hozzájuk legjobban a megoldási kulcsokat.

Szüz Mária jelenés álmomban.
2011. április 25. hétfő, 13:28 | Molnár Karina (útkereső)

Álmomban egy régi kori faházba megyek amit meg akarok venni kiderül hogy pékség. Óriási bagettet húzok magam után. Aztán megjelenik az ablakban egy Szűz Mária kép forgolódik, majd könnyezni kezd. Én letörlőm a könnyeit, s a kép átalakul egy tengeri képpé ahol Jézus alakja tűnik fel.Majd kimegyek és zuhogni kezd az eső valami ismeretlen ember társaságában sétálok a pálmafák lombjai alatt.

fehercsongor képe
álmom
2011. június 09. csütörtök, 11:48 | fehercsongor

Rákaptam arra,hogy munka után hazaérve rögtön alszom egyet.Tegnap egy ismerősömmel álmodtam,akinek csokival , apróbb ajándékokkal figyelemfelhívó szinten megrekedve udvarolgatok.Az álom:
Elkeveredtem a lakásába , ahol egy nagy barna szekrény környékén összecsókolództunk.Megjegyezte , hogy száraz a nyelvem . Innentől átment vizsgáztatásba a történet : mialatt a mellét puszilgattam már csak az szája szélét húzogatta.
Ezután inkább fölébredtem , és leborotváltam a bajszom.
A tudatkörülink felmérte a lehetőségeket ,és így üzen , hogy teljes az összeférhetetlenség a nemi szokásainkban és igényeinkben? vagy egyéb valami ?
Üdvözlettel : felacso

Domoszlai Katalin képe
A nemi igényeket
2011. június 09. csütörtök, 12:54 | Domoszlai Katalin   Előzmény

és az összeférhetőséget vagy sikerül tesztelned, vagy nem.

Leírnám mire asszociálok én ezekből az álomképekből, kezeld őket tippeknek.

Száraz nyelv - szomjúság. Mire? Mivel vizsgáztatássá fajult, szomjazod az elismerést, elfogadást, gyengédséget. Amit anno - anya, szoptatás, mell stb csecsemőkor óta, 3 évs korig ( ?? ) nem kaptál meg teljes mértékben.

Minden embernek van egy szexuális kisugárzása, ha két ember összerezeg, akkor az első találkozásra is szikrák repkednek a levegőben kettőjük között. Elég figyelni a szemekre, fellobban-e a láng vagy nem. A másik meghatározó pedig az illat, ha valakit vonzónak találsz szexuálisan, imádod az illatát, a nők is így vannak ezzel :-)

A Sanyinak a Párkapcsolati, Lélekpár CD-jében van gyakorlat a nemiség energetikájának a rendbetételére, ezáltal a kisugárzás nő. De legalább olyan fontos a belső férfi-belső nő tudatosítása egy kapcsolat bevonzásához. De ez még mindig kevés, ha a benned élő gyermeknek gondjai vannak, mert kicsiként nem "lakott jól" kényeztetésből, figyelemből, babusgatásból.

fehercsongor képe
Igen,
2011. június 09. csütörtök, 13:24 | fehercsongor   Előzmény

a vakfoltom:ami benne van ugyan a látóteremben,mégsem látom.Köszönettel:felacso

ajtó
2011. június 19. vasárnap, 14:05 | kishal

Kedves Sándor!

Általában sikerül kitalálnom álmaim jelentését - már amennyiben úgy érzem (meg), hogy jelentős (!) -, ám ezúttal elakadtam, pedig csak egy villanásra láttam.

Egy ajtó, melynek a kerete nagyobb, mint a szárnya.
Az ajtó csukott - abban bizonytalan vagyok, hogy széltében eléri-e a függőleges ajtófélfát, tehát bezárható-e, de inkább nem éri el.
Az ajtófélfa és ajtószárny közötti résből fény szűrődik be kintről.
Az álmot a bizonytalanság, szorongás érzete hatja át, mert ilyen az ajtó: nem zár...

Kérlek, segíts.
Előre is köszönöm.

Ha kidobnak az ajtón, mássz be az ablakon.
2012. szeptember 04. kedd, 18:25 | olahcsaba   Előzmény

Erről az jut az eszembe, hogyha kidobnak az ajtón, mássz be az ablakon. Az ajtó, és az ablak is, a személyiséged határainak a szimbóluma. Álmodban az ajtó egyrészt, nem záródik, másrészt meg a réseken fény szűrődik befelé. Ez a helyzet semmi képpen nem tartható. Csináltasd meg! Nem is sejtenéd, mennyire sok segítőkészség van az emberekben.

fehercsongor képe
reggeli álmom
2011. november 24. csütörtök, 20:54 | fehercsongor

Szereplők:a volt feleségem és a két gyerekem,meg talán a barátnőmmel meg nem szült kislányom is ott volt a háttérben.Sorban meg akartak késelni.A feleségem leszereltem.Elmenekült.Utána a fiam támadott,de legalábbis szemmel kellett tartanom minden mozdulatát.Aztán csapzottan visszatért a feleségem,akit "az álljon terpeszbe" felszólításom miatt mentegetődzve megmotoztam,mire panaszkodni kezdett ,hogy viszket és érzékeny a bőre.(A csípeje tényleg sebes volt).Utána a nagyobbik kisfiam gatyájából koboztam el egy késkollekciót.Felszólítottam az engem rajtuk keresztül üldöző hajlamot,hogy költözzön tovább,majd fölébredtem.
Mit akartak napvilágra hozni ilyen durván belőlem?
Tanácstalan vagyok,de tanácsosabb szeretnék lenni.Előre is köszönettel:felacso

u.erika képe
Érzés
2011. november 25. péntek, 21:19 | u.erika   Előzmény

Nem a szereplökön van a hangsúly,a lényeg az érzés.
Az érzés amit átéltél miközben mentetted a börödet. :)
Ez egy elnyomott érzelem ami így akar a tudomásodra jutni.
Ha nem tulajdonítasz neki jelentöséget és szépen hagyod a ,,szönyeg alatt" vagy ,,falak mögött" ahogy tetszik..szóval akkor ez az érzés egy szép napon a fizikai világban való történést fog létrehozni.
Illetve nem az érzés maga,hanem Te.Mert a ,,rendezö" ugyanis Te Vagy.
Na nem éppen ilyen késeles sztoriba fogsz belecsöppeni. :))
A tudatalatti az álmokat mint karikatura szerüen tálalja,hogy elérje a kellö hatást.
Úgy tünik sikerült is! ;)

Üdv!Erika

fehercsongor képe
Érzés?
2011. november 26. szombat, 9:18 | fehercsongor   Előzmény

Köszönöm szépen : feladtad a leckét . Annak : vagy a vakfoltomban , vagy az érzékelési tartományomon kívül kell lennie , vagy nagyon mélyen elnyomva ,mert a saját és környezetem legkisebb,engem megérintő rezdüléseit is részletesen kitárgyalom magammal , bár az is lehet , hogy amit én elemzésnek nevezek , az egy mély lelki életet élő egyén szemében egy légy elhessintésének tűnne.
Ha érzés akar felszínre kerülni,akkor majd szaksegítséget kell igénybe vennem a bányászathoz.
Egyébként az alaplétérzésem feszültebb,erőteljesebb változata hatotta át az álmot:"Nem lankadhatok,mindent kézben kell tartanom , állandóan kontrollálnom kell magamat és minden rámbízott létet , egy pillanatnyi figyelmetlenség is végzetes lehet , de uralom a helyzetet , és próbálok létrehozni valami megoldást." Köszönettel:felacso
U . i . : Tényleg köszönet , mert magát a hangulatot szóban nem fogalmaztam meg utána magamnak ,tehát azért mégse mindig minden nüanszot veszek figyelembe .

Michaelita képe
"érzés?"-hez hozzászólás
2011. november 26. szombat, 9:57 | Michaelita   Előzmény

Felacso!
Lehet, hogy nem eléggé tudatosított, vagy elnyomott bűntudat és/vagy félelem munkál Benned?

"Nem lankadhatok,mindent kézben kell tartanom , állandóan kontrollálnom kell magamat és minden rámbízott létet , egy pillanatnyi figyelmetlenség is végzetes lehet , de uralom a helyzetet , és próbálok létrehozni valami megoldást."

Ez nekem így nem tetszik! Mégpedig azért nem, mert magunkat ugyan fegyelmezhetjük, meg kell is fegyelmeznünk, de az eseményeket, meg magunkat kontrollálni már felesleges, mert olyan erők hatják át a létünket, amit csak átáramolni engedhetünk önmagunkon és a világon, mert ha nem ezt tesszük, akkor galibák sora vesz körül bennünket (ez a tapasztalatom... de ezt könnyebb leírni, mint csinálni)

fehercsongor képe
szavak kontra érzések
2011. november 26. szombat, 10:50 | fehercsongor   Előzmény

Kedves Michaelita!
Amit írsz az igaz,. Így tudom én is , és hasonlóképpen fogalmazom meg magamnak , de az alap életérzésem , ahogy azt kamaszkoromban is már megfogalmaztam magamnak :akkor is ez. Kicsit kopott azóta : tudatosan sokkal lazábbá formáltam magam ,bár egy született laza még ma is kapásból a porosz hivatalnokot érzékeli bennem . Az álomban viszont újra tisztán megéltem ezt az érzést. Üdvözlettel :felacso
U . i . : Úgy gondolom , (de lehet ,hogy ez az álom arra utal , hogy mégse ) a feleségem halála miatti bűntudat már nem hatóerő az életemben , és a haláltól való félelem sem . A puding próbája az evés , de ha lenyelem a falatot , akkor nem kell már utána vacsora , és nem játszottam végig a napot .

u.erika képe
Kedves Fehércsongor!
2011. november 26. szombat, 13:40 | u.erika   Előzmény

Büntudat!?
Na ezt jól benéztétek ...szerintem.
Már miért is lenne vagy lehetne büntudatod?
Nem elég hogy a lényeg ott maradt a szönyeg alatt,de még mazochista módon Magadra öltöd azt is aminek az álmodhoz semmi köze.
Próbáld meg felidézni az álmod.
De úgy hogy azt az érzést is érezd át ami átjárt álom közben.
Kóstolgasd,boncold fel.
Biztos hogy a büntudat volt az a bizonyos érzés amikor ,,mentetted a börödet" !? ;)

Persze lehet büntudatod is...én nem mondom hogy nem.
Szinte mindanyian ismerjük ezt az érzést,és aki ismeri annak volt már dolga vele.
Pont Neked ne lenne? ;)
Hisz olyan könnyen magadévá tetted..!
De ez az álmod amiröl témázunk éppen nem a büntudatról szól.

Azért mondom hogy menj bele az érzésbe,és hogy boncold fel,mert nem kizárt hogy több érzés volt ott töményen.

Üdv!Erika

Michaelita képe
megmagyarázom
2011. november 26. szombat, 20:31 | Michaelita   Előzmény

Nem a feleséged halála miatti bűntudatra gondoltam egyáltalán!

Ezt írtad:
"Nem lankadhatok,mindent kézben kell tartanom , állandóan kontrollálnom kell magamat és minden rámbízott létet , egy pillanatnyi figyelmetlenség is végzetes lehet"

Ennek az életben történő kivitelezését és nem tartom reálisnak, ezért úgy gondolom ezt lelki szinten nem lehet jól kezelni, ha valóban ilyesmit várnál el saját magadtól. Én erre írtam, hogy ilyen irreális elvárás mögött - teljesíthetetlensége miatt - lappanghat félelem vagy bűntudat.
Persze meglehet, hogy ilyesmiről szó sincs, akkor bocs... (Nekem ez jött be, amikor a soraidat olvastam)

fehercsongor képe
Megpróbáltam felidézni,
2011. november 28. hétfő, 12:25 | fehercsongor   Előzmény

nem sikerül,csak az álom emléke jön szóban elő. Amit az alapérzésemről írsz,az igaz . Én is tudom,hogy nem vezet jóra ,ha valaki alapbizalom szinten az életet ellenségesnek ,de legalábbis nem megbízhatónak tekinti . Viszont megtapasztaltam már ,hogy a jövő a valószínűsített rémképek helyett egy elegáns fordulattal más irányba röppen át . Pl. annak idején a magyarok feladatáról a Varsói Szerződés terveiben fél füllel hallva álmatlan éjszakáim és halálfélelmem volt , és láss csodát : lentről nézve váratlanul szétesett az egész . Ezért nem aggódom a 2012 - es forgatókönyvek miatt sem ,mert alulról nézve rengeteg folyamat nem látható , csak felszínre bukkanásukkor jön a meglepi . Üdvözlettel : felacso

Michaelita képe
ismerős helyzet
2011. november 28. hétfő, 21:35 | Michaelita   Előzmény

"nem vezet jóra ,ha valaki alapbizalom szinten az életet ellenségesnek ,de legalábbis nem megbízhatónak tekinti"

Régen nagyon erősen volt bennem ilyen és kis mértékben ma is újra napirendre került nálam is hasonló alapbeállítottság.
Ezt úgy fogalmazta meg a kineziológus, hogy negatív énképem van magamról. Sokat dolgoztunk vele együtt rajta, hogy pozitív énképet alakíthassak ki magamról.
Évekig jól ment a dolog, de manapság valamiért újra napirendre került. Már alig várom, hogy újra foglalkozzon velem (kisgyerek mellől jön vissza dolgozni egy hónap múlva).

Szóval ezzel azt akarom mondani, hogyha nem kívánt gyermekként születtünk, vagy több olyan dolog ért bennünket, ami a lelkünkben mély nyomot hagyott, akkor ennek a következményeként nagyon is lehetséges ilyesmi. Nem tudom, hogy van-e olyan ember, aki ezt önerőből képes saját magán "helyrekorrigálni"? Nekem csak egy tündér kineziológusnő segítségével sikerült, de örülök neki, hogy egyáltalán sikerült:) (és ez az állapot vagy 6-7 évig is eltartott:)

Férfinak lenni
2011. november 30. szerda, 14:21 | elocin (útkereső)

Sziasztok!
Én arra lennék kíváncsi h mit jelent ha álmomban férfi vagyok,nem egyszer fordult már elő. Most legutóbb azt álmodtam,hogy egy magas épület tetején volt egy étterem,és ott voltam egyik barátnőmmel felszolgáló voltam! Épp mentem az egyik asztalhoz felvenni a rendelést,és azt kérte h az egyik süteményből készítsünk neki egy tortát(de mindvégig lány voltam) bementem a konyhára elmondani az egyik lánynak h mit kértek,és akk már fiú lettem. És az egész úgy jött le álmomban h a lány és köztem lett volna vmi,és nem akart velem együtt működni a lány ,mert megbánthattam még valamikor..De a lány sem volt ismerős álmomban..elég értelmetlen!Nem tudtam hova tenni mit jelenthet!

esküvő és tanárúr
2012. február 20. hétfő, 9:36 | Látogató (útkereső)

Hellóóó :)
Én két álomra szeretnék jelentést találni.
Az egyik hogy nagyon sokat álmodom a földrajztanárommal aki nagyon kedves vicces meg minden. De az álmaimban szerelmes vagyok belé, és sokat beszélgetünk stb. semmi testi kapcsolat nem történt de ugy viselekdünk mint akinek viszonya van.

a másik álom hogy egy házi party alkalmával rám került egy menyasszonyi ruha és a szomszédban lévő templomba sietek h öszeházasodjak valakivel. De amikor odaérek nincs vőlegény és elbiciklizek a menyasszonyiruhámban a barátomhoz akit mellesleg imádok és összeveszek az anyósómmal az esküvőből pedig nem lett semmi mert felkeltem.

Könnyű fajsúlyú jármű.
2012. szeptember 04. kedd, 18:32 | olahcsaba   Előzmény

A földrajztanár
Elnyomod magadban a szexualitást. Ő utat tudna mutatni neked... Ne habozz! Hívd meg a szemközti presszóban egy sütire!

A bicikli
Könnyű fajsúlyú jármű. Nem mindig a könnyű út egyúttal a legjobb is. Mit szólnál például egy motorbiciklihez. Vagy ha ez nem tetszik, tandemezzetek továbbra is a barátoddal.

fehercsongor képe
szívenszúrás
2012. május 02. szerda, 3:33 | fehercsongor

Bal oldalra fordulva feküdtem és azt álmodtam,hogy a bal oldalamon fekszem és a takarón keresztül igyekszek elhajtani egy éjjeli betörőt,majd azután kihúztam egy hosszú,tiszta,fémesen csillogó pengéjű kést a szívemből,és közben némi halálfélelmes aggodalommal ,megállapítottam,hogy"Na ez sem 2 centi mélyen volt bennem.
Felébredve arra gondoltam,hogy ez valami nagyon jót jelenthet,de azért eszembe jutott az is,hogy mostanában magasabb a vérnyomásom,mint amikor nem volt mérve,ezért benyaltam egy csepp galagonyát.Szerintetek mit jóra utal?

Domoszlai Katalin képe
Bezárkózol, begubózól
2012. május 02. szerda, 6:22 | Domoszlai Katalin   Előzmény

félsz a védtelenségtől, a kiszolgáltatottságtól.

Nem tudod megvédeni a szívedet, és nem is ez az élet célja. Hanem az, hogy elfogadjuk, ami történt feldolgozzuk.

A bezárkózás a szépet és jót, a fejlődés lehetőségét ugyanúgy kizárja magából, mint a félelmetesnek gondolt, borzalmasnak elképzelt irracionális jövőt.

Mivel kihúztad a kést, azt jelzi, eljött az idő a megnyílásra.

szeges képe
Mit jelenthet?
2012. május 02. szerda, 9:03 | szeges

Nővérem elmesélte egyik álmát:

Meghalt, nem tudja hogyan, de látta saját temetését. Furcsamód nem érzett semmilyen szorongást, fájdalmat, inkább jóleső megkönnyebbülést.
Mit jelenthet az álma?

Michaelita képe
ahogy én értelmezem
2012. május 02. szerda, 15:17 | Michaelita   Előzmény

Kedves Szeges!

Én úgy értelmezem, hogy a temetést a Felsőbb én, a szellem vagy a lélek aspektusából látta, azért nem érzett semmit, csak megkönnyebbülést.
Azért gondolom, mert amikor ebből a szemszögből tudunk látni bármit is, akkor valóban nem tapad hozzá más, mert abban a dimenzióban nincsen fájdalom, félelem, érzelem csak a szín tiszta lényege/eszenciája van meg a dolgoknak. Valahogy úgy mintha egy külső megfigyelő szemszögéből tapasztalnánk.

szeges képe
Rendben...
2012. május 02. szerda, 19:25 | szeges   Előzmény

...de mit jelenthet?

u.erika képe
Az halt meg akinek hitte magát. Más ember lesz,a régi önmagát
2012. május 02. szerda, 21:44 | u.erika   Előzmény

Az halt meg akinek hitte magát.
Más ember lesz,a régi önmagát fájdalom nélkül elengete.
Teljesen jó,mert nála a változás nem fog járni veszteség megélésével fizikai szinten.

Sokan csak akkor vagyunk hajlandóak feladni a nézeteinket,azt ahogyan látjuk ön magunkat és az életet ha valami olyan történik velünk amihez túl kevés az összes élettapasztalatunk,és az ugynevezett tudásunk.
Sokan csak akkor tudnak kimozdulni a bemerevedett személyiségükböl ha tragédiát,nagy veszteséget élnek meg.
A növéred elengedte magát csak úgy...tehát ezt tudat alatt átélte tehát a belsö átalakulása is ugyanilyen sima menet lesz. :)

Üdv!Erika

Talán ezeket:)...
2012. május 03. csütörtök, 0:33 | Éva.   Előzmény

https://www.google.hu/search?hl=hu&q=álomban+meghalni&sourceid=navclient-ff&rlz=1B3GGHP_hu_

Domoszlai Katalin képe
Szerintem azt jelenti
2012. május 03. csütörtök, 6:20 | Domoszlai Katalin   Előzmény

hogy valami nagy változás bekövetkezhetne az életében, ami egyáltalán nem lenne sem fájdalmas, sem sajnálni való, hanem megkönnyebbülést jelentene.

A múlt negatív tapasztalatait nagyon sok esetben belevetítjük a jövőbe, mintegy borzalmasítva a jövőt. Ellenállunk a változásnak, a fejlődésnek, beleragadunk kapcsolatokba, helyzetekbe.

A halál mint szimbólum mindenképpen valaminek a halálát jelenti, érzésem szerint nála ez egy szerep, amivel idáig azonosult.

Michaelita képe
konkrétan értelmezve
2012. május 03. csütörtök, 13:05 | Michaelita

valami olyasmit jelenthet talán, hogy valami véget ér az életében és Ő egy teljesen más, addig nem megszokott módon fogja értelmezni a korábbiakat

Mit jelent az álmom????
2012. június 10. vasárnap, 21:12 | Éva73

Nemrég volt 2 éve, hogy elpusztult a kutyám, akinek daganata volt, de ezt leszámítva nagyon egészséges és szeretetéhes volt. Sajnos nem lehettem vele, amikor eltávozott. Aztán volt 1 álmom vele: Az ágyam mellett ült és megsimogattam a fejét és éreztem a puha szőrét, ami annyira valóságos volt, hogy édesanyámhoz kiabálva felriadtam! Mit jelent ez? Soha nem volt ilyen álmom, bár utólagos megérzésemim voltak. Meghalt 1 rokonom, akitől el kellett volna köszönnöm, mert várt rám a halálos ágyán, de nem lehettem ott, vele. Hazaérve abba a városba ahol élt, utána 1 órával meghalt. Ha akartam volna sem tudom meglátogatni, feloldozni. Ez mit jelent?

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
A kutyusodról azért álmodtál, mert benned vannak még a régi
2012. június 12. kedd, 0:00 | Huszti Sándor -...   Előzmény

A kutyusodról azért álmodtál, mert benned vannak még a régi emlékek, kötődés, talán még hiányzik is. Ha valamit nem tudunk feldolgozni, például egy kötődést elengedni, akkor az az információ a tudatalattinkba landol és onnan időnként újra feljön, mintegy emlékeztetve, hogy nem vagy még túl rajta.

A rokonlátogatásban én nem látok semmi különöset. Szerintem Te se láss bele, hacsak nem akarod túlmisztifikálni az életedet, magadat! : )