Ölelés... | Önmegvalósítás.hu

Ölelés...

Hozzászólások

2 hozzászólás
Virtuális ölelés
2012. május 18. péntek, 11:54 | Szelen

Szió!

Nem ismerlek, teljesen mindegy most, hogy lány vagy vagy fiú, küldöm neked a virtuális ölelésemet :-)
Én 1,5 hónapja szakítottam a párommal. Jól tettem.
Nekem is hiányoznak dolgok, de naponta dolgozom azon, hogy minden nap észrevegyek valamit és értékeljem azt.
Minden nap történik valami apróság ami hoz egy kis boldogságot.
Ma pld. nekem is szomorkás a hangulatom, de el fog múlni, most megélem, aztán elmúlik.
Az a nehéz ilyenkor amikor hosszabb ideig magadban vagy, például 1,5 vagy 2 napig, nem tragédia ez, csak én pld. nehezen viselem, én is örülök ha beszélek vagy találkozok valakivel, de úgy magamal is kezdek kibékülni :-)

Szép Napot Neked!

Domoszlai Katalin képe
Mindent megkapunk
2012. május 19. szombat, 9:18 | Domoszlai Katalin

aminek az elfogadására készen állunk.

A magány azt jelenti, kizárom az életemből az embereket. Azért mert ilyenek, meg olyanok, meg amolyanok. Tükrözik amit saját magamban elfogadni még nem tudok. Félek újra sebeket kapni.

Csupa közhellyé vált dolog, amit tudok tanácsolni

- az a legfontosabb ember, akivel ebben a pillanatban együtt vagy, ő a tükröd, a tanítód, legyen szomszéd, boltos néni, bárki, Isten gondoskodik erről. Ha félsz odamenni, megnyílni, megölelni, aki nincs a legbelső körödön belül, kezdd el egy mosollyal, kérdezd meg, hogy van, figyelj rá!

- oldd fel a félelmeidet, gátlásaidat az idegenekkel szemben

- dolgozd fel azokat a sebeket, amiket a gyerekkorod óta hurcolsz

- járj programokra

- Te tedd meg az első lépést az emberek felé, adj és kapni fogsz

- de a legfontosabb, amit megtanulhatsz, szeretni és megölelni saját magad, erre két nagyon jó meditáció van, az egyik a Hiányzó érzés megadása önmagunknak, a másik a Szeretet adása önmagunknak, a saját személyiségünknek. Ha ezeket a meditációkat az ember megcsinálja, akkor abba a rezgésbe kerül szeretve, ölelve vagyok, szerethető vagyok, elmúlik maga a hiány és megvalósul a nyitottság a valódi élmény megtapasztalására.

Amikor az ember kizárja az életéből a barátokat, azért van, mert kapott egy jó nagy leckét, aminek a szomorúságát, fájdalmát nem tudja hipp hopp feldolgozni. Ez a tudattartalom mint egy kő ül a szívén, lezárva az. A személyiségünk védekezik az összeroppanástól, viszont át tud esni a ló túlsó oldalára is, elzárkózik a feldolgozástól, laza depresszió biztonságában lebegve: kicsit szomorkás a hangulatom máma, de majd elfojtom újra, majd átterelem egyre fogyó energiával és kedvvel más területre, írok egy blogtémát a monitor mögé elbújva...

Inkább sírj, éld meg, igen egyedül vagyok, éld meg meditációban, dolgozd fel s utána élj újra nyitottan!