Kísért a múlt vagy bolyongok? | Önmegvalósítás.hu

Kísért a múlt vagy bolyongok?

2013. április 18. csütörtök, 0:14 | zsani0099

Gyerekkorom óta más voltam mint a többiek, mind a sérüléseim miatt amit az élet már korán rám mért mind a későbbi szerelmi "fájdalmaim " miatt. 6 évvel ezelőtt megismertem egy embert akiről azt hittem ő lesz számomra a minden. Rettentő mély gödörben voltunk mindketten és egymást segítve megismerve felépítettünk egy világot ami jó is volt nagyon. Lassan 2 év együttlét után kezdődtek kijönni az egyes személyiségbeli eltérések, lelki/ testi zsarolások, melyekre most már az idő múlásával alig emlékszem mert mindig jöttek az újabb sérelmek. Ekkor lépett az életembe egy másik ember aki legnagyobb megdöbbenésemre első perctől értett mindent,nyitott könyv volt az életünk egymás számára és lelki társakká váltunk az évek során és segítettük egymást.

Míg a párkapcsolatom hol mélyebb hol jobb hullámvölgyekben volt, az évek során nagyon mély sebeket ejtettünk a kapcsolaton és egymás lelkében de főleg ő volt az aki zsarolt lelkileg. Az emlékeink viszont mindig erősebbek voltak és összekötöttek minket míg egy nap elegem lett a mindennapi közönyből és a nem törődöm veled viselkedésből és véget vetettem ennek. Egy új életem lett, szabad és boldogabb voltam. Úgy éreztem egy rövid ideig hogy megtaláltam önmagam..Kiegyensúlyozott voltam és bíztam benne hogy minden rendben lesz..
Rövid időn belül egy új szintre kerül a kapcsolatom a másik emberrel(a lelki társammal) akivel szerelmesek lettünk egymásba egy harmonikus és jó kapcsolatunk volt, de az emlékeim nem hagytak békén. Addig kísértettek míg vissza nem léptem a régi életembe a régi párommal újra kezdve.. Viszont az érzés, a hiánya amilyen gyorsan jött el is ment, és már nem érzek mást csak azt hogy ő ugyanolyan velem mint előtte és hogy nem hagy élni és újra zsarol..

Mit tehetnék hogy megoldjam a problémám? Hogyan lehet lezárni és elengedni a múltunkat?
Köszönöm!! Zs.

Domoszlai Katalin képe
A zsarolás azon alapul
2013. április 20. szombat, 10:01 | Domoszlai Katalin

hogy lelkiismeret furdalásod van.

A kora gyerekkori sérülések az előző életbeli problémákon alapulnak.

Tehát a helyzet gyökér oka az, hogy előző életben elkövettél valamilyen bűnt és az ebből származó bűntudat képezi a kötelék anyagát. Minden bűn visszavezethető tudás hiányra, képesség hiányra, bűnné a társadalmi és az egyéni meg és elítélés miatt válik.

Előző életbeli bűn és az abból fakadó bűntudat az itt és mostban nem kioldható. A jelenben "elakad" a lemez, újra és újra ugyanaz játszódik le...

Az előző életbe történő utazás megmutatja, ki volt ő és ki voltál neki Te, mi történt, miért kellett pont úgy megtörténnie. Ezeknek az érzéseknek a feldolgozásával, mint elfogadni, hogy akkor csak arra voltál képes, aztán magának a történetnek az átírása a mostani lelki fejlettséged szerint, hogyan döntenél, hogyan cselekedhetnél bölcsen, a felelősséget hogyan kell felvállalnod és így tovább.

Elmondok egy megtörtént esetet. Előző életbe vezetem vissza egy nőt, akit a volt férje kihasznált, a volt férj nagyon sokszor követelőzött, gyerekes dühromokat produkált. Mintha a nő nem is a párja, hanem az anyja volna. Kiderült, előző életben a férfi a nő gyereke volt, de elszakították tőle, a nőnek bűntudata volt, amiért nem volt képes rá vigyázni, megtartani, a további sorsáról később semmit sem tudott, ezt a bűntudatot használta ki a férfi ebben az életben. Az elengedést az akkori gyermekével kellett újra megélnie, feldolgozni azt az előző életbeli veszteséget és a hozzá kapcsolódó bűntudatot, így rendeződött a mostani életében a kapcsolata a volt férjjel, amiből a legnagyobb hasznot a közös gyermekük látja.

http://domoszlaikatalin.fw.hu/

Ezt jó tudni a zsarolás lélektanáról
2013. április 22. hétfő, 13:44 | Panka2011nembelépve (útkereső)   Előzmény

nem tudtam, köszi.
Bővebben írsz róla vagy tudsz adni szakirodalmat?
(Az "alapul" annyira idegen a fülemnek, és egyre elteljedtebb, pedig az magyarul alapSZIK, nem-e, hogy de?:))

Domoszlai Katalin képe
Tervezem, hogy írok az előző életek mostanira
2013. április 24. szerda, 5:39 | Domoszlai Katalin   Előzmény

gyakorolt hatásairól bővebben.

De mint tudjuk, ember tervez, Isten végez.

Még valami. Lehet, hogy a Te fülednek idegen, de mielőtt ítéletet mondasz nyelvhelyességről, érdemes utána nézni.

http://www.e-nyelv.hu/2012-07-04/alapul-alapszik/

a Te esetedben annak is utána néznék meditációban, mi az oka a kényszeres kötözködésnek, véleményem szerint a gyerekkorban is keresendő az oka, valamelyik szülőd adhatta a mintát...

Gyerekkori fogadalom egyedi adottságom hasznosítására
2013. április 27. szombat, 1:55 | Panka2011nembelépve (útkereső)

Köszönöm, de 12 éves korom óta vagyok nyelvművelő, 2 nyelvészeti szakra jártam a BTK-n és nyelvi lektor vagyok. 12 éves koromban írtam alá a Anyanyelvápolók Szövetségébe belépve a fogadalmat, hogy kötelezem magam arra, hogy a környezetemben felhívom a figyelmet a nyelvérzékemmel ellenkező magatartásra, és javítok. Én ezt azóta avval szelidítettem, hogy ajánlást teszek. A nyelvhelyességi irányzatok egymással is vívnak. Ami az egyik tábor szerint helyes, a másik szerint helytelen, erről ennyit.
Szóval stimmel a gyerekkorban keresendő ok.:D

Domoszlai Katalin képe
Őszintén, nekem ebből a vívás jött át...
2013. április 28. vasárnap, 12:10 | Domoszlai Katalin   Előzmény

...olyan, mint amikor a konzíliumon a szuper, diplomás orvosok egymásnak esnek, nekik sokkal fontosabb a presztízs, mint hogy él-e vagy meghal a beteg :-)

A kényszerességre visszatérve az a lényege, hogy túl nagy energiákat tesz az illető egy bizonyos területre, egy bizonyos cselekedetbe, hogy az igazi problémáival ne kelljen szembenéznie. Az álcázás egyáltalán nem tudatos. Az egó automatikusan kompenzálja a más területeken beszerzett sérüléseit.

Minden harc, vívás a belső diszharmónia kivetítése a külvilágba, a belső zűrzavart diplomák lobogtatásával elfedni nem lehet.

A nyelvterületen kifejtett amazoni tevékenységed valószínűleg a más területen elszenvedett meg nem értettség kompenzálása. Mivel anya-nyelv, ott keresném az okot, hogy az anyád miért nem fogadott el.

A harc vagy a nyelvhelyesség fontos a számodra?

Ha az utóbbi, megtennéd, hogy leellenőrzöd a saját blogodat is?

http://onmegvalositas.hu/comment/46510

ha már nevelés, akkor jó példával járj elől elsősorban...

A zsarolás lélektana
2013. április 27. szombat, 1:57 | Panka2011nembelépve (útkereső)

Ami a kérdésemet illeti, a zsarolás lélektanáról szeretnék többet tudni, nem az előző életek hatásairól. Köszi.

Domoszlai Katalin képe
Rendben
2013. április 28. vasárnap, 11:57 | Domoszlai Katalin   Előzmény

összeszedem, amit erről a területről tudok, remélem mások is megosztják a tapasztalataikat, egy új blogot mindenképpen érdemes ennek a témának indítani.

A zsarolás lélektana...
2013. április 28. vasárnap, 21:44 | Éva.   Előzmény

Szerintem ebben az írásban nagyon jó példák vannak az érzelmi zsarolásra. Ismerős dolgok,amiket már majd mindenki megélhetett. Kiindulási alapnak szerintem érdemes elolvasni.

http://sulihalo.hu/szulo-nagyszulo/lelekbuvar/533-az-elmi-zsarol