Elakadás feloldása | Önmegvalósítás.hu

Elakadás feloldása

Mondhatni évek óta érzem az elakadást az életemben. Az is tudatosult,hogy folyamatosan üres járatokban vagyok. Végül eljutottam arra a szintre, hogy azt mondtam ELÉG volt!!! Tudni akarom és látni akarom mi az a tanítás, amit nem veszek észre.

Meditációban elővettem egy teljes napomat és csináltam rá egy őszinteségnövelést. 20 perc múlva meg volt a hatása az életben is…..
Éjszaka nem aludtam semmit, egyszerűen összeomlott bennem minden. De végre kiléptem a saját hazugságomból…..
Még abból is, hogy milyen fasza önmegvalósító vagyok, ott álltam a nullán vagy még lehet mínuszban is!

Ha nem történik semmi, és úgy „kényelmesen” elvan az ember és nem jó ott még HAZUGSÁG van.
Egy módja van kilépni az elakadásból kőkemény elhatározás, hogy egyáltalán szembesüljünk, vele miről nem akarunk tudomást venni, mitől menekülünk?

A másik fontos kilépni a megszokott komfortzónából. És ezt leginkább spontán mód. Amikor az elme nem számít rá. Bennem hatalmas változásokat indított el. Megláttam, hogy nem vállalom a felelősséget az életemért. Bármennyire is azt hittem.
Ugyanakkor rengeteg élményt kaptam, ami leírhatatlan volt.

Szóval végre elmondhatom végre történt valami. Nem oldottam meg a problémámat, egyelőre szembesültem vele, és egy csomó ... borult a fejemre.
De azt bizton állíthatom az elakadás megszűnt bennem és van, mivel foglalkozzak!

Bea

Beküldte: | 2013. okt. 17. csütörtök - 20:47

Hozzászólások

3 hozzászólás
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
A módszer tesztelve. Működik!
2013. október 27. vasárnap, 0:28 | Huszti Sándor -...

Esztivel beszélgettünk ma este az elakadásáról. Meséltem neki Bea tapasztalatát és rögvest tanácsoltam, hogy menjünk végig ezzel a módszerrel a dolgain, hátha megleljük az elakadásának az okát.
A következőket tettük:
- Vállald be, hogy rendkívül őszinte leszel most magadhoz! Jöhet bármilyen válasz, felismerés, akár olyan is, ami megborít, amitől veszítesz, ami fájni fog.
- Tedd fel magadnak a kérdést: Mivel nem mertem szembenézni? Mit kerülgetek, mint macska a forró kását?

És lőn csoda! Egyből tudta a választ, ki is borult tőle.
A módszer tesztelve. Működik! : ))

Domoszlai Katalin képe
Őszinteség nélkül bizony nem megy
2013. október 27. vasárnap, 7:05 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Érdekes kettősséget találtam ezzel kapcsolatban a saját utamon. A férfi oldalam nagyon őszinte és a női pedig eléggé hazudós :-) Tükörként nagyon irritált ezért a "többiek" hazudozása és önbecsapása.

Egyszer a Sanyi azt mondta nekem, ha állandóan felemeled az őszinteséget, mégis mindig visszaesek, akkor keresd meg miért.

A férfi oldalam egyik aspektusa a harcos, ha blokkoldás van, ő aztán bármilyen ajtón bemegy. A gyógyító részem, aki szintén férfi, pedig közvetlen kapcsolatban áll az Akashával. Ők ketten álltak oda a hazudós női részem mellé, kioldani az okokat.

Ez az őszinteséggel kapcsolatos kettősség tisztán megmutatkozott az életemben, mert a párkapcsolataim full tele voltak hazugságokkal, míg a baráti kapcsolataim - ahová a férfi oldalamat tettem oda, nagyon tiszták és őszinték.

Miért hazudunk magunknak?

Nem csak azért, mert az egónk fél szembenézni az árnyoldalával.
Azért is, mert anno elhittük, amit a környezetünk nekünk önmagunkról és a világról megtanított. Naivak voltunk, mert gyerekek voltunk... Ez a hitrendszer belsővé vált.

Terápiában is tapasztaltam ezt a jelenséget, ha kinyitunk egy ajtót, pláne ha az ajtó színe kék és a szoba, ami mögötte van üres, akkor őszinteséget kell növelni, utána a blokkot megjelenítő szoba megtelik tárgyakkal és megjelennek az emberek.

A technika egyszerű, de a felelősség vállalás nélkül nem megy, az egónak olyan szinten elege kell legyen az elakadásból, hogy bevállalja, tényleg szembenéz vele, tényleg kioldja a legfájdalmasabb dolgokat.

És megoldani hogy kell?
2013. október 28. hétfő, 3:20 | Panka2011

"Nem oldottam meg a problémámat, egyelőre szembesültem vele, és egy csomó ... borult a fejemre."

És utána megoldani hogyan kell?

Sok módszer keresi az okot, sok meg nem keresi, csak oldja. Szerintem önmagában egyik se elég - én úgy gondolom, nem elégedek meg avval érzelmileg és intellektuálisan se, ha csak az egyik fele van meg.

Más: Valamelyikőtök tanult kognitív viselkedésterápiát? Segít az abban, amit csináltok?