Más-ság! | Önmegvalósítás.hu

Más-ság!

2015. február 10. kedd, 19:25 | azaki

Sziasztok,

Egy problémámról szeretnék írni nektek, mert nincs senki akivel megbeszélhetném.
A probléma abból fakad, hogy másként gondolkodom, másként vélekedem, más szemszögből látok dolgokat, mint a nagy átlag. Ezenfelül rengeteg szabály, illem van belém nevelve, ami sok esetben túlmutat az átlag emberekbe nevelteken.

Mindennek következménye, hogy soha nincs egy csoport, társaság, közösség, amibe beleillenék, mindig én vagyok az, aki valahogy nem kompatibilis, még akkor sem ha az érdeklődési kőr hasonló, mert még azt is más szemszögből látom, élem meg, mint a közösség többi tagja.
A legnagyobb probléma ezzel, hogy míg én elfogadom, hogy mások nem úgy vélekednek mint én, addig ez visszafelé soha nem igaz, olyan mintha engemet nem lehetne elfogadni olyannak, amilyen vagyok.
Néha akad, egy, egy barát, aki elfogad, de ezek a barátságok idővel elkopnak, mert elköltöznek külföldre, vagy más városba..stb.

Megjelenésemben nem vagyok más, csak gondolatokban, elvekben, elképzelésekben..stb, és míg a melegeknek, fogyatékkal élőknek így együtt kell élniük a mássággal, addig nekik vannak saját közösségeik, de én nem találtam meg az enyémet a negyven évem alatt.
Próbálom magamat elfoglalni, de magányos egy út ez, hogy nem tudom kivel megosztani a gondolataimat, érzéseimet, észrevételeimet, és már teherként nehezedik rám.

Óvatos vagyok amikor e sorokat írom, mert lehet, hogy csak azt hiszem, hogy más vagyok és ezért a hitemnek megfelelően ezt kapom az élettől, mert van ilyen megközelítése is dolgoknak.
Negyven éve után viszont nem tudok átlagos lenni, nem tudok lemondani a számomra alapvető szabályokról, mint hogy nem rongálok, nem szemetelek, a foci sem fog érdekelni, és ha valaki alszik akkor nem zajongóm, és wc-t is lepucolom magam után...stb.

Tényleg magánnyal kell hogy járjon ez a másság? Mit a költőknél, festő művészeknél?

azaki,

Igen, ez van velem is. A soraidat mintha csak én írtam volna!
2015. május 31. vasárnap, 0:31 | azaki   Előzmény

Igen, ez van velem is.
A soraidat mintha csak én írtam volna!

Michaelita képe
kulcs a kilábaláshoz
2015. június 06. szombat, 12:24 | Michaelita

Mindkét megjegyzésre (azakiére és soundwaveére) egyben reagálok.

Magányosak és a világtól elzártak akkor és addig vagyunk, amíg önmagunkat tartjuk a legfontosabbnak és a legegyedibbnek, legkirekesztettebbnek (vagy akár ezek épp ellenkezőjének).

Kilábalni ebből csakis a szemléletmód megváltoztatásával lehet és sok sok szeretettel.
Amíg szeretem a világot és a körülöttem lévő embereket, amíg adni tudok nekik (meghallgatást, megértést, mosolyt, egy szót, egy érintést), addig nem vagyok sem magányos, sem kirekesztett.
Tehát adott helyzetben az elvárások sehova sem vezetnek, csak a szeretetteli adás/adakozás hozhat változást, semmi más.

Figyelmetekbe ajánlom: http://onmegvalositas.hu/blog/husztisanyi/mi_kell_valtozashoz

Erről nincsen is további írnivalóm, itt kihullik a toll a kezemből mert a kulcs a kilábaláshoz csakis a Ti kezetekben van.

Köszönöm a kedvességed, Változtatni jó dolog, de ha pofonokat
2015. június 22. hétfő, 11:49 | azaki   Előzmény

Köszönöm a kedvességed,

Változtatni jó dolog, de ha pofonokat kap az ember akkor egy idő után feladja, mint amikor sétáltatnak pórázon egy kutyát. A póráz hosszúsága enged némi szabad mozgást, de mindenképp korlátoz és előbb utóbb az eb betörik, megtanulja a korlátokat, engedelmessé váli és akkor már póráz sem kell.
Pont abba fáradtam bele, hogy próbáltam változtatni, lelkesen, örömmel, hittel, és sokszor felálltam, de végül mindig maradt az, amitől szabadulni akartam, a magánytól.
Akkor azt mondták, ne akarjak változtatni, fogadjam el azt ami van, hát így tettem, de a magány, az magány és az érzés, hogy nem kellek senkinek, csak magamra számíthatók mindenben, kissé pocsékká teszi a napjaimat.
Szerethetem én önmagamat, szerethetek én másokat, kereshetem mások társaságát, de ha ez a szeretett nem kerül viszonzásra, sőt elutasítás kap az ember, sokszor és hosszú időn keresztül, akkor már végkép nem értem, hogy mit tehetek.