Meditáció gyakorlás | Önmegvalósítás.hu

Meditáció gyakorlás

A meditáció alapjaival tisztában levőknek, rendszeresen szervezek egy napos önismereti meditáció gyakorlást Budapesten. Számos visszajelzést kaptam már az önismereti tanfolyamot végzettektől, hogy mennyire jó hatással volt rájuk az a pár nap, milyen sokat fejlődtek a meditációk eredményeképpen!
Az Ő fejlődésüket szeretném azzal segíteni, hogy válaszolok a kérdéseikre és minden alkalommal újabb, az egyéni problémákra alakított meditációkat tanítok.

A legkülönfélébb témákra végzünk majd meditációkat: önismeret, párkapcsolat, problémamegoldás, életvezetés, spirituális fejlődés...

Például, a következő kérdésekre kaphatsz választ a meditációkból:

  • Mi az életfeladatom?
  • Hogyan változtathatok magamon és az életemen?
  • Hogyan alakítsam kapcsolatomat a szüleimmel és a gyermekeimmel?
  • Mi a megfelelő munka számomra?
  • Miért nem működik a párkapcsolatom?
  • Merre találom meg az ideális társat?
  • Spirituális fejlődés meditációk által.
  • Kapcsolatfelvétel a Belső Mesterrel.


Néhány rövidebb szünet mellett, délben mindig tartunk egy fél órás ebédszünetet is, ebédelni a környék gyors-étkezdéiben lehet.
Az egész napos program 5000 ft-ba kerül, fizetés a helyszínen.

Ha eljönnél egy ilyen programra a jövőben, akkor itt jelezd érdeklődésedet és én mindig értesíteni foglak, ha megvan a következő program helyszíne és időpontja!

Beküldte: | 2009. jún. 29. hétfő - 19:35

Hozzászólások

8 hozzászólás
Két kis példácska
2009. július 21. kedd, 15:43 | Nagy Edit2

Soha nem telt el úgy egyetlen meditációs gyakorlás sem, (pedig amióta Sanyit ismerem mindegyiken ott voltam :) ) hogy legalább egy, de inkább több felismeréshez ne jussak.

Például:

1. Sanyi megkérdezte, miért nem kezdek már neki a "fő" problémám megoldásához.
(Mert más területen csináltam én a gyakorlatokat, de ezen valahogy nem akaródzott.)

És a meditáció közben villámcsapás szerűen bekattant, hogy történt az életemben, ami miatt úgy gondoltam, hogy nekem nem jár az élet, ilyen "bűnnel" nem lehetek boldog, nem érdemlem meg, így hát akkor végig vegetálom az életemet.
Hát ezért nem álltam neki, mert a belső progamom "megtiltotta", hogy "jó" életem legyen.

2. Nagyon nehezen tudtam rávenni magam, hogy játszam a gyerekeimmel. Utáltam, hogy játszanom kell velük, akkor amikor ők azt szeretnék. Néha spontán módon ment, de ahogy rájöttem, hogy jól érzem magam benne, már unalmassá, és szenvedéssé vált.

A gyakorlás során arra döbbentem rá, hogy apukám akkor szereti az embereket, amikor azok dolgoznak. Ez a legfontosabb érték a számára. Mivel iszonyatosan vágytam a szeretetére, mindig is dolgos kislány voltam. És hát játszani is azért utáltam, mert akkor léhűtő vagyok, pedig mennyi munka van egy háztartásban, én meg csak úgy játszadozok, akkor az én apukám nem fog engem szeretni.

Érdekes milyen mélyen, és tudattalanul hatnak ezek a "programok", hiszen apukámmal nem is élek együtt, soha nem tudja, hogy mit csinálok, és én csak ugyanazt a lemezt pörgettem gyerekkorom óta.

AMIT FONTOSNAK TALÁLOK:

Egyetlen meditációval nem oldódnak meg a problémáim, hiszen minden összefügg mindennel. Viszont a hagymának egy burka feloldódik, így hozzáférek egy másikhoz és így tovább.
Viszont már egy felismerés is lényegesen "könnyebbé" teszi az életemet azon a területen.

Mindenkinek csak ajánlani tudom a gyakorlást, mert ha valami elvezet a boldog, szabad élet felé, hát ez az.

Üdv.:
Mackó

Ez a vasárnap tényleg nagyon jó volt
2009. július 21. kedd, 16:27 | Névtelen (útkereső)

Én még maradtam volna akár éjfélig is. A kundalini felkészítő meditáció úgy feltöltött mint ha az akkumulátor töltőre ültem volna.
Másnap próbáltam végigvinni azt a meditációt, amiben el kellett vesztenem azt is ami volt, nem hogy újat nem tudok hozzá szerezni. A baj az, hogy azóta sem sikerül. Mivel a meglévő projektek elvesztése nem okozott csupán egy űrt, gondoltam egy vonat vigyen el mindent amim van. Elvitte, én meg csak néztem. Utána egy viharral próbáltam még a maradéktól is megszabadulni, de akkor is csak néztem, majdhogy vigyorogtam.
Na, ez most mi a csuda? Mit tegyek, hogy eljussak az abszolút veszteség élményig? Lehet hogy már annyi veszteség ért, hogy előtte még valami mással is foglalkoznom kell?

Üdv!
Hédi

Szóval
2009. július 27. hétfő, 13:50 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Az elmúlt 5 napot a sziklák között töltöttem. Sajna az egyik nap egy hiretelen jött zuhé lemosott bennünket a falról a szó szoros értelmében. Eddig sosem fostam mászás közben, de amikor kipörgött a lábam és csuszott a kezem, alattam meg száz méter, bizony végigfutott rajtam, mi van ha itt a vége fuss el véle.....
Persze lekinlódtam magam és amig a fent maradottak lekerültek a kötél innenső végére csendben néztem a hegyet és visszatértem ehhez a meditációhoz. Leengedtem a hegyről mindent amiből vagyok. Érdekes volt a szél meg a viz először levitte ami rajtam volt, majd a húsomat csontomat és ott maradtam, a semmi. De mégis ott voltam............

kybitujak képe
Tanfolyam
2009. július 21. kedd, 18:32 | kybitujak

Nekem valaki nemrég azt mondta: neked nagyon bejött ez a meditáció. Szó ami szó nagy változáson mentem keresztül.

Régen hatalmas ego-val rendelkeztem ami törvényszerűen hatalmas szenvedéseket okozott nekem, és gondolom rajtam keresztül a környezetemnek is. Nem értettem, hogy mi az oka, hogy –bár én mindent megteszek, hogy ne úgy legyen, mégis- rossz az életem és boldogtalan is vagyok.

Először csak a folyamatosan zakatoló agyam kikapcsolásához az elmélyülést, majd az összpontosítást gyakoroltam. Aztán szépen lassan a többit… Végigpróbáltam először az ingyenes meditációkat, aztán vásároltam a Sirály csomagokból olyanokat, amire azt gondoltam: majd jó lesz…. Ez az időszak -csinálom- nem csinálom időszak- kb. több mint 1 évig tartott.

Akkor találkoztam egy emberrel, aki azt mondta nekem: SOKKAL TÖBBET KELLENE FOGLALKOZNOM MAGAMMAL! Sosem felejtem el a szavait.
Ez márciusban történt, és Sanyi akkor szervezte 2 napos meditációs tanfolyamát. Gondoltam: „Jó! Akkor foglakozok magammal” – és jelentkeztem.
Hatalmas élmény volt. Energiával feltöltve jöttem haza a második nap végén. Zakatolt az agyam napokig az ott hallottakon, és ez a lendület még mindig bennem van. Túl jó pár felismerésen másképpen élem a mindennapjaimat. Sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb lettem, de tudom, hogy magamban még nagyon sok mindent meg kell oldanom.

Nagyon jók hogy vannak ezek a tanfolyamok. Sanyi nagyon jó előadó, fáradtságot nem ismerve nagy léptekkel repít minket előre, és az sem mellékes, hogy a többiek is nagyon jó emberek!

Kata

Most vasárnap
2009. július 21. kedd, 22:11 | jayadevi (útkereső)

Én most vasárnap voltam először Sanyi meditációs gyakorlásán. Első megállapításom az volt, hogy a korábban gyakorlók nagyon jól fogadtak, mint újat, befogadó volt a légkör.
Számomra a legmeghatározóbb, az első meditációs gyakorlás volt, a szívnyitás és egy helyzet végsőkig vitele, mert ez sikerült a legjobban. Hihetetlenül jól éreztem magam a meditáció alatt, utána is tartott a jó hatása. Nagyon furcsa volt megélni az elengedés ilyen végletes formáját, amit tudatosan én kerülni szoktam, nem mertem vele szembesülni.

A nap végén arra jöttem rá, hogy meditációval sokkal több mindent meg fogok tudni oldani magamon belül, mint tudatosan, akarattal.
Sanyi arra biztat, hogy az általa megmutatott technikát rendszeresen használjuk, mert fejlődést csak gyakorlással érhetünk el. Jógamesterem Paramhansz Szvámí Mahesvaránanda ezt úgy fejezné ki, hogy "Az elmélet tonnáinál többet ér egy gramm gyakorlás."

Jó szívvel ajánlom minden keresőnek Huszti Sanyi meditációs gyakorlásait, egyszerű, közvetlen és hiteles.

Jaya Devi

Hatar Beatrix képe
Köszönöm
2009. július 21. kedd, 23:14 | Hatar Beatrix

Nagyon jól éreztem magam a vasárnapi nap, nagyon klassz meditációk voltak egy pillanatra sem unatkoztam.
Pedig az én figyelmemet nehéz lekötni.
Jók voltak a szünet alatti beszélgetések a többiekkel.

Nem bonyolítanám túl nagyon jó volt veletek, és köszönöm, hogy részese lehettem:-))

Visszaemlékezve
2009. augusztus 05. szerda, 9:59 | Bogicsek

Sziasztok,

bár már náhány hét eltelt a júniusi meditációs gyakorlás óta, de még élénken él az emlékeimben. Főleg az a pillanat, amikor elindultam haza. na nem azért, mert vártam már, hogy mikor lesz vége, és hazamehessek. nem. visszatér az a hangulat, ahogyan kiléptem a kapun, és a napsütésben - vicces, hogy egész nap szakadt az eső, és addigra verőfényes napsütéssé változott - szinte a föld felett suhantam. mert ez nem gyaloglás, nem sétálás volt, hanem lebegés, eufória. a szinek sokkal erőteljesebbek voltak, a zajok sokkal hangosabbak, a szagok, illatok erőteljesebbek. leírhatatlan érzés volt. ezt korábban soha nem éltem át.

boldog voltam akkor, és boldog vagyok most.

az ilyen programok után mindig megkönnyebbülést érzek. a lelkem egyre több elfojtott problémát, fájdalmat dob le magáról. és ez nagyon jó. egyre közelebb kerülök ahhoz, hogy minden elfojtás a felszínre kerüljön, hogy el tudjam engedni.

a "pénz meditáció" nem nagyon kötött le. szerencsére ezen a téren nincsenek gondjaim. tudom, hogy mindig annyi pénzem lesz, van, amennyi kell ahhoz a színvonalhoz, amiben élek. nem mondom, hogy nem szeretném megnyerni a lottó ötöst, vagy a lottó hatost, de még késztetést sem érzek rá, hogy lottószelvényt vegyek. azért azt is tudom, hogy ez a dologo azért nem "izgat" annyira, mert nem ez a legfontosabb az életemben. vallom, a pénz nem boldogít, mert sem szeretetet, sem boldogságot, sem egészséget nem lehet megvenni rajta. egy szükséges eszköz, ennyi.

ami igazán fontos az életemben az a szerelem, a párkapcsolat. azzal nem jutok dűlőre. és azért nem, mert meditációban sem tudom az érzéseimet belevinni. merthogy nem igazán tudom, hogy milyen érzés az, amikor valaki odabújik hozzám, milyen érzés, amikor azt mondja szeretlek és viszont. hát, ezen kell dolgoznom de nagyon. és ezen a gyakorló napon kaptam ehhez segítséget méghozzá sokat. nem állítanám, hogy már tudom milyenek ezek az érzések, de közelebb vagyok hozzá, mint eddig voltam. sőt, az egyik este meditáltam, és a belső mesterem arra a kérdésemre, hogy mit tegyek még, hogy a párkapcsolatom kialakuljon, azt mondta: már készen állsz rá. Mi ez, ha nem siker!!!!!!!!!:-) Nos, igen, készen állok rá.

Köszönöm neked Sanyi, hogy ismét nagyot alkottál:-) köszönöm a gyakorlatokat, és a tapasztalataidat, amiket megosztottál velünk.

szép napot mindenkinek

Bogi

kybitujak képe
Időpont?
2009. augusztus 20. csütörtök, 9:26 | kybitujak

Szia Sanyi!

Tudsz nekünk időpontot mondani, hogy mikor lesz a következő meditációs tanfolyam?
Köszönöm: Kata

Feliratkozás Hírlevélre