vágy | Önmegvalósítás.hu

vágy

Mit tegyek? Melyik utat válasszam? Melyik lesz a megfelelő döntés? - bizonyára benned is számtalanszor felmerült már ez a kérdés, mint ahogyan a napokban, az egyik ismerősöm is ezt kérdezte tőlem.
Neki éppen a párkapcsolatában volt elakadása, de bármely más élet problémánál is adódhat úgy, hogy nem tudod, mit tegyél, merre induljál?

Született bennem egy döntés. Egy döntés, amely eddig csak vágyként létezett. Meglepett, mert eddig fel se tűnt, hogy csak vágyként él bennem és még nem döntöttem el, pedig óriási különbség van közöttük - a megvalósulást illetően!

Ha valamire vágyunk, azzal ugyan kifejezzük, hogy érdekel az a dolog, hogy nagyon el akarjuk azt érni, de egyúttal azt is kifejezzük, hogy az nem az enyém, nem birtokolom, és még nem szereztem meg.

Vágyak és félelmek bonyolult szövedékében éljük az életünket. A vágyaink megvalósításért kiáltanak, a félelmeink elől menekülünk, ... ha így folytatjuk, sosem lesz nyugtunk! De a vágyak és félelmek csak azért okoznak ekkora káoszt bennünk, mert nem tudjuk kezelni őket, nem vagyunk elég tudatosak bennük!

Tartalom átvétel