jessica73 teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

jessica73 teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Sziasztok! Először én sem szóltam hozzá a témához, annak
2013. dec. 20. péntek 22:58
/A női szerepek, és a Nő születése/

Sziasztok!

Először én sem szóltam hozzá a témához, annak ellenére, hogy biztos, hogy a nőiség megélése nálam most megint téma. Újra szerelmes vagyok és nem abba, akibe illene. :-D
Elég nehéz volt még magamnak is bevallani, hogy akkor ez most szerelem, vagy csak vágy, vagy mi a fene is történik velem igazából. Aztán elfogadtam, hogy igen, ez most úgy néz ki, hogy szerelem. Mert nem úgy jött, ahogy vártam, nem olyan személy hozta ki belőlem, akiről álmodtam, és nem olyan, akiről azt gondolnám, hogy összeillünk bármilyen szempontból. Mégis szerelmes vagyok belé. Nincs rá számomra elfogadható magyarázat, de hát magyarázat az elmének kell, úgyhogy megélem ami bennem van, belőlem jön és meglátjuk, mit ad majd nekem. Igyekszem tudatos maradni közben, ami néha nem is olyan könnyű. :-DD
Emelett mostanában megint önmagam teljes elfogadásán dolgozom. Meglátom az árnyoldalaimat és azokat szeretgetem, mindent, ami nem tetszik magamban. Rájöttem, hogy sok dolgom van a szégyennel, én szégyellem magamat, azt, aki vagyok valójában. Nem merem megélni magam. Az első szerelmem semmilyen szinten nem fogadott el és (nyilván ott vannak mögötte a gyerekkori tapasztalatok is), ebből kialakult egy nézetem, hogy vagy szerelmes vagyok és nem fogadnak el, vagy lemondok a szerelemről, csak hogy valamennyire elfogadjanak. És most szeretgetem ezt a részemet is, mert engem az önelfogadás és önszeretet mindig továbbvisz.

A történtektől függetlenül egyre több kellemes csalódásban van részem. Minden sokkal jobban alakul, mint ahogy én azt elképzeltem ezzel a helyzettel kapcsolatban.

Amikor még kezdő voltam önismeretben, azt gondoltam, hogy az a
2013. nov. 02. szombat 08:05
/Ki az a hiteles tanító, példakép, akit követhetünk?/

Amikor még kezdő voltam önismeretben, azt gondoltam, hogy az a hiteles tanító, akinek rendben van az élete, vagyis nincsenek problémái. Ma már úgy gondolom, vagyis megértettem, hogy az a hiteles tanító, aki nem hárítja és kezelni tudja az életében fellépő kihívásokat.

A másik oldalról pedig egyre kevésbé érdekel, hogy ki milyennek tart engem és így az sem érdekel, hogy mások engem hitelesnek látnak-e vagy nem. Szerintem az a lényeg, hogy a magam számára legyek hiteles.

Lelki traumák oldása
2013. máj.. 28. kedd 09:05
/Programok Deekshával - miben segített és segít folyamatosan?/

Szeretnék azért egy esetleges félreértést eloszlatni. A deeksha eddigi tapasztalatom szerint nagyon jól alkalmazható az egyéni traumák oldásában és nem csak csoportos, hanem egyéni kezelésekre is van lehetőség. Csoportos munka után is alapos felismerések jönnek, de egyéni oldáson is volt alkalmam részt venni. A deekshát nem sorolnám a sweet ezonak hívott eszközök közé, Bhagavan, akitől ez az energia származik, éppen úgy kiemelten fontosnak tartja és azt is tanítja, hogy rá kell látnunk saját árnyoldalainkra és azt maradéktalanul elfogadni. A deeksha tapasztalatom szerint éppen ezt a folyamatot támogatja jótékonyan. Saját fejlődési utamban azt tapasztalom, hogy egyre inkább nem akarom elhazudni azokat a negatívumokat, amik jellemeznek és nem esik annyira nehéznek felvállalnom ezeket, legalább is a korábbiakhoz képest. Nyilván ennek köszönhető, hogy a körülöttem kialakult, vagyis inkább általam teremtett állóvíz és stagnálás egyre inkább kezd kibontakozni egy új életút kialakulásához, kialakításához.

Kedves Loveguru! Pontosítsd légy szíves a kérdésedet. Elvégezted
2013. máj.. 25. szombat 18:14
/Programok Deekshával - miben segített és segít folyamatosan?/

Kedves Loveguru!

Pontosítsd légy szíves a kérdésedet. Elvégezted a deeksha adó tanfolyamot, erre gondolsz és úgy érzed, hogy nem ugyan azt az energiát tudod adni magadnak (vagy másnak), mint amit a deeksha adáson, vagy a beavatás során tapasztaltál?
Picit lehet, hogy nehéz válaszolnom a kérdésedre, mert én igen erősen érzem az energiákat, legalább is, amikor kapom, meg úgy egyébként is. Van, hogy minden előzmény nélkül érzem, hogy "odafentről" valamit alkotnak rajtam. Még akkor is elég erősen éreztem, amikor nem voltam még deeksha adó és mondjuk csak OM (oneness meditation - egység meditációt) néztem online. Véleményem szerint amikor egyedül otthon használod a moola mantrát azért érzed kevésbé erősnek az energiát, mert egyedül vagy. A csoportos munka mindig fokozza az energiákat, nem véletlen, hogy a havi egy Lurdy házban rendezett egység meditációk milyen hatalmasat tudnak emelni a tudatosságon, hiszen ott nem csak attól erős az energia (szerintem), hogy a magyarországi egység meditátor, Fitos Mónika már nagyon magas szinten van (bár nyilván ez is nagyon jelentősen hozzájátszik), hanem ehhez hozzáadóik a többi 2-300 ember energiája is. Én megmondom őszintén, (bár lehetséges, ez reklámrontó rám nézve) tegnap tartottam az első nyilvános programot, előtte persze jópárszor adtam deeksha energiát a környezetemben lévőknek. Szóval egyelőre még nincs több éves tapasztalatom a deeksha adásban és amikor adom az energiát, sokszor nem is érzem túlságosan erősnek. Mégis nagyon különböző volt a tapasztalása azoknak, akiknek adtam. Volt, aki egyáltalán nem érzett semmit, (ettől még meggyőződésem, hogy rajta is dolgozott az energia), többeknek viszont nagyon erős volt az energia és fantasztikusan jó hatással volt rájuk. Én mindenesetre sikernek könyveltem el, hogy már várják, hogy mikor lesz a következő program.
Nagyon szépen köszönöm az érdeklődést, remélem elégedett vagy a válasszal és ha további kérdésed adódnak, keress nyugodtan.

Üdv. Kriszta

e-mail: Krisztadeeksha@gmail.com,
telefon: 06-70-258-7068

Kedves Látogató! Elnézést, hogy csak most válaszolok, most
2013. máj.. 25. szombat 18:01
/Programok Deekshával - miben segített és segít folyamatosan?/

Kedves Látogató!

Elnézést, hogy csak most válaszolok, most leltem csak rá a kérdésekre, több napig nem jelent meg az oldalon a poszt, azt gondoltam, valamit elrontottam, amikor fel akartam tenni.
Nos, a prananadit nem ismerem (mármint hallottam róla, tudom, hogy létezik, csak nem kaptam ilyen kezelést és nem is tanultam meg). Illetve ezt az általad említett omyno energiát sem ismerem. Reikit viszont használom. Nyilván csak a saját megélt tapasztalataimból tudok kiindulni, hogy választ adjak a kérdésedre. A reiki tapasztalatom szerint inkább testi szinten támogatja a szervezetet, vagyis - bár tanítják - a lelki problémák oldására én nem éreztem úgy, hogy különösebben segítene, ha csak azt nem vesszük figyelembe, hogy egy kezelés után az ember fizikailag mindenképpen energetikusabbnak érzi magát, vagy akár ha fájdalmai vannak és erős fájdalomtól szabadul meg a reiki kezelés hatására, ez nyilván kihat a kezelt páciens közérzetére.
A deeksha pedig - mint ahogy fentebb is írtam - az elmére hat. Hivatalosan ezt úgy fogalmazzák, tanítják a deeksha adóknak, hogy egy neurobiológiai változást generál az agyban, csak hát én utálom az ilyen idegen szavakat, mert nem szeretnék okosabbnak tűnni, mint amilyen vagyok, ezért szándékosan nem ebben a formában írtam róla.
Saját tapasztalatom szerint nekem szép fokozatosan segített és segít megválni azoktól a hiedelmeimtől, amelyek akadályoznak, mindezt úgy teszi, hogy a mögöttes okokat is oldja. Azt tapasztalom, hogy elcsendesíti az elmét. Azok a dolgok és körülmények, amelyeknek korábban ellenálltam és nem tudtam elfogadni, azoknál egyszer csak azt vettem észre, hogy megszűnt feléjük az ellenállásom és nem zavartak többé. Persze nem egy kezeléstől. Az energia hatására pedig egyre inkább képes vagyok meglátni a saját árnyoldalamat, de mindezt úgy, hogy nem esik nehezemre, nem fáj rálátnom a negatív tulajdonságaimra. Utóbbi időben azt látom, hogy az oldások hatására egyre könnyebben látom meg a negatívumaimat, s amint elismerem magamnak, s kérem a segítséget, hogy változni tudjak, szinte azonnal megnyílok a külvilágban a segítségre, a megoldásra, a változásra.
Remélem sikerült megválaszolni a kérdést. Ha bármi még nem tiszta, akár itt az oldalon, vagy az elérhetőségeimen is várom szeretettel a kérdéseidet.

Üdv. Kriszta

Nekem egészen "furcsa" vagyis inkább szokatlan gondolataim
2013. máj.. 25. szombat 17:42
/Erőss Zsolt mégsem volt elég erős?/

Nekem egészen "furcsa" vagyis inkább szokatlan gondolataim vannak erről az egész helyzetről. Most nem olvastam el mások hozzászólását, lehet, hogy felvetett esetleg valaki más is hasonlót. Ennek az embernek, mármint Erőss Zsoltnak a hegyek és a hegymászás volt a szerelme, az élete. Talán a lelke mélyén meghalni is ott akart, anélkül, hogy ez a "kívánság" a felszínen tudatosult volna benne. Nem tudhatjuk az egyéni sorsát, miért ezt az életformát választotta és hogy miért nem tudott és nem akart lemondani erről az életvitelről, még akkor sem, amikor már a fél lábát is elvesztette. A halál szerintem csak nekünk szörnyűség. Én nem vagyok egyértelműen biztos abban, hogy őt az egója vezette ehhez az életformához. Mivel a lelkünk örök, nem tudhatjuk, hogy esetlegesen egy későbbi élethez vagy valami másért volt szüksége ezekre a tapasztalatokra, nem tudhatjuk, hogy minek lehet ez az alapja. Hiszem, hogy semmi sem történik véletlenül. Az Univerzum óriási és szerintem tele van számunkra elképzelhetetlen világokkal, életformákkal. Még az sem biztos, hogy ha újraszületik, akkor ez itt a Földünkön fog megtörténni. Itt a Földön egyet tehetünk - bár ez nyilvánvalóan nem könnyű feladat a családjának - hogy elfogadjuk Erőss Zsolt és a társa döntését.

Köszönöm a meglátásaitokat.
2013. jan. 01. kedd 16:52
/Mire tanít minket a magyar politikai helyzet?/

Nekem így, ahogy olvasgattalak benneteket, meg talán az elmúlt napokban megélt érzéseim arra engedtek következtetni, hogy valójában csakis az önmagunkon való munka, tisztítás, önismeret lehet a megoldás, a saját módszerét persze mindenkinek magának kell megtalálnia. Nincs más dolgunk, mint élni az önmagunkkal való szembenézési lehetőségekkel. Ha rendben vagyok, már nem érint meg, hogy mi van az országomban, mert nincs is országom, csak egy hely, ahová születtem. Globális szempontból teljesen mindegy, hogy létezésemmel melyik ország javát szolgálom, a lényeg, hogy szívből szolgálok, mert az országok és a határok valójában csak az egó határai, vagyis mi emberek tettünk különbséget a különböző népcsoportok területeinek határait meghúzva.
Hogy Orbán Viktornak, meg az egész mai politikai elitnek önismereti szempontból mi volna a feladata, azt pontosan nem tudom megmondani, nem is tisztem, erre saját maguknak kell rájönnie. De önismereti szempontból mindenképpen feltűnt, hogy ami ellen harcoltak, azt később valamilyen formában ők maguk újra létrehozták. Legalább is én ezt látom. Persze az is lehet, hogy az egy újabb fajta naivitás a részemről az a vélemény, hogy a politikusoknak is szükségük lenne önismeretre. És az is valószínű, hogy van hajlandóságunk az önismeretre, már nincs szükségünk a politizálásra. :-D

Szia Sanyi!Nem kizárólagosan a Te hozzászólásodra írtam ezt a
2012. dec. 12. szerda 18:29
/Karácsonyi adok-kapok/

Szia Sanyi!

Nem kizárólagosan a Te hozzászólásodra írtam ezt a dolgot az elfogadásról. Valószínű azért értékeltem el nem fogadásnak amit itt többen a tömegvásárlásról, a karácsonyi szokások átgondolatlanság nélküli betartásáról írtatok, mert jómagam beleestem ebbe a hibába korábban, hogy ezt az ajándékdömpinges, kaja felvásárlásos, megfelelősdis mizériát én sem tudtam elfogadni és akár el is ítéltem emiatt az embereket, ahogy írtam utáltam is a karácsonyt. Aztán egyszer csak megértettem, hogy azzal, hogy elítélem, még nem vagyok tudatosabb. Csak egy másik utat választottam és nem tudtam elfogadni mások választását, mármint hogy maradnak a régi (szerintem) elcsépelt verzió megtapasztalásában.

De a tudatossággal kapcsolatban szeretném, ha segítenél eloszlatni egy félreértést, vagy nem tudást, ami bennem van.
Rosszul gondolom azt, hogy tudatosak nem csak akkor lehetünk, ha mindent átgondolunk és tudjuk, hogy mit miért teszünk (egóból, vagy szívből)? Tényleg kell mindent elemezni az életünkben? Korábban ezt hittem, de rendre tévútra vitt.
Nem lehetséges, hogy ösztönből is lehet jó a választásunk? A saját életemben inkább az a jellemző, hogy minél inkább gondolkodok és elemzek dolgokat, annál inkább nagyobb káoszt tudok magam körül kialakítani. Nem jobb, ha teszem, amit éppen érzek és elfogadom, ha nem sikerült valami különösebb utólagos boncolgatás nélkül (mármint a tudatos vizsgálódásra gondolok itt).

Karácsony és tudatosság
2012. dec. 07. péntek 10:06
/Karácsonyi adok-kapok/

Szerintem addig, amíg mások választását tudatlanságnak vélem, addig nincs másról szó, mint én választottam egy másik utat, mint amit eddig csináltam és még haragszom is azokra (valójában a saját korábbi választásomra), akik továbbra is azt az utat folytatják. Szerintem a tudatosság azt jelenti, hogy élek a saját választásom szerint és hagyom, hogy mások is megválasszák a magukét és elfogadom, hogyha a másik nem változtat, az is egy döntés és engedem neki, hogy a nem változtatás a választása. Mi van akkor, ha a szeretet ünnepe erre tanít igazán, hogy elfogadjuk mások másféle gondolkodását és cselekvését?
Régen magam is utáltam a karácsony körüli mizériát, egy nyűgnek érzetem az egészet, engem a gyerekeim tanítottak és tanítanak ma is nap-mint-nap arra, hogy vegyem lazábban az életet, nem kell mindent agyonértelmezni. Ugyan a mi családunkban már csak a gyerekeket ajándékozzuk, nekik a karácsony még az ajándékozásról szól, hiszen még csak 5 és 7 évesek, érthető ez, akkoriban még nekem is az ajándék volt a legfontosabb. Imádom nézni őket, amikor nagy izgalommal rajzolnak a Mikulásnak, meg a Jézuskának és kíváncsian szaladtak az ablakhoz, hogy vajon elvitte-e az angyal a kívánságlistájukat. Ebből persze vannak muris helyzetek, mert Nati lányom még meg is viccelt, mert eldugta az ablakból a karácsonyi rajzát. Mivel eltűnt az ablakból a rajz, gyorsan Sziszi lányomét is eldugtam, mert nem akartam, hogy a másik lányom azt higgye, hogy az övét nem vitte el a karácsony angyala. Persze mikor hazajöttek az oviból, Nati lányom bevallotta, hogy ő csak eldugta a kis rajzát, hogy azt mondhassa, hogy az övét már elvitték, és iszonyat szomorú volt, hogy így az ő kis listáját nem találta meg a karácsonyangyal és így itt maradt. Persze kitette újra és mondtam neki, hogy másnap az övét is biztosan elviszi (és el is vitte) :-DD. Szeretem velük ezeket a játékokat és ők is tudják, hogy az ajándékot anyáék veszik, mégis örömmel játszanak. És igen, ilyenkor finomabbakat főzünk, mint egy sima hétköznapon, felöltözünk csinosabban és a leglényegesebb, hogy együtt vagyunk.

Ami nem megy, nem kell erőltetni.
2012. okt. 11. csütörtök 17:49
/Ha megdöglött a lovad, szállj le róla!/

Épp mostanában hoztam meg egy döntést, s bár a felszínen még vacilláltam, de az élet megmutatta, hogy a lelkem mélyén már döntöttem. Azzal sikerült tudatosítani ezt az egész dolgot magamban, hogy az illető, akivel kapcsolatos a dolog, csak nagyon kevéssé állt ellen, végül pedig teljesen megbékélt a dologgal, amire nem igazán számítottam.