bani teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

bani teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Megkaptam és meghallgattam a sirálycsomagot.
2008. szep. 11. csütörtök 10:50
/SIRÁLY önismereti tanfolyam/

Szia Sanyi!

Megkaptam és meghallgattam a sirálycsomagot. Sok okos dolog volt benne amit abszolút a magaménak tudok érezni.

De az is felmerült bennem, hogy ha én megpróbálnék úgy élni ahogy valóban érzek akkor engem kitaszítanának az emberek magunk közül.
Az emberek nagyon merevek és beidomítottak, nagy bátorság kell ahhoz, hogy ezeket meg merjem tenni.

Már azért is bunkó vagyok ha nem mondom valakinek aki nem beteg és csak tüsszent mert valami piszkálja az orrát, hogy egészségére. Vagy ha elengedek egy autóst az úton, hogy segítsem az útját és jé nem várom, hogy megköszönje, pedig az illendő és csak úgy természetes ez nekem.

Micsoda egy csodabogár vagyok én!

Nem tudom, hogy hogyan lehetne élni önmagamat felvállalva az emberek között ezt nem nagyon engedi ez a társadalom!

Természetesen még sok véleményem lenne ezzel kapcsolatban.

Igazából a belsőlátást még nem volt alkalmam kipróbálni mivel minden másnap 12 órában dolgozom, a szabadnapomon sem sokat vagyok egyedül stb...

Andi

Valós ez a pesszimizmus? :)
2008. aug. 18. hétfő 20:33
/Mindenki cipeli a maga keresztjét...amíg le nem teszi!/

Olvasva a leveledet találtam olyan gondolatokat, ami akár az enyém is lehetne, de szerintem sokan vagyunk így ezzel. Sokunkban meg van ez a lázadás ez ellen a kifordult, időnként degradált világ ellen.
De nekem úgy tűnik, Neked inkább egyszerűen csak szeretetre, szerelemre, na és szexre van szükséged.
Magam is a keresés útján vagyok és szívesen lelkesednék valamiért, ha megtudnám, ki tudnám mondani, de hiába jár az agyam nem találom. Egyszerűen csak érzek valamit, amit nem tudok kimondani. Hülyén hangzik, nem? Mivel őszinte embernek tartom magam, ha nincs mit mondanom vagy nem vagyok hiteles nem vagyok hajlandó megszólalni. Tehát, beletartozom a barátságtalan kategóriába. De azért nem húzom le magam a wc-én. Ha nem is a többség, de azért vannak hasonló gondolkozású emberek, keresni kell őket. Még az is lehet ,hogy valaki kimondja helyetted amit Te nem tudsz.
bani

Örülni ha emberszámba vesznek.
2008. aug. 18. hétfő 18:57
/Jól érzed magad a munkahelyeden?/

Ha úgy vesszük örülhetek, hogy ezen a munkahelyemen emberszámba vesznek. Megkérnek dolgok elvégzésére, nem kiabálnak velem. Persze, a helyemet azért tudjam és a főnököm is csak addig áll ki értünk, amíg az az ő érdekeit nem sérti, de akkor is csak egy robot vagyok akinek nincs beleszólása semmibe és ha feszegetem,hogy 12 órában miért nincs ebédidőm, miért eszem úgy kapkodva amíg egy vevő beteszi a lábát az üzletbe és amíg ki nem megy azután próbálkozzam meg a kihűlt ebédemet megenni, hátha nem jön egy másik. Hogy megmondják, hogy hány percig tartson míg lemegyek az emberi szükségleteimet elvégezni, hogy a 24 napos szabadságomból csinálnak 16 napot a 12 órás munkanapomra hivatkozva. Érdekes módon, más 12 órás üzletben ez nem így van. Hogy a kolleganőmmel ketten visszük a boltot váltott napban és a főnkön kívül más nem kap jutalékot, nem is keveset. Az én munkámért más kap jutalékot? És engem hajtanak ezért a nevetséges fizetésért. Mindig azt mondom magamnak ,aki hülye az megérdemli, hogy 62.000.-FTért robotoljon. Mint minden megfélemlített ember, én sem tudok igazi önmagam lenni a kényszer munkahelyemen. Lehet,hogy a hitelt kiadó bankok "szerződésben" vannak a boltokkal, hogy az ember ne merjen fellázadni, hiszen még a lakását is elvesztheti. Hogy a vevők lassan 50% százaléka nem köszön, mikor bejön az üzletbe, de még akkor se, amikor már szinte hangosan kiabálok, mintha szemellenző lenne rajtuk.
De azért ŐŐrülök, hogy nem kiabálnak velem és emberszámba vesznek.

Az idő majd sok mindenre válaszol.
2008. aug. 18. hétfő 18:20
/Elfogadja a környezeted a spirituális fejlődésedet?/

Azt gondolom mindenképpen érdemes a saját spirituális utunkon haladni. Ha nem jó felé haladunk, számtalan jel lesz, ami az orrunkra koppint és egy idő után saját tapasztalatból észrevesszük ha nem megfelelő irányt választottuk. Az igazi szeretet bármit elfogad, természetesen nekik is időt kell adni a váltásra. Sajnos, sok ember a kényelem, a megszokás rabja és ez ugyanúgy igaz az emberi kapcsolatokra is, mint egy tárgy használatára. A másik változását kényelmetlen elfogadni hiszen akkor nekem is változni kell. Meg kell tanulni másként látni, elfogadni, szeretni őt. Mindenkinek magának kell eldönteni, hogy mennyi időt ad a többieknek, az emberek nagyon merevek és a szokásaik rabja és úgy tekintenek a változásra, mint ellenségre. És be kell vállalni azt is,hogy nem adunk elég időt nekik és akkor egyedül maradunk. Persze van akinek semennyi idő sem elég.