Szabó_Péter teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

Szabó_Péter teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Gondolataim a témáról
2013. nov. 01. péntek 01:18
/Ki az a hiteles tanító, példakép, akit követhetünk?/

Mivel, Sanyi, nem ismerlek baráti szinten, mint innen többen mások, így nem tudom azt mondani, hogy példakép lennél nekem, mint tanító... viszont, amiket csinálsz, a gyakorlatok/előadások, azok számomra jók és tetszenek.

Ha esetleg olyat tudnék meg, ami "lerombolná" ezt a tanítói imidzset, akkor amiket megcsináltam közülük és megvolt a saját tapasztalatom, akkor úgy azért más lenne a helyzet, mert azokból a dolgokból van saját tapsztalatom/felismerések is, és akkor tudom, hogy az hiteles... Ha meg, olyan valami "kiderült dolog" miatt veszteném el a "hitem" benned, mint tanítóban, akkor nesze nekem tudatlanságom... Én most azt mondom, hogy képes vagyok külön választani a tanítót a tanítástól...

Már csak azért is, mert lehet, hogy pl olyan emberek vannak az életembe, akiknek nem sok közük van a "lelki tanításhoz", de a jelenlétével, a maga "tudatlanságával" tud olyanokat mondani, cselekedni, amin csak pupillázok, hogy micsoda felismeréseim vannak belőle, vagy éppen miket tanít...
Ebből kifolyólag, szerintem, már sok dologban jutottam annyira, hogy inkább a tanítás fontosabb, mint a tanító személye, vagy ő épp "szent" vagy nem... :)

A másik, meg, hogyha valaki ilyen tanítónak viszi magát és ő ott belül zéró tanítói kvalitásokkal bír, vagy épp tanító, csak önértékelési zavarokkal kűzd, akkor az élet visszajelzi neki, aztán ha nem képers tanulni ezekből, akkor megkérdőjelezhető a tanítói képessége is, szerintem... Üres pohárba lehet tölteni, a telibe vagy ami le van fedve(=zárva) abba nem sűrűn...

Szerintem, a tanuló tudatosságától függ, hogy képes e hamis tanítótól is tanulni.

Másik oldal:
Szerintem (lelki)tanácsadásnál, ha az illető saját tapasztalatból ad tanácsot, tehát, hiteles, akkor hatékonyabban fogja a másik is elfogadni a dolgot. Meg, arról nem beszélve, hogy "ami kint az bent", így, ha valaki csak úgy osztogatja a tanácsot, mint más a szórólapot, amiből ő maga sem fogadott meg semmit, akkor erős a gyanú, hogy a másiknak is csak gondolati szinten marad meg...

Amikor én mondogattam ilyen tanácsokat és nem csináltam, akkor a másik sem nagyon csinálta, aztán ahogy én is csináltam dolgokat (pl meditációk, lettek felismerések), akkor úgy tükröződött vissza a másikban, mert ő is megfogadta a dolgot és csinál gyakorlatokat...

Hogy én mennyire vagyok hiteles? Valamiben igen... De valamiben nagyon nem... vannak még öntudatlanságaim, önámítások, és amíg magammal szemben nem látok tisztán, addig az adott dologban a másikat sem tudom kellő szintű információval... Az meg, hogy a másikat összezavarni hazugságokkal, egyfelől lehet oké is, ha neki az kell, de alapból, szerintem egy bizonyos tudatosság felett nem menő már... :)

Mások szerint? Vegyes a kép... Valaki szerint, ne dirigáljak, mert 4 fal közül mit tudok én! Valakinek meg bejön, pl ahogy vezetek egy-egy gyakorlatot felvételről... Meg, amiket mondok... volt már, hogy hónapokkal később kaptam visszajelzést, hogy beért a dolog az illetőnél és igazam volt... :)

De ne csak lelki tanítás... Voltam kint Angliába, írtam róla egy "hogyan csináljuk Angliát" írásokat... Sokaknak tetszik (nem olyan sok ember, de az a pár akiknek segítettem, már azért is megérte) és eddig két embertől kaptam csak úgy, kérés nélkül, visszajelzést, hogy szerintük mennyire jó és hasznos, amit én összerendeztem, leírtam és megosztottam velük. :)

Távol-keleti szobor
2013. szep. 12. csütörtök 12:25
/Szentek és ereklyék/

Két éve, amikor voltam kint Londonban, bementem a British Museum-ba és az egyik ilyen megvilágosodott(???) fickó szobra vagyis több szobor is, volt ilyesmi hatással rám. Néztem a budda(??) szobrot, álltam előtte és éreztem, hogy nagyon erősen nyílik a koronacsakrám, csak elég volt ott lennem a szobor mellett... Jó érzés volt! Később, amikor néztem a képet róla, akkor is éreztem még ezt, de már nem annyira erősen.

Szobor:
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-frc3/251589_195827247147910_559...

és a másik az előző háta mögött:
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/184138_195827277147907_794...

Mennyire tartós egy ilyen változás? És mi van, akkor ha egy
2012. jan. 04. szerda 14:55
/Gyökeres változás/

Mennyire tartós egy ilyen változás? És mi van, akkor ha egy illető (nem pont ő, akiről szó van a cikkben) a kapcsolat után visszakerül egy olyasmi életstílusban, mint a kapcsolat előtt, akkor a korábbi félelmei, falai újra előjönnek?

Kati, de sokan nem tudják, hogy mit kezdjenek a játszmáikkal,
2011. okt. 22. szombat 14:22
/Játszma az önbecsülésért/

Kati, de sokan nem tudják, hogy mit kezdjenek a játszmáikkal, kisebbségi érzéseikkel, félelmeikkel... Egyrészt, szerintem azért, mert nem tudja, hogy ezzel kezdhetne valamit, vagy mert nem találkozott olyan technikával, Más részt, meg (ha tudja is) nem is akarja, mert "kényelmes" még a roncs kocsiba dideregni. Szóval, mondogatni másnak, hogy dolgozza fel, az szép meg jó, csak ha nem tudja, akkor az olyasmi, mint konzervet meg nyitót adni egy kutyának, hogy bontsa ki egye meg. Ha meg nem tudja, akkor milyen hülye! :) Másrészt meg tükör jaja, meg megértem a fickót is, mert "hasonló" cipőben járok... (mármint, az észrevételed alapján)

Nem olyan rég értettem meg, hogy mi ez a "kicsiség" dolog...
2011. szep. 19. hétfő 19:57
/Jelentéktelen vagyok/

Nem olyan rég értettem meg, hogy mi ez a "kicsiség" dolog... Haladok vele a magam tempójában... Javarészt a társas kapcsolatok területén "keresztül" jön a tanítás a témában... :)

Lázadás!
2011. aug. 27. szombat 18:48
/Csak azért se! /

"A másik, hogy amikor a javaslatot is utasításnak veszed, az azt sejteti, hogy menekülsz az irányítás alól-elől. Ilyet az úgymond "lázadó természetű" emberek szoktak csinálni, aminek az oka nyilván nem a csillagokban keresendő, hanem valahol a gyerekkorban, előző életekben. Ha érdekel a téma, nyiss neki egy új tartalmat, szívesen írnék erről is... "

Engem érdekelne, mert aktuális nálam és most már elkezdtem érezni, hogy "merev" vagyok, vagyis lezárok és nem akarom meghallani a másikat és valakinek már csak dacból is, csak azért se alapon visszavágok vagy nem csinálom, amit mondott... Mondván ne mondja meg nekem... Csak aztán, később akár fél évvel később esik le, hogy ja, hát, nem is lett volna hülyeség, ha akkor ott megfontolom, amit mondott és nem támadok vissza...

Szerintem ez nem "Titok"... ez tök természetes folyamat
2011. júl. 20. szerda 13:56
/Neked működik a pozitív gondolkodás, a hittel teremtés?/

Olvastam itt az élménybeszámolóitokat és nekem is (és még sok mindenkinek) voltak hasonló tapasztalásaim, de szerintem ez nem "Titok"... ez tök természetes folyamat, szerintem és nem valami "ősi" csodaszer.

Az egyik hazai marketinges "gurunak" van egy doksija erről - ha nem is mindenhol értek egyet azzal, amit leírt, de alapjába van valami abba, amit mond:
http://www.scribd.com/doc/34035064/A-Titok-A-modern-bolondok-aranya-WolfG

Nekem is kupis a szobám és káosz van, amikor rendet rakok az
2011. júl. 18. hétfő 14:22
/Rend - rendetlenség/

Nekem is kupis a szobám és káosz van, amikor rendet rakok az olyan nyugtató érzés, kellemes ránézni, jobban is érzem magam.... egy darabig, mert aztán elfog egy ürességtől (halálfélelem???) való para és hamar körbe "szemetelem" magam...

Vagy én lépek le ilyen esetben, vagy a másik kopik le... Erről
2011. júl. 17. vasárnap 17:14
/Mi a megbocsátás titka?/

Vagy én lépek le ilyen esetben, vagy a másik kopik le... Erről szó van a Párkapcsolati Sirály csomagban is...

Amúgy generál változást, csak nem olyat és nem úgy, szerintem, amit akkor és ott elvárok...http://thesecret.hu/blogok/sz
2011. febr. 05. szombat 17:35
/Inga/