jaguar teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

jaguar teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Hasonlóképpen
2015. febr. 17. kedd 10:47
/Más-ság!/

Pont ez a téma foglalkoztat engem is mostanában - többek között. Inkább te is szerintem, nem másabb, hanem teljesebb, igazabb vagy a nagy átlagnál. De valahogy ez, mintha azzal járna, hogy ahogy a szervezetben is az egészséges sejtek kivetik magukból az egészségtelent, itt pedig a világ az, ami túlnyomórészt beteg, elmaradott és az egészséges sejtek nem illenek bele. Tehát nem vagy a helyeden, meg kell találni azokat az embereket valahogy. De az is lehet hogy ez pont hogy egy magányos út.

Olvastam nemrég egy jót, érdekes dolog, hogy miért van ez így, ha egyáltalán így van, vagyis törvényszerűség, hogy egy szint után óhatatlan a magány? "a sámán a nép között járó csodatévő, gyógyító vajákos. Tanítványai vannak. eltartatja magát. Az univerzum rejtett összefüggéseit használja. => Egy szinttel feljebb: A mágus, aki elvonulva él, van 1 fő tanítványa, az univerzum rejtett összefüggéseit használja és érti. Inkább már csak gazdagoknak dolgozik, sok pénzért. => Legmagasabb szint: Táltos, Isten társteremtője. Az Univerzum összefüggéseit magas szinten tudó, alakító lény. Elvonultan él, nincs szüksége semmire, senkire, nincsenek tanítványai, a szellemvilág testvére, növények, állatok barátja."

Én pl képtelen vagyok egy jó bulit, egy jó kirándulást, akármit összehozni emberekkel. Hosszú évek óta figyelem ezt, valahogy nem vagyok igazán hatással rájuk vagy nem is tudom, egyszerűen csak nincs jó beszélőkém, ami a mai világban a sikerhez elengedhetetlen? Meg sokszor van az, hogy számomra kedves embereknek nem vagyok igazán fontos, de persze van ez fordítva is. Próbálom elfogadni és nem foglalkozni senkivel, csak aki keresi a társaságom, azzal van a dolgom, rá kell figyelmet szentelnem, a többit elengedni.
Munkahellyel, zenekarral kapcsolatban ugyanez a helyzet. Nem tudok igazán jól funkcionálni, beosztott, másodhegedűs szerepben, csak ha én vagyok a magam ura. Zenekart sem tudok összehozni évek óta, egyszerűen nem kapcsolódnak hozzám emberek, ahova meg én kapcsolódtam anno, az meg kényelmetlen volt. De elfogadtam már, szólópályán kell nyomni, majd ahogy én tudom, akarom, munkában, zenében és lehet hogy magánéletben is.

Az a helyzet szerintem, hogy egy bizonyos spirituális szint után annyira eltávolodik az ember az átlag masszától, hogy szinte elkezdenek félni akárcsak a pillantásától, jelenlététől más emberek. Rájöttem már, hogy azok az emberek ezek, akik nem őszinték. Akik képmutatóak, takargatnivalójuk van. Épp ezért viszont, ma már úgy látom, nem elsősorban szimpátia és még csak nem is spirituális szint alapján kell szortíroznom az embereket magam körül, hogy kiknek a társaságát keressem és kikét nem. Az egyetlen szűrő az őszinteség. Ki mennyire őszinte, igaz ember. Aki nem az, óhatatlanul is energiát fog elszívni tőled ha majd ragaszkodsz hozzá. De próbálok nem ragaszkodni semmihez és senkihez, aki megkeres azzal foglalkozni, de szembesíteni, ha energiaszerző játszmára menne a dolog. Mert rengeteg kapcsolat erről szól. És akkor a másik tudtára adni ezt, valahogy. Na ez még egy nehéz műfaj.
Én így látom ezeket a dolgokat, érdekelne mások véleménye is.

Miért nem tűnt fel előtte?
2013. szep. 12. csütörtök 15:44
/Szentek és ereklyék/

"El is indultam reggel és még alig mentem pár saroknyit, amikor megéreztem egy energiát a térben, amelyik rátelepszik a városra és közben erőteljesen nyitja a koronacsakrámat is.
Figyelek, gondolkodok: Vajon ez a város energiája lenne? Vagy lehet, hogy Szent Mártoné? Tegnap még nem éreztem vagy csak nem tűnt fel eddig?

Egyelőre nem volt válasz"

Később lett válasz? Engem ez érdekelne, hogy lehet hogy nem tűnt fel előtte? Csak onnantól kezdted megérezni, hogy nyitottá váltál felé? Mi a kulcs, hogy ilyen energiákra rátaláljunk véletlenszerű helyeken?

Magyarkodás
2013. júl. 01. hétfő 14:39
/A magyarok, mint mindennek az eredete..../

Zárójelben megjegyezném az előttem szólóhoz, hogy van olyan nézet, miszerint az avarok név jelentése: a várók. Tehát hogy ők is magyarok voltak csak itt maradtak vigyázni. De ez mindegy is. Az, hogy melyik népet hogy nevezik, ki hal ki, ki nem hal ki, lesz-e olyan név hogy magyar évszázadok múlva vagy nem, teljesen mindegy. A lényeg, hogy a Természet is előburjánzik a betonrepedésekből is bármi van. Ugyanígy, mi egy tökéletes teremtő erejű nyelvvel vagyunk megáldva, emiatt lehet csak kitüntetett szerepünk, ha nem élünk vele, majd lesz máshogy, viszi tovább más valahogyan. Makovecz Imre mondta egy halála előtti interjúban: "Úgy vélem minket magyarokat eltaposni lehetetlen. 500 éve nincs önálló magyar államiság és mi most itt mégis magyarul beszélgetünk. Engem meg Makovecz-nek hívnak. Na?.."
Egyébként én is rengeteget olvastam ősmagyar témákban, de már egyre kevésbé érdekel a dolog. Szerintem olyan ez mint a facebook, vagy az internet. Ha az ember nem éli a saját életét, nincs az útján, akkor ilyenekkel igazolja magát, az egóját. Ilyenekre fecsérli az energiáit meg az idejét. Amint viszont rálép az útra mindez szükségtelen, fontosságát veszti. Na így van ez a magyarsággal is most. Bár talán kell egy ilyen szakasz is mindenképpen, hogy rendbe legyen rakva a múlt, a gyökér. Aztán meg majd később onnan lehet tudni, hogy esetlegesen helyére került a magyarság, hogy mindez hidegen hagyja őt, nem hangoztatja melldöngetve.
A lényeg szerintem, hogy tökmindegy hogy magyar, török, japán vagy zsidó egy nép. Amit összenyomnak, megerősödik, mondja a Tao. Meg kell nézni a Margit szigeten a Hétvezér nevű platánt a Palatinusszal szemben. Eredetileg egyetlen fa volt, amit bombatalálat ért a 2. világháborúban. Na így megy ez.

Alternatív befejezés
2013. jún. 28. péntek 20:03
/Hála/

Egyetértek, viszont szűkszavúan és félreérthetően fogalmazott a pap, valójában ezt kellett volna válaszolnia helyesen:

- És nem kellene megköszönnie? Elvégre abból a pénzből majdnem egy új templomot is építtethet.
- Nem, nem kell, ugyanis folyamatosan a hála állapotában létezem. Ha Téged viszont zavar a hálátlanság, akkor az azt jelzi, hogy nem köszönöd meg annak akinek kell, hogy tudtál adni.

Minden eszköz
2013. máj.. 30. csütörtök 15:35
/Tévedés a tantrikus út értelmezésében/

Ilyen értelemben a meditáció is, a 3d-s világ is, egy emberélet is, minden csak eszköz. Sőt az eszköz, és az eszköz használója is egy, mert minden egy. Így hát mindenféle eszköz használata megengedett és mivel nincs két egyforma életút, de minden út ugyanoda vezet, ezért nincs hibás út, vagy eszköz sem szerintem.
Attól, hogy egy út tévedésnek, kerülőútnak látszik egy bizonyos ember szemszögéből, attól még az lehet szebb, járhatóbb, tanulságosabb, testhezállóbb a másik számára, nem tudhatjuk mi kell a lelkének, milyen tapasztalás. Viszont bármi amit hibának látunk a viselkedésében, felhasználható saját magunk számára, ha magunkra vetítjük, tükrözzük azt ugyebár.

A rugalmasságot én nem korlátoznám le elfogadásra. Igazából szerintem a legfontosabb tulajdonság a rugalmasság univerzálisan, ha ez van, minden van. Még az is lehet, hogy a szeretet is valahol rugalmasságból épül fel alapjaiban. Az élet mindenképpen.

Egységélmény nélkül?
2013. máj.. 30. csütörtök 13:44
/Tévedés a tantrikus út értelmezésében/

"Az egységélmény nélkül az egész békesség filozófiát el lehet felejteni." - ez ma jött szembe velem és adta az ötletet, hogy két nap filózás után mégiscsak reagáljak azokra a pontokra, ahol szerintem sántít, az amúgy tényleg jó írásod Csaesz.

Nem világos, hogy "tantrikus út" alatt most az önismereti, mindent belső meditációval megoldó utat érted; míg a téves, hurráoptimizmusos utat pedig mindenféle jógairányzattal azonosítod ezek szerint?

"Számomra a tantra az élet teljességének mély megélését, befogadását, és ezek által az „én” megtapasztalásainak, tudásának kitágítását jelenti. Az élethez hozzátartoznak a kellemes és a kellemetlen lelki élmények, tapasztalatok egyaránt."

Én ezt kibővíteném azzal, hogy szerintem az élethez a kellemes és kellemetlen fizikai élmények és tapasztalatok is hozzátartoznak ugyanúgy.

"Úgy emlékszem, hogy a tudatos lelki utam elején nem nagyon adott más választást az élet, mint belemenni a rossz érzésekbe"

Én kezdem úgy látni, hogy az önismereti, meditálós utat azok választják előszeretettel, akiknek ez jól megy, akik könnyedén belemennek a rossz érzésekbe már, ismerős, biztonságos tereppé alakul ez a terület, míg a pozitív érzések megtapasztalását pedig félvállról veszik, vagy elintézik egy rövid meditációval, ahol esetleg érdekes módon bele se mernek menni olyan mélységig/magasságig, mint amilyen mélységig simán bevállalják a másik végletet.
Lehet hogy tévedek, meg hát ahány ember annyiféle út, mindenesetre az összes jógát egy kalap alá véve, egy ilyen önismereti oldalon kijelenteni, hogy az az út mind téves, ez az út a jó.. - ez így ebben a formában szerintem nincs helyén. Nem minden fekete vagy fehér, nincs út ami mindig mindenkinek egyformán való.
Például az olyan, hozzám hasonló ember, aki hajlamos a depresszióra, a negatív gondolatokra és ezek örvényként szippantják magukba állandó jelleggel, nem hiszem hogy az örvény aljáról olyan könnyen kiutat találna ha még meditációban rá is erősítene erre. Őt nem biztos hogy az hozná egyensúlyba. Ami viszont minden esetben egyensúlyba hoz ahogy látom, nem tudom miért, az a fizikai testmozgás. Vagy ott a transzlégzés például! A kundalini jóga amivel mostanában ismerkedem, nagyon közel áll hozzá, erőnléti légzőgyakorlatokból áll lényegében az egész. Kifejezetten a "lélek-zet"-tel dolgozik, fizikai erőfeszítések mellett, aminek a hatása: Egyensúly. Igen, anélkül hogy közben szarul érezném lelkileg magam, fizikailag igen, de lelkileg nem. Nem tudom miért, de nekem ez, mint gondolatorientált embernek, utam ezen szakaszán kiválóan működik. És tisztul a lelkem, a személyiségem valahogy magától. Illúzió lenne az egész azt mondjátok? Meglátjuk, azt mindenképpen látom már, hogy csak meditálni nem elég, kell a testmozgás is, sőt az inkább kell, nekem legalábbis.

Visszatérve a legelső mondatodra, nekem például mostanában más a tapasztalatom mint neked, én inkább önismereti, negatív dolgokon meditáló embereken nem látom azt a nyitottságot, rugalmasságot a külvilágból érkező bármiféle ingerekre, mint amit mondjuk jógát gyakorló embereknél látok. Nem ez lenne pedig épp a tantra? Kiterjeszteni a rugalmasságot, megélni a kényelmetlenséget minden pillanatban az életben is, ha annak ott van a helye, nem csak belül.
Nekem erősödik a gyanúm, hogy csak a meditáció nem adhat végső megoldást, ahhoz akkor felesleges lenne a 3d-s világ, vagy nem?

Én már nem..
2013. jan. 31. csütörtök 22:14
/Ki keresi a tökéletes Nőt?/

Úgyis csak engem tükrözne, pontosabban a tökéletlenségeimet tükrözné. Aztán majd valamelyikünk továbbállna, hogy számára nem ez a tökéletes, megy keresi azt tovább. Elmegy megint 1-2 év, személyes fejlődés meg háttérben.. Nem, én inkább most magamon dolgozok, hogy minél közelebb és minél folyamatosabban közelebb kerüljek a megvilágosodáshoz, a folyamatos jelenléthez és úgy létezzek a világban. Akkor tökmindegy lesz, épp kivel vagyok, úgyis a maximumot hozom ki belőle is, mint bármilyen helyzetből. Engem meg már nem fog zavarni az éppen aktuális partnerrel/tükörrel kapcsolatban semmi. Vagy folyamatosan feldolgozom. És akkor majd abban az állapotban bárkit/bármit meg is kaphatok persze, jöhetnek a vágyak akár. Más kérdés, hogy abban az állapotban ez nem fog érdekelni különösebben. De szerintem az a lényeg végsősoron, nem kell akarni (az említett pedálozás), nem kell erőltetni semmit. A kereső üzemmód pedig ez, egós akarás. Egyfajta mentális "Legyen meg a Te akaratod"-üzemmódban próbálni lenni és csak siklani amerre az életutunk mutatja, ezt kellene..

Egységben az elmével
2013. jan. 21. hétfő 13:41
/Számodra mit jelent a spiritualitás?/

"Megtartva meghaladni annyit tesz, mindennel egy vagyok.
Lefegyverzem, lebontom nekem arra rímel kizárom, megtagadom, véleményem szerint a kettősség felé visz."

Ez jó kérdés, mert alaphelyzetben a kizárás ugye két részre osztás, nem egység. Viszont mi a helyzet akkor, ha az elme által emelt fal az, ami a valóságtól eltávolít és kettősségben tart? Egyszerre egynek lehet lenni a valósággal is és az elmével is?

Meghaladás
2013. jan. 20. vasárnap 19:42
/Számodra mit jelent a spiritualitás?/

"A személyes identitás meghaladása a függőségek, a kötődések és a félelmek felszámolásával lehetséges." - Amúgy miért használsz meghaladás szót a lefegyverzés, lebontás helyett?

De hiszen
2013. jan. 19. szombat 15:11
/Számodra mit jelent a spiritualitás?/

De hiszen te ezeket csinálod folyamatosan, nem így van? Akkor jó úton haladsz végülis nem?