Szántó Ágnes teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

Szántó Ágnes teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Elfelejtettem írni, hogy biztosan segít a családállítás is
2010. jún. 24. csütörtök 22:30
/Segítség!/

Elfelejtettem írni, hogy biztosan segít a családállítás is feldolgozni, elfogadni. Nem azonnali hatásként, de javul tőle a mindennapok hangulata is, már nem fog zavarni a fogcsikorgatás, ha elfogadod. Csak az fáj, aminek ellenállunk. (Már régen hallgattam, nem tudom, melyik CD-n van ...)
Rengeteg lehetőséged van, hogy tovább lépj, neked kell megkeresni, mi az, ami Neked, Nektek használ, segít

Én nagyon sokáig azt gondoltam, hogy minden egészséges
2010. jún. 24. csütörtök 22:15
/Segítség!/

Én nagyon sokáig azt gondoltam, hogy minden egészséges csecsemőnek többet tudott adni az ő édesanyja, mint én a lányomnak, aki nagyothalló.
Egész életében sokkal többet küzdött mindenért, mint a fiaim, de nem adja fel elképzeléseit.
Nehéz volt, alap dolgokat mindig újra kezdeni, ami más gyereknek természetes, hallás útján megtanulja, megjegyzi, azt Neki mind "tanítani" kellett.
Nehéz volt elfogadni a helyzetet, de a legnehezebb az volt, amikor azt kérdezte: Ő minek született meg, miért ilyennek született? Aztán a normál iskola helyett akkor két évet a nagyothallókhoz járt, látta, hogy vannak sokkal súlyosabbak is, halmozott problémákkal.
Nyilván egyedi minden eset, de nekem jó volt, amikor "szülők klubjában" (gyerekkel együtt) előadások voltak, beszélhettem másokkal is, enyhült az a magára-hagyatottság-érzés, ami az első években volt.

Ma már nem hibáztatom magamat azért, hogy Ő ilyennek született, születése előtt megválasztotta szüleit, ez a tanulnivalónk - többek között - erre az életre. Én nem foglalkoztam 27-30 évvel ezelőtt önismerettel (egyébként is "lekötött a család"), de Te, ha már rátaláltál erre az oldalra, hamarabb megoldhatod feladatod, nem kell tönkremenned bele, valóban az önelfogadás, önszeretet a legfontosabb. Az önismeretről több, jobb tanácsokat kaphatsz a többiektől, mint tőlem, jó tanulást!
Ági

Jézus ≠ Biblia
2010. máj.. 14. péntek 22:47
/Jézus feltámadása nem egyéb, mint bazári látványosság. Egyszerűen nem igaz!/

Csak az áldozat támadhat fel? Ezekkel a fogalmakkal (eredendő bűn, megváltás, ördög … stb) tényleg semmi értelme.
Nekem az a bajom, hogy Jézusról akarsz véleményt mondani, miközben a bibliát cincálod, s a következtetésed nem az, hogy a biblia tele van ellentmondással.
Én 50 évig 3D-ben éltem, az út elején tartok, nem tudok sok okosságot mondani Neked.

Jézus életét próbáld meg simán tanításként felfogni, s ne azonosítsd azzal, amit írtak, tettek mások az Ő nevében.

Minden nap meghalsz, s feltámadsz egy kicsit. Ami elmúlik, az ad helyet az újnak, a feltámadásnak.

Ági

Jézus feltámadott.
2010. máj.. 14. péntek 06:08
/Jézus feltámadása nem egyéb, mint bazári látványosság. Egyszerűen nem igaz!/

Attól, hogy a bibliákban sokfélét írnak. az adott kor igényeinek megfelelően, attól még Jézus feltámadott! Nem áldozatként volt köztünk. Tanított. Képes lenne minden ember azokra a cselekedetekre, amiket Ő véghezvitt, de nem hisszük el Neki! Nincs pokol, az általunk mennyországnak nevezett állapot pedig megvalósítható itt a Földön.
Újra el fog jönni, de nem azért, hogy helyettünk rendbe tegye az elrontott dolgokat, megmentse a Földet a pusztulástól.

(Egyébként a válasz attól függ, ki mit ért "feltámadás" alatt.)

Ági

Tudás
2010. ápr. 04. vasárnap 08:37
/Mire lenne szükséged, hogy elindulj az utadon?/

Hitre csak addig van szükségünk, amíg nem tudjuk (webMESTER: Mt üzensz mára? után szabadon), tehát TUDÁS-ra van szükség. A tudás megszerzése lehet tapasztalat útján (ez biztos, stabil), lehet tanítótól (én ezt jelöltem be: hogy jó irányba induljon valaki, ahhoz igazi TANÍTÓ kell, bár tanít az is, aki a pofont adja ...)
Az "elindulás" - akiket én ismerek, azok között - többségében tényleg valami nagy trauma után történt, de lehet úgy is, hogy egy bölccsel találkozik az ember. (Lehet, hogy előző életeiben túljutott már a tanulás nehezebb részén?)
Eddigi hitrendszerünk megváltoztatásának igénye már valami után merül fel, akkor már - szerintem - jó úton jársz ...

Üdv mindenkinek, (ha régen találkoztunk is, azért belenézek az írásokba)
Ági

Gyász után léphetsz tovább
2010. ápr. 04. vasárnap 07:23
/Élet család nélkül/

Kedves Ismeretlen!
Egyetértek az előttem szólókkal, előbb meg kell Őket gyászolnod, azután tudsz továbblépni.
Énnekem szükségem is volt arra, hogy egyedül lehessek, (bár "fordított" helyzetben voltam, mint Te, mert ez eleinte ritkán adatott meg). Csak így tudsz belsődre figyelni. Ezt megteheted bármilyen szép séta során is, erdőben, folyóparton, nem csak otthon.
Ők jó helyen vannak. Ezt a szerződést kötöttétek megszületésed előtt, ebből van tanulnivalód, amely által erősödhetsz.
A barátokkal való kapcsolattartás mellett javaslom a meditációkat, Sanyi CD-it, sorban mindet, de ha már "haladó" vagy, akkor az elfogadást venném át újra. A hétfői vagy szerdai foglalkozásokon teljesen "testreszabott" meditációt is javasolhatnak Neked. (Én egy ilyen találkozón éltem át először a teljes békét, megnyugvást.)
Ha ez kevés, más a Te utad, akkor is számtalan lehetőség van, ahol segítséget kaphatsz: kineziológia, családállítás, mozgásterápia, hangfrekvenciák ...
Most a feltámadást ünnepeljük, nekem ez a Húsvét gyönyörű, bár mind a három gyermekem, unokám távol van, azt is mondhatnám: egyedül vagyok, de ez nem igaz. Rengeteg segítő van, nem csak fizikai szinten, hanem a fátyolon túlról is.
Ehhez a gyász is kellett; elfogadni mindent; a tavalyi kétségbeesett időszak...
Mostani fizikai testedben csak egy ideig lakozik lelked, de erre a testedre vigyáznod is kell: mozogj, sportolj, törődj magaddal.

Szeretettel ölellek:
Ági

Csak őszintén
2009. dec. 23. szerda 21:36
/Mennyire legyünk őszinték?/

Ha fáj, akkor is legyünk őszinték.
A "kegyetlenül őszinte" meggondolandó: pl. egy gyerekkel legyek-e ilyen áron őszinte, vagy lehet neki apránként adagolva emészthetővé tenni az igazságot. Talán az a kulcskérdés, a szeretet vezérel-e.
Ági

Álom
2009. ápr. 25. szombat 08:48
/Álomfejtés/

Álmomban egy ugrifülessel sétáltam, de nem erdőn- mezőn, hanem valamilyen (út)építési területen, inkább poros, kietlen táj volt. Egy darabig odajött hozzánk egy kisebb állat is, talán egér, vagy béka, beleugrott egy gödörbe, oda nem ment utána a nyúl.
Továbbhaladva egy kisebb gödörbe belementünk mi is, de akkor ránk omlott a homokfal. Eltemetett egészen, de tudtam levegőt venni, s elindultam az ellenkező irányban felfelé, mint ahonnan betemetett.
Itt felébredtem.
A gödör előzőleg nem tűnt nagynak, még méteres sem volt, homokfalat sehol sem láttam, s nem tudom, mi lett a nyúllal.

Mit jelenthet ez?

Köszönöm:
Ági