anya teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

anya teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
11:11
2009. márc. 09. hétfő 10:16
/Évek óta követ a 22:22!/

Sziasztok,

Én már sokszor "szembe néztem" ezzel a számmal, aztán a netten keresgélve "véletlenül" találtam néhány oldalt evvel kapcsolatosan, de nem igazán értem.
Tudnátok-e segíteni?

Köszönettel, Anya

Nincs nagy különbség
2009. febr. 25. szerda 16:51
/Hatalmi harc: Ezotéria a Biblia ellen/

Nekem ez az érzésem.
A Biblia nagyon is pozitív tanítás, vagy az volt, amikor írták.
Régebb nagyon fontos eszköz volt, mivel az emberek sokkal kevesebb információhoz jutottak hozzá, mint manapság. Ezért kellett egy Szentírás, és egy Lelkipásztor, aki egyengette a lépteit.
Kellett valami, ami szerint "becsületes" életet éltek az emberek. Akkor könnyebb volt elfogadni azt, hogy ez így van, mert az Úr ezt mondta, és az "Isten útjai kifürkészhetetlenek", meg az Isten hatalma olyan nagy, hogy bármire képes. Vagy ha valami rossz történt, akkor az Ördög műve volt, és nem ember volt felelős érte.
Ezt így könnyebb volt feldolgozni...
Viszont a világ sokat változott azóta és a mai embernek már nem smakkol az ilyen egyszerű magyarázat, hogy ez van és kész. Mélyebb értelemre van szükségünk, mert mélyebb életre vágyunk, minthogy a nyájjal tereljenek bennünket (bár Sanyi itt egy kicsit terelget - tisztelettel).
Nekem a véleményem az volna, hogy igazából ugyanazt beszéljük, csak más nyelven.
Ők Istenben hisznek, mi saját magunkban. Bennem van az Isten is és az Ördög is, mert én teremtem Őket.
Én hiszek saját magamban, tehát Istenben is, mert bennem van.
Amúgy a Biblia azt mondja az újjászületésről, hogy "és élek többé nem én, hanem él bennem az Úr".
Tehát én most élem isteni mivoltomat, mert bennem van, és csak tőlem függ, hogy mennyi Istent és mennyi Ördögöt teremtek!

Nincs véletlen!
2009. febr. 19. csütörtök 10:47
/Hűség-Hűtlenség? Megcsalás-Félrelépés?/

Hát igen, valamikor én is ragaszkodtam, hogy gyerekem legyen, pontosabban gyereket szültem volna annak a férfinak, akit szeretek. Ez a nő alapösztöne - szerintem. Nálunk fiziológiai rendellenesség miatt nem sikerült, nálam volt a hiba.
Persze azt is kudarcként éltem meg, hogy én "nem vagyok képes"...

A házasságom viszont nem ezért romlott meg. Vagyis nem egészen ezért. Mert biztos benne volt ez is, ha nem is tudatosan.
És nem is volt nálunk annyira görcsös a próbálkozás, élveztük az együttléteket. Bár lehet nem teljesen.
Akkor még úgy gondoltam, hogy az úgy volt jó.
Most már nagyon jól tudom, hogy a Tiszta Szabad Szeretet egy kicsit mélyebb... Szabadabb. Tisztább. Elvárásoktól és megfelelési kényszerektől mentes. Szabad!

Persze, most már nagyon jól tudom, hogy semmit sem lehet/szabad erőltetni, semmi nem történik véletlenül, mindennek megvan a maga ideje, stb.
De ahhoz, hogy erre a felismerésre jussak, meg kellett élnem mindazt amit megéltem, fájdalmasan, kudarcok, tépelődések közepette.
Le kellett mondjak a gyerekről ahhoz, hogy megszülethessen. Igen. Bár akkor "tudattalan" voltam, mégis én teremtettem magamnak. És "képes" voltam rá!
Azért mégis Csoda marad nekem!
És gyökeresen megváltozott az életem.
A gyerekem tanított meg nevetni szívből, figyelni minden apró dologra, érezni, látni többet mint a látszat...

Szóval ennek így kellett lennie, és nincs "véletlen".

Az, hogy a gyerek nem a szeretett férfitól született, arra még nem találtam meg egészen a "miért-et", még nem sikerült megfejteni...
Talán azért, hogy szembesülve a nehézségekkel egyedül, építgessem az önbizalmamat. Talán.

De sokszor azt is érzem, hogy a kisfiam éppen azért született, hogy vele, általa én magasabb tudatos szintre emelkedhessek (legalább is próbálom), ő az, aki rávilágított az igazán fontos dolgokra az életben.
És neki köszönhetem azt is, hogy itt vagyok, ezen az oldalon, hogy elkezdtem az Önismeret útját járni.

Mindenképpen szerencsés és szép életet "teremtek" magamnak!

És nagyon is igaz, hogy "ahól szeretet van, ott minden van", én maximálisan átélem a kisfiam Igazi Önzetlen Szeretetét.
Ezek fontos dolgok, amiket nagyon meg kellene tanulnunk egy kisgyerektől, nekünk, felnőtteknek: nevetni, örvendeni, szeretni, odaadónak, önzetlennek lenni és nem utolsó soron elérni amit akarunk!

:)

Szép az élet!
2009. febr. 09. hétfő 11:05
/Hűség-Hűtlenség? Megcsalás-Félrelépés?/

Igen, az élet szép, és igen, éppen az apró dolgokban rejlik a szépsége.
Ezt minden nap jobban és jobban érzem.
Amikor kisüt a nap, amikor egy madár csicsereg, amikor ilyen kedves leveleket olvasok...
Amikor a kisfiam rám mosolyog...

Az én életem meg már amúgy is egy csoda. Az, hogy van egy gyönyörű, egészséges gyerekem, aki annak ellenére, hogy már senki nem hitt benne, hogy születni fog, megérkezett. Hát ez nem Isten Áldása?

Régen amikor annyit küzdtem, hogy gyerekem legyen, és nem sikerült, kudarc kudarc után ért, folyton háborogtam, hogy miért pont én, miért pont velem? Pedig én annyira szerettem volna és annyira jó lett volna neki...
De a miértekre a választ soha nem kapjuk meg akkor, amikor kérdezzük. Nekem sokkal később jött a válasz. Hogy nem voltam igazából felkészülve rá. Most viszont igazán büszke anyuka vagyok!
És most tudom, hogy a lehető legjobb időben jött ahhoz, hogy megváltoztassa életem, hogy kinyissa a szemem és a Szívem!
És az, hogy mindezeket egyedül kell megéljem csak jobban megerősít minden nap!
Megerősít az önbecsülésemben, a jóságomat alátámassza, a bizalmamat növeli...
És ezért végtelenül hálás vagyok!

Igen, Isten velünk van, bennünk van, és mindig vigyáz ránk!

Most és holnap, és mindörökké.

:)

Nagyon köszönöm, hogy ennyire konkrét választ adtál nekem,
2009. febr. 08. vasárnap 11:44
/Hűség-Hűtlenség? Megcsalás-Félrelépés?/

Nagyon köszönöm, hogy ennyire konkrét választ adtál nekem, nagyon hálás vagyok érte.

Őszintén bevallom, a könnyeim potyogtak, amikor olvastam soraid... Hogy miért? Mert valamelyest átérezted a helyzetem, legfőképpen pedig biztatsz. Jó érezni a szeretet áradását...

Tudom én is, hogy a végleges megoldás csakis a találkozás lenne. Ha ő is belemegy. Ha meg nem, hát nem, marad minden ahogy eddig is, kevesebb reménnyel, de legalább szabadabban. Úgyhogy következik nemsokára az is! Csak egy kicsit még ápolgatom magam addig, vagy maradok a biztonságosnak tűnő álom-világomban.... Egy picit még... :)

Egy kicsit a te témádra válaszolva (mert az én levelemben elkalandoztam személyes síkokra), szerintem vannak félrelépések, hibák amiket érdemes megbocsájtani. Ez az én véleményem.
Bár mindenki érzi, tudja a saját határait, hogy mit és meddig tud elnézni...

Néha az aki téved vagy félrelép, sokszor nagyobb kudarcnak éli meg, mint a megbántott fél. Szerencsés esetben. Az ilyent nemhogy érdemes, hanem meg kell bocsájtani.
Minden hiba, tévedés csak akkor értelmes, ha tanulunk belőle.
Sok mindent meg lehet, és meg kell beszélni, ha őszinte Szeretet van két ember között, akkor nincs akadály, mindent át lehet hidalni.

Persze, ezt már tapasztalatból mondom, van olyan is, amiről azt gondolod, meg tudod bocsájtani, de lelked mélyén még mindig fáj. Az emlék, amilyen érzést adott neked a kudarc, a bántalom, az örökre megmarad, de félre kell tenni... fel kell oldani!

Na persze van olyan eset is, amikor lépten-nyomon ugyanazokat a hibákat követi el, semmit sem észlelve mindabból, hogy fájdalmat okoz. Ezt már nem lehet megbocsájtani. Vagyis meglehet, mert ez már a tudatlanság jele. De ha nem tanul a hibáiból, akkor folyton ugyanazokat követi el, esetleg más-más csomagolásban... Megpróbálhatunk segíteni, ráébreszteni, türelemmel, megértéssel a saját hibáira, ennek is meglesz a gyümölcse egy napon...

Remélem valamelyest szóltam hozzá az általad feldobott témához is... :)

Ez az én álláspontom.
Szeretettel (Őszinte, Igazi Szeretettel) mindent el lehet érni... :)

...na jó, ez már egy kicsit magamnak is... :)

Szia,

Anya

Szebb mint gondolod
2009. febr. 04. szerda 10:59
/anyává válni/

Én úgy vagyok a gyerekkel, hogy vártam, sokáig, nem jött. Aztán amikor már egyáltalán nem vártam, egyszer csak bekopogott, és itt van.
De nem rabolt el tőlem semmit, sem szabadságot, sem önmagam céljait. Persze, változnak a prioritások, de sokkal szebbet és jobbat kapsz egy gyerektől, mint gondolnád.
A szeretete, a jelenléte többet ér mindennél és én, a nagy bulizós csaj, már nem is kívánok kimenni.
Nagyon ritkán azért elmegyek ide-oda, de nem hátrál semmiben a gyerek jelenléte, sőt, eltölt egy elégedettségi érzéssel, amit legszívesebben kikiáltanák a világnak, megosztanám mindenkivel, hogy még nagyobb legyen az örömöm.
Egy nő mindig büszke lehet arra, hogy Anya!

Ragaszkodás - félelem - problémamegoldás
2009. jan. 22. csütörtök 12:31
/Hűség-Hűtlenség? Megcsalás-Félrelépés?/

Hét évnyi kapcsolat volt... Jóval, rosszal, mint mindenkinek. Szerettem. Féltem is tőle, talán. Erős, határozott férfi volt (akkor azt hittem). Ő is szeretett, a maga módján, hideg, távolságtartó sztereotipat követve. Magas elvárásokkal, tökéletességre törekedve, ugyanezt elvárva velem szemben is.
És harcoltam. Felvettem a harcot mindennel, emberrel, természettel. Igaz, sokat fejlődtem, csak akkor ezt még nem ismertem fel, mert újabb és újabb követeléseknek kellett folyton eleget tegyek.
Aztán voltak olyan érzések, hangok, jelek, stb., hogy más(ok) is lenne a képben, itt-ott.
Persze, hangot adtam, kételkedni kezdtem benne. Olyan alapon, hogy mindenki magából indul ki, nagyon féltékennyé vált (amit persze nem vallott be - még magának sem), minden zavarta, ha beszéltem telefonon valakivel, ha köszöntem valakinek, ha dolgozni mentem. Nem számított, én tovább igyekeztem bizonyítani, mert Ő volt, a férjem.
Hogy elég jó vagyok, elég szép vagyok, elég bátor vagyok, elég hűséges vagyok. Mert az tény, hogy én Soha nem is adtam esélyt senkinek! De nem volt elég.
Közben a gyerekvállalás gondolatával foglalkoztunk, akartuk, nagyon, öt éven keresztül akartuk.
És volt esküvő is, de gyerek még mindig nem érkezett.
Aztán eljött az a pont, amikor szakadtam.
Összegyűlt. A gyerek kudarc, a féltékenység, bizalmatlanság, a sok bizonyítás... elfáradtam. És többet nem. És eldöntöttem, hogy lépni kell. Valamit. Bármit. Ki innen? Azt nem mertem.
Próbáltunk beszélni, az eredmény ugyanaz volt. Hogy én nem vagyok tiszta. Szerinte. Ő így látta. Én meg már nem bírtam bizonyítani többet.
És már nem bírtam. Mondtam elmegyek. A lelkem mélyén vártam, hogy ne engedjen, hogy utánam jöjjön, hogy tegyen valamit, akármit, ne engedjen el. De hangot nem adtam erről.
És nem jött. Nem kért.
Pedig én hányszor szálltam harcba önmagammal, vele, mindenkivel, hogy jó legyen! Most rajta lett volna a sor, de nem tette.
Aztán váltunk. Ennek már három éve.
Persze, szenvedtem, mint a kutya, de valahol úgy is éreztem magam, mint egy kiszabadult oroszlán...
És voltak próbálkozásaim mással. Volt 2-3, nem is tudom.Voltak, félévenként, talán, de mindenkiben óriási hibákat találtam.
Közben sokat tanultam, tapasztaltam, FEJLŐDTEM, lelkileg főként.
Aztán a tavaly jött a szakadás. Ismét, de másképpen. Jött egy ember, aki nem volt sem érdekes, sem kihívó, sem különleges. Nem érdekelt, unalmas volt. De magányomban beengedtem, mert jól hallgatott, mert valaki volt, aki figyel egy kicsit is Rám.
És két hónap múlva kiderül, hogy gyereket várok!
Mekkora is az irónia ebben! Akit szerettem, akivel akartam, terveztem, vártam, imádtam volna, nem sikerült. 1% esélyből lett. Na mekkora az irónia?
Persze nem volt amin gondolkozzak, a gyerek kell, lehet hogy első és utolsó esélyem ebben az életben, ezt nem lehetett eldobni.
Vállaltam. Azt mondtam, ha egyedül is, de fel fogom nevelni.
Persze a gyereknek apa kell alapon, próbáltam elfogadni, de nem ment. Nem Ő volt. A „férjem” (mert lelkem mélyén még annak tartom) Legfőképpen talán ezért nem. És szakítottunk, egy percig sem kételkedtem benne, hogy helyes döntés volt.
Aztán szültem, egyedül, nevelem, egyedül. Egy csoda, egy angyali kisfiú. Megérte. Megérte?
Persze apuka nem hagy nyugodni, de hát az apja, látogatja. Néha. És az épp elég.
Viszont attól a perctől kezdve, hogy a kis lurkó megfogant bennem, a lelkem száz fele tört. Mert itt volt az áhított gyerek, de nem attól az embertől, akit szerettem, mindebből ő semmit sem sejtve.
Próbáltam beszélni vele, hogy találkozzunk, nem volt hajlandó (három éve nem találkoztunk).
És minden percben, amikor mozgott a picim, csak Őt kívántam volna magam mellé, hogy érezze, hogy megosszam örömöm vele. Őt, aki számít. A férjemet.
Időközben megtudta, hogy gyereket várok, látszólag bántotta, de jelt nem adott. Tudom, hogy bántja.
Most már 8 hónapos a kis srác, és minden egyes örömteli percemet csakis vele szeretném megosztani. De nem hagyja.
Nem kommunikálunk. Vagyis nem közvetlen, csak más szavai mögé bújva. És a mondanivalója ugyanaz, hogy nem voltam elég jó, érdekes módon ő érzi azt, hogy mindent megtett.
Persze van neki más azóta.
Nekem meg itt a gyerek, akinek az apát csak Benne látom.
Elindultam az önmegvalósítás útján, segít, bár még hosszú az én utam...
De a vágy, hogy vele legyek, hogy mellette, közösen neveljünk gyereket, nem akar szűnni.
És nagyon tétovázok, elengedjem vagy harcoljak?
Elengedni fáj, nem tudom megtenni, ha ennyi idő után nem tudtam.
Újrakezdeni? Részemről menne, vannak félelmeim, de leküzdendők. Mert sokat fejlődtem, sokat tanultam és most már sok minden másképp lenne.
Ahhoz viszont első sorban tisztázni kellene a múltat, mert sok félreértés volt, van köztünk és ehhez személyesen kellene találkozni.
Hogy én kezdeményezzek, attól még tartok. Félek a visszautasítástól.
Viszont csakis szembesülve a problémával lehet megoldani, válaszokat kapni.

Mi tévő legyek?

Első sorban ezt ki kellett írnom magamból, őszintén, nyersen, fájdalmasan.

Választ várok, valakitől, embertől, Istentől, magamtól!

Érdemes ennyire ragaszkodni?