atirisatuk teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

atirisatuk teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Kegyelem és áldás, amit kapok
2014. márc. 09. vasárnap 19:45
/A tudatosodás útján járás mellékhatásai/

minden nap az Úrtól. És igen, át kellett adnom nekem is. Pont így , ahogy Te is mondod - ehhez én túl kicsi vagyok, átadom Neked Uram - legyen meg a te akaratod! De ez is több szinten működött már, illetve elérek ide újra és újra, mint ahogy az elmúlt hónapokban is eljutottam ide, és talán, igen, fölfelé visz most az út. És köszönöm, hogy megosztottad velem! Ölellek!!

ház építés vagy bontás?
2014. márc. 09. vasárnap 12:09
/A tudatosodás útján járás mellékhatásai/

Az elmúlt fél év (1 év) eddigi életem legfelforgatóbb, mindent átégető éve volt. Amikor anno elkezdtem az önismeret útját tudatosan is járni - bár mélységes vágy vitt az útra - lelkem mélyén mégis a boldogulást, szép és jó életet vágytam problémáim megoldásától. Ahogyan az ezoterikus körökben ezt mindig elmondják, és bizonyítékkép nézzük és hozzuk guruk, tanítók, úton haladók hátterét, magánéletét, mintegy megcélzandó, meghatározható helyét ezáltal annak, hol is tart valójában valaki spirituálisan, életfeladatainak megoldásában, ezáltal mennyire fejlett is ő. De tényleg így van-e?
A tanulás, érés, fejlődés egyenes úton visz el bennünket a boldog sikeres, egészséges és zökkenőmentes élethez?
Egy darabig az önismereti munkával, tanulással párhuzamosan valóban tapasztaltam az "egyre jobban és jobban" népszerű elvét. A felszíni történések, problémák megoldása viszonylag gyors sikert és elégedettséget hozott az életembe. Legalábbis egy időre. Aztán egy mélyebb rétegben kezdtek dolgozni bennem a szamszkárák, késztetések, lelkem mélyéből kitörni akaró tartalmak. Minél mélyebbre megyek, annál nehezebb, sűrűbb, gyötrőbb a megélés, feldolgozás, elengedés. Most nem hiszem, hogy ennek valaha is vége lesz, hisz a szamszkarak végtelen számban állnak és várnak a tudatban való megnyilvánulásra. Minden megdolgozást nyugalom követ, majd újabb és újabb még drasztikusabb munkafázis. Az életem kívül nem lett simább. Egy cseppet sem. Sőt! A feladatim egyre nagyobbak és nehezebbek kívül is. Ami változott, az az, ahogyan kezelem ezt, megélem, hozzáállok, megoldom és mindemellett vagyok boldog és elégedett és energiával teli. Nézem, ahogy összeomlik körülöttem minden.
Lehetséges-e a teljes transzformáció a régi lerombolása nélkül?
Kell-e, hogy a nagy belső változások kívül egyengessék az utat simává? Vagy a belső felforgatása mindezzel egyidőben jelent törvényszerűen külső felforgatást is?
Kislánykoromban édesanyám azt mondta, mikor takarítottunk, hogy ne csak ott mossak föl, ahol a papok táncolnak. Igen - takarítani lehet úgy is, hogy a látszat szép, csillogó tisztaság legyen, de a sarkokban és a kanapé alatt áll a kosz. Ahhoz, hogy igazán rend és tisztaság legyen, ahhoz először kurva nagy rendetlenséget kell csinálni a házban, és csak azután kerülhet minden a helyére!

És még egy.....
2010. júl. 17. szombat 08:31
/Tábor 2010 július/

Köszönöm Nektek!
én nem nagyon tudok kizökkeni azt hiszem. Nálam meg inkább ez a "gond", ami persze csak másoknak az.
így viszont - mint más alkalommal is, a tábor hatásai, lenyomata tovább dolgozik bennem, és még nagyobb felismerések, tanulások következnek be a tábort követő napokban hetekben.
Ha bizonyos távolságból és rálátással gondolom végig a gyakorlatokat, történéseket, mind-mind összeáll bennem, én meg csak csodálom benne a szervezettséget, ami ott és akkor még nem állt össze feltétlenül, de lépésről lépésre kerekedik egésszé a tanulnivalóm.
Mindenkinek egyforma köszönettel tartozom a szeretetért, egymásra figyelésért, élményért, amit kaptam Tőletek! KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM Kedveseim!
Sorsfordító vagy inkább sorslendítő volt ismét a tábor!
Rita

tesztelés
2010. máj.. 20. csütörtök 15:18
/Van köztetek olyan, akivel furcsa dolgok történnek esténként?/

szerintem ez csak egy tesztelés volt az oldal és a hozzászólók "elszálltságát" illetően...
nem jött be...

talált
2010. máj.. 18. kedd 10:22
/Ma megkezdtem, eddig okkultnak tartott pályafutásomat/

Rita
szép napot

Hisz semmi sem hozható helyre azzal a ...........
2010. máj.. 18. kedd 10:20
/Ma megkezdtem, eddig okkultnak tartott pályafutásomat/

A záróakkord érvényesebb mint valaha.

Akasztott ember
2010. máj.. 18. kedd 09:41
/Ma megkezdtem, eddig okkultnak tartott pályafutásomat/

Ujjong a szívem kedves Hajdú M!!! Már te is látod "akasztott emberséged"! Így azt is megtalálod, hogy szabadulhatsz ki béklyódból! És ez nem önmagad feladása, de megtalálása lesz! Csak fogadd el, hogy most bizony az vagy - mármint amit a kártyád mutatott neked-és figyelj.
Szeretettel

Forrest Gump
2010. ápr. 09. péntek 10:22
/Kikeveredni a gyári munkából? Hogyan?/

Anita, emlékszel Forrest Gump-ra?
Talán ha képesek lennénk megvalósítani az életnek azt a megélését, ahogy ő tette. Ő nem sokat törte a fejét a miérteken, meg máson se, de tette a dolgát. Mindig azt, ami elé került, de azt tisztességgel - és amihez kedve is volt, amiben jól érezte magát. Ő biztosan bármit is csinált a fenti bizonyos "flow" érzéssel tette ezt. csak annyira amennyire ő tudta ezt, nem jobban, de nem is kevésbé, és hát a film története szerint ugye nagy "amerikai karriert" futott be. De ha úgy érezte, bármit bármikor ott is hagyott mindent - pénzt, sikert, karriert. Azt hiszem tanulhatnánk tőle....nem akarom tovább bogozgatni, úgy is érted...
De ebből a szempontból most először gondolkoztatott el ez a film.

Szócsövem
2010. ápr. 01. csütörtök 11:09
/csaesz/

Én már egy jó ideje egészen elfogult vagyok irányodba, az írásaid irányába, és az is jó ha csak mosolyogsz. Többnyire kimondod azt nagyon frappáns módon megfogalmazva, ami bennem kavarog, csak még nem tudom formába önteni.
Hogy szándékosan vigyázol-e rá, nem tudom, de negatív oldaladat még nem mutattad felém - talán még nem léptem át a "lehet hogy ellenség" határvonalat. Remélem lesz még rá alkalom!
Rita

Én pont ezt szeretem!
2010. ápr. 01. csütörtök 08:57
/Szabo Gabi/

Nagyon szívesen olvasom a gyönyörűen megírt kis tanmeséidet, amiben szerintem mindenki megtalálhatja a maga "ingjét". És én ezt is nagyon szeretem bennük, hogy bár tudom, hogy rólad szól, mégsem ez benne a lényeg, hanem a mondandó. Az E/3-al a személyed valóban háttérbe szorul, hogy miért, azt neked kell tudnod, de baj ez? Viszont összegyűjthetnéd őket valamilyen formában!