kisandi teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

kisandi teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
másfajta szemlélet
2009. márc. 04. szerda 13:32
/Kineziológia/

Szia Margó!

Nem fogom magasztalni és tényekkel, tapasztalásokkal alátámasztani a kineziológia jelentőségét , hatását és célját.......
Szeretnék rávilágítani egy másfajta nézőpontra.
Arra ,hogy az ember saját életéért a felelős, saját sorsáért Azért, milyen lesz és milyen minőségben képes ezt megélni az itt és mostban, vagyis a jelenben.
A céljaid elérésénél nem maga a cél a fontos, hanem az út, amit bejársz, míg eléred a célod.
Vagyis mit vagy hajlandó megtenni érte!!??
Mit vagy hajlandó megtenni azért, hogy a gyermeked(?) nézőpontja, szemlélete, hozzáállása, felelősségvállalása változzon?
Tudsz-e önmagadért felelősséget vállalni?
Nézdd meg, mi van a dühöd, és elkeseredettséged mögött? Hogyan éled meg ezeket az érzéseket? Miért jó neked dühösnek lenni?
Emögött általában saját probléma, gyerrekkorban elnyomott probléma, negatív érzés áll......
A negatív érzéseket önmagadban és önmagadnak generélod. Erre fordítasz energiát, és megengeded hogy munkálkodjon bened.
Mi lenne, ha ezt az energiát valami másra fordítanád? Mondjuk arra, hogy szeretettel, figyelemmel, türelemmel fordulj a gyermeked felé?
a diszfunkciók gyógyítása tornával........nem kineziológia, ez igaz. de az oldások közül választhatunk olyat, ami mellé ajánlatos ezeket a tornákat, mozgáskoordinációs gyakorlatokat elvégezni. Ennek is van tudományos magyarázata..........olvass utánna mire jó, mire hat.....
De tesztelni lehet a diszfunkció mögötti okot, mi az ami gátolja a tanulásban. a gyerekek ösztönösen jól cselekednek, a szülők, felnőttek, a társadalom, a hiedelmek, szabályok....azok, amik felülírják a döntésüket. Így okozhatnak bennük stresszt és gátat az egészséges létezésükhöz. Erre jó a kinez. kitesztelni ezt az okot..................aztán pedig a megoldások és lehetőségek tárháza mindehhez.
Üdvzlettel: Andrea

Kíváncsi vagyok
2009. febr. 11. szerda 11:54
/Lehet-e barátság férfi és nő között?/

Kifejtenéd bővebben? Kíváncsi lennék a meglátásodra.

Neked mindegy?
2009. febr. 10. kedd 12:29
/Lehet-e barátság férfi és nő között?/

Azt mondod, neked minegy, csak szeressenek.
No és Te?? Te tudsz szeretni? Adni a szeretetet, önzetlenül?
Én azt hiszem, csak az képes adni-szeretetet adni-, aki képes önmagát szeretni. Az önmagunk szeretete a belső erőnkből fakad. Ha nincs meg, tanulható. Igaz, nagy munkával, de megtanulható.

Egység=Egészség
2009. febr. 04. szerda 15:09
/Bach-virágterápia megalkotója/

Az "Ez valóban így van" c. hozzászólást folytatva, én is azt vallom, minden szinten meg kell gyógyulnia az embernek ahhoz, hogy teljesen egészséges legyen. Az egészségben benne van az Egész, vagyis testünk-lelkünk és szellemünk. Ennek a hármasságnak az összhangja jelenti a harmóniát, vagyis az egészséget.
Nem elég tehát a fizikai szinten jelentkező tüneteket kezelni, mert ez látszik. Fontos foglalkozni a lelkünkkel is, vagyis a tünetek mögött rejlő okokkal! Ha ezt oldjuk, megtaláljuk az egységhez vezető utat.
Erre nagyon alkalmas a Bach-virágterápia valamit a kineziológia is.

A kineziológia módszere
2009. febr. 04. szerda 14:42
/Kineziológia/

Mint holisztikus gyógyító és személyiségfejlesztő módszer, a kineziológia is szervezetünk szabad energiaáramlásának biztosítását, az energiák útjában álló akadályok feloldását célozza. A kezelés célja a jelenbeli és múltbéli stresszek feloldása, speciális korrekciós technikák segítségével. Ez pedig nem más, mint az izomtesztelés. Izmaink ugyanis agyunk kijelzői.
Minden jó és rossz, ami életünk során történik velünk, amit mondunk vagy nekünk mondanak, elraktározódik a tudatalattinkban és az összes sejtünkben. Izmainkban is ott rejlik életünk története, amely a kineziológia módszerével bármikor lehívható, kihasználva az agy és az izmok közötti kommunikációt.
Azt figyeljük az izomtesztelés során, hogy a feltett kérdésekre hogyan, milyen mértékben reagálnak az izmaink. A gyenge reagálás érzelmi stresszt jelent. Az izomteszt így azt mondja meg, van, vagy nincs stressz egy bizonyos problémával kapcsolatban. Az oldás során ezen a stresszen dolgozunk. És ezt oldjuk.