Benedek teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

Benedek teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Ez a topik nem Erőss Zsoltról szól, hanem rólad
2013. máj.. 30. csütörtök 23:01
/Erőss Zsolt mégsem volt elég erős?/

Ez a topik nem Erőss Zsoltról szól. Valójában ez egy felkérés volt Sanyitól Önismereti vizsgálódásra… hogy benned mit hozott fel az, ami velük történt… Bátorság, szenvedély, kockáztatás, kihívás, siker, elbukás... Mit mozdítanak meg benned ezek a szavak?

Viszont egyetértek abban, gondoljuk át a történetüket, hogy megértsük, amennyire tőlünk telik, hogy a saját életünkben, a magunk földhözragadt szenvedélyeiben ne kövessünk el hasonló, tragédiába torkolló hibákat…

Zsolttal történt, ami történt. Az ő élete, neki kell tanulnia belőle és megértenie. Nem tudjuk Ő, hogy élte meg mindezt. Amúgy egyikőtök se ismerte Zsoltot és egyikőtök se mászik hegyet és sok más háttér információt sem tudtok, ami nem hangzott el a médiában. Ne is próbáljátok megérteni Zsoltot. Nem fog menni. Az már nagyon jó, ha magad működését megérted, nem hogy egy másik emberét.

Engem megérintett Zsolték története, még mindig a hatása alatt vagyok. Mert velem is megtörténhet egy hegyi baleset bármennyire is vagyok óvatos és figyelmes. Igaz, hogy nem jártam olyan magasan és nem is vagyok olyan elszánt, mint Zsolt, viszont jártam már párszor hasonló környezetben, viharban, amikor nem tudtam, hogy lejövünk e még élve, fagyban, kimerülten, oxigén hiányos környezetben, ahol minden egyes lépés maga az örökké valóság, ahol egy lépés megtétele a cél. Amikor arra kellett figyelnem minden pillanatban, hogy ne veszítsem el az eszméletem. Nagyon átérzem a halálukat a saját szemszögemből. Egyik azok közül, ami feljött bennem mikor rájövök, hogy hibáztam és, hogy nincs tovább… vége, ez most az.

Készült Zsoltról pár érdekes film, akit érdekel mélyebben ez a fajta élet, életérzés, hogy ezáltal is jobban megismerje önmagát:
A hópárduc talpra áll.
A világmászó hópárduc.

Jó ötlet
2010. dec. 01. szerda 13:09
/"Önmegvalósító" Szilveszter/

Nekem is lenne hozzá kedvem! de még otthon egyeztetem

Azért örülök, hogy nem az utcán kiabálod kiabálod ki a szélbe
2010. febr. 09. kedd 00:58
/Internetfüggőség/

Azért örülök, hogy nem az utcán kiabálod kiabálod ki a szélbe. Így legalább mi is sokat tanulhatunk blogjaidból, hozzászólásaidból.

Érdekes mert csak itthon vagyok internet függő, a neten dolgozom, a neten tartom a kapcsolatot a külvilággal de ahogy elutazom itthonról eszembe se jut és nem is hiányzik. De ha van, nyúlok a szerért.

Bár tudom, hogy sokan nem szeretik a South Park-ot de nagyon ironikusan és a problémákat felnagyítva mutatja be a világunk működését, problémáinkat. Pár éve láttam egy részét, ami pont arról szólt, hogy valami okán megszűnt az internetszolgáltatás. A pánik és a kétségbe esés után ez akkora problémát okozott, hogy az emberek elhagyták otthonaikat és olyan területek fele indultak felpakolva autóikkal ahonnan azt hallottak még működik az internet. Aztán internetes menekült táborokba kötnek ki, hogy pár percet netezhessenek, ott is persze a szex oldalakat keresve. Akkor még nem értettem, hogy ez a valóság. Hmm... Érdemes megnézni.

Én nem tudományos szemszögből táplálkozom. Befelé figyelek,
2009. nov. 27. péntek 12:57
/Mit esznek a kínaiak? És mit eszünk mi magyarok?/

Én nem tudományos szemszögből táplálkozom. Befelé figyelek, és érzem, hogy szükségem van e arra az ételre, mi az amit tartalmaz összetételben és energetikában. Vagy ha nem az előttem sorakozó életek közül kell választani akkor pedig mi az amit szívesen ennék. Úgyis feldobja a belsőm, hogy mire van szükségem.
És érdekes, ha megnézem akkor viszont az úgynevezett egészséges ételekhez nyúlok hozzá. De ha megkívánom a Kólát, édességet akkor azt sem tagadom meg magamtól.

A magyar konyháért soha nem voltam oda de imádom az indiai és kínai ételt. De sajnos a budapesti kínai gyors éttermek nagyon silány, csak kínai kaja utánzatot csinálnak és ez tényleg a 'kaja' kategória. A héten Egerben voltunk párommal és rátaláltunk egy kínai étteremre ahol nagyon jól főznek! Budapesten már be sem megyünk egy kínai gyors étterembe de itt annyira finom volt, hogy elvitelre is kértünk pár adaggal!

A belvárosban sok magyaros gyors étterem található. Rántott hús, mákos guba, főzelékek stb. Ezeket igaz nem látogatom. A kínai gyors éttermekben pedig nem a gyors étkezés lehetősége vonz hanem az ízvilága és az ára. Bizony, olcsóbban meg lehet ebédelni, vacsorázni ezeken a helyeken de ha ez az étel minőségének rovására megy akkor inkább nem ezt választom!

A végső válasz ÉN MAGAM VAGYOK
2009. szep. 23. szerda 20:32
/Ki vagy Te valójában?/

Ki vagyok én?
A válasz nem egy szó mint pl: a Tudat vagyok. A végső válasz ÉN MAGAM VAGYOK. Az valódi önmagam amikor éppen abban az "állapotban" vagyok. Ezt csak átélni tudom. És ebben az állapotban tudom, hogy hazaértem, eltűnik minden kérdés és tudom, hogy ez az amit mindig is kerestem. A valódi Önmagam. A valóság.

Azért mert a válasz Te MAGAD VAGY
2009. szep. 23. szerda 20:30
/Ki vagy Te valójában?/

A válasz a csend, azért mert a válasz Te MAGAD VAGY.

Minden ami feltűnik és aztán eltűnik az nem valóság, az nem Te vagy.

Egóból keressük Önmagunkat és az egó megfoghatót, tárgyszerűt keres amivel azonosíthatja magát, ezért egóból soha nem fogod megtalálni magad. De szükség van erre az útra mert úgy jutsz el Önmagadhoz: hogy Ki nem vagy Te. Vagyis a téves önazonosulásainktól megszabadulunk pl.: apa fortyogó epéje vagyok, én túravezető vagyok, én egy diplomával rendelkező egyed vagyok, én egy szerencsétlen vagyok akinek semmi nem sikerül, én egy minek nézel te engem? vagyok, stb.
és minden visszavezethető egy gondolatra, az én gondolatra: én vagyok...

Végül ami ami marad az vagy Te. Soha sem született sohasem halt meg...

Kinek a gátlástalansága?
2009. aug. 30. vasárnap 23:58
/A gátlástalan ember, gátlástalanul cselekszik/

A gátlástalanság kinek a gátak nélkülisége? Az Egoé vagy a valódi lényünké?
A kevésbé tudatos ember csak meg mer tenni dolgokat, mer áttörni külső gátakon, talán ezt nevezzük a hétköznapokban gátlástalanságnak. A tudatos ember már gátak nélkül tesz meg dolgokat mert belül nincsenek gátjai, így ezekkel kívül sem találkozik. És ha valaki mégis úgy érzi, hogy egy ilyen ember gátakat tör az saját magára vonatkozik, hisz csak azokat a gátakat lehet megsérteni, ami magunkban van.