Cang teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

Cang teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Köszi Sanyi!
2009. okt. 14. szerda 18:33
/Mi számít lopásnak?/

Hello,

azon filóztam hogy mi van ha tényleg hülyeséget írtam.

Sanyi basszus...megkövetlek... ekkora poént :-)

ez az egész nem is arról szól mint amiről beszélünk...

mély tisztelettel, és köszönöm!

laczika.

Húsmentes éternd
2009. okt. 13. kedd 10:59
/Kell nekünk a Ph Csoda?/

Hello Judit,

olvastam és is a könyvet, szerintem az abban engedélyezett ételek, anyagok egyfajta kúrára vonatkoznak, és nem végleges tiltások. Vagyis ha keményen el vagy savasodva, akkor a lehető leglúgosabban kell étkezned, hogy helyreállítsd az egyensúlyt, vagyis megszüntesd a sok savat, és ez lúg+víz bevitellel lehetséges.

Ha a sok szemét kitisztult, újra lehet húst, gyümölcsöt enni, mert az embernek az igenis kell, főleg ha használja a testét, vagyis sportol, vagy fizikai munkát végez, főleg hidegben. Kell az az anyag, amihez a rendszer az évmilliók alatt hozzászokott. De csak módjával, elkerülve a civilizációs extrémségeket, mint kristálycukor, alkohol, kóla, mindenféle idióta műanyag adalékok és társaik, és fogyasztva elég lúgot is a savhoz.

szép napot!
laczika.

Sanyinak
2009. okt. 13. kedd 10:11
/Mi számít lopásnak?/

Hello Sanyi,

mi az hogy törvény? Ne viccelj már! Egy szűk emberi csoport érdekeit képviselő erőszakos szabály.. A legfőbb érték a két alap tévedés: a tulajdon és a pénz.. Ha én vagyok a legerősebb, akkor azt mondom hogy vagy mindenki levág 1 centit az ujjából naponta, vagy csenget nekem 100 Ft-ot. Aki nem így tesz, az törvényt sért, és lakolni fog. Karmikusan, Isten által, vagy általam, mert leverem mint a karót :-) De sokkal inkább én fogok szopni a kapzsiságom meg a hülyeségem miatt.

eddig megtartottam magamnak a véleményem, de hadd mondjam el..
max nem így van

Szerintem Te Félsz.

Attól félsz hogy valaki lenyúlja az anyagod, amin annyit dolgoztál, felnyomja a netre, aztán nyekk a bevételnek. Ennyi az egész.. ezért feleslegesen bűntudatot gerjesztesz, olyan összefüggésben is, ami nem is a Te témád. és ez gáz, basszus, mert karmikus kört indít, és Te is keményen meg fogod szívni miatta.

Mindenki azt teszi a világban ami a dolga. Robin Hood lopott. Dillinger is lopott. Néha igen, még Te is lopsz. Pont szerzői jogot sértesz, ami mellett annyira kardoskodsz. És néha én is lopok. Ha kell majd lakolunk érte. És mi van akkor? Robin Hood egy rakás szegényt etetett, és ez jó. A gazdagok sem haltak éhen, akiket legyúlt, és ez is jó. Dillinger kiröhögte a kapzsi bankokat, akik LOPTAK az emberek nyomorúságát és kapzsiságát kihasználva - és emelte a tudatot. Ez is jó. Mindez csak pénzről szól. vagyis nem szól semmiről, szellemi tekintetben.

Te nagyszerű anyagokat állítasz össze, amitől keményen fejlődni lehet. Most nem nyalni akarok itt, de a legjobb anyagok, amiket életemben hallottam, simán Tolle színvonal, sőt szerintem még jobb, mert gyakorlati, ez egyenesen király. Olyan élményeket kaptam Rajtad keresztül, hogy el se merem mondani. Amit Te nyújtasz az nem csak elméleti háttér, hanem gyakorlat, ezt így, azt úgy, és ez komoly érték.

Ezek után mit aggódsz? Amennyit Te segítettél, ezek után meglesz mindened ami csak kell. NO PARA :-)

szép napot, és sorry ha hülyeséget írtam.
laczika.

miért illegális?
2009. okt. 12. hétfő 11:04
/Szerinted lopásnak számít az internetes letöltés?/

Hello Tünde,

miért illegális? mert az Úristen azt mondta? Ő nem mondott semmi ilyet. Ezt csak egypár ember szeretné így látni. Sanyi egyik előadásában hallottam, hogy az a törvény amit át lehet hágni, már nem is törvény. na piff...

ez most egy kicsit kemény lesz, bocsi:

"Tehát én engedélyt adtam a letöltésre másolásra" miért Te ki vagy? Ez az egész egy nagy egós tévedés. Amit létrehoztam az az enyém.. akkor tedd el jól, és senkinek oda ne add! Azzal adtál engedélyt a letöltésre, hogy felkerült a netre, így lett közkincs. Nem tudom elképzelni azt, hogy egy ember korlátolt egós ragaszkodó gondolata karmikus ügyeket okozzon másoknál. Saját magánál sokkal inkább. Bár lehet hogy ez csak pont az én korlátoltságomat tükrözi.

Kocsma, ittas emberek, snapszer: most a makk felső üti a makk ászt: és a kés kitéve az asztalra. (megtörtént eset) Na ez az egós törvény.

Szellemi termékben alapvetően két dolog fizetős: egyik ha direkt a Te rendelésedre készül valami, (pl. weboldal, cikk, zene, terv, stb) másik ha a szellemi termék jóságáért garantálni kell, vagyis felelősséget kell vállalni. Egy programnál, weblapnál, tervnél ez téma, és ha valaki lenyúlja, akkor nem jöhet azzal hogy valahol el volt cseszve. Egy zenénél nem ügy, ha nem tetszik vagy akad, kidobom.
A harmadik már csak opcionális, vagyis ha akarod, akkor pénzben kifejezheted a köszönetedet, ha belefér a költségvetésbe.

szép napot, és ne haragudj ha nyers voltam!
laczika.

ps: fenekeld el egy kicsit az egót, és észreveszed hogy csak hisztizik :-)

letöltés vs karma
2009. okt. 11. vasárnap 23:03
/Szerinted lopásnak számít az internetes letöltés?/

Sziasztok,

szerintem
ha a karma oldaláról nézem az egészet, akkor ugye elvileg, és ez szerintem tök logikus is, szándék alapján osztályozódik a visszahatás.

én ezt így értelmezem (lécci lécci javítsatok ki ha nem így van!):

A./ ha olyan szándékkal töltöm le, hogy ezzel most jól meglopok valakit, hehe, böböci, akkor lehet rá számítani, hogy meglopnak majd valamilyen módon engem is, ezzel megismertem a dolog mindkét oldalát, szarul érzem magam, és ismétlem ezt mindaddig amíg fel nem dolgozom a szívem mélyén.

B./ vagy ha a szándékom, hogy jót szórakozzak, akkor megismertem a dolog egyik (szórakozó) oldalát, és később majd valakit én is szórakozáshoz segítek, azaz technikailag a Limevire-ön keresztül letöltik tőlem is, tiszta sor, hisz erről szól az egész, - ez volt a másik fele, majd szívbéli feldolgozás (nagy ügy:-), és boldogság.

C./ vagy az a szándékom, hogy ezáltal szellemileg fejlődjek, akkor később majd én is fejlődéshez segítek valakit, és a kör ismét teljes. (ez volt eddig a legkevésbé botor..)

Az hogy valaki azt mondta, hogy ezt nem szabad? Miért ne fejlődjek? Miért ne szórakozzak? Miért ne tudjam meg hogy mi az a lopás? Az ő tiltó gondolatához nekem semmi közöm. Ő problémája. Egyes pénzügyi körök ezt a gondolatot támogatják, hogy több pénzük legyen? Ha bűntudatot akarnak bennem kelteni, akkor majd később bennük akar valaki bűntudatot kelteni - megint egy kör kész :-) Ha valaki átéli az élményt hogy meglopták? Később majd ő lop meg mást, és mehet tovább. Kivéve ha közben szépen megvilágosodik, és nem is lesz téma ez az egész :-)

tessék, itt van egy kis visszacsatolás:

Ha valaki bűntudatot kelt, (Ezt nem szabad mert bünti lesz, meglátod! ) és pont emiatt JÖN LÉTRE a lopás szándéka, mindez a zsé miatt, na pont ez nem fair, mert a saját anyagi érdeke miatt beindít egy viszonylag kellemetlen karmikus ciklust. Hát legyen is basszus ezután bűntudata :-) (na most én is rossz vagyok :-(

mindenkitől pardon ha esetleg nagy hülyeségeket írtam, ez csak egypár futó gondolat, ami fáradt és skizofrén agyamban megjelent.. nincs rajtuk copyright, és nem is vállalok felelősséget értük!!

szép napot, estét, amikor olvasod!
laczika.

Miért ne?
2009. okt. 11. vasárnap 10:00
/Kérhetünk-e pénzt a lelki tanításért, tanácsadásért?/

Miért ne lehetne pénzt kérni?

Első ok: Ha a tanító a sok tanítás meg segítés közben éhen hal, meg a családja is, akkor azzal senki nincs előbbre. Valahol a szent embereket étellel és szállással kínálják. (szerintem, főleg a szállással a szállásadó is sokkal előbbre van, mint sima zsé átadással) Szóval ha a tanító óhajt a testében maradni még 1 darabig, akkor kell a pénz.

Második ok: Így a pénzt adónak is lehetősége van arra, hogy áldozatot hozzon, és az elvégzett munkája, ténykedése egy részét felajánlja a segítségért cserébe. A pénz csak közvetítő eszköz, az elvégzett tevékenység eredménye. Vagyis olyan mintha pl. 1 hétig a segítőnek dolgoztam volna, amiért ő meg segít rajtam. Mi ebben a rossz? Szerintem semmi. Amiért áldozatot hozol, azt pedig jobban meg is becsülöd, és ez neked is előny.

Az hogy Sanyi kemény pénzeket kér a tanításokért, igen, letenni 100 ezret egy komplett csomagért, vagy több 10 ezret egy-két CD-ért soknak tűnhet elsőre, DE ezért olyat kapsz, amivel sok évi melót lehet drasztikusan meggyorsítani, mondjuk a következő 30 év fejlődését belesűrítheted 2 hónapba. Na így már megéri? szerintem simán, sőt... A régi taoista oktatók olyan pénzeket kértek az okosságokért, hogy csak az uralkodó osztály tudta megfizetni.. mégis simán fejlődtek, és nem vette el a karma az összes vagyonukat cserébe :-)
ciao!
l.

most a dolgok közösek vagy sem?
2009. okt. 09. péntek 01:32
/Szerinted lopásnak számít az internetes letöltés?/

Hello Sanyi,

szerintem ha egy dologról már ketten tudnak, akkor az onnantól nem titok. Ha valakinek hozzáférése van a Közös Tudathoz, akkor elég ha bárki tudja, vagy tudta valaha azt az illető dolgot, és máris nem titok. Más szóval hozzáférhető közkincs. Az internet szerintem ugyanennek a durvább analógiája. Ha valaki vigyázni akar a szellemi termékére, akkor tartsa titokban. Sokan meg is teszik ezt.. Ha másnak is fel akarja ajánlani, akkor tegye meg. Ezért egyes esetekben kap pénzt, máskor nem. Mert ez semmi másnak nem a kérdése, csak a pénznek. A gondolataink nem a miénkek, csak úgy megjelennek, jönnek és mennek, sokszor feleslegesen, és néha átjönnek finomabb tartalmak, hogy segíthessünk ezzel másoknak, és elmondhassuk, olyanoknak, akiknek még nincs közvetlen hozzáférésük. Igen, pl. pénzzel ki lehet fejezni a megbecsülésünket az alkotó iránt. Támogatom azt, aki áldást oszt .. ez jó dolog..

Ha kifejezetten kéred, hogy vigyázzunk a szellemi tanításokra, amiket Tőled kapunk, hát természetes, és a legkevesebb hogy ezt maximálisan tiszteletben tartjuk. Vannak olyan tanítások, amik nem szabadon hozzáférhetők, pont a mélységük és az előképzettség-igényük miatt, vagy amiatt, hogy ezt csak avatott tanítótól kaphatod meg, különböző okokból kifolyólag, de ez már messze nem a pénzről szól... Több oktató is kér ilyet mint Te, szellemi berkekben ez egyáltalán nem szokatlan.

De ha a klasszikus internetes letöltögetésről beszélünk, akkor én nem ítélem el azt, aki ilyet tesz. Mert ez csakis üzleti kérdés. Valaki úgy hiszi, hogy valami csak az övé, és akinek kell, az csengessen neki, vagy reklámozza a kis nevét...kapzsiság, dicsőségvágy...LOL méghogy az ÉN gondolatom... haha.. Na ezek azok a dolgok amiket kevésbé tisztelek :-)

Ha sétálok a hegyekben és jóízűen iszom a forrásból, az jó. Ha az előttem haladó turista oda tett egy poharat, és ráírta, hogy 20 forint egy korty, ide kérem csengetni, akkor jót röhögök, és aztán iszom :-) Mi a miénk? semmi a világon.. szerintem sokkal inkább mi vagyunk Valakié :-)
szép napot!
laczika.

irónia
2009. okt. 08. csütörtök 10:14
/Légy férfi! Avagy hogyan van genetikailag kódolva a megfelelési vágy/

Hi Bochecha,

az irónia finom volt, és a tálalás is :-) sok éle volt, mindenkinek az jön le amihez köze van :-) igen, igazad van, nem a legjobban fogalmaztam, oda akartam érni hogy összekeveredik sok minden, aminek nem kéne hogy feltétlenül köze legyen egymáshoz.. A pucér csaj élménye egy testi dolog, és ezért teljesen érthető és OK, megvan a helye a rendszerben, úgy mint a test vágya.

Van egy olyan érzésem, hogy a játszmák társadalmilag soha az életben nem szűnnek meg, mert mindig lesznek olyanok, akiknek épp ez a feladatuk, hogy ezzel foglalkozzanak. Egyénileg megszüntethetők, vagyis lehet hogy Neked egy idő után már nem kell foglalkoznod velük, mert túlléptél rajtuk, és olyan tudatszintre - feladatcsoportba kerültél, ahol ez már egyszerűen nem téma. Ezek a dolgok, mint pl. a háborúban az eszement erőszak, a politikában a gátlástalan intrika és a tiprás, a vállalati hierarchiában a könyöklés és a törtetés, a pénzügyi világban a kapzsiság és a kihasználás mind olyan dolgok, amik az adott rendszer szerves részei, és szükségszerűen hozzá tartoznak. Felszámolni nem lehet őket, max. kilépni belőlük.

Ez nekem az erősíti, és pardon ha messzire megyek, hogy a lélek, a tudat globálisan nem úgy működik hogy volt egy teremtés, aztán azóta fejlődik, hanem a teremtés folyamatos, és mindig vannak fiatalok, és vannak öregebbek. Vannak tárgyak, baktériumok, szúnyogok, madarak, emberek, szellemi lények és még sorolhatnám, mind eltérő fejlettségi fokozatban, eltérő mennyiségű tapasztalattal, és ez így megy folyamatában. Emberen belül is rengeteg szint létezik, és valószínűleg a többi megjelenési formán belül is így lehet. Nem is annyira a fizikai megjelenés a lényeg, inkább a tudati szint. Ha olvastad a Tao Te King-et, hát pont ugyanazok a problémák voltak jó 2000 évvel ezelőtt Kínában, mint manapság Európában. Ugyanakkor a finomabb tanítások egyre könnyebben hozzáférhetők és értelmezhetők, egyre nagyobb arányban vannak jelen a Nagy Közös Tudatban, alighanem ezért tudjuk mi is, szóval a fejlődésének az üteme változik, de az alapminőségek nem.

Ezért fura nekem az, hogy egyesek 2012-ben nagy globális megvilágosodásra-tudatosodásra számítanak... OK, az öregek egy része elbírja, de mi lesz a fiatalokkal? Tudati evolúciós ugrást hajtanak végre, és kimarad egy rakás tapasztalatuk ? Vagy letöltik a tapasztalatot, mint egy szoftvert a netről, oszt annyi? ez a legjobb út a megkattanáshoz !! A játszmák, az erőszak, a hülyeség, a nemtudás sosem szűnik meg, mert épp ezek tartják mozgásban a rendszert.. Bár lehet hogy nem is így van, csak a saját szűk kis nézőpontomból adódik mindez, és marhaságokkal traktállak itt Téged... de az is lehet hogy nem akkora marhaság..
ciao és szép napot!
l.

tükör
2009. okt. 08. csütörtök 09:10
/Nagyon éles volt a csend./

Hi Kirsikka,

ahogy olvasgattam a hozzáírásokat, igen érdekes, mindenki úgy értelmezi Fircsi kolléga megfigyelését, ahogy a saját szemüvegén keresztül látni képes.. Skorpio meditációs élményen keresztül, Te is egyféle képp, meg én is... ha a kettő ellentmond, vagy legalábbis nagyban különböző, akkor is lehet mind a kettő jó, mert a különbség csak annyi, hogy milyen színszűrőt használunk a látáshoz.. Más bejegyzésekben sokan mindent Játszmának értelmeznek, mások meg bevonzásos modellt használnak, és ezek a modellek vannak olyan elasztikusak, hogy szinte minden szitura rá lehet őket húzni.. A nagy kaland majd az lesz, mikor nem a modellt erőltetjük rá egy ilyen megfigyelésre, hanem meg tudjuk majd látni a Lényegét, azon a forráson keresztül, ahonnan érkezett, most épp Fircsitől (pardon, ezelőtt rosszul írtam a kis Nevét) Sokszor éreztem úgy hogy jó lenne vitába szállni azzal, hogy miért kell mindent játszmaként felfogni, vagy miért szado-mazo viszonyként (lásd Csizike írásait) de nem tudja másként látni a polgár, mint amilyen szemüveget visel. Lehet hogy ennek az oldalnak pont az az egyik lényege, hogy hagyjuk a fenébe a szemüveget meg a szűrőket, és lássuk meg a dolgokat olyannak amilyenek. A kis ego persze nevetségesen tiltakozik ezellen. Hát így járt.. Basszus tegnap rájöttem hogy mennyire hisztis vagyok .-) LOL

na ez igen :-)
2009. okt. 08. csütörtök 08:56
/Nagyon éles volt a csend./

Hi Fircsi!

itt a robbanásod, elindultál haza :-) Csak nézz újra körül, és meg fogod látni a rendet a rendetlenségben, a csendet a zajban, a finom ízt a napfényben, észreveszed a fák átölelő szeretetét, a madarak gondtalanságát, a macska tekintetének békéjét, a csendes figyelmet a gondolataid mögött. Mert mindez ott van benned, már elkezdett a felszínre törni apránként. Ez mind Te vagy, lassan el fog tűnni a különbség köztük és Közted. Te már kevésbé vagy marionett bábu, mert a durva minták egyre kisebb mértékben tükröződnek Benned.

ciao, kellemes utat!
l.