Judit1 teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

Judit1 teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Média és propaganda
2013. ápr. 19. péntek 22:13
/Halál és újjászületés/

A "kedves" címben szereplő "illetőnek" köszönhetően Bostonnal vagyunk elfoglalva, miközben szintén a napokban 17 civilt (köztük 12 gyermeket!) öltek meg az USA drónjai, Irakban bombázás következtében több tucat ember (civil!) veszett oda ugyanúgy, mint Palesztinában ugyanebben az időben és ne soroljuk...

Amúgy érdekes, engem is mostanában jobban foglalkoztatott a téma, inkább kimondottan a testi halál, elköltözés és a köztes lét témája.
Néhány gondolatot le is jegyeztem ezzel kapcsolatban. Idézek belőle:
"Mivel a halálközeli élmények témaköre tudományos módszerekkel is megközelíthető, nem utasítható a vallási eszmék és misztikumok tárgykörébe.

Szomorú, hogy nagyon sokáig pontosan ezt tettük. Rengeteg fontos információtól megfosztottuk ezzel magunkat. Bizonyos helyeken és időkben természetes illetve természetes volt, hogy az élők sokat hallottak és tanultak a halálról, a köztes létről és más dimenziókról (gondoljunk például a Tibeti halottaskönyvre). Ennek a tudásnak -még ha soha nem is lehet teljesen valósághűen átadni az erről szóló információt, épp csak megközelíteni, érzékeltetni, szimbolikusan kifejezni lehetséges- megvan az a felbecsülhetetlen értékű haszna, hogy egyrészt felkészültebben és sokkal inkább félelem nélkül tudunk átlépni, ha eljön az ideje; másrészt a haláltól, mint ismeretlentől való rettegés híján mostani életünk számára is sokkal inkább jelen tudunk lenni; sokkal élőbbek lehetünk!"

Csalás=hazugság
2009. nov. 25. szerda 20:43
/Miért csalunk, miért nem válunk?/

Ha őszinte vagy, nem csalsz, igaz? Ez ilyen egyszerű. Miért van szükséged arra, hogy egy harmadikkal (vagy akárhányadikkal) kalandozz? Ezt meg kell válaszolni. És ha szükséged van rá, miért nem tudod megbeszélni a pároddal?
Következő kérdés: a hazugsághoz hány ember kell? Kettő, nem? Aki hazudik és aki lehetővé, sőt szükségessé tette a hazugságot. Mindketten benne vannak.
Aztán meg: egész pontosan mi okoz fájdalmat, amikor úgymond megcsalnak? Mi fáj neked abban? Fáj, hogy a másik jól érezte magát? Vagy valami összeomlott ettől, ami nem is létezett? Vagy valamit elvettek tőled, ami nem is volt a tied? Ezek mind ilyen ego-birtoklás-dolgok, nem a szeretetről illetve a szerelemről szólnak. Durva dolgokat mondok?

Sikerélmény!
2009. nov. 25. szerda 20:30
/Tudatalatti programok/

Fontos, hogy ilyenkor ne a szerelmével legyen állandóan elfoglalva az ember, a görcsölés több kárt csinál, mint hasznot. Írom ezt én, aki eléggé türelmetlen és a görcsös akarásra meglehetősen hajlamos voltam mindig! Amit a címben írtam, nekem az vált be, vagyis lefoglalom magam a feladataimmal, mégpedig amennyire csak lehet, azzal, amit élvezek és sikerélményt ad, legyen az akármilyen kicsi sikerélmény, és máris feltöltődöm. No meg ott van a meditáció. Persze tudom, van úgy, hogy az ember akármit csinál, sehogy se tud lenyugodni, de próbálkozni kell! Tudjátok, ott van a csapda, hogy ilyenkor az ember a másikból, illetve a másikkal kapcsolatos sikerélményéből akar feltöltődni, vagyis beszűkül, a másiktól teszi függővé magát (legrosszabb esetben). Fent említett hölgyet persze nem ismerem, de általában ezt csináljuk mi, emberszabású ogrék. :)