szildiko1 teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

szildiko1 teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Depressziót okozhat még az elveszett iker jelensége is (mint
2013. okt. 27. vasárnap 10:01
/Depresszio/

Depressziót okozhat még az elveszett iker jelensége is (mint nálam :) ) http://onmegvalositas.hu/blog/szildiko1/csaladfelallitasi_esetek

Aki nagyon vágyik az ikerlelkével való kapcsolatára, az nagy
2013. okt. 16. szerda 08:32
/Ikerlelked bevonzása/

Aki nagyon vágyik az ikerlelkével való kapcsolatára, az nagy valószínűséggel az "elveszett iker" jelenségének "szenvedője". Erről többet itt olvashattok:
http://csaladfelallitas.5mp.eu/web.php?a=csaladfelallitas&o=YG9MXxZQPX

Az a tapasztalatom, hogy aki megtalálta ikerlelkét, azoknak az embereknek a többsége nem tudott vele hosszútávon együtt élni. (például, ha ellenkező nemű az illető)

Milyen érdekes megfigyelni, hogy ugyanaz a szó más embernél
2013. szep. 09. hétfő 20:45
/Oldások, technikák, személyes tapasztalatok/

Milyen érdekes megfigyelni, hogy ugyanaz a szó más embernél más-más érzéseket, hatásokat kelt. Technika > mesterséges, nem őszinte, nem spontán. Aki így gondolja, az csak a spontán, őszinte dolgokat szereti.
Csakhogy például a famegmunkálás technikája, bizony nem mindig spontán, - ki tudja, mi lenne belőle :) - ugyanakkor lehet őszinte. Vagy a kerítéskészítésnek, az motorjavításnak, a hússzeletelésnek is van technikája. Ami mesterséges, ugyanakkor sokkal célirányosabb, mintha csak úgy spontán csinálnánk dolgokat. :)
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy mindennek megvan a helye. A spontaneitásnak és a tudatos technikának is.

Kisebbik lányom barátnője egy igen drága, Váci utcai
2013. aug. 23. péntek 17:52
/Hitel, tartozás feloldása - tréning/

Kisebbik lányom barátnője egy igen drága, Váci utcai szórakozóhelyen dolgozik, ahol mindent csillagászati áron adnak. Ő mesélte ezt a történetet. Sok külföldi megfordul ott, rendelnek is mindenfélét, de bizony a fizetésnél időnként problémák merülnek fel.

Az egyik ilyen vendég felháborodottan kérdőre vont mindenkit, hogy miért nem szóltak neki, hogy ilyen drága itt minden. Azt a választ kapta, hogy egyrészt az itallapon fel vannak tüntetve az árak, másrészt ha rendelés előtt szólnának mindenkinek, hogy magas lesz a számla, akkor azt feltételeznék a vendégről, hogy szegény, szerencsétlen, és alkalmatlan az anyagiak megteremtésére.

Vagyis erősítenék az illető szegénységtudatát.

Ha valakiről feltételezik, hogy alkalmas a dolgok ellenértékének kifizetésére, akkor igazán az ad erőt neki.

Magyarországon szeretnek az emberek olcsón és ingyen kapni dolgokat, de ennek az is az oka, hogy az ország energiamezejében olyan sok történelmi veszteség volt, hogy ezt sokan az ingyenes dolgok követelésével szeretnék ellensúlyozni.

Általában hosszú távon az ad ingyen, aki valamilyen oknál fogva adósnak érzi magát, akár családi események miatt. Például Németországban, ahol a nácik sok jogtalan haszonhoz jutottak a zsidók javainak eltulajdonításával, ott a leszármazottak szórják a pénzt, mintegy akaratlanul jóvátéve azt a bűnt, amit őseik elkövettek.

Aki nem érzi azt, hogy adósa lenne bármiért bárkinek, az megítéli munkája értékét, és bátran ki is meri nyilvánítani.
A sajnálatból történt adás csak elmélyíti a másik „én szegény, szerencsétlen gyerek” beállítódását.

Érdemes különbséget tenni a szülő-gyermek és a
2013. jún. 23. vasárnap 12:42
/Kérhetünk-e pénzt a lelki tanításért, tanácsadásért?/

Érdemes különbséget tenni a szülő-gyermek és a barát(munka-társ)-barát kapcsolat között. Az első akár tetszik, akár nem, egy alá-fölérendeltségi viszony, hiszen nem élnél a szülőd nélkül. Ő az, aki segített, hogy testi mivoltodban itt légy, első időben tőle függött az életed. Ő adta azt.

A baráti kapcsolatok egyenrangúak. Tőle ritkán függ az ember élete. (kivétel, ha mondjuk megmentette az életemet)
Gyakran azt szeretnénk megkapni a baráti kapcsolatból, amit a szülőiből hiányoltunk: az önzetlen szeretetet.

És akárhogy is szeretnénk ezt megtagadni, ebben az életformában viszonzást vár az ember, ha valamit adott. El lehet ezt sokáig titkolni, lehet mindenféle ideológiát teremteni köré, - mert olyan nagyszerű, szent és önzetlen vagyok, ha nem várok semmit - de ez hosszútávon nem működik. Csak gyűlik az emberben az elégedetlenség, a hiányérzet, és lehet, hogy olyankor tör utat magának, amikor pont nem indokolt. ("Bocs, kicsit túlreagáltam a dolgot")

Kivételek vannak, például, ha valaki tudattalanul adósnak érzi magát. Ez az érzés több dologból táplálkozhat, mint például valakivel akaratlanul rosszat tett, és nem tudja jóvá tenni, ezért másokon segít önzetlenül. De lehet, hogy valamelyik felmenője bántott valakit, vagy valakiket, esetleg nem vállalta érte a felelősséget, emiatt a következő generációk valamelyikében az egyik családtag igyekszik jóvá tenni a tetteit.

Arról már ne is beszéljünk, amikor az előző életekből adódik az adósság.... Ezekben az esetekben valóban úgy látszik, hogy az ember önzetlenül ad, de a valóság az, hogy "csak" az adósságát (vagy valamelyik őse, élete adósságát) rója le.

Teljesen egyetértek. Az a jó tanítás, amelyik alkalmazkodik a
2013. jún. 23. vasárnap 11:58
/Hála/

Teljesen egyetértek. Az a jó tanítás, amelyik alkalmazkodik a tanulóhoz. Hiába van egy egyetemi tanárnak több diplomája, kitüntetése, elismerése, doktori címe, találmánya, stb, az általános iskola 5. osztályában nem sokra menne vele.

Ilyen esemény bekövetkeztekor az ember el van keseredve és
2013. máj.. 21. kedd 16:10
/Erőszak a párkapcsolatban/

Ilyen esemény bekövetkeztekor az ember el van keseredve és nagyon vágyik egy kis együttérzésre, arra, hogy a többiek igazat adjanak neki és osztozzanak felháborodásában. Ezt sajnos jelenleg nem tudom megadni, teljesen kívülállóként, érzelemmentesen tudom nézni a problémát.

Két kérdés merül fel jelen helyzetben. Az egyik, hogy mit tegyél te, és hogy mit tegyen a nővéred. Te sajnos nem sokat tehetsz ebben az ügyben talán annyit, hogy testvéred mellett állsz. De nem sajnálatból, mert az gyengít, hanem úgy, hogy érezze: képes megoldani a gondot.

Nővéred most áldozati szerepben van. Ez egy nagyon rossz pozíció, aki tehetetlen, az egyértelműen ki van téve mindenféle külső körülménynek úgy, hogy ő semmit sem tud tenni ez ügyben. A tehetetlenség lebénít. Éppen ezért, ahhoz, hogy nővéred a megoldásban aktívan részt tudjon venni, ki kell lépnie az áldozati szerepből, ennek az egyik módja az, hogy elismeri, hogy ő is hibázott. Ha másban nem, hát abban, hogy nem ismert fel bizonyos jeleket, nem volt elég információja az adott emberről. Vagy ha volt is -mert mint kiderült, a férfi bántotta a volt nejét, - ezt nem vette figyelembe.

Egyébként ez a legnehezebb. Bevallani, hogy nem vagyunk teljesen ártatlanok az ügyben. Szeretünk azok lenni. Viszont, ha sikerül elismernie, hogy valamiképpen ő is hibás, (gondolom, ezt neked, a húgának, fájdalmas hallani, mert te is ártatlannak szeretnéd látni a testvéredet - ez természetes) akkor kezében a megoldás kulcsa.

Az fontos üzenet számára, hogy miért pont ilyen "egy ennyire alantas gondolkozású, érzelemvilágú ember kerül a ....... közelébe, "..... Ha erre megtalálja a választ, nagy lépést tehet előre. A megoldás irányába, és arra, hogy ez többet ne forduljon elő.

Szeretném viszont felhívni a te figyelmedet egy lényeges dologra: Idézem az írásodból:
...."Próbálom minden emberben nézni a jót, elfogadni a a fény mellett az árnyékot, az egot. Azt is ha valakinek nincs önkontrollja nincs belső fékje...." Erről Yoda mester mondata jut eszembe a Csillagok háborújából: "Tedd, vagy ne tedd, de sohase próbáld!"

A nővérednek pedig ezt tanácsolod:...irtsd ki az életedből.....Istentől kívánom adjon békét a nővéremnek, szabadítsa meg " tőle" adjon neki erőt ahhoz hogy eltüntesse az életéből. örökre. Neki nem kell elfogadni a fény mellett az árnyékot?

Ha nem akarsz, (tudsz, mersz) a lelked mélyebb szintjére menni,
2013. máj.. 21. kedd 15:00
/Kényszeres félelem/

Ha nem akarsz, (tudsz, mersz) a lelked mélyebb szintjére menni, akkor tedd meg a következőket:

1, Kérdezd meg magadtól, mitől félsz és miért? Konkrét választ adj, és írd le magadnak.
(Azt írod, a félelmek többségében nem kézzel fogható dolgokhoz kapcsolódnak. Hát tedd kézzel foghatóvá. Melyik körülötted levő tárgy jelképezi az adott félelmet?)

2, Tedd fel azt a kérdést, mi a legrosszabb, ami történhet, ha bekövetkezik az, amitől félsz?

3, Majd döntsd el, vállalod-e a kockázatot? Ha igen, tégy meg minden tőled telhetőt azért, hogy elkerüld a rosszat.

Tény, hogy - "egy rakás bűnözőnek, lepukkadt embernek van társa,
2013. ápr. 16. kedd 12:14
/Ki keresi a tökéletes Nőt?/

Tény, hogy - "egy rakás bűnözőnek, lepukkadt embernek van társa, párkapcsolata. Mert van aki bennük is meglátja az értéket! Akkor bennünk miért nem látják? Talán mert magunk sem hisszük, hogy értékesek emberek lehetünk,"- Azért felteszem a kérdést: a " lepukkant" emberek elhiszik magukról, hogy értékesek?

Nem hiszem, hogy az értékessége miatt lesz az embernek párkapcsolata. Sokkal több minden kell ehhez. Például, meg tudom-e adni a másiknak azt, amire lelke mélyén szüksége van (mondjuk a biztonságot) és ő meg tudja-e adni nekem azt, amire lelkem mélyén nekem van igényem?

Vagy - miután minden kapcsolat egyben "tükör" is, akarok-e, merek-e szembe nézni saját hiányosságaimmal?

Merek-e kockáztatni az esetleges kudarcok, csalódások után, amit vagy én éltem át, vagy a szüleim, és én nem akarok ugyan úgy járni, mint ők?

Vajon, a saját életemet élem-e, nem ugyanúgy élek, mint mondjuk a nagynéni, aki egyedül volt élete végéig?

Amikor az ember (sokáig) egyedül van, és látja, hogy "mindenkinek" van párja, bizony felteszi a kérdést? én nem kellek senkinek? Én nem vagyok jó senkinek?
De fordítsuk meg a dolgot, és kérdezzük meg: nekem nem kell senki? Nekem senki nem jó?

Az első és második világháború idején hol voltak azok az
2013. márc. 25. hétfő 10:56
/Egészséges értékrend/

Az első és második világháború idején hol voltak azok az életerős, egészséges férfiak, akiknek a feladata a család fenntartása volt? Természetesen a harctéren, csak a gyerekek, öregek, betegek és a nők maradtak otthon. Ebben az esetben kire hárult a feladat, hogy fenntartsák a családod? A nőkre. Úgyhogy azok is kénytelenek voltak dolgozni - például a fegyvergyárban - akik legszívesebben otthon nevelték volna a gyerekeiket. De nem tehették meg.

Az ő lányaik mit láttak? Hogy a nő dolgozik. Még a háború után is, hiszen sok férfi a harctéren lelte halálát, így csak egy családfenntartó volt, a nő. A kényszerből dolgozó nők lányai már természetesnek vették, hogy ők is dolgoznak, azt viszont már nem vették természetesnek, hogy mindezt mártírként tegyék, vagyis részt vegyenek a "nagy család", a haza fejlődésében, és ne legyenek jogaik. Úgy érezték, hogy ha adnak a közösségnek, akkor kapniuk is kell. Egyenlő fizetést, tanuláshoz és szavazathoz való jogot, és a többi.

Most már kevésbé van ilyen kényszer. Ha leegyszerűsítjük a kérdést, lehet választani.
Ha a férfi azt szeretné , hogy a nő otthon nevelje a gyerekeket, teremtse meg a feltételeit, és válasszon olyat, aki ezt szívesen meg is teszi.