szuhai.nora teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

szuhai.nora teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
egység
2010. dec. 18. szombat 15:58
/Az emberiség manipulálása/

www.szuhai.hu
Egy vagyok mindenkivel és mindennel.... Kár azon gondolkozni ki hogyan és mit manipulál. A nagy egység részei vagyunk és bennünk élőként minden vagyunk.
A manipuláció egyfajta hatás, és mint ilyen mindenki mindenre hat. A gesztusaival, a kimondott szavaival, az egész életével. A pozitív üzenetek is manipulálnak erre jó példa ez az oldal.

ne várj csodát
2010. máj.. 10. hétfő 05:43
/A kedvenc Énem/

Weöres Sándor A teljesség felé c. kötetében ez olvasható:

...."Ne várj csodát. mert a csodás ígéret teljesül, anélkül, hogy csoda történne. Ha az élet-fölötti, különlét-fölötti világba akarsz behatolni, illetve az élet-fölötti, különlét-fölötti lényedbe (itt az "én" és a "más" külön szét nem választható): vigyázz, hogy a valóság helyett káprázatokba "csodákba" ne keveredj. Ez ellen a gyakori ima, gyakori önvizsgálat a védelem. Sehol olyan szükség éberségre és józanságra, mint itt ahol az életbeli mértékek nem alkalmazhatók.
Ha meg akarod ismerni időtlen alap-rétegedet, előbb meg kell küzdened a rája-rétegződött időbeli személyeddel, mely az alapot elfedi előled. Bontsd szét személyedet, szemléld, mint idegent. Ne maradjon benne semmi rejtett, vizsgálatlan, tudatalatti. Ne maradjon benne semmi olyan amihez ragaszkodsz, vagy amitől utálkozol, mert a ragaszkodás is az utálat is hamis."

http://sargacsik.hu

nincs vita
2010. máj.. 06. csütörtök 06:26
/"Ezotéria közhelyei " - írta Kövesi Péter/

Kemény szavak, de valósak. Mindegyik fogalomról lehetne évekig elmélkedni, pro kontra. A lényeg a megélésen van.
Csak 1 megjegyzés:
A fogyasztói társadalom hamis illúzióiban élünk. Konzervált és gyorsan fogyasztható dolgokra vagyunk szocializálva.
Nehezen fogadjuk el, hogy nincsenek könnyű gyors sikerek. A konzerv eper soha nem lehet olyan mint amit most szakítottál a földről. De ezt nem tudja az, aki soha nem tapasztalta ezt az élményt. Az élményért viszont utazni és keresni kell. Ez fáradság, kudarc, elkötelezettség, elfogadás, öröm.... Maga az élet! :)

Kár hogy gyakran megelégszünk a konzerv áruval.

http://sargacsik.hu

1 és egység
2010. máj.. 06. csütörtök 06:14
/Elérheti a tökéletességet egy ember?/

Mindannyian mások vagyunk ezért a tökéletességről alkotott képünk is különböző.

Tökéletesség? hmmmm..... 1
Emberi tökéletesség???? hmmmm........... egység :)

http://sargacsik.hu

kérdés a kérdésre
2010. febr. 26. péntek 07:06
/Miért nem kapcsolódnak egymáshoz a spirituális tanítók?/

Arra gondoltatok hogy egyszerűen azért nem fognak össze mert a tanítványaikkal, a családjukkal, és a saját fejlődésükkel vannak elfoglalva?

http://sargacsik.hu

nőként szabadon
2010. febr. 11. csütörtök 07:04
/Miért ítélnek el egy nőt, ha megmutatja magát, a férfit pedig nem?/

Abban igazad van, hogy vannak társadalmi beidegződések a nőkkel szemben, de azért vannak árnyalatok. Ha engem olyan hatás ér, ami feszültséget okoz bennem, megkérdezem, milyen saját elfogadási problémával szembesít ez a helyzet. Megtanultam, hogy az életemben mindenért, a környezetért, érzésért, gondolatért, cselekvésért én vagyok a felelős. Talán tedd fel magadnak a kérdést: Mi zavar ebben a helyzetben igazán? Melyik részedet nem tudod elfogadni?
A jelen társadalmi helyzetben is van olyan közeg, ahol ez kevésbé kérdés. Ha zavar a mostani állapot, változtass magadon, és a környezeteden, egészen addig, amíg egyensúlyba nem kerülsz. Felelősen, magadért! :)

http://sargacsik.hu

Amit taszítasz, azzá leszel...
2010. jan. 17. vasárnap 07:17
/Démon szülők/

sziasztok!

Ez egy nagyon érzékeny téma.
Az első gondolatom, hogy minden, amit nagyon ki akarsz kerülni, és tele vagy vele kapcsolatban "NEM" érzésekkel azt bevonzod az életedbe. (vonzás törvénye) Tehát mennél inkább NEM akarsz olyan lenni mint valamelyik szülő, annál inkább olyan leszel.
Én egyetlen utat találtam, ez az út az elfogadás! (lehet, hogy van másik, nekem ez jött be)
A második: A szüleink életünk legnagyobb tanítói. Minden kapcsolatunkat lecserélhetjük az életünkben, de a család, a gyökerek maradnak.
A családunk által elénktáruló mintákon keresztül találhatjuk meg a saját feloldásainkat.
Egy vagyok apámmal.... Egy vagyok anyámmal.... Ők a legjobbak nekem, de a saját egyéniségem, és életem élem.
Nekem évekbe telt, mire meg mertem élni ezeket a mondatokat. Évek teltek el, mire sikerült kibogozom, miért választottam őket, és mire tanítottak az életükkel. Évekre volt szükségem, hogy megtaláljam, a saját viselkedési mintáimból mi az enyém, és mit hozok tőlük.
Nem volt könnyű. Nagyon ismerősek a felvetett gondolatok. A menekülés, a rossz viszony, az érzelmi zsarolások...
Már tudok hálás lenni azért, mert őket kaptam szülőként. Hálás vagyok, hogy a saját nehézségeimen, és rajtuk keresztül, most az vagyok aki.

Kívánom, hogy ti is megéljétek ezt az érzést!

http://sargacsik.hu

bizonyosság
2010. jan. 15. péntek 06:49
/Belső béke/

A belső béke a csend. Amikor meszünnek a félelmek a viták magaddal, csak egy dolog marad, a bizonyosság. Így jó.

http://sargacsik.hu

orális fixáció
2010. jan. 06. szerda 06:52
/Mindenki érett az önismeretre?/

Nyertél :)))

Mindkettő orális fixáció....:))
Feldmár szerint a férfiak egész életükben szenvedik a hiányát. Attól a pillanattól kezdve, ahogy elválasztja őket a mamájuk az anyatejtől, örök hiány, és késztetés....
Nálunk nőknél jobb a helyzet mi büszke birtokosai vagyunk... :))

Hogy mitől a semmi nem véletlen.... magamba nézek... :))

http://sargacsik.hu

elegem van...
2010. jan. 05. kedd 06:50
/Mindenki érett az önismeretre?/

Érdekes meglátásokat írtatok.
Szerintem mindenki alkalmas rá, de vannak olyanok, akiknek még nincs itt az ideje. Van egy pont az önismeret felé vezető út előtt, amin át elindulhat ez a folyamat. Ez a pont, az az érzés, hogy elegem van!!! Most változtatni fogok! Az utolsó csepp jelenség. Így működik minden nagy döntés az életünkben.
Addig nem tudok leszokni a ciciről, amig ez az érzés nincs meg. Tudom, látom, hogy egészségesebb leszek, hogy mozgékonyabb, stb. Értem hogy rombolom a szervezetem, de amig nincs meg ez az érzés továbbra is füstölgök.
Így van ez az önmagunk felé vezető úton is. Persze jó, ha vannak körülöttünk olyanok, akik mintaként szolgálhatnak. Akinek már sikerült. De senkit nem lehet meggyőzni, hogy most jött el az ideje. Ez egy belülről érő folyamat, és ha bárkit rábeszélnék, csak azt érném el vele, hogy A.) elmenekül a közelemből. B.) értem csinálná mert meg akar felelni nekem, és nagy valószínűséggel kudarc lenne számára a megélése. C.) hamis prófétának tartana, mert nem tudja befogadni az érzést a mondani valóm mögött, és amig ez nincs meg az egész csak szóvirág.
Szerintem a minta számít. Ha úgy élek, és gondolkodom, amit a saját belső utamon megtapasztaltam. Ha valaki kéri elmondom, hogyan jutottam oda, ahol most tartok. De csak annyit amennyit kérdez. Azt tapasztalom, így elfogadható.
Persze negyon nehéz megállni, hogy ne tukmáljam senkire és sehogy a saját életem, és tapasztalásaim. Főleg akkor ha a szeretteimet látom szenvedni.
Sokáig tartott amig megértettem senki helyett nem lehet élni. Mindenki a saját életéért felelős. (Remélem értitek, hogy nem az önzés részéről beszélek.)

http://sargacsik.hu