GulyásÁgi teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

GulyásÁgi teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Álombeli lány
2016. márc. 10. csütörtök 19:59
/Álomfejtés/

Bocsánat, hogy tegező hangnemet választok, de olyan fura itt ezen az oldalon magázódni. Én meg már úgyis öreg vagyok mint az országút :), így bizonyára megbocsájtható.
Valóban izgalmas lenne rálátni a kettőtök közötti karmikus történetre. Nekem az a gondolatom jött, hogy valóban , „nyilván” lehetséges egy vagy több közös előző élet, - más magyarázat talán nem is adható- ahol együtt voltatok és ez a lány fogadott valamit azzal kapcsolatban hogy megkeres téged, védelmez, figyelmeztet, esetleg szerelmet ébreszt benned. Én úgy vettem ki a mondatokból hogy párként is együtt voltatok valameddig, de hogy beleszerettél az teljesen világos.
Úgy is értelmezhető, hogy az esetleges belső elfojtott félelmeid és bizonytalanságod megjelenítője ő, és a komoly helyzetekben nem feltétlenül figyelmeztetni akar, csak egyszerűen megtestesíti a belső kételyeidet, bizonytalanságokat, azzal a céllal, hogy dolgozz a félelmeken. Ezt akár úgy is el tudom képzelni, hogy ő saját lélek szerinti vállalása által, annak az „energiának” az erejével képes a belső figyelmeztetőddé alakulni. Valószínűleg nem tudatosan, hanem egy olyan lélek szerinti vágy által vezérelve, amelyet a tudatos énje talán nem is érzékel, ez magyarázhatja hogy ő igazából nem ismert fel téged, ha jól értem a történetet. Te pedig a saját érzékenységeddel (ami a Rák jegy esetében nagyon is jellemző) kapcsolódsz hozzá és tudattalanul megengeded neki hogy a belső félelmeidet a saját álmodban megjelenítse, Te is a régi karmikus kapcsolódás miatt „engeded” .
A feladat lehet hogy ennyi, - a kételyek vizsgálatára való felhívás- vagy annyi volt, hogy még zárd le ezt azzal, hogy valóban elengeded őt (megtanulod az elengedést).
Én kevésbé hiszek az ilyen hollywoodi forgatókönyvekben - PEDIG ÚGY SZERETNÉK - és úgy tapasztalom, hogy a karmikus találkozásokban nem a happy end a cél, hanem a különböző karmák törlesztése, egymás időleges segítése egy másik nagy feladatban, de nem ismétlés.. Az a verzió, amit Sanyi említ számomra is elképzelhető, de valahogy én ezt a másik megoldást tartom kicsit valószínűbbnek, feltéve hogy itt bármilyen valószínűség szóba jön. Persze tök jó lenne, ha tényleg happy end vége lenne, az is lehetne akár a karmikus vállalás, és lehet hogy akkor tud valójában megtörténni, ha a lány „kiengedi a lelkét a palackból” és a lélek szerinti útját kezdi járni, tudatosan. Akkor esetleg később újra összehozhat Benneteket az a titokzatos valami.
Az már kicsit bonyolultabb kérdés , hogy mivel az álombéli lány meg is testesült, hogy az a lélek, aki ennek a valós lánynak a testében van, az ugyanaz a lélek-e aki álmodban manifesztálódik. Ahogy meséled a történetet számomra nem hangzik teljesen egyértelműen meggyőzőnek az hogy Ő az az álombéli lány, lehet hogy csak hasonlít rá és a szerelem részét már Te magad teremtetted, nem ő ébresztette a szerelmet, hanem a te önmagadban. Néha remekül tudjuk az illúziót valósnak vélt igazsággá változtatni.
Persze nem tudom, hogy ez így van-e, ahogy én értelmezem, de lehet ez is egy magyarázat, vagy lehet olyan rész, aminek van köze az igazsághoz.
Van pár állócsillag a Draco vagy Sárkány csillagkép részrei, amelynek erős köze van a sárkányokhoz, ezek a Thuban, a Grumium, a Rastaban (Alwaid vagy Etamin). Ha az asztrológiai képleted valamelyik eleme együtt áll ezeknek a csillagoknak a valamelyikével, akkor közöd van azokhoz az Unverziumokhoz, a lelked vagy valamelyik lélekrészed már járt ott, ott is lehetett közös kapcsolódásotok a lánnyal.

Sziasztok! Szerintem itt az önbizalom témában érdemes
2016. jan. 04. hétfő 18:55
/Gyerek-Önbizalom/

Sziasztok!
Szerintem itt az önbizalom témában érdemes átgondolni, hogy egy konkrét dologról beszélünk-e vagy általánosságban. Van egy csomó dolog amiben az ember csak úgy „véletlenül” jó és van amiben pedig nem igazán. A gyerekek nagyon okosak, teljesen mások mint a felnőtt generációk, pontosan tudják hogy miben jók és miben nem. Talán már elmúlt az a korszak, amikor amolyan „makarenkói” nevelési elvek voltak divatban, szerintem manapság sokkal általánosabb az, hogy a szülők bíztatják és dícsérik a gyerekeket, de ezek a gyerekek átlátnak a szitán és érzik hogy mi igaz és mi nem. Persze nagy különbségek vannak a pedagógusok között, de azt hiszem, hogy ez igazi jó pedagógus sokkal erősebb hatással van rájuk, mint egy olyan, akinél mindenki egyest kap, már az iskolában sem olyan rossz a helyzet, főleg ha odafigyelünk arra hogy milyen iskolát választunk.
Az ember akkor szerez önbizalmat, ha egy olyan dologban, amiben bizonytalanabb magában, sok próbálkozás után szerez némi tudást és tapasztalatot. Ha nincs alapja az önbizalomnak, akkor az a hitelesség rovására megy. Szerintem a gyerekeknél is beválik ez... Ha valamiben nem olyan jó, akkor inkább abban lehet segíteni, hogy tudjon „gyakorolni”, sikerélményt szerezni. Ha nagyon nem megy, akkor nagyon fontos vele tisztázni, hogy nem kell mindenben jónak lennie, és ugyanolyan értékes akkor is, ha valami rosszabbul megy neki. És meg kell találni azt, ami jól megy és megmutatni neki, ha nagyon nem akarja észrevenni, hogy ebben a dologban igenis nagyon jó vagy.
Az én két gyermekem közül az egyiknek nagyon erős az önbizalma, és hozzá reálisan látja magát. Ha bármi olyasmiben, amiben nem tartja jónak magát, próbálom kicsit „magasztalni” kinevet, és többször megkért, hogy inkább az őszinte véleményemet mondjam (pedig azt szoktam mondani). Mondjuk a tanulásban remek, de a külsejével nincs megelégedve. Én persze gyönyörűnek látom, de szerinte ABBAN ÉN TÉVEDEK ÉS ÉN NEM LÁTOM REÁLISAN. Szülőként ez is könnyen előfordulhat velünk.
A másik gyermekem pont az ellentéte, önbizalomhiányos, ráadásul ott van neki a „csillagosötös” bátyja, a legjobb barátja is született zseni, ő pedig hozzájuk méri magát. Vele nehezebb. Néha rosszul esik neki, ha az igazat mondom, mélyen belül erősen kételkedik magában, pedig nagyszerű gyerek, bizonyos terepeken zseniális. A nyilvánvaló értékeivel szoktam példálózni, ha valamiben úgy érzi, hogy nem mennek a dolgok, és azt erősítem benne, hogy ezek az erősségei mindig kihúzzák a csávából. És ez így is van. Ezt szerencsére el tudja hinni. Vannak jó időszakok, amikor valahogy jobban mennek a dolgok, ebből is remekül tud töltekezni, szeret visszagondolni arra, hogy honnan hova jutott, ezek szerintem erősítik őt..
Az a legfontosabb, hogy ne támasszunk hatalmas elvárásokat és próbáljuk reálisan látni a gyermekünket és abban segíteni őt hogy megértse azokat az értékeit amiben joggal lehet büszke magára.
..
Én így gondolom, de magam is kíváncsi lennék mások véleményére ...

Közös autóval az Evernessre
2015. jún. 18. csütörtök 07:05
/Everness Fesztivál 2015/

Sziasztok !

Én megyek és beférne hozzám a kocsiba 2 ember, ha esetleg valaki fuvart keres, akkor írjon !
Kedden kora reggel indulnék 6, max 7 körül Mogyoródról és Budapesten fel tudom venni, ha valaki szeretne jönni velem.
Ági

Ikerláng ...
2015. ápr. 22. szerda 11:13
/Lélektárs-dilemma/

Mostanában több megkeresést is kaptam ebben a témában. Ha érdekel bennetek a karma-asztrológiai megközelítés akkor olvassátok el , két egymást követő bejegyzést is írtam :
http://asztrodimenziok.weebly.com/blog

Bolondok hajójában de jó lenni....
2015. febr. 17. kedd 17:01
/Más-ság!/

Elég nehéz téma, de lehet hogy nem árt egy kis szembenézés, véleményezés. Elég fontos, hogy nem érdemes azt hinni senkinek, hogy mivel ő már többet tanult, tapasztalt ezért „jobb”, „tisztább”, „okosabb”, ezzel, gondolom, rosszfelé lehet elszállni, vagy legalábbis nem lehet előre haladni.

Muszáj mindenkire úgy nézni, mint fejlődőképes magunkhoz teljesen hasonlóra, aki akár el is bukhat bizonyos dolgokban, de lehet hogy csodák vannak benne. Egyetértetek ezzel? Vagy ez naivitás ?

De roppant megnyugtató, sőt felemelő tud lenni egyszerűen elfogadni a másságot – a saját másságunkat - , persze a fentiek figyelembevételével.
Szóval tényleg, van aki nem tisztítja maga után a vécét vagy kidobálja a kocsiból a szemetet.. Ki teszi ezt? A gyerekek és az átvitt értelemben gyerekek. Nem tanította meg senki, vagy mindig más csinálta meg helyette a piszkos munkát, hát észre sem veszi, hogy valami nem stimmel. Fejet leahjtó, „sunyin menekülő” ember szintén tényleg van, de nem biztos hogy jó ötlet ítélkezni senki felett - ezzel nem azt mondom Jaguár hogy ítélkeztél, mert tényleg nem- , amíg nem jártál 2 hétig a mokaszinjában :) ahogy a valamilyen hasonló „dakota” mondás tartja. ( van egy levelezés / fórumtéma az ítélkezésről)
Ahogy haladok az utamon egyre inkább találkozom olyan emberekkel, akik hozzám hasonlóak. Ez jelentheti azt is, hogy alapvetően problémám volt azzal, hogy kihez tudok közeledni/ kapcsolódni és kit engedek közel, de azért valamit kupálódok lassacskán. Ha ilyen „hozzám hasonlóak” közegébe kerülök, az olyan néha mint valami kellemes drog. Annyira jó érzés : úúú itt mindenki pont olyan nyakatekert, mint én. És ebből elég fájdalmas visszatérni a valóságba, nagy koppanás.
De nem lehet mindig „buli” ... Vagy igen ? Nem is tudom :)

Mindig "látsz engem" Kati, persze az ember szavai, témái rögtön
2014. nov. 17. hétfő 15:10
/Orgazmus vs orgazmus képtelenség/

Mindig "látsz engem" Kati, persze az ember szavai, témái rögtön elmondják az igazságot.
Nem néztem még soha bele ebbe a témába, de van egy Villon ballada (Faludy György fordításában), amit nagyon imádok, mert már elolvasni is olyan, mint egy karmikus utazás.
http://mek.oszk.hu/00500/00528/00528.htm#6
Javaslom, hogy akit leköt az eszmecserénk Katival, és van némi irodalni érdeklődése, az olvassa el (olvassa újra), mert tényleg fantasztikus..., hogy mennyire "odahat" az esetleges karmikus emlékeinkre és több archetípus ott van, nagyon jó. Az ismert Hobo dalban, ami gyönyörű és talán azzal könnyebb ráhangolódni, nincs benne az összes versszak, ezért érdemes a verset külön is elolvasni.
Na és Kati abban, két versszak van, amitől különösen képes vagyok szinte lebénulni, az egyik a "Gyermek" (A kútkávánál állt a gyermek) a másik pedig az ALkimista (Tüzénél állt az alkimista), hát pont ez lehet, amit mondasz..
Igen érdekes lenne megnézni, ha megteszem elmesélem,,!

Szomorú
2014. nov. 17. hétfő 11:11
/Orgazmus vs orgazmus képtelenség/

Szia Kati, gondolkodtam, hogy tényleg miért is szomorú, nekem... De tényleg az! Még ha kicsit belátom is hogy valahol vicces egy ilyen hír. Igazából azt hiszem 2 dolog is van. Lux Elvira egyébként, ahogy jobban belegondoltam, inkább talán valami olyasmit mondhatott, hogy vannak olyan nők akiknél egyszerűen reménytelen és nincs mit tenni. Ebben nekem a "nincs mit tenni" a szomorú, az hogy szaktekintély, tisztelik, készpénznek veszik, amit mond, és elhiszik. De kicsit,azért halványan ott motoszkál, hogy elvégre még igaz is lehet, lehet hogy tényleg vannak olyan nők... (ez a másik szomorú) Mégpedig azért szomorú, mert mélyen igazságtalan lenne. Lehet hogy az is vicces, hogy mennyire komolyan érint engem a téma, de belelátok mindenfélét.. egyenjogúságról, teljes életről, boldogságról.
Főként az olasz kutatók bosszantanak. Mondjuk azt sem tudom hogy milyen neműek, lehet hogy tényleg két férfi, akkor az aztán tényleg vicces. Na de akkor is....szomorú is!!! Nincs nekik anyukájuk, vagy párjuk, barátjuk barátnőjük, aki szólna, hogy ez milyen gáz..? Hogy erre jut a NAGYBETŰS TUDOMÁNY ...??
Egyenlőre annyit konstatáltam csak, hogy engem mélyen érint ez a téma és felháborít.
Még gondolkodom majd, hogy mi miért is :)
Itt ezen az oldalon nézegettem a programokat és kikötöttem egy idézetes oldalon, és egy nagyon megtetszett. Sajnos nem tudom idézni, és azt sem tudom hol volt, de az volt a lényege, hogy ha valamiért mindent. de mindent megtettél, mégsem sikerült, akkor ADD FEL és bízd Isten kezébe.
A jó öreg témáim: az "add fel vagy ne", meg a "vakhit vagy ne" köszönnek vissza itt, ebben a témában is !
Puszi és sok, nagy ölelés Neked is!

Na ki mer hozzászólni ? :)
2014. nov. 15. szombat 14:59
/Orgazmus vs orgazmus képtelenség/

Kati nagyon mélyen egyetértek abban, hogy a spirituális fejlődéssel szárnyakat kapunk ezen a téren is és a csillagos ég a határ. A születési horoszkópban is erőteljesen megnyilvánulnak ezek a problémák, az hogy "nem oké" és hogy valóban, dolgozni kell vele, hogy helyrerázódjon és elég nehezen tudom elképzelni hogy ezt valamilyen mechanikus módon jól meg lehetne oldani vagy rendbetenni. Az is valószínűleg nagy igazság, hogy a saját fejlettségi szintednek megfelelő partnert tudsz bevonzani, ez a tipikus esete annak, amikor egy partner abszolút felülírja az addigi tapasztalatokat.
De igazából én most azért ragadtam billentyűt, mert bizonyos időnként bedobnak a pletykarovatokba, meg a női sajtóba egy olyan hírt, amely arról szól. hogy tudósok arra jutottak, hogy nem létezik női orgazmus. Nem hogy ilyen, vagy olyen, de semmilyen.... Ez azért annyira felháborít engem, hogy ilyen hülyeségekkel bizonytalanítják el azokat a nőket, akiknek esetleg amúgy van ilyen problémájuk. Hát milyen dolog ez... Most kíváncsi voltam és beütöttem a keresőbe, és egy olasz kutatópáros ilyen megállapításáról írtak több helyen, de én olvastam már ilyesmit dr. Lux Elvirától is, aki egész életében ezt kutatta és nem 30 évesen kutatott egy témát. De azért a kutatás is, hát komolyan, ha igaz.. és nem cak afféle kamuhír..RÁáldoznak egy csomó pénzt, tesztelnek embereket és az "ő világukban" egy ilyen tétel igaznak bizonyul. És ezt olyan mérhetetlenül szomorúnak tartom..
MI itt nyugaton azt hisszük, hogy a keleti kultúrákban normálisan kezelik ezt a kérdést, mert ugye van tantra, meg Káma Szútra, meg Shiva és Shakti és az ember azt hinné, hogy ezáltal ott a nőknek nem az "jut" hogy orgazmus nem létezik, de hogy valójában hogy lehet, azt nem tudom, szívesen meghallhatnám, ha valakinek van ezzel kapcsolatos tudása. MIntha úgy rémlene, hogy csak egy kis csoport az, aki valójában a tantra szerint él. És ha tényleg természetesen kezelik a kérdést, nincs mondjuk megszégyenítést vagy bármi más ami frusztrációhoz vezetne, akkor vajon ott eleve nem is léteznek szexuális gubancok..? Valószínűleg nem. Mindenesetre szerintem nagyon fontos lenne, mindenben, hogy ne jelentse ki senki hogy ez van és kész, hanem keresse a változás/változtatás lehetőségeit, hogy ne zárja be a saját világát semmilyen módon..

Jöhet, igen a példa ...
2014. máj.. 05. hétfő 11:03
/Ki akar örökké élni? - Halhatatlanság Leonard Orr szerint/

... ha gondolod. Én sem "voltam" most a 4 napban. AZért miután elküldtem az előző levelet, gondolkodtam, de nem jutottam annál tovább hogy esetleg a média általi befolyásolásra gondolsz, vagy arra ha bűnözők magukat mondjuk "mágusnak" kiadva károsítanak meg embereket, (anyagi károsítás). Bizonyára a fekete mágiára gondolsz, én erre nem gondoltam.
Ez a "technika" ügy... igen már párszor beleakadtam ebbe, szerintem igenis vannak, még ha maga a technika szó valóban nem valami jó. Lehet "módszer" vagy "gyakorlat". Nekem majdnem olyan, mint amikor a hozzáértők megmutatják, hogy hány guggolást és hogyan kell csinálnod, ha az a célod, hogy keményebb legyen a feneked.
Igen, persze lehet sérülés is, és lehet abból baj, ha megcsinálnálsz egymás után 500 guggolást . De azért alapvetően, ha nem vagy olyan fizikai kondícióban, akkor max 30-at tudsz, és 3-4 napra megfájdul a térded és rájössz, hogy kevesebbet kellett volna, ha meg azt mutatják hogy egykézen állva hány bokakörzést kell csinálni a szép bokához, akkor hiába is próbálnád, neki sem állsz.
Szeretném hallani az alap hibát.... biztosan kell tudnom róla, ezért merült fel. Ha a fekete mágia az, én még tényleg nem tapasztaltam ilyesmit. Néha szoktam elkövetni alap hibákat.. szerencsére addig nagyon nem ment még, hogy az a mások komolyabb kárára történt volna. A magaméra viszont..., nos igen. :) Szoktam.

Morzsa
2014. ápr. 29. kedd 23:45
/Ki akar örökké élni? - Halhatatlanság Leonard Orr szerint/

Szerintem pont azt a morzsát érdemes hasznosítani, amit a sajátodénak érzel, amiről azt érzed, hogy "megszólít"., attól a személytől elfogadva, akit hitelesnek érzel. Ha valaki számodra érdektelen személy javasol valamit, egy számodra fontos ügyben, akkor talán megfontolod egy gondolat erejéig, de igazából nem próbálod ki, akkor meg pláne nem, ha nem ismered a módszert vagy nincs róla elképzelésed, tapasztalatod, legalábbis én valahogy így vagyok ezzel. Hiszen úgy nem lehet. Tehát annyi, hogy vagy ismerd a technikát vagy tudj bízni abban, aki javasolja, feltételezve, hogy akár további segítséget is kérhetsz tőle, ha elakadnál. Nyilván a bizalom adódhat személyes ismeretségből, vagy egyszerűen abból, hogy az illető írásai szimpatikusak, érdekesek, sokatmondóak a számodra, és egyszer csak kifejezetten elkezd érdekelni a véleménye és örömmel veszed a tanácsait. Szerintem az is egyénfüggő, hogy kit tudsz a bizalmadba fogadni annyira, hogy eszedbe se jusson, hogy "veszélyes" technikát javasol.
Ez a "meditáltam, kártyát húztam, választ kértem" stb úgy működik, hogy Te magad vagy az "ellenőr". Ha történik valami, mondjuk minimum támad egy értékes felismerésed, vagy előbbre jutsz a problémádban, akkor hurrá, csillagos ötös, ezt belülről egészen biztosan érzed. És hát persze, pont az a lényeg, hogy igen, bizony, történik változás. Nem is tudsz továbbmenni, ha semmi nem történik. Ha nem működik Neked a módszer, akkor valóban nem történik semmi, mást kell megpróbálnod.
Lehet hogy naív vagyok, vagy csak nem tudom elképzelni a helyzetet, de azt gondolom hogy ilyen módon nem árthatsz magadnak. Én meghallgatnám a példát, amitől eltekintettél. Biztos olyan is van, hogy valakinek azt kell megtanulnia, hogy kire hallgasson is kire ne és abba a tanulásba belefér egy vagy pár rossz tapasztalat. Elég fontos, hogy befogadjuk azokat is ...
És a számodra hiteltelen valaki bármit be tud ültetni a tudatodba?
Nem hinném. Ha hiteles az illető Neked, akkor rá hallgatsz, elfogadhatod a mások számára hülyeséget, de a felelős te vagy az ügyben, meg a saját szabad választásod.