Címkézés, kulcsszó hozzáadás | Önmegvalósítás.hu

Címkézés, kulcsszó hozzáadás

kulcsszo.jpg

Az interneten levő több száz millió tartalom közül ma már csak úgy lehet megtalálni azt, amelyiket keresünk, ha ezek a tartalmak valamilyen rendszer szerint rendezve, rendszerezve vannak. Az Önmegvalósítás.hu oldalon ezt a rendszerezést szolgálja a tartalom beküldésekor kötelezően kitöltendő "Kategória" megadása, illetve a szabad-szavas címkézés is.

A szabad-szavas címkézésnél a tartalomhoz olyan címkéket, kulcsszavakat rendelhetünk hozzá, amelyek igen jellemzőek rájuk, így könnyítve meg másoknak és magunknak is a későbbi keresést.

A címkék használatával, ha egy olyan tartalomhoz érkezünk, amely a családról szól, akkor a tartalom alján felsorolt címkék közül a család-ra kattintva megkapjuk kigyűjtve az összes többi családról szóló tartalmat.
A weboldalon fellelhető összes címkét összegyűjtve pedig megkapjuk a címkefelhőt.

Azonban ha a tartalom beküldője elfelejtette megadni a tartalmára jellemző kulcsszavakat, más néven címkéket, akkor ezt könnyen pótolhatják helyette a bejelentkezett felhasználók is:

Minden tartalom alján találsz egy üres szövegmezőt, ahova vesszővel elválasztva megadhatod a szerinted odaillő kulcsszavakat és a "Hozzáad"-ra kattintva máris csatolhatod azokat a tartalomhoz.
Ha meggondolod magad és valamelyik szót törölni szeretnéd, akkor elég rákattintanod a "Saját cimkéim"-nél és a rendszer törli azt a felsorolásból.
Az általad beküldött kulcsszavakat csak Te törölheted. A beküldött jelszavak mellé a felhasználónevet is elmenti a rendszer, hogy kiszűrhessük a visszaéléseket.

Adj meg minél több releváns címkét, tedd hasznossá magad!

Köszönöm!

Beküldte: | 2009. dec. 02. szerda - 20:21

Hozzászólások

0 hozzászólás