Mitől lesznek egyre jobbak a párkapcsolatok? | Önmegvalósítás.hu

Mitől lesznek egyre jobbak a párkapcsolatok?

Egy középiskolai osztálytársam annak idején azt mondta, hogy az Ő párkapcsolatai egyre jobbak! Évről-évre egyre jobb pasikat fogott ki, akik egyre jobban passzoltak hozzá és emiatt egyre jobban is érezte magát a kapcsolatokban.

Akkoriban én még csak türelmetlenül álmodoztam arról, hogy kellhetek majd egy nőnek, pedig ennek semmi jelét nem tapasztaltam. Ez a lány már sokadik kapcsolatát élte és emiatt egy kicsit irigy is voltam rá.
Ráfoghattam volna, hogy a velem egykorú lányok korábban érnek, meg hogy Ő nyitottabb volt a fiúk felé, mint én a lányok felé, de az igazság az volt, hogy annyira gátlásos voltam, hogy abba is belepirultam, ha egy lány eszembe jutott!  : )

Aztán pár évre rá nekem is beindult a párkapcsolati pályafutásom és néhány kapcsolat után én is azt tapasztaltam, hogy a kapcsolatok minősége javult. Ez a mai napig is így van, ezért is nem jelentett rossz érzést, vagy visszavágyódást, ha egy korábbi partneremmel találkoztam.
Sőt! A legtöbbször még örülök is, hogy elmúlt az a kapcsolat, mert akkora változáson mentünk keresztül, hogy a különbség mára tarthatatlanná tenné a kapcsolatot!

De mi van, ha a kapcsolatok fejlődése nem törvényszerű? Hiszen ezt nem mindenki tapasztalja így!
Sokan egyáltalán nem élnek meg fejlődést a párkapcsolataik sorában, mások akár visszaesést is tapasztaltak már.
Vajon ennek mi az oka?

Mitől lesznek egyre jobbak a párkapcsolatok?

Kezdetben, kamaszos naivságomban azt gondoltam, hogy ez egyszerűen így történik: Biztosan elkerülhetetlen, hogy jobb legyen a következő kapcsolat. - és ez nagyon megnyugtatott akkoriban!

Hiszen akkor nincs mitől félnem! Ha elhagy a jelenlegi partnerem, akkor a következő jobb lesz Tőle és akkor nem is fogom sajnálni ezt a jelenlegit!
Sőt, szinte jól is járok, ha  újabb és újabb kapcsolatokba lépek, mert akkor olyan rohamosan fog fejlődni a párkapcsolatok minősége, hogy pár év alatt elérhetem a legjobbat!

Ennek ellenére nem törekedtem a gyors váltásokra, - bár ez visszanézve nem így tűnik. 
Igyekeztem mindegyik kapcsolatomat teljes mélységében megélni, fájt ha elhagytak és fájt az is, ha nekem kellett kimondani a végét.

Aztán találkoztam a lelki Tanítómmal, aki felfedte előttem a párkapcsolatok működését és megmutatta, mekkora szerepem van egy kapcsolat létrejöttében és alakulásában!

Addig azt hittem, hogy egy párkapcsolat minősége félig Tőlem, a másik felében pedig a partneremtől függ. De kiderült, hogy minden Tőlem függ!
Hiszen az én választásom, hogy ki legyen a partnerem, az én döntésem, hogy vele szeretnék járni, és döntési helyzetben vagyok minden apró konfliktusnál vagy hogy mikor fejezem be a kapcsolatot!

Tehát ha én irányítom a kapcsolatomat a kezdetétől a végéig, akkor a kapcsolat minősége is tőlem függ! Vagyis nekem kell fejlődnöm ahhoz, hogy a párkapcsolatom fejlődjön.

Ez sokaknak elég durva szembesítés lehet, hiszen eddig hittek abban, hogy a másik hibája miatt rossz a kapcsolatuk. Most meg meg kellene vizsgálni, hogy mit fogtak rá a partnerükre, ahelyett, hogy magukban keresték volna a hibát!

De van egy jó hírem!
Megéri megkeresni ezeket a hibákat és tanulni belőlük!

  • Egyrészt, ha ezt nem teszed meg, akkor semmi sem javítja meg helyetted a párkapcsolatodat,
  • Ha pedig megteszed, akkor tapasztalni fogod azt a változást, amiről egész életedben csak álmodoztál!
  • Tapasztalod majd, hogy akár a jelenlegi partnered elindul azon az úton, amiért eddig annyit könyörögtél Neki!
  • Te magad is tudatosabban látod a kapcsolatotokat és a fontos helyzetekben mindig jobb döntéseket hozol.
  • Beindul az élet és a változások pont arrafelé terelnek, amerre vágytál, de mindig akadályozva voltál!

Hihetetlen, de igaz, hogy egy párkapcsolat fejlődését, változását csak belülről, mi magunk is tudunk irányítani. Ez nem azt jelenti, hogy mostantól az fog a kapcsolatban történni, amit Te akarsz!
Hanem inkább azt, hogy a belső párkapcsolati tudatosság felébresztésével megtalálod azt az utat, amin mindig is járnod kellett volna!

Megtalálod például azt, hogy ki vagy Te? Ki vagy Te a párkapcsolatban? Milyen szerepeket játszol és milyen lennél, ha ezeket mind levetkőznéd? Ha ezeket felismered és valóban elengeded, akkor máris tisztábban látod Önmagadat!

Ha ismered magad a párkapcsolatban, akkor azt is tudod, hogy mire vágysz, mit keresel a kapcsolatban?
Nem arra gondolok, hogy Bélát vagy Józsit akarod, vagy hogy szőke, esetleg barna legyen a másik?!
Hanem arra,hogy milyen érzések, vágyak, személyiségrészek hiányoznak Neked, - belőled, amelyeket a párkapcsolaton keresztül próbálsz megélni, magadévá tenni.
Ahogy felismered a valós vágyaidat és szükségleteidet, máris könnyebb lesz megvalósítani azokat, akár a kapcsolattól függetlenül is!

Ahogy a párkapcsolati vágyaiddal szembesülsz, úgy feltárulnak a félelmek is, amelyek elől a párkapcsolatba menekülsz, vagy amelyek miatt pont nem mersz belemenni a párkapcsolatba!Ezek a félelmek teszik leginkább tönkre a lelki életedet, mert szorongást és hazugságot keltenek. Elveszik a belső szabadságodat és elhitetik Veled, hogy kicsi és értéktelen vagy.
Oldd fel hát a félelmeidet és merj újra kinyílni!

A félelmek és vágyak megismerése, majd feloldása hatalmas lelki fejlődéssel bír. Hiszen aki nem fél, az meri a saját útját járni, nem lehet Őt befolyásolni, érzelmileg zsarolni vagy manipulálni. Nem hagyja eltéríteni magát, nem dől be az elvárásoknak és így önmaga tud lenni bármilyen körülmények, vagy bármilyen emberek között is!

Talán ezek a legfontosabb teendők önmagunk és a párkapcsolat fejlesztésében és tudatosításában, de még írhatnék a helyes célkitűzésről, a partner tudatos megismeréséről, vagy a párkapcsolat valódi - spirituális szerepének megvalósításáról is.

Mindezek tényleg hatalmas fejlődési lehetőségeket rejtenek magukban, de az úton mégiscsak Neked kell elindulnod! Ha Te csak otthon várod, hogy valami majd csak megváltozik az életedben, akkor várhatsz örökké, mert magától semmi sem változik. Mozgásba kell hozni az életedet és ehhez a legjobb, ha önmagadon változtatsz először!

Legyél tudatosabb, értsd meg a párkapcsolatok működését, ismerd meg a partnered legmélyebb mozgatóerőit és meglátod, hogy ezzel a tudással már pontosan fogod tudni, hogy mit tegyél a céljaid megvalósításához.
Te is képes vagy fejlődni, képes vagy önmagaddá válni, ehhez "csak" önismeretre van szükséged!

Válassz: Elindulsz a párkapcsolati tudatosodás útján, vagy még várod a sült galambot?

Igen, elindulok!      Még várakozok.

Beküldte: | 2008. júl. 14. hétfő - 17:20