Egy gondolat, egy idézet | Önmegvalósítás.hu

Egy gondolat, egy idézet

2008. július 12. szombat, 9:52 | Fáik Terézia Lívia

alom robot.jpg

Írj egy gondolatot, egy szép idézetet!

Fáik Terézia Lívia képe
Semmi nem érkezik
2008. július 12. szombat, 18:52 | Fáik Terézia Lívia

Semmi nem érkezik idejében, semmit nem ad az élet akkor, amikor felkészültünk reá. Sokáig fáj ez a rendetlenség, ez a késés.

Azt hisszük, játszik velünk valaki. De egy napon észrevesszük, hogy csodálatos rend és rendszer volt mindenben ... Két ember nem találkozhat egy nappal sem előbb, csak amikor megértek e találkozásra ... Megértek, nem éppen hajlamaikkal vagy szeszélyeikkel, hanem belülről, valamilyen kivédhetetlen csillagászati törvény parancsa szerint, ahogy az égitestek találkoznak a végtelen térben és időben, hajszálnyi pontossággal, ugyanabban a másodpercben, amely az ő másodpercük az évmilliárdok és a tér végtelenségei között."

(Márai Sándor: Eszter hagyatéka)

A FÉNYKÜLDÖT IMÁJA
2009. augusztus 23. vasárnap, 19:01 | Mutschenbacher ...

Igaz önvalom,Isten és szeretet valoságában időzöm.Ebben a központban,mint egy hurikán közepén,minden nyugodt biztonságos és békés.Hatalmam,bölcseségem és békém abból erred,hogy ebben a központban maradok.Kérem Istent és az ő angyalainak spirituális támogatását,hogy tudatom,mindig átitasa az igazsság.Szándékosan elengedem ragaszkodásomat az anyagi világhoz,tudva,hogy ezzel hatékonyan segithetek másokon.Bizom Istenben,hogy mindenel ellát,amire szükségem van,és engedem,hogy mindenható bölcsesége irányitson minden utamon.Elfogadom a szetetet és öröm állandó jelenlétét,tudva,hogy megérdemlem a boldogságot és az egészséget.Önszántamból szeretetel elengedek minden egóból eredő itélkezést önmagamról és a többi emberől tudva,hogy minden amire vágyom attól az elhatározásomtól függ,hogy akarom-e megtapasztalni az egységet a mindenel ami él.Tudom,hogy gyogyitanom és tanitanom kell Istenb nevébeben és most teljes mértékben,késedelem ,vagy ellenállás nélkül elfogadom a küldetésem.Felajánlók mindentami akadályozna belső hangom meghalásában és boldogan bizom belső vezetőmben,hogy irányitani fog a fényküldött utján,ahol a szeretet eszköze lehetek.Elengedem félelmeimet és kétségeimet,küldetésemel kapcsolatosan és most elkötelezem magam a tudatoságnak,hogy mindig haljam belső hangomat.Tudom ez az egyetlen eszköz amire valaha szükségem lesz önmagam és világ gyogyitásához.ÁMEN Ezt olvastam valamelyik honlapon és ezt it megosztom veletek is,hogy le irtam.

Idézet
2009. szeptember 10. csütörtök, 20:22 | Névtelen (útkereső)

Isten rajtad: végtelen könny; Isten benned: végtelen mosoly.

Weöres Sándor

Idézet
2009. szeptember 11. péntek, 9:06 | skorpio (útkereső)   Előzmény

A ROSSZ ÉRZÉS IS JOBB,MINT A SEMMILYEN ÉRZÉS.

Amikor depressziós voltam és másodpercenként 112 szer gondoltam az öngyilkosságra,ezt a mondást találtam ki,és állandóan ezt ismételgettem a megnyugtatásomra.Ezt igazán csak egy depressziós érti.
És hatott?Hát még itt vagyok.

Idézet
2009. szeptember 11. péntek, 13:13 | skorpio (útkereső)   Előzmény

Épp most olvasok egy nagyon szép részt Sri Chinmoy könyvében,gondolom,hogy talán nektek is tetszeni fog:

"Gyakran még a spirituálisan haladó szinten levő emberek is zavarba esnek.Belső extázist éreznek,amely a vitális világból ered,és azt gondolják,hogy EZ A VALÓDI GYÖNYÖR.De ez nem így van.A VALÓDI GYÖNYÖR a legmagasabb világból érkezik a LÉLEKHEZ,és a lélekből kiindulva eltölti az egész lényt.
Ezt a transzcendentális GYÖNYÖRT nem úgy fogadjuk be,mint a fizikai gyönyört,vagy azt amit élvezetnek nevezünk.Az elmén túli GYÖNYÖR teljesen más,mint az élvezetek világa.Ha csak egy cseppnyit is kapsz belőle,úgy érzed,hogy egész belső lényed a legnagyobb tisztasággal táncol az örömtől,mint egy gyermek,külső lényed pedig valódi halhatatlanságot érez külső létében.Ha csak egy másodpercre is megkapod ezt a GYÖNYÖRT,egész életedben emlékezni fogsz rá."

Ezt csak azért írtam,mert sokan azt hiszik a külső világban kell keresni a boldogságot-gyönyört,de az mindenkiben benne van,vele születik,nem másutt kell keresni,nem másban kell keresni,nem mástól kell elvárni.Elvárjuk párunktól,szeretönktöl,hogy boldoggá tegyen......de erre tartósan csak mi saját magunk vagyunk képesek......mi magunk tehetjük csak BOLDOGGÁ magunkat.

Idézet
2009. szeptember 14. hétfő, 2:05 | skorpio (útkereső)   Előzmény

Gyönyörű dolgokról ír ez a Sri Chinmoy-muszály ideirnom....
AMIKOR IMÁDKOZOL............................TE BESZÉLSZ,ISTEN HALGAT TÉGED
AMIKOR MEDITÁLSZ..............................TE HALGATSZ,ISTEN BESZÉL NEKED

MINDKETTŐ HELYES

kedvenc idézetem
2009. október 02. péntek, 12:05 | Vicus1728 (útkereső)   Előzmény

Ez tényleg így van, jól mondja Sri Chinmoy, és Te is. És még annyit hozzátennék, hogy akár jó, akár rossz dolog történik velünk, sosem szabad a hangulatunkért valaki mást felelőssé tennünk. A lelkünk a miénk, nekünk kell bizonyos helyzeteket jól kezelnünk. Fontos az optimizmus is.

"Úgy is ki lehet szívni az élet velejét, hogy nem akad meg a csont a torkunkon."

Ez is egy jó idézet, de a kedvencem a következő:

"Gondolod, hogy kerül életed útjába
Egyetlen kő is hiába?
Lehet otromba, lehet kicsike
Hidd el, ahol van, ott kell lennie
Nem azért, hogy visszatartson téged
S lohassza kedved, merészséged
Jóságos kéz utadba azért tette
Hogy megállj mellette
Nézd meg a követ, aztán kezdj el
Beszélni róla isteneddel
Őt kérdezd meg milyen üzenetet
Küld azzal az akadállyal
S ha lelked istennel találkozott
Utadba minden kő áldást hozott."

mai
2009. október 02. péntek, 12:26 | skorpio (útkereső)   Előzmény

Ma találtam,de nemtudom kitől:

"NEM ÁLMODNI KELL AZ ÁLMOKAT,HANEM ÉLNI"
"NEM ÁLMODOZNI KELL AZ ÉLETRŐL,HANEM ÉLNI AZ ÁLMODAT"

....nem tudom melyik fordítás pontosabb

"A barátság Istenben
2009. szeptember 28. hétfő, 11:56 | Névtelen ÚÁ (útkereső)

"A barátság Istenben több, mint a legagyobb földi szerelem Isten nélkül. "

Palkó Julián ferences testvértől hallottam ezt a mondatot.

Helyre került még jobban a gondolataimban az , hogy Isten
milyen Szerelemmel is szeret minket és milyen szeretet vár
tőlünk emberektől egymás felé is......

UI: az előttem szólók gyönyörű idézeteket írtak.
Köszönöm

Legbenső félelmünk nem az, hogy alkalmatlanok vagyunk.Legbelső
2010. augusztus 10. kedd, 0:06 | humorgumo (útkereső)   Előzmény

Legbenső félelmünk nem az, hogy alkalmatlanok vagyunk.Legbelső félelmünk az, hogy hatalmunk nem ismer mértéket.Nem sötétségünk, hanem ragyogásunk ijeszt leginkább.Amikor engedjük világítani saját fényünket, önkéntelenül lehetővé tesszük másoknak, hogy ugyanezt tegyék.Amikor megszabadulunk félelmünktől, jelenlétünk automatikusan felszabadít másokat.

Feliratkozás Hírlevélre