Két kiütős tanítás | Önmegvalósítás.hu

Két kiütős tanítás

női box.jpg

Három nappal ezelőtt, egymást követő két estén is,  komoly tanításokat kaptam. Az egyik tanítást a tarot kártya mutatta meg, a másikat pedig egy kedves ismerősöm.

Az első kiütős tanítás az volt, mikor ezt a mondatot hallottam: " Te mindig valakinek a valakije vagy."

Igen, ez a mondat kiütött, mert soha nem gondoltam ezt magamról és most rá kellett jönnöm, hogy ez a mondat mennyire IGAZ!!! Eddig azt gondoltam magamról, hogy nagyon önálló, tudatos, talpraesett lány vagyok, de most rájöttem, hogy igazából csak a barátaim és a szerelmeim határoznak meg.

Mindig olyan minőségű embernek tartom magam, amilyennek a páromat és barátaimat látom. Ha vagány, bátor emberek vesznek körül, én is annak érzem magam, ha bizonytalanok, szorongóak, akkor én is olyanná válok! Ha tudatos emberek, akkor én is annak vélem magam...
Hol vagyok ebben a történetben én? Mennyire vagyok önálló, döntésre képes felnőtt?! A valós önértékelésről ne is beszéljünk!?

Gondolkodtam, és arra jutottam, hogy nem tudok dönteni, valószínűleg bizonytalan vagyok belül, így nem vállalom fel a döntéseket. Arra hagyatkozom, hogy: Ha elég nyitott vagyok, akkor úgyis olyan embereket vonzok be, akik számomra a fejlődést biztosítják és csak őket kell figyelnem és az életem a megfelelő mederben fog haladni.

Lehet, hogy ez a technika egy ideig jól is működik, de egy idő után feszültségek keletkeznek bennem. Érzem, hogy ha jó úton is járok, hogy belülről, lelkemben nem TUDOM!! Nincs meg bennem a tudás, a döntés az életem helyzeteit, állapotait illetően. Rájöttem, hogy sokkal kevésbé vagyok tudatos, mint azt gondoltam. Hisz belső döntések, tudás nélkül, nehezen beszélhetünk tudatosságról!:-(

A másik K.O.-t okozó mondat ez volt:" Nem lehet félig prána nadizni, nem lehet félig spirituálisan élni és nem lehet félig szeretni! "

Igen, én ezeket a dolgokat csinálgatom, de nem a teljességemmel! Ez a mondat is egy erős jelzés volt számomra, hogy végre döntést hozzak ezekről a dolgokról! Döntsek legbelül és Tudjam, hogy hol és milyen minőségben vannak ezek a dolgok bennem és azt fel is vállaljam a környezetem előtt.


Beküldte: | 2008. júl. 19. szombat - 18:17

Hozzászólások

12 hozzászólás
Én is sokáig voltam
2008. július 24. csütörtök, 12:45 | Névtelen (útkereső)

Én is sokáig voltam valakinek a valakije, mindig attól függően, hogy éppen kik vettek körül.De én ezt tudtam úgy csinálni, hogy ők úgy látták, mintha ők lennének az én valakim. Hogy ebből kilépjek, meg kellett tanulnom, NEM-et mondani. A tarot nagyon sokat segít. Továbbá megtanultam az elengedést.

Inyó képe
Belső tudás
2008. július 24. csütörtök, 14:39 | Inyó   Előzmény

Köszönöm a választ. Igen, talán és is azért nem vettem észre az igazságot oly sokáig, mert nálam is úgy tűnt, mintha nem én lennék a másik valakije. Csak mikor elhangzott a mondat, akkor "világosodtam " meg. De már legalább látom a valóságot és így tudok rajta dolgozni. Én tudtam eddig is nemet mondani, de ez nem változtatott a valóságon. Nem voltam mások alárendeltje, nem voltam senki kiszolgálója, mégis... Nem voltam befolyásolható, nem fogadtam el feltétel nélkül mások "igazságát", de a döntéseimet nem kísérte a belső tudás, így a tudatosság sem volt igazán jelen az életemben.

fehercsongor képe
Ősi női taktika
2008. július 30. szerda, 22:50 | fehercsongor   Előzmény

Ügyes, akár nő vagy, akár férfi.

Ősi női taktika úgy irányítani, hogy a másik közben úgy érezze, hogy ő irányít.

De miért volt szükséged arra, hogy ebből kilépj?

fehercsongor képe
Mélyen belül ...
2008. július 30. szerda, 22:42 | fehercsongor

Mélyen belül valami változhat benned a függetlenség, szabadság, önállóság témakörben, és most megkaptál hozzá egy gondolatot, ami tudati szintre hozta fel azt benned.

Úgy tűnik, hogy most még önállóbb, tudatosabb, talpraesettebb lánnyá akarsz és fogsz válni, csak túlzásokba ne essél. Teljesen önálló, talpraesett és tudatos ugyanis, ha megfeszülsz se lehetsz, mintahogy teljesen önállótlan, fejresett és öntudatlan is képtelen lennél lenni, mert te is mint minden ember viszonylatokban fejlődsz és létezel.

Az arányokat eltolhatod kissé, de barát nélkül barát nem lehetnél, és szerető nélkül se szerető. Persze, ha bármelyik viszonylat a fejedre nő és az a mód ahogyan játszod átterjed más életterületedre is, már nyomasztani kezd, vagyis a többi szerepedhez képest túlnövi magát, akkor jogos a "hátrébb az agarakkal" felszólítás felé.

Egyébként, milyen biztonságos nem kiríni, hanem olyannak lenni mint az aktuális barátok,szerelmek. És ki nem szeretne hasonulni a szerelméhez?

Másrészt újabb önmagad,más tulajdonságaid megélését egy másik környezet egész egyszerűen jobban támogatja, pont a másmilyenségével. A sokoldalúságod, vagy eddig rejtett tulajdonságaid megélheted úgy is ha, az adott kapcsolatrendszered szokáskorlátait ehhez kitágítod,vagy pedig olyan másik környezetben, amelyikben az a fajta viselkedés a természetes.

Ezért jók a régi barátok, társak, néha velük találkozva felölthetjük tulajdonságaink egy másik ruhaösszeállítását is. Csak ne téveszd össze magadat a ruhatáraddal! Erről nem a színpad és nem is a többi szereplő tehet. Talán erről is szól a mondatod?

U.i.:Szerintem jobb félig csinálni valamit, mint sehogyan sem, pl. mert a válaszutaknál előbb-utóbb bekövetkező választási helyzetben az ismerősebb, begyakoroltabb útra szoktak általában lépni, legalábbis úgy gondolom, és a félig cselekvés, vagy cselekedgetés is egyfajta gyakorlat, ami mégiscsak több a semminél.

Félig vagy teljesen?
2008. augusztus 01. péntek, 0:09 | gabocka

Szióka!
Minden bizonnyal azok az emberek érnek el nagy dolgokat az életben, akik teljességgel tudnak egy-egy dologra koncentrálni. Én még nem alkottam maradandót az életemben. Nem írtam könyvet, nem hoztam létre céget, weblapot, semmit, ami megőrizne engem az utókornak stb.

Adtam már azonban teljes figyelmemet egy időben barátaimnak, egy-egy dolognak. Ezekből maradtak meg jelentőségteljes pillanatok, amikre azóta is szívesen emlékszem, emlékszünk.

Én azok közé az emberek közé tartozom, akiket sok mindenféle dolog érdekel. Sok mindenbe belekapok és vagy ad annyit,hogy folytassam és teljes figyelmemmel felé forduljak vagy egyre inkább kikopik az érdeklődésemből.
De így jönnek-mennek a dolgok és még a személyek is az életemben.
Ami igazán fontos az megmarad és folyamatosan adja a lehetőséget, hogy változzak, fejlődjek.
Azért ez is jó, nem?

Úgy is azt teszed, ami jó neked. És ha épp a pránanadi lesz a legfontosabb,akkor azt fogod épp tenni. Ha épp szeretni fogsz, akkor abban leszel teljes. Éldd meg a pillanataidat és teljes leszel!
Persze lehet, hogy én tévedek.

Kiegészítés
2009. szeptember 21. hétfő, 11:46 | pajkos   Előzmény

A Dalai Láma üzenetéből (asztalomon van, jel, hogy irányomról ne térjek le)

"Vedd számításba, hogy a nagy szerelem és a nagy siker kockázattal jár"

Kiegészítés
2009. szeptember 21. hétfő, 11:46 | pajkos

A Dalai Láma üzenetéből (asztalomon van, jel, hogy irányomról ne térjek le)

"Vedd számításba, hogy a nagy szerelem és a nagy siker kockázattal jár"