Mániákus önmegfigyelö vagyok | Önmegvalósítás.hu

Mániákus önmegfigyelö vagyok

Bármi történik velem, illetve a külsö világomban, ha nem tetszik akkor azt tudatositom magamban, hogy ez is belölem indul ki. Nekem sok idöbe telt, mire teljesen ráálltam arra, hogy belülröl változtatok magamon, és akkor változik ami kivülröl megnyilvánul. Van aki ezt szintén gyakorolja és müködik?

Beküldte: | 2009. szep. 24. csütörtök - 22:41

Hozzászólások

4 hozzászólás
Mindig van választás
2009. szeptember 27. vasárnap, 21:49 | Hargitai Andi (útkereső)

Én magam is ezt gyakorlom. Ha valami nem tetszik a külvilágban, akkor elgondolkodom azon, hogy vajon miért kell ezt meglátnom. Vajon mit mutat ez magamról. Hisz ha zavar, akkor valahol bennem is zavar az a tulajdonság, érzelem, amit kívül nem tudok elfogadni.
Ezzel a hozzáállással már sikerült olyan helyzeteket megváltoztatni, melyekben úgy éreztem nincsen választásom.
Szerintem, minden helyzetben van választásunk. Ha más nem is, akkor is azt még mindig megtehetem, hogy azt választom: elfogadom a helyzetet, vagy küzdök ellene.

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Ha beleszoksz, akkor már nem is látod másként a dolgokat!
2009. szeptember 28. hétfő, 15:55 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Ez így van!

A weboldalon hozzászólók nagy része gyakorolja ezt az önmagára-vetítést, forrás-keresést.
Nem könnyű, de ha beleszoksz, akkor már nem is látod másként a dolgokat!

Igen
2009. szeptember 29. kedd, 9:17 | Nagy Edit2   Előzmény

Igen, én is ezt gyakorlom.

És úgy érzem igen nagy "sikereket" értem el vele.
A napokban fogalmazódott meg bennem, hogy úgy tekintek az életemre, mint időszámításom előtti életemre (amikor még ezt nem alkalmaztam, fogalmam sem volt róla, hogy egyáltalán így is lehet), és időszámításom utáni életemre.

Azt hiszem az i.e. életem arra volt jó, hogy szenvedjek annyira, hogy keressek valamit. Azt hiszem ezzel meg is találtam azt az egyetlen dolgot, amire igazán szükség van az életben, amiért is megszülettem.

Ezer Köszönet érte Sanyinak:)

Ez a normális
2009. szeptember 29. kedd, 11:29 | Karmatörlő (útkereső)

Szerintem ez nem mánia. Ez az élet reflexiós alapálláspont, az életem belőlem indul ki és hozzám tér vissza. Nincs senki, aki helyettem bármit is elintézne, bármit is okozna. Ami velem történik, az bennem van. Csakhát, aki szeret áldozatként élni, annak nehéz felfogni az álláspontot, elvégre felelősséget kell vállalni életünk minden eseményéért és a vágyott ügyek elmaradásáért is.

Feliratkozás Hírlevélre