Banhegyi Marianna teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

Banhegyi Marianna teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Időtálló tudás
2015. okt. 06. kedd 15:23
/Új párkapcsolat bevonzása - tanfolyam /

Kb. 10 éve találkoztam Sanyival. Energiája és a személyisége azonnal megfogott. Mintha idepottyant volna valahonnan. Sok időt töltöttem vele, és sok mindent tanultam tőle. Mindet ma is használom, mert az amit tanít időtálló.
Nekem is egyfajta hullámvasút volt a párkapcsolatom, amikor is feltettem a kérdést mit csináljak?
És akkor jött a válasz.... Fogalmazd meg, hogy mit érzel. Hát igen... Ez egy fontos tanítás volt.
Köszönök neked mindent Sanyi, hála és ölelés.
Csak ajánlani tudom bárkinek ezt a tudás, az energiát, aki szembe mer nézni Önmagával.

nárcisztikus jellemnek segíteni...
2014. aug. 20. szerda 23:00
/Elszakadni nem könnyű/

"A pszichoanalitikus gondolkodás szerint: hiányok és torzulások az önértékelésben, gyermekkori károsító hatások miatt. Nárcisztikus sérülést szenved például az a gyermek, akit a szülei rendszeresen megszégyenítettek mások előtt. Ilyen sérülést azonban felnőttkorban is átélhet az, akit egy számára fontos, úgynevezett „tekintélyszemély” – például házastárs vagy főnök – bánt."

"Lényege, hogy az illető saját személyiségét mások rovására, mindenek fölé helyezve imádja, érdeklődése központi tárgyaként kezeli, továbbá a kielégülésnek olyan egoista és kíméletlen keresését jelenti, amely a dominancia és a kritikátlan igyekezet (ambíció) révén valósul meg. A pszichológiában a nárcisztikus személyiség az, aki nagyon szereti (sajnálja) magát, de fontos hangsúlyozni, hogy a kifejezésnek nincs alaphelyzetben patológiás értelme.

Kívülről nézve úgy látszik, hogy a nárcisztikus személyiségnek nagy az önbizalma, holott gyakrabban éppen az ellenkezője, az alacsony önértékelés az igaz. A nárcisztikus ember számára az embertársakkal való összehasonlítás során születik meg az én értéke, ezért neki nem elég, ha ő jó, vagy nagyon jó, neki a legjobbnak kell lennie.

A nárcisztikus személyből, sok más emberhez hasonlóan, általában hiányzik az empátia képessége, de problémáikat kezelni tudják azzal, hogy igényüknek megfelelő foglalkozást választanak, mint például színészet, tanítás, vezetés, és általában a média. Ezekben a foglalkozásokban a narcizmussal meg exhibicionizmus is párosul."

Nos ebből a lényeg: Lényege, hogy az illető saját személyiségét mások rovására, mindenek fölé helyezve imádja, érdeklődése központi tárgyaként kezeli, továbbá a kielégülésnek olyan egoista és kíméletlen keresését jelenti, amely a dominancia és a kritikátlan igyekezet (ambíció) révén valósul meg.

Mit gondolsz? Milyen módon tudsz segíteni?
Lehet, hogy a feladatod sokkal inkább az, hogy értékeld magad a helyén és képes legyél nemet mondani? Képes legyél azt mondani, hogy nem törölheted belém nap mint nap a lábadat?

Én is végig éltem egy narcisztikus emberrel sok évet. Jó időbe telt mire rájöttem, hogy nem én vagyok a rossz. De bizony belém égtek a rossz minták, a félelmek, és bár közel 10 éve nem vagyok vele, és jó partnerkapcsolatom van, de a félelmeim kísérnek, és a rossz minták is fel-fel bukkannak.

5 évesen velem is megtörtént..
2012. dec. 01. szombat 16:18
/Másik világ az álmomban/

kb 5 éves voltam, amikor ez velem megtörtént, csak nem álmomban. Ma sem tudom mi történt, csak egy megszokott úton haladva nem a megszokott helyen voltam... Nagyon megrémültem, és szaladtam visszafelé, és sokáig elkerültem azt az utat...

Manka

Szia! Gondoltál már arra hogy lehet hogy nem egyedül kell
2012. jan. 09. hétfő 19:46
/A maximalizmus levetkőzése/

Szia!

Gondoltál már arra hogy lehet hogy nem egyedül kell megvalósítanod az "álmaidat" ?
Ha te is olyan típus vagy én, aki mindig új dolgokat talál ki, fedez fel, képzel el, (az ismerőseim csak nagy álmodozónak tartanak... :) ) de ritkán tudtam bármelyiket is megvalósítani. És egyszer csak az élet elém tárta a partneremet, aki segít az álmaimat megvalósítani. Nos így levette azt a terhet rólam, amit talán nem is nekem kellett cipelnem. Csak nem láttam addig, hogy együtt könnyebb...

Manka