Fáik Terézia Lívia teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

Fáik Terézia Lívia teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Sanyi, minden szavaddal egyet tudok érteni!
2013. aug. 23. péntek 17:15
/Hitel, tartozás feloldása - tréning/

Most, úgy is mondhatnám hogy általános jelenség Magyarországon (és szerintem csak itt, mert nézz meg pl. egy külföldi tanító, gyógyító oldalát, pl. Ho'oponopono, Mabel Katz minden programja kemény Eurókba kerül, pedig a módszer, amit képvisel a megbocsájtásról, szeretetről szól), hogy "megkövezik" azt, aki pénzt mer kérni, ha segít másnak.

Az egyik portálon megjelent egy írás, amiben azt kérdezte az írója, hogy a képességekkel együtt ártáblázatot is kaptak a Teremtőtől a segítők?...
...és ez egy általános szemlélet, legalább is az utóbbi idődben felerősödött, hogy "ingyen" kaptad, add ingyen.
Ezek az emberek tisztában vannak azzal, hogy hány éven keresztül kell csiszolni az "ingyen" kapott képességet, információval, tudással bővíteni, gyakorlatozni (szándékosan írtam gyakorlatozást és nem gyakorlást)? Nekem hosszú évekbe telt, nem kevés pénzbe, időbe, amit a családomtól külön töltöttem, energiába, amíg ők esetleg hétvégén inkább szórakoztak én tanultam.
Ez az én döntésem volt, nem várok érte vállveregetést, csak eszembe jutott ez a szempont is most, írás közben, és nekik eszükbe jut ez az oldala a dolognak?

Valószínű, hogy sok minden nincs helyén ezekben az emberekben, hogy 2012.12.12. után, az "Új Energia" korában, és még ki hogyan nevezi ezt az időszakot, valamilyen elvárás bennük, hogy minek és hogyan kell, kellene működnie szerintük.

Nem tagadom, addig bennem is volt bizonytalanság ebben a témában, amíg fel nem ismertem, hogy egyszerű energia cseréről van szó, én azt adok, amire neki van szüksége és viszont.
Ennyire leegyszerűsítettem a témát, mert ilyen egyszerű (nekem), nem kell túlbonyolítani.
(Azt csak érintőlegesen említem meg, hogy rengeteget segítettem másoknak ingyen, nagyon kevés ember volt, aki értékelte és a maga hasznára, vagy pozitívra fordította az energiát, amit kapott.)

A tapasztalatom szerint aki igazán tanulni, gyógyulni akar, az meg is keresi és találja azt, aki ebben segít neki és az az ember nem is várja el, hogy azt ingyen kapja, mert tisztában van annak az értékével, amit kap.
Sőt, sokszor pénzben ki sem fejezhető az az érték, (pl. egy tanfolyamon) amit egy-egy felismerés, átbillenés tud hozni egy ember életében, ezt viszont a saját élettapasztalatomból mondom.
Szerintem ehhez is kell szellemi érettség, hogy ezt felismerje valaki.

Abban talán mindenki egyetért (aki még olvassa a hozzászólásomat), hogy minden területen fontos az energetikai egyensúly, akkor ezen a területen miért nem?
A segítőktől, tanítóktól miért várják el emberek, hogy csak adjanak és adjanak és...?...csak úgy!....mert...és itt jön a "megideologizálás".

Minden döntésünknek következménye van, annak is, hogy ki-kit választ tanítójának, segítőjének, azért vállalja a pozitív, vagy negatív következményeket...
...valamint azért is, hogy mi a fontosabb neki, mi az értékrendje, hogy mire költi a pénzét, plázára, vagy pl. spirituális tanfolyamra...és még az is, hogy...és itt a helye a saját gondolatoknak ebben a témában.

Régóta nem jártam az oldalon,most értesültem a
2011. szep. 28. szerda 22:05
/Elnéptelenedett az oldal/

Régóta nem jártam az oldalon,most értesültem a változásokról,ahogy olvastam a hozzászólásokat.
Egy megjegyzést tennék a többek által emlegetett "tükörszemlélethez".
Ez a módszer szerintem akkor működik eredményesen, ha a "tükör" maga "jó minőségű", nem torzít, ha tényleg azt tükrőzi, amit kell.
Ellemkező esetben nagyon könnyen a "más szemében a szálkát is..., a magáéban a gerendát sem..."esete állhat elő.

Szia Kata! Nekem az az érzésem, hogy ez egy régi, egy előző
2009. ápr. 10. péntek 08:00
/Kérdezz a meditációról!/

Szia Kata!
Nekem az az érzésem, hogy ez egy régi, egy előző életbeli blokk volt, amit kioldottál ezzel a technikával.
Szererintem sok esetben jobb is, ha nem látjuk ezeket a blokkokhoz tartozó képeket, mert nem minden esetben tudnánk kezelni azokat. Mindenesetre ezt a tényt, hogy nincs hozzá információ, el kellene fogadnod pillanatnyilag, na akarja mindenáron a végére járni azonnal.
Lehet, hogy most hagynod kellene teljesen feltisztulni ezt a blokkot, és ha valamikor egy ehhez tartozó, vagy hasonló mintával fogsz találkozni az életedben, még a tested is adhat újra ott jelzést, akkor viszont már tudod, hogy mivel kell foglalkoznod.
Ha mégis nagyon a végére szeretnél járni ennek a dolognak, akkor talán próbáld újra a kezebe fogni meditációban a nagy táskát (idézd fel újra a régi meditációt addig a képig), és miután kinyitottad, tárd ki, mint egy kétszárnyú ajtót, és lépj be (bele) bátran a táskába, majd nézz körül. Vigyél magaddal egy elmlámpát is, hátha nagyon sötét lesz és csak úgy mutatkoznak meg a tartalmak, ha megvilágítod őket fénnyel. Akármit is fogsz ott találni, hozzád tartozik, tehát bánj vele szeretettel.
Sok sikert kívánok!
Teca

Semmi nem érkezik
2008. júl. 12. szombat 18:52
/Egy gondolat, egy idézet/

Semmi nem érkezik idejében, semmit nem ad az élet akkor, amikor felkészültünk reá. Sokáig fáj ez a rendetlenség, ez a késés.

Azt hisszük, játszik velünk valaki. De egy napon észrevesszük, hogy csodálatos rend és rendszer volt mindenben ... Két ember nem találkozhat egy nappal sem előbb, csak amikor megértek e találkozásra ... Megértek, nem éppen hajlamaikkal vagy szeszélyeikkel, hanem belülről, valamilyen kivédhetetlen csillagászati törvény parancsa szerint, ahogy az égitestek találkoznak a végtelen térben és időben, hajszálnyi pontossággal, ugyanabban a másodpercben, amely az ő másodpercük az évmilliárdok és a tér végtelenségei között."

(Márai Sándor: Eszter hagyatéka)