infinity teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

infinity teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Mi van velem???
2009. márc. 05. csütörtök 10:13
/Álomfejtés/

Szia Sanyi!

Mostanában folyamatosan felriadok álmomból éjszaka. Én erre nem emlékszem. A barátom mondja mindig másnap, hogy megint halálra ijedt, mert úgy felriadok, mint egy őrült. :)
Aztán nyugtatgat, hogy ez csak álom és feküdjek vissza, én meg váltig állítom (állítólag), hogy én nem álmodok. Aztán persze másnap tényleg nem emlékszem semmire. Főleg arra nem hogy mi lehetett, ami miatt felriadtam.

Régebben viszont volt egy olyan eset, amikor arra riadtam fel, hogy nem kapok levegőt, és még egy pár pillanatig félálomban lehettem, mert azt éreztem, hogy nem is tudok venni továbbra sem. Aztán felébredtem és elmúlt. Az nagyon kemény volt. Egyből arra gondoltam, hogy átéltem egy előző életbeli fulladást.

Igazából nincsenek elfojtott dolgaim és félelmem sem olyan, amire így kéne reagálni, ezért nem értem, hogy miért történik ez minden éjszaka.
Tudsz erről valamit mondani?
Köszi

aztán jöhet a matek
2009. febr. 26. csütörtök 12:21
/Mi a harmónia kulcsa?/

Zsuzsanya hozzászólására válaszolnék. Szerintem mindenképp érettség kérdése, hogy valaki mikor kezd el ezzel foglalkozni. Tehát, hogy mikor jut el a fejlődésének arra a szintjére, hogy végre befelé forduljon és ne csak az anyagi világ felé. Én úgy érzem, hogy ez a tudást, ami a birtokomban van, már előző életemben összegyűjtöttem. Talán életem végén jöttem rá ezekre a tapasztalatokra és most, hogy sikerült újra "az ösvényre" lépnem, folytathatom a fejlődést.

Bár nem éltem az igazi szocialista korban, de szerintem most is ugyanolyan teljesítmény és pénzorientált a világ. Ezzel szerintem nem függ össze, hogy hányan foglalkoznak a témával. A szüleim szerint sokkal szebb világ volt akkor, nagyobb közösségi életet éltek, nyugodtabb volt az életritmus. És talán a mai helyzet miatt fordulnak mégis többen az önmegismerés felé. Mivel a vallások legnagyobb része nem is az igaz hitről, hanem világi dolgokról szól, ezért sok ember elvesztette az ezekbe vetett hitét, és saját vallását kezdte el keresni.
És azért is gondolom, hogy érettség kérdése, mert próbálom rávezetni a húgomatés másokat is-és nem ellenkezik igazából- de úgy érzem, hogy mégsem érinti meg őket a téma. Majd eljön az ideje.. .

A tanterv témában csatlakoznék a többiekhez. Én mindenképp egy olyan iskolába szeretném majd járatni a gyerekemet, ahol először arra tanítják, hogy miként élhet harmóniában önmagával és a környezetével.
Aztán jöhet a matek.:)

a boldogság kulcsa
2009. febr. 20. péntek 16:07
/Mi a harmónia kulcsa?/

22 éves vagyok. Kb. két éve léptem a spirituális útkeresés ösvényére. Előtte éreztem, hogy valami nincs rendben. Nem volt egyensúly abban amiben hittem, amit gondoltam és amit tettem. Ez egyfajta depresszív hangulatot eredményezett, már azon voltam, hogy felkeresek valakit, aki segíthet ebben. De aztán úgy alakult, hogy megismertem a páromat, akivel azóta is boldogan és harmóniában élünk. Olyan családból származom, ahol nem volt mindennapos a szeretet kimutatása. Anyagi szinten mindent megkaptunk, viszont a kedves szavak, bátorítások, beszélgetések elmaradtak. És valahogy ezáltal be volt zárva a szívem. Én sem tudtam róla, csak amikor végre megnyíltam. A párom pont egy ellentétes családban nőtt fel, így az ő hatására képes voltam megnyílni és szeretni őszintén és feltétel nélkül. Azóta úgy érzem hatással vagyok a családomra is. Igaz, eléggé elzárkóznak a témától, de már az is haladás, ha végighallgatnak.
Mindig foglalkoztatott, hogy mi az élet értelme. Nem volt senki a környezetemben, aki ezzel foglalkozott volna, ezért magamban agyaltam és filozofálgattam. Kikövetkeztettem, hogy ha a fizikai lét, az evolúció is fejlődik, akkor biztosan a léleknek és a szellemnek is ez a feladata. Aztán utánaolvasgattam a dolgoknak és bebizonyosodott. Aztán fény derült arra is, hogy minden gondolatunk, tettünk visszaüt saját magunkra, ezért érdemes "viseltetni" magunk iránt. És hogy minden tudást saját megtapasztalásunk által szerzünk meg-bár szerintem sokat lehet tanulni mások hibáiból is.
Mióta tudatosan élek sokkal misztikusabb és mégis egyszerűbb az élet. Egyszerű, mert úgy gondolom, hogy ha észreveszed a jeleket, akkor kellő biztonsággal és hittel tudsz dönteni és elkerülheted, hogy a sorsnak kelljen beavatkozni. Ha lépést tartasz a fejlődéssel, akkor nincs mitől tartanod. Egyedül a változásban találhatod meg a biztonságot. Másrészt viszont ez egy nehezebb út is, mert egyre fogékonyabbá és érzékenyebbé válsz mások iránt is. Nemcsak a pozitív dolgokat, hanem a negatívat is sokkal intenzívebben éled meg. De én ezt szeretném, mert ez a fejlődés útja. Ez életünk értelme. Semmiféle hitben nem találtam logikát. Én három dologban hiszek: a szeretetben, a szabadságban és önmagamban.
A boldogság kulcsa számomra, hogy azzal töltöm az időmet, amit/akit szeretek, mert szabadon dönthetek. Munkában is olyat választottam, ami érdekel, amit élvezek és amiben kifejezhetem önmagam. Fotózok. A jó párkapcsolat titka is a szabadság. "Ha elengedem, visszajön." És, hogy mellette önmagam lehetek és ő is mellettem. Továbbá az önzetlen feltétel nélküli szeretet, tisztelet és a jó kommunikáció.
A közvetlen környezetemnek igyekszem nem gátolni az életét, ha valaki segítségre szorul, szívesen segítek. Minden nézőpont kérdése, és hogy elfogadjuk e a másikat.
Továbbá a legfontosabb (amellett, hogy az "én" szót hangoztassam a legkevésbé) hogy higgyek magamban, képességeimben, az álmaimban és ha valaki azt mondja, hogy ez úgysem sikerülhet, ne hallgassam tovább, mert minden lehetséges. Hit, kitartás és szorgalom kérdése. Nem is tudom, ki mondta, talán Mohamed Ali, hogy a lehetetlen nem tény, hanem vélemény.

Úgy érzem, hogy harmóniában élek önmagammal és a környezetemmel, bár sokat kell tanulnom még. Ez nem hullik az ember ölébe. Ezért is minden nap tenni kell. De az eredmény mindent igazol.
Szeretem, ha minden napom más-amellett, hogy én is minden reggel felkelek és 9től 5ig dolgozom. Érdemes minden nap lehetőségeit kihasználni és úgy élni, mintha az utolsó lenne...